BUBS

Medlemmer
  • Posts

    195
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BUBS

  1. Hej

    Mht rygsæk, så bruges denne model Lowe Alpine Saracen (videreudvikling af Pathfinder) af div specialstyrker og er ret fed! Der findes mange fede modeller på markedet, alt efter hvilke egenskaber og features man ønsker, så kan kun anbefale dig at kigge i friluftsland eller lignende.

    Jeg kan varmt anbefale ECCO Track II, har også gået i LOWA Combat Boot, forskellen på disse to er at Lowas støvle er meget stiv og god til tung oppakning i terræn, hvor ECCO's støvle er en del lettere og mere stødabsorberende, men ikke helt så stiv i skaftet. Begge støvler bruges af frøerne, synes bedst om Ecco's model, men skal jeg have mere end 25kg i sækken, tager jeg Lowa'en .

  2. Hej

    Det er svært at sige hvilken skole der er bedst. Jeg underviser på Skolerne i Oure - Sport & Performance, nærmere sagt efterskolens Adventure Akedemi og kan varmt anbefale dig et ophold her.

    Nedenstående er hvad der står på vores hjemmeside ang. efterskolens adventure linje.

    Men hvis jeg var i dine sko, ville jeg tage ud og kigge på de forskellige skoler, få en rundvisning og se på hvad de har at tilbyde dig.

    På Oure AdventureSport & ski/snowboard tager vi udgangspunkt i den enkelte elevs engagement og ambitioner i adventuresportsdisciplinerne og i elevens motivation og interesse for ski eller snowboard.

    Adventuresport dækker en lang række discipliner på land, i vand og i luften, der alle har forbindelse til adventureracing - en holdsport, hvor adventuredisciplinerne sammensættes til en udendørs udholdenheds- og samarbejdskonkurrence.

    På linjen forventer vi topmotiverede og -engagerede elever, der gennem målrettet fysisk og teknisk træning finder et fundament til specialisering i de enkelte discipliner, samt løbsdeltagelse. Vi arbejder ofte med lange træningspas, der hovedsageligt foregår udendørs hele året rundt.

    Ski- eller snowboardforløbet ligger i vinterhalvåret parallelt med AdventureSporten og indeholder 8-10 ugers fysiske, tek-niske og teoretiske forberedelser til 3 ugers ophold på Oures alpine base i de franske alper. Vi råder over eget hotel i landsbyen Vaujany ved skisportstedet Alpe d’Huez.

    På linjen forventer vi topmotiverede og -engagerede elever, der gennem intensiv og målrettet træning finder et fundament til specialisering i de enkelte discipliner og løbsdeltagelse.

    Adventuresport og adventureracedisciplinerne:

    • AdventureRacing


    • Løb


    • Havkajak


    • Mountainbike


    • Klatring, rappelling og rebaktivitet


    • Navigation og orienteringsløb


    • Svømning og vandaktivitet


    • Inlinerulleskøjter


    • Teambuilding


    • Mental træning


    • Fysisk træning


    • Livredning og førstehjælp


    • Triathlon og Coopers test


    Målsætning:

    • En kvalificeret præsentation og træning af disciplinerne og ski/snowboard, der skal give eleven et fundament for videre involvering og fordybelse.


    • Mestring af disciplinerne på et teknisk og sikkerhedsmæssigt niveau.


    • Skabe bevidsthed om sportens og træningens rolle i forhold til kropslig og mental sundhed, samt sociale kompetencer.


    Muligheder for certificering:

    • Grundkursus i førstehjælp (Dansk Førstehjælpsråd)


    • Livredderprøve (Dansk Svømmeunion)


    • Havkajakroer (Dansk Havkajak Samråd)


    • Sikrings- og klatrebevis (Oure Adventuresport)


    • Mountainbikebevis (Oure Adventuresport)


    Undervisningen på din linje indbefatter ligeledes mindre forløb i andre sportsdiscipliner, således der kan gives generelle udtalelser og karakterer, der svarer til kravene fra folkeskolen i faget idræt.

