tgj

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tgj

  1. Go eftermiddag "tabere" :wink:

    En lille update, er på 101, revideret mål 90 kg 31/12-2007 = 800 g/uge :superman:

    Skruet lidt op for spinningen og proteiner+grøntsager, og lidt ned for mad i det hele taget.

  2. Hey,

    Kan jeg også komme med i taberklubben.

    Vejede 116 sidste sommer, nede på 102,8, satser på at nå ned på 80, realistisk med 1/2 kg om ugen, så vi snakker 2008 her.

    Har ikke været super seriøs på det seneste, men nu skal den sgu ha gas! :superman:

  3. Hey,

    Arne: super flot skriv forstår dit valg, er selv på 102 pt, men i hastig nedgang fra 116 grundet motion, ændrede kostvaner og inspirende læsning herinde fra, så tak for det til alle.

    Glem ikke at selv hvis man synes det er de overvægtiges egen skyld, så er det i sidste ende samfundets problem. En enkelt hospitalsdag koster på den forkerte side af 5.000 kr, mens en gastric bypass koster 70.000 kr i udlandet og godt 100.000 kr. herhjemme. I dag er der en artikel i avisen om en 21 årig pige på 203 kg, der ikke har råd til en privat operation (der er ikke beskrevet noget om en offentlig operation, men her snakker vi jo flere års ventetid og tvunget vægttab på 8 %). Hun har endvidere været på flere højskoleophold, hvad mon de har kostet.

    Hvor meget mon hun er i stand til at arbejde, og hvad mon hospitalsudgifterne i hendes liv vil være. Mon ikke det var billigere for det offentlige at knalde en check på bordet og hjælpe hende seriøst, den investering er hurtigt tjent hjem. På længere sigt vil hun formentlig spare sygedage, kunne få et arbejde, hvis hun ikke har noget etc. etc. etc.

    Vi burde operere 20 gange så mange som vi gør, max 3 mdrs. ventetid, hvis man har et BMI på over, lets say 35 og selv ønsker det.

    Så kan vi proppe ideologierne op et vist sted, dette er nationaløkonomi.