Tue

Medlemmer
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tue

  1. Jeg er på udkig efter et par pigsko til o-løb i mudret skove og i tiden også løb på is/sne. Bør der være sko i for- og bagsålen? eller er det tilstrækkeligt med pigge i forsålen?

    Jeg har kigget på:

    Nike Zoom Waffle XC VIII Unisex, men de har kun pigge i forfoden (9mm plast). Kan de holde til løb på is/sne?

    http://www.loberen.dk/herre/loebesko/terraen/zoom-waffle-xc-viii-unisex-407060-100

    Inov8 Oroc 280 Unisex, de har pigge i for- og bagsålen (små pigge).

    http://www.loberen.dk/alle/orienteringsloeb/oroc-280-unisex

    Er der nogle sko I vil anbefale?

  2. Hvis jeg skulle sammensætte et træningsprogram med henblik på optagelse i Jægerkorpset så ville jeg lægge væg på:

    Orientering og benene (= March og løB).

    Hvis du ikke er en stabil svømmer vil jeg også fokusere på det.

    Mht benene så vil jeg på en uge marchtræne 1-2 gange og løbe 2-3 gange. I alt 4-5 dage med træning til benene.

    Så I dit program vil jeg nøjes med 1-2 gange styrketræning og tage en ekstra gang march.

    Men det afhænger meget af dine personlige styrker. Er du rocker-solid i benen, men svag som en vandmand i overkroppen, ja så er 3 gange styrketræning nok fornuftugt.

  3. Jeg syntes bare at når skaden kan fremprovokeres af gåture og cykling så må området være MEGET svagt, og jeg har ikke tidligere døjet med skader i lige det område. Hmm

    Jeg prøver noget fiskeolie. Det lyder til at være næste lige så godt som WD40.

  4. Jeg er også bange for at det er skinnebensbetændelse, men jeg er dog lidt i tvivl. Benet har fået hvile fra løb nu i 2 md og så snart jeg bare tænker på at gå langt, løb 500 m eller cykle en lang tur så kommer skaden promte.

  5. I forbindelse med, at jeg løbetræner har jeg tidligere døjet meget med skader i underbenet i form af skinnebensbetindelse/overbelastning. Nu har jeg så hold pause og alle de sædvanlige skader er væk, men! Der er én skade tilbage, men jeg kan ikke finde ud af hvad det er:

    Skaden. Det er indersiden af venstre underben. Der er et område, der er ømt når jeg går/løber/cykler. Området er 1-2 cm lang og ligger lige ovenpå knoglen, der går fra anklen(knoglen, der stikker ud på indersiden af anklen) og op langs indersiden af skinnebenet. Området, der er ømt ligger ca 3-5 cm over anklen(knoglen, der stikker ud på indersiden af anklen). Det føles som om der er en meget lille bule i området.

    Har du et godt bud på en skade?

  6. Nu fik jeg lige prøvet et par Ecco Track Ultimate og der er en verden til forskel i forhold til en Lowa Combat Boot GTX. Er der nogle der kender et sted, hvor de stadig sælger Ecco Track Ultimate? gerne omkring Århus eller Aalborg. Jeg ved de kan fås på internettet, men jeg vil gerne prøve støvlen inden jeg køber den.

  7. Jeg er på udkig efter en "let" militærstøvle. I den forbindelse har jeg kigget på en Ecco Track Ultimate, men jeg er blevet frarådet den pga. dårlig holdbarhed. Desuden er Track Ultimate jf. Ecco taget midlertidig ud af produktion og til efteråret 2009 vil der komme en ny version med vibramsåle og andet læder.

    Har du nogle forslag til en let støvle? og evt hvor den kan købes?

  8. Jeg har oplevet lignende smerter i samme område som du beskriver. Det er ikke samme sted som jeg normalt oplever sidestik, men det føltes lidt som sidestik. For mig hjalp det at tage nogle dybe vejrtrækninger og forsøge at slappe af i området, mens jeg løb (jeg stoppede ikke op). Efter 1 km så var det helt væk. Jeg følte det som en muskelsammentrækning, men jeg ved ikke om det var det.

    Som jeg læser din beskrivelse så har det ikke nogen sammenhæng med at "ramme muren". I forbindelse med løb føles "muren" for mig som en ekstrem udmattelse i benene, ondt i benene og generelt udmattelse i hele kroppen.

  9. Uden at være faglært vil jeg gerne komme med et bud. Jeg bygger det på logik og rice (rest ice compression elevation). Umiddelbart efter skaden er opstået skal du bruge nedkøling/is og eller RICE.

    Varme kan så bruges efterfølgende og over længere periode til at øge blodcirkulationen og dæmpe smerterne.

    Som jeg ved det så kan både kulde og varme dulme smerter.