    <LI>

    Tjek det selv på www.oure.com

  3. Hej, sådan ville jeg gøre...

    March: start stille og roligt ud, øg distance og vægt med tiden indtil du når 25 km med 5,5 km i snit med 15-20kg i sækken. En enkelt lang tur på fx 35km kan være en ide, for at have prøvet det. Ca 3 gange om måneden.

    Løb: Gerne kombineret med orientering, i JGK kan de godt lide at benytte alm. o-kort, men marcherne er på 2 cm kort også gerne om natten uden pandelampe. Kan du løbe 5 km på omkring 20 min og 15 km omkring 75 min er du godt kørende.

    Svømning/vandtilvænning: De svømmer en del på aspiranten, næsten hver morgen startet de i havnen eller svømmehallen med dykning, bjergning, svømning og gerne i uniform.

    Styrketræning: En variaetion af kropsvægtøvelser og tung styrketræning er godt. Du skal kunne udføre 3xbronzecirkel på 12 min efterfulgt af coopers på 2800m som minimun, træn det nogle gange, så du kender følelsen af syre i benene inden du det går løs, så kommer det ikke bag på dig.

    Det vigtigdte er VILJEN (har du sikkert hørt før) så pas på du ikke brænder ud inden du starter. Mange gør den fejl, at de træner alt for ambitiøst, husk at viljebattrierne skal være ladet godt op inden du starter, dvs. du skal være sulten efter udfordringer, så hvis du ved du har viljen, så lad være med at bruge for meget tid på alt muligt andet og træn i stedet klogt.

    Det er bedre at være et par minutter langsommere end de andre, hvis du på den måde kan undgå skader osv.

    Træn det du er dårligts til mest, det er dejligt nemt at opnå succesoplevelser ved at træne det man er god til, men det holder ikke, for ligemeget hvor god du er til alt andet, skal du kunne honorere alle krav.

    Over and out....

  4. Hej Bubs kom du hele vejen igennem.

    Det er mig du mødte i bussen på vej derover..

    Jeg døde desværre ved bjærgningsøvelsen de få forbandede få timer før det hele var overstået.

    Mvh Mads

    Hej Mads

    Lige et forsinket svar. Hvor ærgeligt du ikke gik igennem når du var nået så langt! Prøver du igen?

    Jeg nåede til onsdag aften, gik i brædderne under 7 km tærren løbet. Jeg havde været syg ugen op til, men var oven på da vi startede, troede jeg. Men da vi fik morgenmad mandag, kastede jeg op og sådan blev det ved. Fik spist 4 pærer og 3 Müsli barer fra mandag morgen til onsdag aften.

    Tirsdag morgen da vi løb 15km, ramte jeg muren efter et par km og husker ikke at jeg kom i mål, men vågnede med drop i armen. Lægen sagde at jeg var dehydreret og manglede salt og sukker... det tror jeg på! Fik at vide at jeg havde et kvarter til at stå klar til march. Det gjorde jeg og det gik nogenlunde indtil onsdag aften, hvor vi igen skulle løbe, der slukkede lyset igen og jeg var færdig!

    Surt show! Følte mig ellers klar og forberedt, men sådan er det jo. Jeg har heldigvis fået lov til at fortsætte på Oure som instruktør, så jeg står klar igen i uge 44, om ikke i år så til næste år.

  5. HAHA hvor er det fedt! = ) :w00t::laugh:

    På forsiden af www.ardk.dk

    Ja det er sgu sejt nok!

    Der kommer forresten snart en nyhedskanal på nettet som vil dække div. adventuresport discipliner, som nårmalt ikke får den store opmærksomhed, fx. AR, MTB, MTB-O, surf, faldskærm osv, rigtig fedt tiltag synes jeg!

  6. Ja, jeg stod ved kajokdroppet, fik først at vide at jeg skulle være hjælper på eventyr-distancen da jeg kom om morgenen, men det var nu ok sjovt.

    Jeg har lige fået en nyhedsmail fra ardk, hvor de citere dig fra fjæsbog:

    Tirsdag den 21. oktober 2008 - Du ved du er adventure racer når....

