Kim Jespersen

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kim Jespersen

  1. Lige af nysgerrighed: Er bassinprøven noget man bør træne op til, eller kan man komme værende helt blank på området, gennemføre kurset og forvente at bestå prøven med nød og næppe?

    Jeg spørger fordi jeg også formentlig får behov for certifikatet, når jeg skal søge ind på politiskolen om et par år, og fordi jeg sådan set aldrig rigtig har trænet svømning.

    Hvis du er en øvet svømmer og dykker, så vil jeg tro at du kan tage bassinprøven uden videre, men ellers skal der træning til.

    Hvis du ikke er nogenlunde øvet i dykning, så kommer du ikke mere end 3 meter ned, det vil simpelthen trykke for meget til at du ville kunne hente bjærgedukken, så det korte svar er, nej.

    Jeg tager prøven ved Herning svømmeklub og jeg har været på holdet i en måned nu og jeg vil sige, at jeg ville nok kunne tage prøven idag, hvis jeg spænder hjelmen lidt.

    Men der er mig og 2 piger på holdet, så det sker ikke :tongue::innocent:

    Så jeg vil sige at 1½ måned, hvor det er 2 * 1 time om ugen, ca. 10 dykninger og mindst 200 meters (tempo) brystsvømning pr. gang, så kan du måske, hvis du er uøvet som jeg var.

    Lidt om bassinprøven:

    http://soloven.dk/livredder.htm

  2. I de første dage efter jeg stoppede med at ryge havde jeg samme følelse af mangel på energi, så dengang undersøgte jeg det.

    Det er tiden hvor kroppen renser ud i affaldsstofferne og eftersom rygere har en højere forbrænding, så sænker du samtidig kroppens "omdrejningstal" når du stopper med at ryge og det er denne lavere forbrænding der i de fleste tilfælde også medfører en vægtforøgning, men også giver dig en følelse af sløvhed, når du nu har været vant til at tobakken har holdt kondien oppe for dig, så er det nu digselv der skal klare det.

    Efter en uges tid eller 2, skulle kroppen gerne have nogenlunde tilvænnet sig sin nye natur uden tobak og du får en klart forbedret kondition, du kan cykle længere, løbe længere, du bliver ikke så hurtigt forpustet. Ved mig var det pludseligt ømhed der begrænsede min træning og ikke iltmangel.

    Ifølge de kloge skulle et rygestop medføre at kroppen hurtigere kan opbygges/genopbygges ved intensiv træning, hvilket skulle give mulighed for reduceret restitution, da tobak virker hæmmende og om det er rigtigt kan jeg ikke rigtigt sige noget om, men min personlige erfaring er helt klart at det kræver ekstra træning og særligt konditionstræning som cykling eller løb at holde en ikke rygers forbrænding på en rygers niveau, men at du ikke ryger giver dig mulighed for langt mere motion end før, før kroppen siger fra.

    Så du må endeligt ikke starte igen, der er langt flere fordele ved at stoppe på lang sigt end de åbenlyse bagsider der er på kort sigt ;)

    Jeg ønsker dig al held og lykke med det, det er stærkt gået.

  3. Jeg har aldrig forstået hvorfor løbere skal strække ud inden man løber, så det har jeg aldrig gjort noget i. Og jeg syntes at hende Debbie ind imellem skriver noget gak:

    Det kan vist ikke være meget.

    Om ømhed og smidighed har nogen korrelation vil jeg ogs stille mig tvivlende overfor.

    Øvelserne ser dog meget gode ud. Der er et par stykker imellem jeg skal have prøvet af, når jeg om ikke så længe skal ud og lufte løbefutterne i solskinnet.

    Selv har jeg haft en del glæde af disse artikler:

    T-nation

    T-nation

    Det med at udstrækning ikke skal være tidsbaseret, men man skal gentage strækket indtil man har den samme range of motion som man plejer, har jeg gode erfaringer med (jeg fandt ud af at jeg kan nå mine fødder, noget jeg ikke troede at jeg kunne).

    Kim, når du strækker ud, skal du lave et roligt stræk. Når du tager foden om til røven, skal du ikke gøre noget som helst med foden, men bare holde den stille. Hvis du ikke kan mærke strækket på forsiden af låret, så sørg for at foden er så langt omme som den kan og skyd hoften frem indtil det kommer.

