Waeldath

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Waeldath

  1. Hvis du vil tage på er den altovervejende faktor kalorieoverskud. Om det er fedt, proteiner eller kulhydrater er underordnet. Der skal selvfølgelig være et minimum af proteiner i kosten for at kunne dække din muskelvækst.

    Derudover vil et overdrevet kalorieoverskud ikke øge muskelvæksten yderligere men bare bygge på i depoterne. Vær opmærksom på at proteiner (de fleste typer) også kan omdannes til sukker og fedt i kroppen; men det kræver selvfølgelig et noget større indtag (ifht normal kost) før man skyder laangt over og risikere dette.

    Maltodextrin og andre druesukkere er så vidt jeg er orienteret også tomme kalorier da indholdet af mikronæringsstoffer er lig 0.

    En anden bi-note er at 2g proteiner pr kg kropsvægt nok er at skyde over målet. Sagen er at man gerne vil sørge for at der er byggesten (kvælstof som findes i protein) nok til musklerne. Men jeg mener at have læst at denne balance let opretholdes - også for de store gutter - med lidt tilskud og det nok mere er Maxims ide med 1.8-2.0 g/kg kropsvægt. Sidder man derhjemme og regner på sin kostplan, vil man nemlig hurtigt indse at man har brug for supplement.

    Min konklusion: weight gainers er godt for at sikre dig en positiv kaloriebalance. Spiser du derudover normal varieret kost skal du nok få det andet du skal bruge, også byggestenene til muskelvækst. Vær ikke bange for tomme kalorier hvis du spiser normalt varieret fordi du da får dækket dit behov for mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler). Men vigtigest af alt er at du må sørge for at du ligger i overskud hver dag, hver uge. For sulter du, nedbryder du (og det koster muskelvæv).

  2. Meget god og spændende artikel.

    Af nysgerrighedsmæssige årsager: findes der bund og loft for kalorie-indtag? hvor tit bør man revurdere sin BMR+PAL samt vægt mhp at sætte nye mål (ved godt det er afhængig af hastighed til ny ligevægt, men spørger mere efter erfaringer fra andre MOL'er... hvor tit revurderer I jeres balance og nye kalorie-mål?) Bliver man ved med at tage 1000kcal af ryger man vel for langt ned på et tidspunkt eller?