    Af Peter Augustinus

    Fra Facebook gruppen: AdventureRacing Denmark

    Du ved du er adventure-racer når…

    Du ejer flere løbesokker end alm. Sokker

    Ved at det der i gamle dage blev kaldt FEM nu hedder CEM

    Navne som Søren Strunge, Nicolai Moltke Leth og Søren Brahe Bohnsen siger dig noget

    Du tænker på AR og ikke en skole når nogen nævner DTU i dit nærvær

    Du ved hvad AR er en forkortelse for

    Du har et meget anstrengt forhold til begrebet, "at give op"

    Du har en mountainbike der er dyrere end din bil

    Du har www.ardk.dk under dine favoritsider

    Du glæder dig til ting som AACC

    Du som dreng har flere sko end din kæreste

    Du føler dig mere hjemme i et par Fusion tights end i et par Jeans

    Du gentagende gange midt om natten har befundet dig i en mørk skov med et kort i hånden og en lampe i panden, imens almindelige mennesker holder weekend.

    Du betragter Iron Man som kedeligt.

    Mærker som Burberry ikke interesserer dig det fjerneste – men mærker som Salomon kan få dig helt op at køre

    Du foretrækker Oakleys frem for Ray Bans

    Du har et meget anstrengt forhold til langt de fleste energibarer og gel's

    Du ikke længere kan spise kokos pga. selvsamme energibarer

    Cool :cool:

  7. Lyder som en fed uge! Ville gerne have været med :smile:

    Det har det helt sikkert været, om en uge sidder vi i bussen på vej til Oures hotel i Vaujany i Frankrig, hvor den kommer til at stå på adventure non stop, det bliver fedt!

    Fredag d. 29/8

    Morgen

    Fællessport

    Forberedelse til Challenge 08

    1 times bike & rum

    Middag

    MTB

    4 timer

    Vi fik vist alle de fede steder at køre MTB i Oures fortrukne skov, rigtig god dag!

  8. Tirsdag d. 26/8

    Golf

    Bunkertræning

    Afslapning!

    Onsdag d. 27/8

    Morgen

    Cykling

    Watt max test resultat: 420=kondital 53,3

    Jeg er ikke vant til at cykle, så mit kondital blev væsentligt lavere, end det målt på løbetest, hvor jeg ligger på kondital 60

    Formiddag

    Foredrag med Allan Zachariasen

    Omhandlende hans løbekarriere, masser af sjove og inspirerende historier.

    Middag

    MTB/Løb

    MTB 2,5 time

    Løb 14km tid: 01:05:00

    Vi kørte 14km for at komme ud i skoven, da vi skulle køre den første tur, sprang min kæde. Jeg måtte låne en cykel og da vi var færdige måtte jeg så løbe de 14km hjem med rygsæk!

    Torsdag d. 28/8

    Morgen

    Idrætpsykologi

    Omhandlende spændingskontrol.

    Vi var i svømmehallen for at anvende forskellige afspændingstekniker til idrætsfolk, i dette tilfælde til fridykning, bla. visualiserings, vejrtræknings og afslapningstekniker.

    Alle skulle svømme så langt de kunne under vand, efter at vi havde prøvet de forskellige tekniker, skulle vi i vandet igen, for at slå den gamle rekord.

    Jeg nåede op 75m.

    Herefter skulle vi vælge 4 udspring fra en liste med 13 forskellige spring. Det første skulle være det man ville have lettes ved og de sidste det man ville have sværest ved.

    Jeg vaglte hovedspring fra 3m, siddende hovedspring fra 3m, død mur fra 3m og salto fra 3m.

    Ved langesomt at flytte sin grænse, bliver det lettede at nå målet, som i mit tilfælde var salto fra 3m, det kaldes Kognitiv omfortolkning.

    Eftermiddag

    Sejl/Matchracer

    3 timer

    Afslutning på sejlforløbet. Vi sluttede af med en kapsejlads, god vind og høj sol, så det var perfekt!

    Selvom vi havde Dorthe O som kaptajn, tidligere OL sejler og VM guldvinder, tabte vi desværre racet.

    Aften

    O-Løb/Lang svær - Svanninge Bakker!

    7,2 km i (fugleflugt)

    Flere af posterne var placeret forkert, så jeg måtte som flere andre give op efter 01:45:00 da det blev for mørkt.

