rullemarie

Medlemmer
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rullemarie

  1. ...

    Ja, 60% af din maxpuls. Maxpulsen skal findes ved forsøg, men det er ikke altid muligt. I dagligt brug tilnærmer man værdien.

    Du finder en tilnærmet værdi for din maxpuls som HRmax = 208 - 0.7*alder. Er du veltrænet er den 220 - alder.

    Din hvilepuls tager du i vågen men total afslappet tilstand, for eksempel om morgenen, før du står op.

    60% HRmax er så din træningspuls = HRhvile + 0.6*(HRmax - HRhvile).

    mvh

    LarsBj

    Hej Lars, jeg tror du har fået byttet rundt på "procent af maxpuls" og "procent af pulsreserven". Den størrelse, du angiver

    HRhvile + 0.6*(HRmax - HRhvile)

    er 60% af pulsreserven. 60% af maxpulsen får man ved at gange maxpulsen med 0.6, og dette er en lavere puls, end 60% af pulsreserven. Hvor meget lavere afhænger af hvilepulsen.

    Så måske er du faktisk ikke i væsentligt dårligere form end Maxpower ;-)

  2. Det kunne være interresant at vide hvad en læge får for at give sådan en vaccine, HVIS han får noget vel og mærke , nogen der kan oplyse mig?

    Og kan det passe at læger får x antal kroner for hver recept de deler ud?

    De praktiserende lægers honorarer ligger på nettet:

    http://www.laeger.dk/portal/page/portal/LA...LO/HONORARTABEL

    Jeg har ikke nærlæst det hele, men umiddelbart ser det ud til at honoraret svinger mellem 41,05 for en MFR- eller Di-Te-Ki-Pol_Hib-vaccination til 123,02 for en hepatitis. Jeg er ikke klar over om dette er incl. lægens udgifter til indkøb af vaccine mm.

  3. Nå, du skal også med til salsa?! :tongue:

    Lyder da ellers meget sjovt Rullemarie... kunne nok godt være lidt kritiske overfor, hvor gode salsa instruktørne er hos FitDk - men det lyder til at du var godt tilfreds?!

    Altså, nu er jeg jo ikke på nogen måde i stand til at vurdere noget som helst omkring salsa - jeg er bare dybt imponeret over alle, der er i stand til at ryste skuldrene på den der latin-måde - det går over min forstand... Men pigen i receptionen sagde at han er danmarksmester, mener jeg.

    Vi har kun været der een gang - efter at have talt om det i måneder - var også derude i går, men han mødte ikke op - så 0 point for mødestabilitet. Men udfra den ene gang virkede han meget venlig og tålmodig, og han gad godt bryde trinene helt ned, så man havde en chance for at få det ordentligt fra starten af. Og så er der lige musikken, den har en solskinsfølelse, som man nok kan have brug for her i november!

    Og vi prøver igen på søndag - og forventer at se RuneN, Maxpower, Guarden, Bogs og selvfølgelig Candygirl!

    Og -i hvert fald i min log- er dette: :wolverine2: en salsa-smiley.

    Det kan enhver jo se: :wolverine2:

  4. PS og så må jeg da lige tilføje, at jeg kender flere fysser (bl.a. min kæreste) og ingen af dem er særlig gode til at planlægge et træningsforløb mod et givent mål. De ved en masse om specielt anatomi, skader og skadesforbyggelse... men hvad og hvordan man skal gøre for at blive hurtigere, stærkere osv. er ikke deres speciale... :tongue:

    Nok muligt - men som jeg tidligere har påvist, så bliver der faktisk undervist i det - i al fald i København...

  5. Der skal dog mere til at knække min tro på, at de to veje ikke er de eneste (kald mig naiv :crazy: ). Men jeg er overbevist om, at man på anden vis godt kan opnå lige så stor viden om og evner til at få folk til at ramme en given fysisk form.

