LadyRunner

Medlemmer
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by LadyRunner

  1. Jeg er efterhånden ved at være rigtig træt af havregryn og søger derfor alternativer. Kan Rug Fras og Havre Fras betegnes som næsten lige så sundt som havregryn?

    Jeg synes personligt, at Rugfras mætter mere, smager bedre og har lidt mere bid. De er helt kanon med kærnemælk eller mager A38. Der er ganske lidt flere kalorier i Havrefras, men det er ikke noget at snakke om. Sammenligning af næringsindhold på de to kan ses på http://rugfras.dk/

  2. MORGENMAD

    A38 (cheasy 0,1)med frugt (æbler,pærer,banan,rosiner)

    MELLEMMÅLTID

    2 stykker frugt

    MIDDAGSMAD

    Salat med tun + en grovbolle (levebrød kerneboller)

    MELLEMMÅLTID

    2 stykker frugt

    AFTENSMAD

    Kyllingefilet med grøntsager (bali blanding eller lignende)

    SNACK

    Tørrede figner, frugt, knækbrød med honning.

    Tænker umiddelbart - det bliver godt nok til en hel del mælke- og frugtsukker allerede fra morgenstunden af. Hvis du har tendens til svingende blodsukker kan du virkelig blive dårlig af det. Hvad med noget havregrød, rugbrød og gulerødder sådan godt fordelt over dagen? Og nogle rugfras oveni din A38 om morgenen? Helt ærligt tror jeg ikke at du kan holde et så relativt højt træningsniveau med den kostplan. Frugt er godt, men 4 stykker frugt + frugt til mogenmad og som snack duer ikke - du har brug for langt mere grove fibre som ikke ledsages af frugtsukker. En enkelt grovbolle til frokost er alt for lidt. Et par skiver rugbrød vil gavne dig mere. Tænk også brune ris eller fuldkornspasta ind i din aftensmad.

    Pøj pøj med et!

  3. Virkelig? Tjooo... Har da tænkt lidt på, at det ville være rart at have en at snakke med som kunne vejlede en...

    Jeg ville meget gerne snakke med mine forældre, men det føles ikke som om de lytter ordentlig efter. Og når jeg fortæller om nogle af mine stræbe mål, kan de finde på bare at ryste på hovedet uden at sige noget. Min skole har ingen psykolog, men jeg kan da prøve at se om der en god lære...

    Tak for dit ærlige svar :4thumbup:

    Lyder godt. Det er vigtigt at have voksne at snakke med når man er i puberteten. Pøj pøj med at finde en god én :-)

  4. Hvis jeg må sige en lille ting, en lave fedt% er ok i korte perioder. Feks til strand season (sommer) eller til en fitness konkurence ect.

    Vi snakker med en pige på 13 år om det her. Hendes krop er ikke tilnærmelsesvist færdigudviklet og hun har brug for at have det fedtlag, som hun nu er skabt til at skulle have for at kunne fortsætte sin kropslige udvikling. Hun har brug for at lære at nyde sin krop og acceptere den som den er - kombineret med fornuftig kost og motion - ikke for at fokusere på fedtprocenter og vaskebræt.

    Når man er voksen er grænsen mere flydende - men man er ikke voksen som 13-årig.

  5. Okay, så venter jeg. Men hvorfor er alt det med menstruation vigtig? Personligt ville jeg ikke have noget imod med at komme af med den. Den irritere mig som bar fanden!!!

    Hvis du som kvinde bliver så tynd at du ikke længere får menstruation, så er det et af de første tegn på undervægt. Jeg går ud fra at du ved at menstruation hænger sammen med at du har haft ægløsning og dermed et grundlag for at kunne blive gravid. Når en kvinde bliver meget tynd, kommer der et tidspunkt, hvor kroppen ikke længere er stærk nok til at kunne gennemføre en graviditet og så stopper ægløsningen og dermed menstruationen. Nu tænker du - fint, jeg skal jo ikke børn før jeg er mindst dobbelt så gammel som jeg er nu - og at det er fedt at slippe for den månedlige blødning (og det forstår jeg godt at du tænker) men... læs venligst videre!

