slash

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by slash

  1. Det er helt officielt nu, cykelinstruktørerne i Sats skal ikke længere køre med Beatmixmusik. Ministry of Sound, og andet originalt mixet musik, er alligevel tilladt fremover.

    Ikke helt korrekt. Du må bruge alt musik du har på din computer, så længe du enten har det fra en original cd eller har downloadet det via feks. iTunes. Du må mikse så tosset du vil - bare du ikke lader numre overlappe hinanden.

  2. Når vi nu nærmer os afdelingen for rygter mv (:laugh:), skulle det allerede have været møder om ændringen fra

    sidste efterår......

    Jeg skriver da også "HVIS" i næste afsnit :laugh:

    Men kan SATS give os en grund til, at vi som instruktører først måtte høre om ændringen 2. august, hvor langt de fleste konkurrerende kæder nok har fået styr på instruktørsituationen til efterårsplanen og dermed ikke behøver nye instruktører??? Jeg har spurgt flere gange, men ingen har kunnet svare.

  3. JA RET UTROLIGT :laugh:

    Ledelsen i SATS Danmark burde derfor begynde at bekymre sig en lille smule om, hvordan de skal holde på de instruktører, for hvem musikken betyder noget (hvis der er findes sådan nogle). Da det har været deres hovedargument for, hvorfor vi skulle accepterer ændringeren, istedet for at forlade SATS....

    Og det er selvfølgelig også derfor, at SATS sørgede for at holde det skjult for alle ansatte indtil starten af august, selvom beslutningen om at indføre koncept overalt blev taget længe inden. Oveni det kører de deres skræmmekampagne om, at det sker i alle andre centre "meget snart". Udelukkende for at undgå medarbejder- og medlemsflugt. Men HVIS det viser sig, at SATS bare har fyldt os med løgn, så giver det nok bagslag på et senere tidspunkt.

  4. Det er lige før man føler sig priviligeret over at kunne køre sin time idag, med hjemmemixet musik, pitchet, beatmixet og alt hver der kan trækkes af tekniske ændringer (loops, overlays m.v) :blush:

    Jeg håber den virkelige grundlæggende årsag til musikændringerne i SATS kommer frem og jeg føler med instruktørerne dér.

    Jeg glæder mig også selv som sjældent før... må jo nyde det de sidste timer inden det er slut.

  5. Dvs. at det der sker i SATS, formentlig ikke kommer til at ske i andre kæder som fx Fitness.dk, medmindre de selv ønsker det.

    Hvad mener du??? Altså det sker da overalt ik!? Det er et spørgsmål om tid! At det ikke allerede er sket, er rent faktisk utroligt.....

    :4boxing:

  6. Øh.. Hvem fa'en er PPL? Google mener, det er "Private Pilot License" så man kan flyve et privatfly!??!?

    IFPI er den internationale organisation der varetager pladeselskabernes fælles interesser: www.ifpi.dk

    Der står lidt om dem her:

    http://www.bbc.co.uk/radio1/onemusic/management/pplp02.shtml

    Jeg har ikke læst det videre grundigt, da jeg har travlt, men måske noget spændende her:

    http://www.bbc.co.uk/radio1/onemusic/management/pplp09.shtml

  7. En af mine kollegaer har sendt mig følgende informationer

    Som lovgivningen pt. ser ud er det ikke tilladt at vi som instruktører brænder vores egne cd’ere, som er blevet mixet og pitchet. Det gælder også selv om musikken er lovligt anskaffet. Men derimod gælder det at:

    Al musik der er lovligt købt må godt afspilles i centeret.

    Musik må godt pitches på afspilleren i centret (bare ikke på cd’en inden).

    Vi må blande vores musik lige så tosset som vi vil.

    Ifølge SATS er det ikke Koda/Gramex, som er problemet, men derimod en ikke-eksisterende organisation ved navn PPL (ikke-eksisterende i den forstand at der nærmest ingen oplysninger findes om den på nettet).

  8. Mange spændende indlæg her i tråden...

    Hvis man læser brevet, som blev sendt rundt til SATS-centrene i starten af denne måned, står der som begrundelser for, at al spinning bliver koncept: Krav fra pladebranchen OG et ønske om harmonisering af SATS-produkter.

