Aagaard82

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Aagaard82

  1. Jeg har striber, hvad gør jeg så? Jeg er så forvirret..

    Hvad nu hvis man har meget kropsbehåring? Hvad gør man så?

    Nej nej. har du striber, skal du jo i matas efter den stribede eller i zoologisk have og spise en zebras afføring eller var det giraffen?

  2. Arne skrev på et tidspunkt om hans indtryk efter at været til et foredrag med Lene Hanson. Det kan læses her. Hans vurdering var at hun troede på det hun selv sagde - men også at der var tale om en forretning. Hvad man altid skal huske, når man taler om Lene Hanson, så er det hendes uddannelsemæssige baggrund:

    Hun har med andre ord ikke de faglige kvalifikationer til at vurdere om det hun siger er rigtigt. Det havde så selvføgelig været et forsonligt træk, om hun havde prøvet at gå kritisk de oplysninger hun fik i USA om Fit for Life-kuren, som hun prædiker. Men at hun har kastet sig ud i ting som Reiki og Bach blomster terapi siger nok en hel del om at hun har kastet al kritisk tænkning overbords.

    Så på sin vis kan jeg forstå, hvorfor en stewardesse kan falde for denne omgang psedo-videnskabelig snak. Langt værre ser det ud, når vi taler om uddannede medicinere, der har lært om evidens og dobbelt blind tests, osv. Deres forbrydelse er på sin vis større, da de for det første bør vide bedre og for det andet kan bruge deres medicinske grader til at give deres snak et skær af videnskabelighed.

    Nu vil jeg lige maile tråden her til min mor og lade hende læse lidt op på alle jeres svar...

    Men det er svært når så mange går imod og siger som I gør, især når man kigger på dokumentationen for folk som flytlie, altså hvad bakker de deres teorier op med og det er jo lidt tyndt, tamt og trist, for der er ikke meget hold i noget som ikke kan bevises eller er der. Er det kun rigtigt fordi det kan bevises og hvem har ret, ændrer vi ikke hele tiden standpunkt, fordi forskningen finder ud af noget nyt? Hvem siger så, at de ikke om 10 år har fundet ud af at flytlie har ret =D hehe det lyder nok ekstremt, men jeg prøver bare og opveje tingene, men lige nu hælder jeg til og lade min mor beholde hendes 1700 kr, som jo også er en slags penge og måske læse op omkring hele vitamin emnet her på nettet og få en større viden den vej om og prøve at få det hele ind i en varieret kost.

  3. Aagaard:

    Jeg tror at det du er på jagt efter er begrebet "nutrigenomics" som er sammenhængen mellem gener og ernæringsbehov. http://en.wikipedia.org/wiki/Nutrigenomics ... Problemet er bare at feltet endnu ikke er udviklet nok, til at du kan få en analyse af dine gener og dermed en anbefaling på hvordan din kost skal se ud.

    Indtil forskningen i nutrigenomics er nået længere, er du desværre nød til at gå til kvaksalvere, for at få nogle "svar"...

    Jeg tror sørme du har ret, men oh hvilket mirakelmiddel, når det bliver færdigudviklet og så alligevel, det er jo folks vilje til og gennemføre "det" der i sidste ende tæller =)

    Jeg overvejer seriøst om det er spild af penge og til grin og bruge min mors 850 kr på besøget, hehe nu dør i nok, men min mor skal også ind og have en tur, så det blir små 1700 kr i alt og det er squ mange penge, så hvis det virkelig er så latterligt, så er det jo rimelig øhh latterligt i sig selv =) Men jeg er stadig nydgerrig, det kan jo ikke udelukkes at han måske kan hjælpe med nogle ting eller oplyse mig omkring noget med min krop osv. Måske vil jeg bare gerne tro og er naiv, hvad det angår =S

  4. Aagaard82:

    Der er jo en grund til at der findes noget der hedder de Nordiske NæringsAnbefalinger (som faktisk ligger online). Det er det tætteste man kan komme på en koncensus udarbejdet af et repræsentativt udsnit af det sundhedsfaglige miljø.