    Jeg nåede 20 poster ud af 23, så det var træls!

  9. Naa da, det har jeg ikke set, saa er det jo lige foer.... eller NOT :laugh: Men man bliver aldrig for gammel til at historierne kriller og fascinerer

    Ioevrigt ogsaa en tosset regel naar det ikke er ens for de to vaern, og hvis man var officer, saa gjaldt andre regler. men hey, det handler jo om penge, og efterspoergsel.

    Jeg mente ioevrigt hvordan formen var i loeb, svoemning styrke etc. hvilken er du svagest i?

    Ja, der må være mangel på folk siden de ændre deres regler.

    Jeg vil nok mene at jeg er svagest i løb og svømning. Selvom jeg kan svømme de 300m på omkring 6min, vil jeg gerne være bedre teknisk. Vi får mulighed for at blive trænet af en svømmetræner fra i næste uge, så jeg starter op med lidt mere intensivt svømmetræning der.

    Jeg skal også igang med march igen.

    Men jeg skal nok komme efter det, som formen er pt, er jeg overbevist om at jeg ville kunne klare mig igennem uge 44. Men der skal stadigvæk arbejdes.

  10. Ja tillykke med ansættelsesprøven for dælen! Det bliver godt nok spændende med 96 timer!

    Takker, ja det bliver rigtig spændende! Har du forresten set at frøerne har ophævet aldersgrænsen for ansøgere i år?

    Ser også meget godt ud med styrken ved kb træningen. Hvordan synes du selv formen er i forskellige discipliner? hvor halter du?

    Jeg jeg skal lige vende mig til kuglerne, synes at mine underarme er lidt ømme lige der hvor kuglen rammer når man fx snatcher.

    Jeg kan ikke lave OH squat, derfor heller ikke two hands anyhow. Når jeg squatter ned med kuglen over hovedet, kan jeg ikke holde armen lodret over hovedet. Jo længere jeg går ned, jo mere bliver min arm trukket frem foran, hvor jeg ikke længere kan holde kuglen. Måske kræver det bare noget smidighedstræning.

    Ellers går det udemærket, det er rigtig fedt at træne med KB's!

    Tillykke med det skipper!

    Super fedt endelig og få kuglerne!

    Super fed træning i får banket af på Oure :devil: ..

    Takker, ja det var godt at de endelig landede, var det nemt at finde til Oure?

    Det er rigtig fedt her, det kan anbefales!

    Søndag d. 24/8

    Løb/Tempo

    5,5 km tid: 00:23:07

    Mandag d. 25/8

    Morgen

    Naturfag

    Massagekursus med fokus på sportsmassage.

    Eftermiddag

    Løb Roligt/Tempo

    11 km tid: 00:51:05

    De sidste 3km blev løbet med ca. 00:03:55 pr. km.

    Eftermiddag

    Styrketræning

    KB swings 3x10 32kg

    KB double cleans 3x8 2x24kg

    KB snatch 3x8/8 24kg

    KB double push press 3x6 2x24kg

    BB clean & press 3x6 50kg

    Knees to elbows 3x10

    Aften

    Klatring

    2 timer

  11. Fredag d. 22/8

    Morgen

    Fællessport

    Forberedelse til Challenge 08

    6x100m løb med cykel i sand

    Bike & Run ca. 5km tempo-løb

    Forskellige stafetter

    Middag

    Golf

    2 timer

    9 huller Texas Scramble

    Eftermiddag

    Styrketræning

    KB Clean & press 3x5/5 24kg

    Ring L Pullups 3X6

    KB Frontsquat 3x6 2x24kg

    KB Renegade Rows 3x8/8 2x24kg

    Ring Dips 3x8

    Aften

    Klatring

    2,5 time

    Sluttede af med et forsøg på at klatre de 7m uden brug af ben, kom 2/3 op, men så gik jeg kold. Får den næste gang!!

    Lørdag d. 23/8

    Morgen

    Havkajak

    2,5 time.

    Det var første gang jeg var ude, så vi lærte de mest grundlæggene teknikker, samt makkerredning og selvredning.

