MetteY

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MetteY

  1. Fra Chris MacDonalds side ønsker vi at oplyse at Stines angivne kondital på 38 ml/kg/min er en fejl. Dette skyldtes en talefejl.

    Vores rådata viser at Stines indledende test resulterede i et kondital på 28 ml/kg/min og ikke 38 ml/kg/min, som angivet i den første udsendelse.

    Deltagerne blev testet med FitMate (udstyr som vist på tv) samt på Københavns Universitet ved anvendelse af Douglassække.

    Vi beklager fejlen – der vil ligeledes komme en skrivelse om dette på ”Ha´det godt” hjemmesiden

  2. Jeg tror desværre, at du tager fejl. Det er basis viden, at man forbrænder fedt under hvile,(dog ikke vildt meget), fordi det ikke ville give mening at bruge af kroppens 'dyrebare' glycogendepoter, som bør bruges ved fysisk aktivitet.

    Man kan i øvrigt godt syntesere glucose udfra fedt. Det er bare ikke skide effektivt, da det kun er glycerolmolekylet(mener jeg) som bruges til dette. Processen hedder gluconeogenesen og foregår i leveren, som i øvrigt har en vildt høj nedbrydning af fedt, også selvom leverens celler ikke kræver så meget.

    Selvfølgelig, under faste, går nedbrydningen af fedt og protein til opretholdelse af blodglucosen, men det er da naivt at tro, at organismen overhovedet ikke genopbygger glycogendepoterne. Det ville betyde, at vi, efter træning og uden føde derefter, ville være nærmest lammede indtil vi indtog føde? Følgende citat fra nedenstående undersøgelse bakker dette op:

    "However, in the postexercise recovery period, muscle glycogen resynthesis has high metabolic priority, resulting in postexercise lipid combustion despite a high carbohydrate intake."

    Følgende undersøgelse viser, at triglycerider og VLDL er vigtige i genopfyldningen af glycogendepoter i posttræningsperioden, også kaldt 'restitutionsperioden' :)

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?c...pt=AbstractPlus

    Som ny på dette forum, kunne jeg ikke lige indsætte ovenstående som quote, desværre.

    Ovenstående studie har ingen sammenhæng med denne diskussion. Studiet viste at ved indtag af CHO i postexercise perioden prioriteres glykogenlagringen. Kiens og Richter fandt at pga denne prioritering sås en øget fedtoxidation i den oxidative metabolisme fremfor glukose som substrat, således glukosen gik direkte til glykogenlagring fremfor metabolisme. Dette skete på trods af forhøjet insulin niveauer efter CHO indtag (insulin inhiberer normalt lipolysen). Derfor har det absolut ingen relevans for indeværende diskussion eftersom fp indtager CHO i post exercise recovery perioden og ikke er fastende.