    Er det i øvrigt ikke også lidt påfaldende, som SATS forsøger at skjule for først de ansatte og nu medlemmerne, at al spinning er koncept fremover? Taget fra SATS.com (http://www.sats.com/traning_da/gruppetraning_da/gruppetraning_pa_cykel_da.htm):

    "Freestyle aerobic kendetegnes ved at instruktøren selv sammensætter sit træningsoplæg og bruger sin egen musik. Alle traditionelle aerobic, step, og cykel timer undervises efter Freestyle princippet."

    Det er jo lodret løgn. Jeg har desuden læst, hvad receptionisterne skal sige til medlemmerne, hvis disse spørger vedr. de nye koncepttimer, og her er de også rigtig gode til ikke lige at sige sandheden.

    PS: Må man egentlig bruge numre, som kunstnere alligevel ligger til fri download på diverse hjemmesider (som Bruce Springsteen feks. lige har gjort)??

  9. Jo, sandt. Men du kan stadigvæk bruge vers/refrain på mange måder. Du kan køre jumps, pyramider sammansatte på alle mulige måder og lege lidt med samtlige 5 positioner, som næsten ingen instruktører i SATS gør, synes jeg. Har i hvert fald kun oplevet en.

    Og hvis du vil køre et rock event, kan du f eks købe en absolut rock eller lignende og køre efter den. Du kan rigtigt nok ikke selv bestemme hvilke rockartister du må blande sammen, men køre med den kombination og rækkefølge som er på CD'n.

    Pyramider er da vist ikke muligt hvis man kører vers/refrain....

    Og man kan ikke bare købe en cd og bruge på timen, for musikken SKAL opfylde ét af 2 krav: Produceret af SATS eller være et autoriseret beat mix.

  10. Og man kan variere koreografien på hvert enkelte nummer på flere måder end kun med tempot... Det er der hvor hver instruktør kan give sin egen variation.

    Og events må vi godt fortsætte med - men så gælder bare de samme regler som for timerne. Kun færdigmixede plader og ingen pitch.

    Ja, man styrer selv "koreografien", men du må da indrømme, at hvis du vil bruge musikken og ikke bare har det som tilfældig baggrundsstøj som de klassiske bpm 135-instruktører, så er mulighederne meget begrænsede. Lad os sige at vi har et nummer med en bpm på 150. Den eneste mulighed her er enkelttakt, som giver en RPM på 75 (hvis vi udelukker muligheden for et knæ-smadrende mellemtaktstempo på 112,5 RPM), og her kan man så variere med siddende og stående og lidt skruen på belastningen, men vil man bruge musikken, er man afhængig af vers/refrain, så hvis alle instruktører kører vers/refrain bliver timerne endnu mere ens rent koreografisk...

    Events, der fokuserer på et enkelt band eller en bestemt musikstil, er udelukkede, hvis cd'erne ikke er produceret af SATS eller hvem h..., der nu gør det. Jeg kan ikke bare sige, at jeg gerne vil køre en Nephew-event om 1 måned, fordi det lige passer med, at Nephew giver koncert i byen samme aften... Og vil jeg køre en hvilken som helst anden event, kan jeg ikke bare selv bestemme et program, da det skal produceres centralt.

  11. Det er en udvikling som stinker. Vil betyde at mange instruktører holder op og ditto medlemmer...

    Reaktionen bliver spændende... Både instruktørmæssigt og på medlemssiden. Jeg har selv sagt op pr. den dato, hvor de nye regler håndhæves, men det er med stor ærgrelse og skuffelse, for som mange andre brænder jeg virkelig for spinning og det at være instruktør for andre. For mig er det bare for stort et indgreb, da musikken betyder næsten alt for mig i forbindelse med spinning, og det er der, jeg for alvor kan skille mig ud... og selvfølgelig betyder konceptmusikken også, at man overhovedet ikke kan bygge sin time op rent intensitetsmæssigt, som man ønsker det. Alt bliver lagt i næsten faste rammer, og sådan en gang McDonalds-undervisning bliver hurtigt triviel og meningsløs.