    Middag

    Klatring

    1 time

    Aften

    Rullehockey

    1,5 time

    Har ikke haft rulleskøjter på i mange år, men jeg fandt hurtigt teknikken, rigtig fed sport!

  12. Ja tillykke med det champ! :4thumbup:

    Hvornår starter du derovre?

    Mange tak du!

    Skal til 96 timersprøve i uge 44 og efterfølgende dykkerlægeundersøgelse. Men hvis alt går vel starter grundskolen medio januar.

  13. Det lyder til at være rigtig fede dage i har på Oure! :4thumbup:

    Og god træning champ!

    Takker, det er det helt sikkert også, dagene flyver afsted!

    Mandag d. 18/8

    Ansættelsesprøve

    3xBronzecirkel tid: 00:09:04

    12 min test: 2955m

    Skriftlige prøver

    Tirsdag d. 19/8

    Ansættelsesprøve

    Psykologsamtale

    Lægeundersøgelse

    kommission

    Fik grønt lys, så det er jo godt!

    Var desværre meget nervøs til de fysiske prøver, så mit løb var ikke optimalt, selvom jeg tog det roligt med bronzecirklerne.

    Aften

    Naturfag

    Vi fik lov til at lege kirurger, da vil skulle dissekerer et griseknæ. Der var præmier til dem der kunne skære de fineste minisken'er og knæskaller ud.

    Det var sjovt at se hvordan et knæ er sat sammen, meget lærerigt!

    Faget har indtil videre omhandlet forebyggelse af idrætsskader, så vi er blevet undervist i ledenens opbygning, superkampensatinsprincippet, løbestilsanalyse, skadesforbyggelse, behandling og efterbehandling af de mest normale løbeskader og udstrækning, som Allan ikke anbefaler efter løb.

    Onsdag d. 20/7

    Morgen

    MTB holdkørsel

    15km, fik ikke en tid, men mit hold vandt.

    Aften

    DHL-Stafet i Odense

    5km tid: 00:21:37

    Jeg løb som første løber i 5x5km stafetten, så det var svært at overhale de første 2,5km, men fik dog hentet lidt tid på den sidste halvdel.

    Både højskolen og efterskolen var afsted og med 8000 løbere var der god stemning.

    Oure fik et hold på 3 pladsen, mit hold kom på 28 pladsen.

    Allan Zachariasen løb for føste gang i 2,5 år, så han var færdig da han kom i mål, men respekt til ham!

    Torsdag d. 21/8

    Morgen

    Idrætspsykologi

    Middag

    Flagball

    3 timer, intro til spillet, tekniktræning og 1 times kamp. Sjovt spil!

    Aften

    O-Løb/Lang Svær

    8,2km (fugleflugt) tid: 01:33:20

    Godt med højdemeter, men løbet gik fint.

  14. Træning 14/8:

    75 mins selvforsvar!

    Træning 15/8:

    Muscleups:

    7x4

    Pistols:

    16kg @ 4x4

    24kg @ 4x4

    32kg @ 4x2

    Bedtime special tyvstjålet fra Ross Enamit:

    Fingerpushups x 25

    Rolling bridges x 12

    Knuckle pushups x 25

    Neck circles x 25 each direction

    Plank x 2 min

    Ond omgang! :devil:

    Flot arbejde med pistols og muscle ups!

  15. Torsdag d. 14/8

    Morgen

    Idrætspsykologi

    Aften

    O-Løb/Lang-Svær

    8,6km (fugleflugt) tid: 01:17:45

    Vi var 40 afsted fra højskolen til O-løb i Fåborg. Vores linjelære Jeppe Christensen fra Team Oure kom ind på tiden 01:15:00, han var rigtig glad for at have slået mig, da han nødigt ville tabe til en elev, jeg slår ham næste gang!!

    Fredag d. 15/8

    Sejl

    I dag stod den på sejlads fra 8-14 i matchracer. RIGTIG FEDT!!

    Aften

    Styrketræning

    3xBronzecirkel tid: 00:07:12

    Var oppe i retstilling mellem hver øvelse.

    Pullups 3x8

    Ring dips 3x10

    Pistols 5x1/1