    Dr. Flytlie eller og diverse ortomolekylære kvaksalvere tager omkring lige så meget hensyn til evidens som krystalhealere, jordstråleekspertere og astrologer. Jeg siger ikke nødvendigvis at det ikke virker, bare at der ikke foreligger nogen evidens der understøtter hele denne kosttilskudskultur som flytlie, sundhedspartiet og diverse øko-doktorer er en del af.

    Eksperternes svar vil HELT sikkert være at du kan få det du har brug for via en multivitaminpille og en sund varieret kost, men hvis det er et svar du ikke kan tage eller ikke vil høre, må du jo lade være med at spørge.....

    Nej der findes muligvis ingen evidens, men det kan da umuligt være skadeligt og tage C-vitamin, som er noget helt elementært og nødvendigt for kroppens imunforsvar. B-12 som stimulerer signalstofferne, i mit tilfælde, med henblik på 8 års depression. Den grønne pille, som jo så har utrolig meget EVIDENS i rygsækken, da den er undersøgt og bevist i utallige studier. Fiskeolie, som jo også er godt og undersøgt som værende positiv for kroppen. Så i bund og grund er der jo ikke noget skadeligt i det jeg tager, tværtimod.

    Det jeg gerne vil vide er, hvor meget jeg burde taget i forhold til lige præcis min krop og de gener jeg har. Om der er andet jeg burde tage eller er i mangel af og deraf min konsultation hos meistro flytlie der vitamin king =) Han skriver under konsultation (850 kr eller ej) :

    Konsultationen

    En konsultation varer typisk 1 time, medmindre andet tidsforbrug er aftalt. Her vil du allerede have svar på flere blodanalyser fx vitamintest, syre/base test og blodtype, inden du forlader konsultstionen. Det vil sige at du ved første og oftest eneste konsultation får en journal med hjem, med opskrift på hvad du bør tage af vitaminer og minerlaer, og en kostvejledning. Blodanalyser der er sendt ud af huset får du først svar på, når vi modtager resultatet og oversætter det til et for dig forståeligt sprog

    Lyder det virkelig så slemt? Jeg syntes det lyder som en helt rimelig okay deal... Jeg kan nok åbne mine ører og forholde mig til de ting han siger, tror næppe han kan "hjernevaske" mig til ting, der lyder helt i vejret. Jeg er bare nysgerrig og vil gerne vide mere, men ikke for hvad som helst... Hvad angår hele blodtypediæt tingen, så har jeg simpelthen ikke rigtig sat mig ind i sagerne, endnu, men vil læse mere op på det senere, så han ikke skider mig sådan et leksikon på skulderen, mens vi er igang.. Håber så ikke han baserer hele sin konsultation på blodtypediæten og at det er hans udgangspunkt, but what the fuck, min MUAR betaler, så det ka være det samme =)

  5. Der er stor tiltro til den gode flytlie, hva =)

    Jeg har ellers hørt at flyttelyttelise har en fast tid i TVmidtvest, den store jyllandske TV station og derfor er han troværdig, nåh og det har jeg læst i en bog, så det passer bare og iøvrigt siger min far det os ;)

    Nej, jeg tager squ det hele med et gran salt og tager den konsultation hos ham, ser om jeg tager det for gode varer eller ej, helt dum er jeg ikke :crazy:

    Men i mener det er helt i vejret alt det der med blodtypediæt?

    Måske jeg skulle prøve og gå af alle mine kosttilskud og se om jeg kan mærke forskel :)

  6. Jeg har bare fået af vide, af min bekendte, at hendes ernæríngsekspert eller hvad sådan en nu hedder, har sagt at en multivitamin pille er til grin, fordi den ikke dækker dine daglige behov, men igen, hvad ved jeg...

    Nu har jeg i hvert fald fået en konsultationstid hos en der ved noget om sagerne, så jeg en gang for alle, kan få svar på det min person behøver og det vil jeg utrolig gerne, for det interesserer mig utrolig meget.