    Der er da utvivlsomt mange flere veje, men uden at være ekspert på området er jeg da ret overbevist om, at idrætsstudiet er både den korteste og den sikreste vej til at komme til at træne eliteidrætsudøvere.

    For jeg mener stadig at begge uddannelse bruger begrænset af tiden på netop dette formål. Og jeg leder så efter den uddannelse, som har sorteret det og skåret lidt ind til benet om, hvad man skal vide og kunne for netop at blive en god fysisk træner.

    Det er som om at du er lidt bange for at komme til at 'spilde tid' på at lære noget, der ikke er relevant for dit mål. Men sådan som jeg ser det kan du aldrig få for meget viden - jo mere du ved, også om emner som du ikke selv umiddelbart synes virker relevante, desto bedre en træner kan du blive. Og tit, når man dykker ned i et område, er det meget mere omfattende end man først havde troet, så jeg synes da ikke at du skal afskrive idrætsstudiet, bare fordi det virker bredt, hvis det virkelig er eliteidræt, du brænder for.

    Jeg ved, at på fysstudiet kan kommende studerende få studievejledning for at finde ud af, om det er noget for dem - måske er det også sådan på idræt?

    Håber du finder den rette hylde!

  6. Vi ses forhåbentlig igen i spinningsalen snart :wink:

    Garanteret! Jeg er begyndt at træne en del i Adelgade - det er jo en sand guldgrube af god spinning! Næste gang hilser jeg - men man skal jo være ret sikker isin sag, før man siger til fremmede mennesker "er du Candygirl? " Sådan noget bliver let misforstået!

    Håber i øvrigt at det går bedre med din sovende hånd.

  7. Mén man skal jo ikke glemme sine rødder - vi danskere skal jo helst brokke os - og igen (!!!) var der tog sludrechatoller (dog denne gang kvinder), der kom for sent og snakkede :nonono: Christian kom med en kommentar og de fik også en del blikke af min sidedame og jeg (de sad lige bag os)... og kom vist også med en lille kommentar, om at snak hører til udenfor på motionscyklerne pift.gif

    Og hvis jeg nu skal holde onsdags traditionen, så var det ikke alle intervaller, der var helt skarpe på tiden (men det var mest de der 15 sek's :wink:)

    AHA!! Så ved jeg nu hvem du er! Efter jævnligt at have kunne læse på mol at vi har været på samme time... Jeg var sidedamen, der forsøgte den svære øvelse at sende rasende blikke tilbage over skulderen mod de formastelige og køre stående tempo samtidig... Spinning er jo en alvorlig sag!

    Fedt at sidde ved siden af en, der giver gas! I mandags var jeg på en time, hvor jeg nærmest var den eneste i lokalet, der svedte, så det næsten var pinligt for mig. Rart at være flere!

  8. Nu jeg alligevel er i tråden har jeg egentlig et spørgsmål.

    D.22-23.sept var jeg til 24t spinning marathon, og kørte i alt 8 timer og siden da har min ring- og lillefinger på venstre hånd sovet. Det er dog blevet væstenlig mindre. Jeg har tidligere oplevet det efter en spinningtime eller to, men der var det væk igen i løbet af aftenen.

    Jeg har prøvet at varierer håndstillingen på styret, men kommer nok let tilbage i den "gamle" vane, fordi det ikke tænker på det mens jeg cykler. Men hvilke håndstillinger er det der er særlig kritiske? Eller sagt på en anden måde, hvor i hånden er det at et tryk, kan resulterer i sovende fingre? (Altså hvor går nerverne/blodbaner -eller hvad det nu er det skyldes sovende finge- ud til fingrene) og skal man således være særlig opmærksom på.

    Har på et tidspunkt hørt en instruktør nævne, at et håndklæde på styrket måske kunne hjælpe (har jeg selvfølgelig glemt at få med), nogle der ved om der er hold i det? Eller hvad med handsker?

    Gode råd modtages med kyshånd :bigsmile:

    Hej Candygirl!

    Jeg har også haft problemet med at de yderste fingre sov efter spinning. Jeg spurgte så min daværende fysioterapilærer til råds, og han anbefalede mig at prøve det med håndklædet. (Det var en dag hvor vi havde massageundervisning, og det er altså svært med adskillige døde fingre!)

    Håndklædet hjalp fint for mig, men siden har jeg vænnet mig til, når jeg er i siddende position, at hvile hænderne på de ydre håndkanter og samtidig holde lidt fast i de to små håndtag, der sidder ved midten af styret. Når jeg holder sådan kan jeg undvære håndklædet, måske fordi lillefingerbaldens muskler fordeler trykket.

    Så der var et lille tip! God bedring med fingrene - der skal vist en del til for at lave permanent nerveskade, så mon ikke følelsen kommer igen at sig selv...

  9. Jeg synes nu godt at Jeppe Sørensens anmeldelser kan være nyttige, selvom jeg bestemt ikke deler hans smag i spinning. Det virker som om han gør sig umage for at være neutral i sin beskrivelse af de timer han har været til, og selvom han også giver sin egen mening til kende, synes jeg han formår at holde de to ting meget godt ude fra hinanden. På den måde er der et par instruktører, som jeg ikke selv behøver at prøve, for at vide at deres timer ikke er noget for mig, selvom de er nogle af Jeppes favoritter.

    Jeg kan ikke have noget imod at nogen går til spinning for at "have det sjovt" - det er da en udmærket grund? På sin vis træner jeg også selv for at have det sjovt, jeg ville i al fald ikke gøre det hvis det ikke var, men det er jo forskelligt hvad der morer folk...

    I søndags var jeg i øvrigt for første gang til en time med Lasse Traff, og jeg kunne ikke rigtigt genkende billedet af "en mand, der har skabt sig selv et navn ved at råbe det højt og længe". Jeg synes nu at han virkede meget afdæmpet og fornuftig - og i forhold til Chris var han jo ydmygheden selv og meget fåmælt.

    Men igen, Jeppe har jo aldrig sagt "Lasse er irriterende" - han har sagt "Lasse gør det og det, og det synes jeg er irriterende", og det synes jeg er fair nok.

  10. Min DOMS i dag er monumental :wub::devil::w00t:

    Ja det kan jeg da forestille mig :blink:

    Det ser ellers ud til at være fremragende og funktionel træning - minder lidt om fysisk boksning - men det falder da lidt til jorden, hvis man som jeg dårligt kan tage 10 armbøjninger på knæene - endsige een eneste pullup :blush:

    Det der med vægten - jeg ser dig jo jævnligt til spinning, og man kan jo simpelthen se med det blotte øje at du taber dig i rasende fart...

    Apropos så har jeg også flere gange været lige ved at gå hen og hilse på dig - men så er det at jeg bliver helt starstruck - man kan da ikke bare gå hen og tale til Arne fra mol?

  11. Kom så fyrbøder - mere kul på

    Endelig fik jeg kørt Kims lange elitetime med nogenlunde friske ben - så da Kim kom med den i overskriften citerede opfordring - så var jeg klar til respons... Træningen ude i Søborg sad mest i overkroppen - så mine ben var ok med udfoirdringen.

    Jeg sidder og forsøger at huske programmet - men jeg/I må satse på at den kære Candygirl skriver det i sin log. Jeg kan huske at vi kørte 10 min opvarmning - og så 2 serier på 20 min og en på 30 min...

    Jeg nåede nogle gode pulstoppe - og et snit på 83% over knap 90 min er da ret ok...

    Tak for timen Kim :w00t:

    Fik også mlige hilst på Fitnessnougat :bigsmile:

    post-125-1189795826_thumb.jpg

    Jeg kan huske de sidste 30 min:

    2 min stående mellemtakt

    2 min stående enkelttakt

    2 min siddende mellemtakt

    2 min siddende recovery/mellemtakt med knap så meget belastning

    Og så gentog vi det hele med 2,5 min hvert sted og med 3 min hvert sted - og så var det weekend!

    Resten af timen står lidt uklart - men jeg kan i al fald huske at det var fedt!

  12. At mange kvinder så stadig ikke har lugtet lunten og tror det stadig kun drejer sig om tallet på vægten eller omkredsen af armen/låret og ikke om man er bygget af fedt eller muskler, kan man jo kun begræde og så iøvrigt forsøge at lave om på....

    Sådan er vi så forskellige, jeg tænkte straks på at slå mønt på det... :bigsmile:

    De fleste mænd nu om dage er for former og uden muskler, ingen former. Skønhedsidealer skal jo spejles i dem man gerne vil være skøn overfor og der skyder mange godt nok ved siden af... Også mænd

    Hvor er du bare sympatisk!

  13. jeg tror ikke at du skal se det som træning, unge dame. Mere som en pedant til at slå på noget med en hammer. Man kan sikkert også fjerne fedt fra folk ved udsætte folk for radioaktiv stråling eller smadre dem et bat, men det gør det ikke relevant i forbindelse med fedttab, vel?

    Ikke flabet, unge mand, du kan ikke vide hvor gammel jeg er :wink:

    Desuden undervurderer du nok, hvor langt visse mennesker vil gå for at tilpasse sig de fremherskende skønhedsidealer :wink:

    Men okay, så dropper jeg ideen om at leve resten af mine dage af træningssystemet "Eccentrics TM"

  14. Det er klart en muskel kan blive mere slank - mens muskelhypertrofi resulterer i en øget tykkelse af muskelfibren vil muskelatrofi tilsvarende resultere i en tyndere/slankere muskel. Men det har intet med længden at gøre - og du kan i og for sig ikke træne dig til en stærk/stor men "slank" muskel.

    Nej, som Incognito skrev i 2. indlæg, så har en undersøgelse vist, at det koster 20-30% i styrke - synes bare at det er morsomt, at man nu med nogen ret kan sige, at der er evidens for, at man kan træne sig til slanke muskler - efter alt det mas der har været med at mane denne påstand i jorden...

  15. Havde bare svært ved at se joken. :wink:

    Vi kan jo bruge de samme begreber på hele kroppen og se om det giver mening:

    Hvis en person mister 10% af sin muskelmasse, er vedkommende så blevet slankere?

    Vægten er jo ganske givet faldet, men fedtprocenten er steget pga den lavere muskelmasse og samme fedtmængde.

    En mindre muskel vil på den samme person altid have et højere længde/tykkelse forhold end hvis musklen vokser, men gør det musklen "slank"?

    Men ja, det bekræfter at man kan træne så hårdt at det nedbryder kroppen (musklerne).

    Så, nu er der ikke nogen grund til at være nedladende.

    Nu blev resultatet jo nævnt i forbindelse med et forsøg hvor deltagerne havde lavet eccentrisk arbejde med biceps - så jeg opfattede det sådan at det var den enkelte muskel der havde mistet 10% af sin volumen - og det kan da ikke undgå at gøre den slankere/formindske dens omkreds/hvad du nu foretrækker. Hvis biceps er mindre og fedtlaget er det samme, må armen være blevet tyndere oder?

    Jeg er enig i, at det ikke er eftertragtelsesværdigt at nedbringe sin muskelmasse, så det behøver du ikke at belære mig om :wink:

  16. Nej da. En mindre muskel er hverken længere eller slankere. Det er også stort set meningsløst at snakke om hvorvidt en muskel i sig selv er mere eller mindre slank. Du kan snakke om hvor meget fedt der sidder omkring musklen, men som beskrevet 1000 gange før kan det ikke ændres blot ved træning af den pågældende muskel.

    Det var nu også lidt en joke - men hvis musklen har mistet 10% af sin volumen, så må den da være blevet mindre på en eller anden led - og det kan jo ikke være i længden?