    /Schroinx

    Tusinde tak for råd og links, der er lidt for mig at kigge på og få afprøvet :4thumbup:

  4. Den kan jeg hjælpe med!

    Her er et to links med forklaringer og illustrationer:

    I øvrigt... Hvad mener du med, at du vrider foden? ... Hvis det er i fod-til-balle strækket, og du vrider bagud (ift. foden, dvs. mod ballen), er det okay, men hvis du vrider til siden er det bestemt ikke hensigtsmæssigt på nogen måde...

    - Samuraien

    Tusinde tak for links, det var netop hvad jeg søgte :4thumbup:

    Det er også bagud/opad jeg vrider i foden.

    Kim

  5. Tak til jer begge for svar vedrørende restitution, for jeg tror faktisk jeg er klar til en lille tur allerede igen imorgen, da jeg ikke er øm nu, hvor jeg lige har taget første tur efter programmet :smile:

    Sådan her gik det

    Det var dag 1 i begynderprogrammet og det første løbeminut var der ingenting i, men så var det ligesom om i de sidste sekunder af det andet løbeminut, at jeg nåede lige til det punkt hvor spændingerne i mit skinneben og læg begyndte, men samtidig lige før at de blev belastende, hvis i kan følge mig, det var ligesom om jeg nåede lige til grænsen, det var helt fantastisk.

    Det er som om den meget begrænsede ømhed jeg har nu, at den er fordelt i læg og lår, i mine øjne, at den er mere optimal fordelt.

    Jeg ved iøvrigt ikke om jeg strækker rigtigt ud, så er der nogen der kender en side med illustrationer af perfekt udstrækning?

    Jeg bruger den med hæl til balle og så vrider jeg godt i min fod og den hvor jeg strækker det ene ben mens jeg går i knæ med det andet.

  6. Restitution bør ikke være tidsbaseret - I stedet skal du mærke efter om du har ømhed og dømme ud herfra. Jeg vil tro at den største fejl der begås når man kaster sig over motion, er at man starter for hurtigt, får skader og så opgiver det igen.

    Jeg skal ikke sige noget om sportigan, ud over at det er en biks der ligger sammen med en isenkræmmer. Men derfor kan der da god være kompetente folk derinde.

    Hvis man rammer underlaget med ydersiden af foden først pronerer man. De fleste er enten neutrale eller har let pronation. Rammer man med indersiden af foden først hedder det supination. Det som et par løbesko gerne skal, er at rette bevægelsen op så man løber på midten af foden.

    Ja jeg syntes faktisk også det var lidt sjovt at den lå sammen med en isenkræmmer, for i min verden er tallerkener og løbesko da stort set det samme, men omvendt, at tage min opvask kan være god motion i sig selv.

    Jeg er rigtig glad for jeres råd og at jeg har fundet det begynderprogram, for når man starter kan man tydeligt mærke at cykling og løb ikke påvirker de samme muskler og med samme belastning og eftersom det mest er cykling jeg har gjort i, så er det med at starte med konstant løb nok ikk den bedste (fedeste) idé, som jeg nok troede bare over kortere distance og det med skader er noget jeg ikke har "råd" til (læs: Tid til).

    Men nu har jeg så et lille spørgsmål om restitution, for du skriver at det ikke bør være tidsbaseret, hvor jeg altid, med styrketræning, har arbejdet med de 36 timer, hvilket gør træning til hver anden dag, men hvis begynderprogrammet nu ikke giver mig nogen ømhed og jeg derfor føler at mine ben kan holde til eksempelvis et almindeligt program den ene dag og et lettere program anden dag (kortere program/distance), kan/bør jeg så løbe hver dag? Med mindre det selvfølgelig føles som en belastning.

    Bare rolig jeg er ikke typen der presser mig selv til det yderste og selvom jeg er øm, så gennemfører et program, jeg ved godt at kroppen skal have tid til at komme sig over den belastning man påfører den, men lige nu er jeg i den situation hvor jeg helst ikke vil have for lidt ud af dagene.