    Sarkasme fremmer kun forståelsen og retningen vi vil gå, jeg troede det var en medfødt og vellidt evne, der var kommet ind med bacon og kartofler op gennem væksten :)

    Men tusinde tak for alle jeres svar, nu håber jeg så bare ham her: http://www.flytlie.dk/ kan give mig de svar som passer til den krop livet nu engang har skænket mig... Jeg syntes jo selv det er til grin, hvis det er "spilde" at jeg tager alle de kosttilskud og jeg ville tusinde gange hellere have de forskellige vitaminer, mineraler osv. dækket via naturlig kost, men først og fremmest skal jeg jo vide, hvordan MIN krop er og det betaler jeg gerne for, han skulle være utrolig dygtig ham der flytlie og ikke en plattenslager.

  7. Måske der var andre, der skulle pakke deres arrogance lidt væk, så ku det være jeg ikke var nødsaget til og hive min frem ;)

    Det er jo derfor, jeg skriver her, for at høre evt. bedre vidende om råd...

    Jeg tager jo de kosttilskud ene og alene baseret på min bekendtes kosternæringseksperts råd og det er der min tvivl ligger. Jeg vil da gerne være i den gode tro at det gavner mig det hele, men jeg har selvfølgelig aldrig været hos en "ekspert" og fået taget en egentlig test på MIG, så jeg ved det jo ikke.

    Nu ved jeg ikke specielt meget omkring det, men hvem lever lige i dag en afbalanceret kost, såvel som kosttilskudsmæssigt? Det er der vel ikke særlig mange "normale" mennesker der gør, når du siger jeg kan forstyre min balance, men som sagt, jeg ved det jo ik og vil meget gerne lære mere omkring alt dette....

  8. Hvorfor jeg tager dem???

    ØHHH vel pga. deres positive virkning på kroppen?

    Nogle i forbindelse med at jeg har haft en depression i 8 år af mit liv og fik anbefalet B-12 af min bekendte, plus en del andre, som I ser...

    Men siden der ikke er nogle kosttilskudseksperter til stede, kan det jo være det samme =)

    Når jeg siger andre kosttilskud, så mener jeg andre lignende, som biddrager til den almene sundhed...

    HAHA en multivitamin-pille, ku jeg så ikke lissår godt stikke tungen ud af vinduet og slikke lidt i den dejlige ernæringsrige iltbefængte luft?

    Du kan læse om chlorellas positive effekt på enhver f.eks. her:

    http://www.sund-forskning.dk/index.cfm?p=1721

  9. Nu har jeg længe ville finde tid til og sætte mig ned og skrive et lille indlæg omkring mine kosttilskud. Især fordi hele grundlaget for at tage dem kommer fra andenhåndskilder og ikke er en decideret tilskrivning til min person. Så jeg vil lige skrive kort omkring de forskellige tidspunkter, jeg tager dem og hvor mange i løbet af en dag.

    Jeg tager hver morgen, efter morgenmaden:

    4 x Chlorella piller morgen, eftermiddag og aften, som anvist på pakken (Til udrensning)

    1 x 1000 mg fiskeolie morgen eftermiddag og aften, efter anvisning på pakken

    1 x D vitamin efter morgenmaden (Men min bekendtes ernæringseksperts nyeste eksperttåd er at dem behøver jeg ikke, specielt ikke her om sommeren, hvor jeg får masser af jordbær og sol)

    4 x 500mg C-Vitamin depot, hver morgen efter morgenmaden (Efter anbefaling af en bekendt, som har været ved en ernæringsekspert, som siger 1 x 500mg er for lidt)

    2 x Folsyre i forbindelse med B-12 (Ellers siger min bekendte Ernæringsekspert at man ikke optager B12)

    1 x B-12 i tablet 5 mg efter morgenmaden ( I forbindelse med 2 x folsyre, så skal B-12 tabletten ligges under tungen og ifølge min bekendtes ernæringsekspert optages gennem nogle spytkanaler eller på anden måde, for hvis man sluger B-12 kunne man ligeså godt smide den ud af vinduet, for den bliver ikke nær så godt optaget så)