  10. D. 1. maj starter jeg på genoptræning i løb efter en 1 år med overbelastningsskade (måske skinnebensbetændelse) som jeg aldrig er kommet helt over fordi jeg ikke har kunne holde pause i mere end max 3 uger og efterfølgende er starte for hårdt op.

    D. 1. maj har jeg hold 1½ md. pause fra løb og forventer at mine ben er friske. Er der nogle der har et program jeg kan løbe efter? Jeg vil nødig starte for hårdt op igen.

    Det skal siges at jeg 1. maj er i god form fra bl.a. MTB og svømning, så jeg skal have et fast program jeg kan sætte x-ved ellers giver jeg den for meget gas.

  11. Tak for svaret.

    Jeg mente.: at ved lav belastning er der et forhold mellem forbrænding af fedt og kulhydrater. I takt med at belastningen stiger så stiger forbrændingen af kulhydrater mere end forbrændingen af fedt. (eks. er fordelingen ved lav belastning 30 % kulhydrater og 70 % fedt, og ved høj belastning er fordelingen 80 % kulhydrater og 20 % fedt). ??? Den total fedtforbrænding stiger self. fra lav til høj belastning pga. den øge belastning.

  12. OK. Hvis jeg er fuldt opladet med 2.500 Kcal og cykler en tur og jeg jf min Garmin Forerunner 305 bruger 2.200 Kcal. Så er det vel ikke ensbetydende med at jeg har 300 Kcal tilbage af "hurtig energi", for jeg forbrænder vel også fedt som en del af de 2.200 Kcal? mængde af energi fra fedt afhænger af, hvor høj belastningen er, ikke? (jo laver belastning jo mere forbrænding af fedt?)

  13. Hvor meget energi har "en fuldt opladet krop" på lager? og hvad svare det til i Kalorier(Kcal)?

    Årsagen til Jeg spørger er, at jeg på min Garmin Forerunner 305 kan se Kalorieforbruget og er interesseret i, hvor langt jeg skal presse min krop før jeg kan forvente at den begynder at mangler "hurtig/let omsættelig" energi.

    Fedt er også energi, men det er vel meget forskelligt fra person til person hvor meget de har i fedtlager. Desuden kræver det også mere ilt og processen går langsommere (korrekt?)

    Hvis I skal bruge nogle personlige oplysninger for at give et bud så tag gerne udgangspunkt i mig: 183 cm høj, 78 kg, alder 26...andet?

  14. Hej

    Jeg vil anbefale dig at få noget undervisning og få svømmet nogle meter. "Intervaltræning" er også godt, men: du skal til en prøve i uge 44 og når du kommer til torsdag og skal i svømmehaller efter et par hårde dage så har du ikke super meget energi til at fyre den max af på 300 m. Så mener jeg, at det er bedre at rationalisere og svømme i et godt/jævnt tempo med en god teknik og en lav puls. Sats på teknikken, den er lettere at beholde til torsdag end energien :-)

    Men teknikken skal øves ellers er den også væk torsdag. Teknikken har det med atforsvinde sammen med energien, men det behøver den ikke.

  15. Det gik udemærket. Jeg løb på 3.25 så jeg kom under mit mål på 3.30.

    Det skal dog nævnes, at jeg 1½ måned før maraton'et løb ind i en overbelastningsskade i skinnebenet og derfor ikke løbetrænede indtil dagen (jeg løb 13 km på de 1½ måned). Men min form var god så, jeg løb de først 30 km i et tempo der kunne bringe mig ned på 3.10, men ved 35 km gik det ned at bakke, mine ben begyndte at gøre meget ondt :-) Men trods smerten var det dejligt og jeg er klar til at løbe et nyt maraton en gang. Lige inden jeg blev skadet gik det så godt med løbet, at jeg forventede at gennemføre på 3.15, men sådan skulle det ikke gå.

  16. Jeg er i tvivl om jeg med fordel kan begynde at spise protein-pulver.

    Mit grundprogram er som følger:

    Mandag: Styrketræning 1,5 time, 1 time svømning

    Tirsdag: Løb, 1 time

    Onsdag: Idræt, 1 time

    Torsdag: Svømning, 2 timer

    Fredag: Styrketræning 1,5 time

    Lørdag: Løb, 1 time

    Søndag: Svømning, 2 timer

    Efter styrketræning drikker jeg typisk 0,5-1 liter cacao. Ellers sørger jeg for at spise et eller andet lige efter træning.

    Mit mål er at komme i god form og blive stærkere (ikke ret meget tungere, max 1-3 kg).

    Pt. er mine dimensioner 76 kg/183cm og jeg har et højt stofskifte. Muskuløs/spinkel(måske ikke så spinkel som jeg har været) af bygning.

    Vil det være en fordel for mig at tage protein-tilskud i forbindelse med styrketræning?