    Huks udstrækning! Og så er der vist kun tilbage at ønske dig god træning :smile:

    /Schroinx

    Takker, jeg glæder mig også :smile:

    Kim

  7. Der ligger en runnerscorner lige i starten af gågaden og de har et løbebånd. Sportsmaster, Intersport og hvad de ellers hedder her i Herning har jeg ikke en skid respekt for, da det er bustiksassistenter der styrer løbebåndet, hvis de da i det hele taget har et. Så prøv det.

    Du kan teste ham sælgerens påstand ved at følge et begynderprogram, hvor man skiftevis går og løber, og så langsomt træner sin muskulatur mv op. Det kan godt være at du konditionsmæssig kan mere, men løb ER hårdt for bentøjet. Jeg vil dog mene at med mindre du er totalt utrænet, så burde du i din alder og vægtklasse kune løbe 1 km i roligt tempo uden de store problemer.

    Men da det er en belastning, så sørg for at du bliver fuldt restitueret mellem hver gang.

    I fald du ikke kan finde noget forklaring efter du har været på et løbebånd, så kontakt din læge og få en henvisning til de flinke mennesker inde på idrætsmedicinsk. Så sætter de dig på båndet til en løbetest af de lidt længere.

    Det får mig til at tænke på om du har nogle problemer i forvejen, platfodet eller med svangen eller noget?

    /Schroinx

    Det svar fik jeg læst lidt for sent :laugh: Jeg er lige kommet fra Sportigan og jeg tror det hjalp på belastningen af i hvert fald anklen, som så er det eneste problem jeg åbentbart har, som jeg så kender til nu.

    Nu vil jeg prøve det begynderprogram, da jeg er temmeligt utrænet, det mente sælgeren også var en absolut god ide (jeg skulle faktisk). De 3-4 ture jeg har været på kan vist ikke tælle meget i den sammenhæng, men nu håber jeg så at jeg kan klare 2 km. om 3 ugers tid.

    Hvis det så stadig er galt bestiller jeg 2 nye ben......

    Min hastighed var iøvrigt 9,4 km./t, så det er vel roligt nok?

    Det skal lige siges at fyren i Sportigan nu virkede meget kompetent.

    Kim

  8. Er jeg den eneste der tror manglende restitution er en af årsagerne? Du træner hele tiden. Prøv at tage 3 dages pause og se om du stadig har problemer.

    Jeg ved jeg træner meget, derfor går jeg også meget op i at der er 36 timer mellem de enkelte ting, dog er motionscyklen undtaget. Jeg har trænet de andre ting lidt løbende, det er kun løb der er helt nyt for mig.

  9. Hej Diddley

    Så har jeg været på løbebånd inde i Sportigan i Herning og blevet filmet med 4 forskellige sko og da vi kiggede filmene igennem kunne jeg selv se der var noget galt.

    Min fod kilede "udad" hvis det hedder det, det var sq næsten så slemt jeg troede min fod hoppede af mit ben, så de 3 par af skoene var med forskellige kiler og jeg skulle have et par med den største kile, jeg går ud fra at det handler om størrelsen på den, fremfor hårdheden, så min fod forblev "lige" med benet.

    I må undskylde mit simple sprog, der er garanteret et fint ord for det, men jeg er nybegynder :laugh:

    Jeg landede heller ikke helt ude på ydersiden (kanten bagpå) af skoen, så det håber jeg at jeg kommer til når jeg er kommet lidt i træning.

    Men vi fandt frem til et par New Balance, så håber jeg det er udemærket. De var gode bløde, men ikke for bløde der hvor jeg skal lande og så håber jeg, når jeg kommer rigtigt igang, at de støtter så jeg ikke "vrider" min ankel, men det så umiddelbart fint ud.

    Det med skinnebenet og læg, mente han, kunne have noget med skoen at gøre men i høj grad også min træning, så jeg skulle holde det begynderprogram og det har jeg tænkt mig.

    Så nu er der ikke andet for end at se de næste par ture om der er noget der virker (det skal det), men de Adidas var, i hans øjne, de forkerte sko.

  10. Skoens pris, sokkerne eller noget som helst andet har ikke noget at gøre med om skoene er de rigtige til dig. Det er ikke et spørgsmål om skoen er god eller ej men om skoen er god til dig.