    Nu ved jeg ikke om min livsstil og alder har stor eller lille relevans for ovenstående, men jeg vil alligevel skrive lidt om mig selv, hvis det evt. har:

    24 år Mand

    Har bodybuildet on/off semi-seriøst gennem de sidste 7 år

    Løber regelmæssigt

    Holder mig godt

    Ryger ikke

    Spiser økologisk og sundt =)

    Ellers må I jo spørge, hvis det er, hvilket i vel også gør =)

    Jeg vil meget gerne høre om andre evt. gode kosttilskud.

    post-14769-1180338905_thumb.jpg

  10. Jep det er helt i hækken !

    For det første for du stort set ingen proteiner, du har kun to måltider i løbet af dagen der indeholder proteiner og de er med to timers mellemrum.

    En dåse tun indeholder ca 30 gram protein og alt efter hvor meget kylling du spiser ligger det nok også der et sted, det er 60-80 gram på en dag.

    ikke nok !

    Derud over spiser du massive mængder kulhydrater som ihvertfald ikke hjælper på dit fedt tab.

    prøv at finde en kost pyramide der har en anbefaldet nærings værdi pr måltid og arbejd på at få ændret din kost derfra. det vil være en god start.

    Jeg forstår ikke helt hvad du mener med MASSIVE MÆNGDER KULHYDRATER? Det syntes jeg da ikke jeg gør? Hvis du gider sige hvad og hvor det er i min plan? Frugt skulle da være sundt =) Bollen er høj på kostfibre og lav på fedt. Tun er da ik voldsom på den front og leverstej og spegepølsen er økologisk med nogle gode "værdier" =)

    Hvis det ikke er nok protein, hmm... Må prøve og søge sådan en kostpyramide, for at se om jeg kan sætte det i et bedre perspektiv så... Du kunne ikke give et lidt hurtigt eksempel, på en dag så, bare sådan tjip tjap tjup, så jeg ser the bigger picture, hvor jeg træder ved siden af?

  11. Synes nu ikke det lyder helt så slemt... Går ud fra du spiser dine havregryn med mælk, der er skummetmælk/minimælk klart at foretrække. Din frokost lyder som det mest kritiske, men det kommer også an på hvilken type bolle det er og samme for pålæg. Gå efter brød med masser af fibre og begrænset mængde sukker. Gå efter pålæg med masser af protein og begrænset mængde fedt, normalt indeholder leverpostej og rullepølse begge meget fedt og relativt lidt protein, men den grønne slagter laver nogle fornuftige udgaver. Du burde smide nogle grøntsager til din aftensmad.

    ARGH endelig noget respons. Tænkte måske at mit lille indlæg måske var for bredt eller for klassik i sine spørgsmål. Men for at svare på de ting du skriver, så er det skummetmælk 0.1% til havregrynene. Bollen er min. 8% kostfibre og 2% fedt og lavet af hvid hvede, som skulle være godt, skriver de jo selv... Men ja jeg er lidt i tvivl omkring det jeg putter på bollen, for selvom det er økologisk leverstej og økologisk spegepølse, så er det måske ikke så pproteinrigt, men kigger jeg på spegepølsen syns jeg da det ser rimeligt ud, der står 25 g protein ud af 100? Leverstejen har 10 g, men ja fedt niveauet er jo også højt i de 2 ting, men det er måske skidt? Tænker bare at jeg jo skal have noget fedt, men det er den dårlige fedt? Tænker det ikke er så slemt når det er økologisk, kan man så ikke regne med en hvis "go økko effekt" =?

  12. Hej alle sammen :4mewantfood:

    Jeg har snart budybuildet i lidt over 6 år, men aldrig rigtig sat mig synderligt ind i min kost og samspillet med træningen.. MEN det skal der laves om på nu!!!

    Lige lidt om mig selv først:

    MALE - 24 år.

    1.87 høj og bred =)

    101 kg

    Har uploaded 3 billeder, så I mere visuelt kan se, hvad jeg snakker om mht. mål og "mangler" =)

    Jeg har altid vejet omkring de 98 kg, men da jeg stoppede med og ryge for godt og vel 1 år siden nu, tog jeg lige SWUPTI 14 kg på og før jeg vidste af det sad jeg med gryden på hovedet og slikkede fedtrig sovs i stride strømme. Jeg havde simpelthen byttet smøgerne ud med trangen til mad og det helt op til 3 store portioner HVER GANG, jeg havde ondt i maven og måtte tit ligge mig bagefter aftensmaden og beklage overfor kæresten at jeg altså ikke var ret meget værd resten af aftenen. Det blev jeg selvfølgelig ked af og jeg fik også et mindre chock da jeg for første gang i lang tid trådte på en vægt og fandt ud af jeg var røget HELT op på 114 kg. Det tog mig noget tid, men jeg fik læst mig frem til at man skulle generaliseret, spise ca. 6 moderate måltider ca. hver 2-3 time hver dag. Så det begyndte jeg med. Resultaterne meldte sig da også med det samme og min vægt begyndte faktisk ret drastisk og gå nedad. Jeg har nu fået vægten ned på 101 kg, men ønsker at få den yderligere ned, da jeg ikke ryger mere og altid gerne har villet veje mindre, er ret bred og forholdsvis muskuløs, men der har altid, ifølge mig selvfølgelig, siddet lidt for meget hist og pist =)

    Som I kan se på billederne er det den evindelige sidedelle som jeg ønsker og skille mig af med. Det er en lavere fedtprocent, men helst ikke for stort et tab af muskler. Jeg træner 4 gange i ugen og løber evt. lidt ved siden af:

    Mandag: 2 timer. 3 x bryst øvl. 3 x skulder øvl. 3 x triceps øvl. 1 x mave øvl.

    Tirsdag: 2 timer. 3 x ben øvl. 3 x ryg øvl. 2 x biceps. 1 x lænd øvl.

    Onsdag: 5 km løb

    Torsdag: 2 timer. samme som mandag

    Fredag: 2 timer. samme som tirsdag

    Weekenden = afslapning =) måske løber jeg 5 km lørdag eller søndag.

    Efter hver træning tager jeg 40 g whey proteinpulver med et stykke frugt, da jeg har hørt det skulle hjælpe på optagelsen eller noget =)

    Min "kostplan" ser således ud, men syntes ikke helt man kan kalde den det, da jeg ingen anelse har om det er helt forkert eller? Det jo dels derfor jeg skriver her. Mine dage ser ret ens ud med maden lige påmær aftensmaden.

    En gennemsnitsdag ser således ud for mig:

    Omkring kl 8.00: Har lige vejet min morgenmad =): øko havregryn 60 g. øko rosiner 20 g.

    ca. 10:00: 1 banan og 1 æble

    ca. 12:00 1 ristet bolle med øko leverstej agurk og øko rullepølse.

    ca. 14:00 1 skål fesen øko yoghurt alla natural

    ca. 16:00 Ja her er jeg altid lidt i tvivl, men som regel en halv dåse tun.

    ca. 18:00: Som regel kylling og øko kartofler ovnbagt eller kogt.

    Efter 18:00, hvis der går lækkersult i den spiser jeg pistachenødder-peanuts-cashewnødder i stedet for chips og slik. Men holder det til weekenden. Alle ugens dage formår jeg sådan og holde ovenstående.

    Jeg vil vædde med det er helt i hækken, det jeg spiser og gør, men så er det jo godt at I kan smide nogle gode råd efter mig =P

    Er åbent for ALT, vil bare gerne opnå resultater med træningen og spise så det kan lade sig gøre og er holdbart på længere sigt.

    Primære mål:

    Lavere fedtprocent

    Synligere muskler - er vel en følge af lavere fedtprocent

    Tabe mig yderligere 10 kg

    Få kosten til at hænge sammen, så den giver mig de ting jeg behøver

    På forhånd tak for hjælpen og de gode råd.... :4thumbup:

    post-14769-1176898580_thumb.jpg

    post-14769-1176898610_thumb.jpg

    post-14769-1176898624_thumb.jpg