    Når menstruationen stopper er du på et niveau, hvor du risikerer skader på de indre organer (som det også ses hos anorektikere). Det handler jo ikke kun om at få børn men om at din krop ikke længere kan fungere som den er skabt til. Og du risikerer at det følsomme hormonelle system bliver ødelagt, så du ikke vil kunne få børn senere. Dernæst skal du altså passe på at du ikke bliver rigtig grim af at blive så tynd!

    Jeg har læst de forskellige indlæg som du har haft herinde, og jeg tænker at du kan have brug for at tale med en voksen. Jeg tror at du måske har en række ting i dit liv, som det er svært for dig at tackle og at du vil have gavn af at få dem snakket igennem sådan ansigt til ansigt med en fornuftig voksen person. Har du evt. en god lærer, som du kan betro dig til? Eller er der en skolespykolog på din skole, som du kan kontakte?

  6. Du kan prøve at måle din temperatur om morgenen. Er den på 37,5 grader så er du godt kørende, en halv grad under eller over er lig med et nedsat stofskifte på 10%. Måske dit stofskifte er presset og du kører med 20%-30% nedsættelse, det betyder ganske meget når dit daglige indtage ligger på 3200kcal.

    Morgentemperatur på 37,5??? Det kalder jeg grænsende til feber når det er om morgenen. Mange vil iøvrigt have en noget lavere legemstemperatur. Min er f.eks. 36,7 om morgenen. Det tror jeg bestemt ikke er udtryk for presset stofskifte, da det altid har været sådan.

  7. 2000 kcal pr. dag er muligvis for meget hvis du vil tabe dig. Hvis du lever ret inaktivt - dvs. ikke cykler, men kører bil eller tager bussen, har stillesidende arbejde/studie etc. så er det minimalt hvad du forbrænder.

    Jeg kan iøvrigt anbefale en smågammel slankesag - fra Hjerteforeningen. Den er sober og du får virkelig mad for kalorierne :smile:. Jeg brugte den for en del år siden, og den var virkelig god.

    Men husk - uden regelmæssig motion (af den slags hvor du får pulsen op) bliver det bare så meget sværere...

  8. Hejsa

    Jeg drikker kun vand, spiser grønt, frugter grøntsøger og så a38 til morgenmad. Men hver gang jeg skal på toilettet er mit tis helt gult. Meget mere end det var inden jeg begyndte at løbe og spise sundt.

    Sundt... tja, jeg tænker lidt på hvor du får dine proteiner fra??? Medmindre du altså spiser ret meget A38 til morgenmad.... Hvis du ikke spiser kød og/eller æg, bønner (ikke de grønne) el.lign. så får du ikke dækket behovet. Medmindre du altså drikker mælk - men det lader det ikke til iflg. indlæggene :wink:

    Gult tis kender jeg fra Omnimin pga det høje indhold af B-vitamin. Og jojo, jeg kender også til rødt tis og rødbeder men har godt nok ikke være til læge med det :4thumbup:

  9. Selvom jeg ikke er sikker på hvad du mener med næringsværdi i forbindelse med at fuldkornspasta er bedre end brune ris. Næringsværdi er vel hvor meget næring (energi og evt. vitaminer/mineraler) der er i produktet?

    Jeg kan ikke finde undersøgelsen - det var i et blad - men det var en sammenligning af brune ris og fuldkornspasta, hvor det samlede billede var at fuldkornspasta ville være det bedste valg. Nu skal man jo ikke blive religiøs og forskellene var heller ikke så store - men det giver et udmærket billede af, at det ikke er kornsorten hvede, det er galt med, men at den er sigtet og filtreret så alt det gode og gavnlige ikke længere findes.

    Der findes iøvrigt meget godt rugbrød på markedet, som udelukkende (eller næsten) indeholder rug. De er saftige og lækre. Man fatter ikke hvordan de bærer sig ad med at frembringe det ud af udelukkende rug, men jeg stoler på at deklarationen er korrekt.