    Det er netop det, min kammerat bliver ved med at sige. Han er en lidt mere rutineret løber end mig :laugh:

    Men det ender jo med at jeg har tæsket mig selv gennem 10 par sko, så jeg ved ikke hvad du har af forslag til hvor mange ture jeg skal prøve at løbe før jeg ved om skoen er forkert eller rigtig, for der er vel også noget i at skoen er ny?

    Jeg hører at oplevelserne med kompetenceniveauet er meget svingende i sportsmaster, så hvis du bor i København vil jeg anbefale dig at søge en decideret løbeforretning (Marathon sport, Keiser sport, Endurance sport eller Løberen fx).

    Jeg bor i Ikast og i Sportsmaster i Herning Centret havde de ingen løbebånd, men han ville måle det på en skammel. Men det skal vel være et løbebånd?

    Derudover kender jeg heller ikke meget til deres kompetenceniveau :unhappy:

    Kim

  11. Hvor lang tid er det siden du købte dine sko...Sportmaster har jo det der tilfredshedgaranti:

    "Hos SPORT-MASTER kan du teste dine nye sportssko i 14 dage lige så tosset, du vil. Hvis du ikke er tilfreds med skoene, kan du inden for 14 dage bytte dem til en anden model - dog kun én gang. Det eneste du skal gøre er at tage bonen og skoene med ned i den SPORT-MASTER, hvor du har købt dem. Er de nye sko billigere, refunderer vi prisforskellen. Er de dyrere, betaler du prisforskellen. Så enkelt er det." --> http://www.sportmaster.dk/sportsbutik/00/

    Kunne jo være en mulighed :bigsmile:

    Kapper

    www.maxsyre.dk - Mellem/langdistance i Odense atletik

    Hej igen Kapper

    De Adidas er købt i Sportigan, men han havde ingen løbebånd, så derfor har jeg nu ringet til Sportsmaster i Herning og han havde heller ingen løbebånd, men derimod ville han måle det på en skammel, hvor godt det så end er, men grunden til at jeg nævnte Sportsmaster var netop deres returpolitik som du skriver.

    Han anbefalede mig at løbe lidt mere i de Adidas (en uges tid eller 2) og se om det ikke bliver bedre, da han mente at det var et træningsspørgsmål af min muskulatur i benene når jeg ikke rigtigt har løbet før.

    Han mente dette fordi den spænding (smerte) der kommer i mine skinneben og læg ikke er vedvarende, men derimod går hurtigt over når jeg kommer hjem og mine ben får lidt ro igen.

    men det ved jeg ikke hvad i andre, mere erfarne løbere, siger til?

    Kim

  12. Hvad er baggrunden for at du vælger at cykle mange gange om dagen af kun 10min?, i stedet for at tage det hele på en gang. Ville da tro at du sagtens kunne få mere ud af det, hvis du kørte igennem på en gang, og så behøver det jo heller ikke tage hele dagen, som 4-5 gange af 10 min fordelt på hele dagen godt kan gøre...

    Kapper

    www.maxsyre.dk - Mellem/langdistance i Odense atletik

    Da jeg startede for et par uger siden, var jeg utrænet. Min puls røg op som en rakat, så nu er der ved at være styr på den og jeg ved ikke hvorfor, men jeg fokuserer en del på min puls og få den stabil. Jeg har også tænkt på at ændre tidsintervallet til 15 minutter pr. gang.

  13. Jeg tror ikke det er distancen, der er problemet, snarere skoen.

    Selv om du lige har spenderet et par helt nye sko, så vil jeg stadig anbefale dig at få lavet en løbetest. At skoene er dyre, er ikke nogen garanti for at det er de rigtige. Som en sidebemærkning, så er 1.000kr. heller ikke alverden for et par løbesko.

    Det løbeprogram du har linket til ser fornuftigt ud. Umiddelbart virker det meget let, men det er lidt svært at vurdere den samlede belastning, når du også cykler og styrketræner.

    Men, få lavet en løbetest :smile:

    Hej Diddley

    Tak for det hurtige svar. Jeg sidder faktisk og overvejer at ringe til Sportsmaster og høre om de kan lave en test og det med prisen for skoen er faktisk ikke vigtig, det er det faktum at jeg uden problemer kan løbe 2,5 km derimod.

    Men det hele flyver rundt i mit hoved, kan det have noget at gøre med mine sokker, at de ikke sætter foden helt i spænd i skoen? Om det er skoens skyld, den er jo helt ny?

    Der er så mange ting jeg tænker over, da jeg aldrig har haft nogle fysiske problemer før med min krop på nogen måde, men omvendt så har jeg heller aldrig løbetrænet, men kun løbet til husbehov, så det er lidt frustrende at jeg nu står med et problem, som jeg skal have fundet en løsning på :sneaky2:

    Jeg hørte engang en klog mand sige at hvis man er øm bagefter, så hjælper det. Jeg er øm efter styrketræningen (specielt om aftenen), mens det at cykle er noget jeg, stort set, altid har gjort meget i og det er ingen udfordring. På motionscyklen er det for at få min forbrænding/puls op og som opvarmning, mens min rigtige (racer) cykel er en anderledes belastning jeg føler mig udsat for, men den er jeg ikke kommet op på endnu (skide danske vejr).

    Så jeg føler mig ikke overbelastet på nogen måde, men ved samtidig ikke hvor meget jeg kan tillade mig at presse min krop løbemæssigt, da en skade vil være mere ødelæggende.

    Men igen, tak for svaret, jeg får lavet den løbetest og bander jeg lige lidt over de sko :laugh:

  14. Jeg ved der har været andre indlæg om dette og jeg har læst disse, men jeg er endnu ikke blevet helt klar over hvordan fremtiden ser ud for mig, så her får i situationen alligevel og mit træningsprogram.

    Jeg er lige startet med at løbe og løber en lille tur på ca. 1 km. 3 gange om ugen. Den første gang fik jeg lidt ondt i anklerne og anden gang var det rykket op til skinnebenet og læggen, så jeg skiftede sko, da de var en billig type. Så nu har jeg anskaffet mig et par Adidas supernova 9. udgave, men i aftes var problemet det samme, efter ca. 600 meter begyndte mit skinneben at kunne mærkes og læggen fulgte svagt efter, et par 100 meter senere.

    På turen stopper jeg 3 gange, hvor jeg strækker og vrider lidt i mig selv, men der løbes på hele turen. Når jeg kommer hjem strækker jeg alt det i mine ben, jeg kan klare.

    På turen løbes der stille og roligt og det er ikke noget problem for min kondition at klare det, kun for mine ben.

    Mine data:

    Alder: 35

    Højde: 175

    Vægt: 75 kg.

    Målt fedt %: 24, Lav/Medium (Målt med cykelcomputeren, så jeg ved ikke hvor godt det er)

    BMI: 24, Normal (Også målt med cykelcomputeren)

    Mit træningsprogram er som følger:

    Hver dag: Cykling på motionscykel 2-3 gange dagligt a 10 minutter ved 70-80 RPM. (intensiveres med stor sikkerhed til 4-5 gange dagligt)

    Hver anden dag: Styrketræning med dette program, minus ben, plus bænk til mavebøjninger. Øvelser gentages 3*10 gange.

    Hver anden dag: Løb (Foreløbig ca. 1 km. Skal op på 2,5 km. hvor jeg ikke får ondt i benene)

    Hvad jeg mangler:

    Gode tip til løbeturen, hvordan kan jeg ændre mit løb, så jeg opbygger mit løb så jeg kommer over de ømme ben? Jeg har kigget lidt på denne her: Begynderprogram, men der skal løbes, jeg går udemærket :D

    Hvad hvis jeg løber hver dag?

    Godt strækkeprogram.

    Der er ikke lavet en løbetest, så spørgsmålet er om problemerne kan stamme fra at jeg lander forkert (de fine løbeord) eller blot utrænede ben? Jeg har prøvet 3 forskellige sko i 3 forskellige prisklasser, hvos Adidas'erne er de dyreste til 1000,- kr.

    Jeg skal gerne i form hurtigt, så jeg er indstillet på at træningsprogrammet måske tager lidt tid hver dag, så alle ideer er mere ned velkomne. Løb er en væsentlig del af mit program og det er ikke for at tabe mig, jeg gør det.

    Jeg ved godt at hurtigt ikke rigtigt egner sig til opbygning af kroppens formåen, men jeg mener hurtigst muligt.

    Jeg vil gerne takke på forhånd for jeres råd :)