    Egentlig tror jeg, at mange medlemmer vil se positivt på udviklingen, da de så undgår at ende på en time, der er fuldstændig katastrofal rent musikalsk (selvfølgelig alt efter smag), da alle konceptprogrammerne indeholder sange, som appellerer bredt. Men de medlemmer, som vælger en instruktør pga. hans/hendes musikbrug og -valg vil se det som et kæmpestort tilbageskridt, og det vil sandsynligvis betyde, at disse medlemmer vil miste en stor del af glæden ved at komme til spinning.

    SATS forsøger dog nok at klare den vha. lidt en "skræmmekampagne". Feks. fortæller de groft sagt os instruktører, at det er formålsløst at søge væk fra SATS, da alle andre centre snart får samme regler. Men snart - er det om 1 år, 5 år? Det ved de lige så lidt om som os andre. Og mit bud er, at medlemmerne bliver udsat for samme budskab: Altså at fitness dk, equinox, fitnessworld osv. alligevel får samme regler "snart", så medlemmerne kan lige så godt bare blive i SATS.

  12. Nu er jeg jo ikke instruktør, men kan du ikke lige forklare hvad pladebranchen har at sige i det her...

    Jeg mener at have hørt, at der skal betales afgift for den musik, der spilles. Men det skal der vel uanset om det er koncepttimer eller ej? Er det fordi det er lettere at kontrollere, hvis man ved hvilken musik der spilles?

    Ingen events mere :cry: Nej nej nej :unhappy:

    Jamen jeg forstår det sgu heller ikke :blink:

    Jeg er bare så skide frustreret...

    Noget med at pladeselskaberne vil vide præcis, hvad for nogen kunstnere, der bliver brugt hvor mange gange, så kunstnerne kan blive direkte "aflønnet" på den måde. Men selvfølgelig gør det også, at de tvinger SATS til at købe en hulens masse cd'er, da hver instruktør skal have 4-6 cd'er hver 3. måned. Eller hvor mange cd'er kan det nu også lige blive til, for så mange instruktører har SATS vel heller ikke....

    Den bedste løsning er efter min mening, at SATS bare betaler et fast beløb og så fortsætter vi som hidtil. Men det er overhovedet ikke en mulighed, så vidt jeg har forstået.

  13. Det lyder jo helt håbløst, men er det egentlig ikke det samme man gør på f.eks. Pump timer i de store kæder? ikke at det er et argument for at indføre det

    For mig er der stor forskel på koncept i feks. pump og spinning. I pump laver du alle mulige forskellige øvelser til forskellige dele af kroppen, mens du i spinning er bundet af kun at kunne sidde på cyklen i forskellige takter.

    Jeg kan feks. godt lide i spinning indimellem at køre 7-8 minutter med en rigtig tung enkelttakt, men med de nye regler for musik er det overhovedet ikke muligt (jeg må indrømme, at jeg kun har kigget kort på konceptmusikken, men man kan jo hurtigt se, at opbygningen ikke tillader, at man feks. presser 7-8 minutter i tung enkelttakt).

    Noget af det mest latterlige er dog, at skal man feks. køre en spinning 75 minutter, er de sidste 20 minutter bygget op på den måde, at man cykler 3-4 minutter, restiturerer 1 minut, cykler 3-4 minutter, restiturerer 1 minut osv. Jeg kunne aldrig drømme om at opbygge mine timer sådan. Desuden er der næsten 2 minutters pause efter en opvarmning på 8 minutter. Igen ser jeg intet formål i det. Jeg holder 30-45 sekunders pause efter opvarmningen, hvor man lige kort kan forklare om 1. intervals opbygning, og så er det ellers bare i gang. Igen er det selvfølgelig bare min mening, så andre kan være uenige....

  14. Jeg forstår ikke, hvad grunden er til at ensrette musikken?? Er det en forhåbning om gennemsnitligt højere niveau? Giver det mulighed for at presse lønnen ned, da instruktøren ikke skal bruge tid på at finde musik? Hvad med de meget dygtige instruktører, der kan opbygge en hel time, hvor musik og program bare passer sammen og så man næsten føler musikken har givet medvind, fordi det hele bare går op i en højere enhed :unhappy:

    - Marianne.