  10. Jeg tåler ikke gluten, så derfor rismælk.

    Der er noget helt skævt her.

    For det første: gluten har intet med mælk at gøre - det er en del af kornprodukter. Også rug.

    For det andet: du skriver i indledningen at du spiser cultura - hvis du har allergi overfor mælk, så kan du heller ikke tåle cultura fordi det er - mælk....

    Så. Enten har du skrevet noget forkert eller også så har du en eller anden opfattelse af at du har en allergi. Hvis sidstnævnte er tilfældet, så er du på vildspor - og har du allergisymptomer skal du gå til læge og bliver ordentligt undersøgt. Selv-bestaltede allergidiagnoser leder til fejl- og underernæring hos børn og voksne! Check Astma-Allergi.dk for mere info om allergi.

    HVIS du har en fødevareallergi ala mælk eller gluten, så vil du være hundehamrende syg når du har indtaget det, du ikke kan tåle.

  11. Ser godt ud og beviser at man ikke skal sulte for at tabe sig :4thumbup:

    Min eneste tanke er, at du i hvert fald skal holde fast i mælkeproduktet om morgenen og kødet om aftenen, så du sikrer at dit proteinbehov bliver dækket.

    Flåede tomater er fint, men pas på at du ikke bliver for ensidig. Jeg tror ikke at nogen vil have godt at af spise et samme hver eneste dag over længere, så prøv evt. at variere det. Du kunne f.eks. dampe fisk eller kylling (evt. magert svine/kalvekød) i lidt vand/fedtfattig bouillon og tilsætte forskellige grønsager - evt. lynstege det i en wok.

    Fortsat held og lykke!

  12. Højde 167 - vægt 52 kg = BMI 18,65...

    Tangerer undervægt... har du tænkt over det? Lige nu har du en BMI på lige godt 22, hvilket er et helt fint niveau. Hvis du dyrker meget sport og har masser af muskler, så skal du være opmærksom på at de vejer en del mere end fedt, og så kan du godt få rigtigt svært ved at komme så langt ned i vægt.

  13. Når vi snakker korn og produkter på markedet i dag, er der intet der kommer op på siden af rug(brød)! Dvs brød som er bagt udelukkende - eller tæt på udelukkende - af rug, og gerne af fuldkornsrugmel. Det er langt det sundeste!

    Byg er en overset kornsort som indeholder mange vitaminer, men den bruges ikke ret meget i dag. I tidligere tider fandtes en bestemt slags suppe, som folkekøkkenerne lavede til de fattige. Den bestod af en del kasserede grøntsager og kødrester, og smagte efter sigende rædselsfuldt, men bestod mest af alt af byg. Den (over)levede de fattige faktisk på i meget meget lange tider. Så er man til selv-bagning og/eller forskellige grødtyper, så er det en rigtig god idé også at bruge byg.

    Derudover er alt hvad der hedder "fuldkornsmel" sundt. Dvs. mel som er formalet med alle skaldele. Det blev fornyligt fastlagt at fuldkornspasta overstiger brune (dvs upolerede) ris i næringsværdi. Hvis man således sørger for en stor %-del fuldkornsmel i det daglige brød er man også godt kørende.

    Men - pas på det der med glorien... :innocent: ... Det er altså ok at spise et rundstykke sammen med kollegerne om fredagen....

  14. Kan det have betydning for min højde at jeg ikk spiser morgenmad og frokost. ??

    Ja, man kan jo godt have svært ved at tro det, men for lidt mad KAN faktisk betyde at man ikke taber vægt. Fordi stofskiftet indstiller sig på "hungersnød" = intet forbrug. Så tyk noget rugbrød, æbler, gulerødder, bananer og drik (evt. fedtfattig) mælk i løbet af dagen og kør noget kød ned til aftensmaden, så holder du stofskiftet igang. Det giver dig iøvrigt også nogle vitaminer, proteiner og energi til at dyrke motion - for det kan du bare ikke klare når du ikke spiser noget - og din hjerne bliver også sådan lidt underlig grødagtig, når du ikke spiser... og det bliver du altså heller ikke klogere af hvilket vel også betyder lidt :cool:

    Og.... jeg bliver jo nødt til at sige det til dig.... din vægt (isoleret set) er ganske perfekt til din alder. Du vil nok gerne have at den ser anderledes ud, men jeg må tilslutte mig resten af koret og sige at det handler om at være fysisk aktiv og få nogle ordentlige muskler. Sådan nogle vejer et par tons :tongue: så du kan forvente at din vægt stiger betragteligt i takt med at du får en flottere krop. Mit bedste råd? Smid vægten ad h...... til og køb et par håndvægte i stedet :superman:

  15. Jeg skal også kun tabe 2 kilo mere - dem jeg har taget på det sidste år:)

    Men derefter vil jeg gerne bare have strammet op! De 2 kilo er i sig selv svære at få af med, så jeg skal passe på ikke at få for meget indenbords!

    Hmm - så har du en BMI på 20,44. Det er ganske tæt på grænsen til undervægt - har du gjort dig det klart? Hvis du når ned på 55 kg. så er du undervægtig med den risiko der er for div. mangler og sygdomme.

    Jeg er mor til en datter som lige er blevet 20. Hun har samme højde og vejer ca. det samme som dig, og hendes kropsfordeling er at hun har smalle skuldre, ikke så store bryster, smal talje og så et par lidt brede hofter med alt fedtet placeret på ballerne og lårene - altså en rigtig sund kvindefacon! Bygget til at føde børn. Det er hun da lidt træt af, fordi hun bliver påvirket af modebilledet. Hun løber 5 km. et par gang om ugen, dyrker core træning 3 x ugentligt og cykler 8-10 km. om dagen fra og til uni. Hvis hun skal ændre på noget så har hun to muligheder:

    - hun kan holde op med at dyrke så meget ben-motion, så hun får færre muskler i benene - så fylder de lidt mindre (det har vi set over sommeren, hvor hun ikke har cyklet - her har hun også tabt et par kilo). Men det er altså ikke vejen frem. En stærk og muskuløs kvindekrop er at foretrække (com'on guys - nu må I bakke lidt op her) fremfor en halvslap bønnestage.

    - hun kan prøve at fedtforbrænde lokalt eller få nogle behandlinger på lår/baller. Uden at hun nu læser med, så kan jeg godt sige at det er spild af tid og kræfter. Hun vinder måske et par centimeter - og det kan faktisk ikke ses...

    Mht til "lige at tabe et par kilo" så skal du vide at det er en kvindesygdom... Uanset hvad du vejer og hvor gammel du bliver, så har du "lige de der to kilo". Det er altså et røvtræls liv at have, skulle jeg hilse at fortælle dig. Jeg er 41 (jaja, jeg fik børn tidligt - kan anbefales for kroppen kommer sig noget hurtigere når man ikke er en halvgammel malkeko :innocent: ) og jeg er (endelig) ved at lægge det bag mig. Jeg har en BMI på 23,5 og det er squ ok! Det handler ikke om vægt men om at være fit og have en flot krop. Hvad er definitionen på en flot krop? Fast og med en god holdning.

    Nu er du 21, og dermed var du 19 da du vejede 2 kg mindre. Årene fra 18-22 synes jeg ser sådan her ud:

    teenageårene op til 18: man kan godt være lidt buttet og have større bryster

    18-20: man taber de sidste hvalpe-kilo, som regel også på brysterne

    20- : man lægger an til den kvinde man nu er. Der kommer måske et par ekstra kilo omkring baller/lår og man bliver lidt bredere over det hele.

    Altsammen helt naturligt - bare kig på mændene. De bliver først "færdige" efter de 25. Indtil da - ja, sorry boys - kan de godt være nogle tynde birketræer.

