Dragunov

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dragunov

  1. Tak for svaret.

    Jamen det er politibetjent jeg vil være, og jeg ved godt jeg kan blive sendt i praktik hvor som helst, og det er nu heller ikke det der er problemet, problemet er bare at få kæresten til at flytte med hver gang. For hvis jeg var i praktik i KBH er det jo bare perfekt, så kan jeg jo bo der hele perioden. Men jeg spurgte fordi jeg ville hører andre folks erfaringer med det, og om de kunne få det til at fungere.

    Og det er virkelig noget vi har snakket meget om, her på det sidste.

    Hvor tidligt får man egentlig at vide hvor man ryger i praktik henne?

    Selvfølgelig har du behov for at vide hvordan og hvorledes du evt. kan få det til at hænge sammen når og hvis du vælger at søge. Jeg er selv netop startet på skolen og har fået tildelt den kreds jeg ønskede. Havde jeg ikke det var jeg sikkert sprunget fra uddannelsen. Der er nogle der har en næsten fanatisk opfattelse af hvad det vil sige at blive politibetjent. I bund og grund er det jo bare et job som så mange andre som man må gøre op med sig selv om man er interesseret i. Lønnen er ikke fantastisk, men pensionen er der i mod helt fin. Så er der bonusser som gode motiverede kollegaer og varierende spændende arbejdsopgaver, men desværre også weekend og natvagter.. Det må man jo alt sammen veje for og imod for at finde ud af om det er det job man gerne vil have. Men kender man ikke alle svarene er det jo svært at gøre regnestykket op og bestemme sig for hvad man gerne vil..

    Her er lidt info der måske kan hjælpe dig:

    De på mit hold der søgte provinsen fik svar cirka 2 uger før vi startede på skolen om hvor vi skal hen. Resten af klassen ved kun at de skal være i en af de københavnske kredse.

    Jeg skal altså "hjem" til provinsen efter pg1 og skal derfor kun være herovre i 8 mdr. Derfor har jeg mulighed for at blive omfattet af Rejsecirkuleret (spørg SKAT - de kender alt til det). Men det vil kort sagt sige at jeg tager hjem hver weekend og at jeg så får godt 620 kr (mener det er 627 kr) om dagen i fradrag til at dække kost og logi herovre i KBH. Faktisk en helt god forretning. Det samme kan jeg naturligvis gøre når jeg skal herover igen på pg3.

    Så hvis du altså kan overtale kæresten til kun at se dig i weekenderne er der altså ikke noget økonomisk der forhindrer dig i at søge ind.

    Håber du blev lidt klogere..

  2. Min samtale var også i samme stil som eatsam's. Desuden var jeg inde i MAX 5 minutter. Gik vildt hurtigt, hvilket jeg ikke var sikker på hvordan jeg skulle tolke. Men det blev til et 4 tal så det var OK :bigsmile:

    Desuden var der en del "historie-fortællen" fra en af betjentene til samtalen, hvilket jo gjorde det så meget lettere for mig idet jeg jo bare kunnne læne mig tilbage og nikke høfligt :tongue:

    Men generelt var der en rigtig hyggelig og afslappet stemning derinde, så det var jo bare skønt :bigsmile:

  3. Jep det ku jeg forstå på ham, det er os der tænder mig lidt :cool: at virkelig være blandt nogle af Hærens bedste soldater foruden self JGK og FKP, Jep det er jo nok rigtigt nok, man skal jo videre på en måde :smile: men Oversergenten går vel stadig efter sine 11.000 praktikanter ?

    Foruden JGK og FKP?? Ingen tvivl om at det er DK's bedste enheder. Meeeen derudover så er det vist efterhånden almen kendt i forsvaret at de kære Bornholmere har en evne til at overdrive deres evner... Ja, de var en af de første og bedst uddannede stående enheder. Meeeen efter 2003/04 hvor de blev kørt hårdt efter Irak hold 1 og 2 mistede de sgu mange af deres folk og nu er det sgu en flok urutinerede drengerøve. Specielt da i 2. opklaring... 1 har stadig nogle af deres rutinerede tilbage - men slet ikke i samme stil som for 5 år siden... Beklager bornholmere - men mon ikke JDR har overhalet jer på rutinen og erfaringen? Pt er det en flok omskolede kampvognsfolk (til dels) fra JDR der kører rundt i Helmand som en spejdereskadron og de løser sgu opgaven til UG. Noget mere imponerende end især hold 2 (2 opklaring) der jo ikke ligefrem brillerede med vådeskud i harbour og blue on blue incidents.... Og nej -jeg er ikke, og har aldrig været, fra JDR...

    Men Back on track - der er 3 korps i DK. Jægerkorpset, frømandskorpset (vores special ops korps) og så er der militærpoliti korpset. MP uddannelsen skal sgu ikke undervurderes og mener da klart at de skal foran bornholmerne i køen mht "at være DK's bedste soldater".... Men også mht at gennemgå den fysisk hårdeste uddannelse hvilket nok mere er det der tænder de unge soldater-aspiranter i dette forum.

    Knap så fysisk hårde uddannelser men lige så vigtige uddannelser er vore sprogofficerer, EOD folk og pt især da EW (electronic warfare) soldater. De tjener virkelig deres penge i Helmand pt og skal da klart også regnes blandt DK's bedste soldater. En soldats evner skal vel ikke udelukkende måles på hvad han kan skyde af mål på 3 sekunder og hvor langt han kan løbe med en ryksæk? Dermed ikke sagt at det er forældede kvaliteter (nogle ting skal man sgu altid kunne som soldat) men det er ikke de eneste kvaliteter en moderne soldat skal besidde.

    Til jer unge der glæder jer til at komme i det grønne tøj. Glæd jer -det er en fed oplevelse og uddannelse. Men vær nu åben overfor andre ideer og uddannelser i forsvaret. Ingen grund til at lægge sig fast på en linie allerede før man er startet...

    Best of luck