    Begrundelsen, vi har fået, er pres fra pladebranchen... jeg hælder dog også lidt til, at SATS måske har accepteret kravene, da man derved hæver det gennemsnitlige musikalske niveau hos instruktørerne. Det har så også bare som konsekvens, at de instruktører, der gider at sidde mange mange timer og rode med programmer, bliver hevet ned i niveau rent musikalsk. Personligt føler jeg, at hele min identitet som spinninginstruktør er blevet revet i stykker med de nye regler.

    Det samme gælder selvfølgelig for events, hvor man holder sig en bestemt stil eller bestemt kunstner, hvilket er fuldstændig udelukket fremover i SATS.

  15. Som en lille ekstra kommenter påstår ledelsen i SATS, at alle kæder kommer til at køre konceptmusik (altså også FitnessDK, Equinox mv)... som stor kritiker af dette nye tiltag, giver jeg heller ikke meget for denne påstand. Måske sker det om 1 år, måske sker det om 5 år. De ved lige så lidt om det som jeg.

  16. Hvad er holdningen til dette?? Fra og med 3. september er samtlige spinningtimer i SATS koncepttimer rent musikalsk. På de "almindelige" timer har man ialt 4 forskellige cd'er at vælge imellem (som IKKE må mikses eller springes rundt i eller pitches eller andet), og på interval-timerne har man kun én cd, som skal bruges i 3 måneder, hvorefter der kommer en ny produktion.

    Af "almindelige" timer findes der 30, 55 og 75 minutters timer, og konceptet er således, at skal du køre en spinning 30, bruger du de første 30 minutter af en cd. Skal du køre spinning 55, bruger du de samme 30 minutter igen plus 25 minutter ekstra, og skal man køre spinning 75, bruger man de samme 55 minutter, som i spinning 55 plus 20 minutter ekstra.

    SATS påstår selvfølgelig, at der stadig er stor mulighed for variation, men jeg er nu ret uenig i det punkt, for hvis en sang feks. har et tempo omkring 90 bpm, er der jo ikke mange andre muligheder end dobbelttakt. Ligger en sang omkring 140 i bpm, er de eneste muligheder (i min verden) siddende/stående enkelttakt eller siddende mellemtakt, selvom jeg synes at 105 rpm siddende er i overkanten. Så efter min mening, begrænses instruktørens muligheder betragteligt.

    Det kunne være spændende at høre lidt om andres holdning til dette. Jeg synes personligt, at spinningtimerne nu er fuldstændig ødelagte, da al den mulighed, man havde for at bygge sin time op musikalsk og til dels intensitetsmæssigt er forsvundet. Især musikalsk føler jeg, at dette er et helt forkert skridt. Det vil sandsynligvis hæve den gennemsnitlige kvalitet af musikken, der bliver brugt på spinningtimerne, men for dem, som elsker at bruge tid på at sammensætte musik til ens egne personlige programmer, er der overhovedet ingen muligheder længere.

  17. På en øvet time mener jeg at huske, at grænserne fx. er sådan, at man max må køre 20 minutter uden pauser, højst have en kadence på 140 bpm og højst må have stående intervaller på 4 minutter ad gangen.

    Forklar lige lidt nærmere.... du mener vel forhåbentlig ikke, at de tillader, at man kører 140 RPM? Det er fuldstændig vanvittigt i så fald. Jeg kunne aldrig drømme om at nærme mig bare 100 RPM stående, hvis jeg da ikke havde som mål at se, hvor mange knæskader jeg kunne påføre medlemmerne i løbet af en periode. Og jeg vil også påstå, at det er træning uden noget som helst formål, hvis man beder medlemmerne køre ret meget over 100 RPM siddende..

    Hvis du mener 140 BPM forstår jeg det heller ikke. Hvad er der i vejen med at køre enkelttakt til 150 BPM (som jo giver en RPM på 75)...