    Håber at have givet dig lidt indspark til at smide badevægten ud og først købe en ny, når du er gået et par tøjstørrelser op :-)

  16. Nej det er da klart. Men tænker på, hvis man alligevel er lækkersulten... Er det så stort set ligegyldigt? Følte mig ellers så god, fordi jeg ikke spiste slik. Men herinde siges det jo, at hvis man er i kalorieunderskud, vil man tabe sig - og så er det måske ligemeget, om man spiser flødeboller eller vindruer, når den søde tand melder sig?

    Hvis du er på kur og er lækkersulten, så er flødeboller et udmærket valg - det er vist almindeligt kendt blandt folk på slankur. Du kan også vælge lidt vingummi eller lakrids. Hvis du gør det en sjælden gang så er der ikke noget forkert i det. :smile:

  17. Jeg har en olie, som angiver forholdet mellem omega 6 & 3. Det drejer sig om Nutridan Omega 3 olie, som produceres af International Food Science Centre. Den er udelukkende vegetabilsk (jeg kan ikke tåle fisk og skaldyr) og indeholder raps, hør og camelina sativa.

    Olien indholder mættede fedt 9 g, enkeltumættede 43 og flerumættede 48. Forholdet i det flerumættede fedt i olien er omega 6 18 g, omega 3 30 g og angiver omega 6/3 forholdet 0,6.

    Olien skulle være fremstillet sådan at omega 3 ikke ødelægges under opvarmning.

    Der ligger en del teknisk dokumentation o.a. på www.omega3-nutridan.dk hvis nogen skulle have lyst til at se nærmere på olien. Den forhandles mange steder - se hjemmesiden - jeg køber den i Føtex.

  18. 0,5% A38 med et skvæt solbærsaft (eller friske bær hvis de er lige ved hånden) og et læs Rugfras - det er bare kanon om sommeren. Hvordan kunne jeg *leve* før Rugfras blev opfundet... - ja, jeg bruger dem altså også på koldskål i stedet for klamme-junkere, men det har ikke noget med morgenmad at gøre :nonono: .

    Om vinteren havregrød med frugt (æbler/pærer) - eller den fine variant for sønderjyder tæt på Tyskland: grød af Kölln's kernige Multikorn Flocken (en rigtig lækker økologisk 5-korns grynblanding som kan købes syd for grænsen - jeg har endnu ikke fundet noget tilsvarende i Danmark). Og et stort glas kærnemælk til.

  19. Vi er vel principielt også bare derhenne hvor for lidt og for meget fordærver alt (for nu at bruge et gammeldags udtryk). En alsidig kost med masser af grønt baseret på ordentlige råvarer som ikke forarbejdes i det uendelige er nok stadig det bedste for mennesker - det har vist ikke ændret sig særligt siden stenalderen :4mewantfood:

  20. Hvad dælen sker der her :unhappy: Nu havde jeg lige glæder mig til at læse lidt om sport og anstrengelsesudløst astma. Men I skændes så det brager :devil: og en del af indlæggene er slettet....

    Min søn på 18 har denne type astma og når han ellers tager sin medicin som han skal, så er der ingen problemer. Jeg vil gerne debattere om emnet hvis det ellers har interesse :innocent:

    Uden at have haft mulighed for at læse det oprindelige indlæg, så er min første tanke at astma'en har ændret sig og at spørgeren dermed ikke er velbehandlet. Når man ikke er velbehandlet bliver man hurtigt stakåndet og træt (får måske et astmaanfald) når man træner eller dyrker sport.

    Hvis man har et apparat til måling af lungefunktion (fås på apoteket til ca. 100 kr.) kan man følge med i sit peakflow. Som astmapatient er det en vigtigt information at kende sit "normal" niveau (dvs. hvor man skal ligge når behandlingen er optimal). Når der så opstår problemer/symptomer, kan man måle peakflowet og konstatere om der er en forværring. Hvis der er, ja så tager man sin såkaldte anfaldsmedicin. Går dette på i flere dag opsøges lægen - der kan evt. være en lungebetændelse eller anden infektion undervejs, og det kræver opfølgning når det slår ud på peakflow.

    Til trådstarter - skriv gerne igen, evt. direkte til mig :smile: