busborg

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by busborg

  1. Hej

    Du kan i princippet bruge alle typer cykelsko til spinning og omvendt. spinning klubber/centre bruger som oftest Look pedaler, og førhen var det det samme til spinning og landevejsbrug. Men look har åbenbart lavet et sæt lookklamper specielt til landevej og et sæt til spinning, og dem til landevej er ca 5 mm kortere så Spørg før du køber, om det er spinningsklamper.

    Så mit råd er at købe pedaler og klamper der passer til spinningsbrug, og så finde de sko der passer dig og dit budget bedst. alternativt er jo at købe 2 par sko et sæt til spinning med spinning look klamper og et sæt med racer klamper og racer pedaler.

    Håber det gav lidt mening.

  2. Jeg har været badmintontræner 22 år og aktiv i 30.

    Dit problem er helt klart som nævnt af andre at badminton er en meget eksplosiv sport med korte intervaller. samtidigt er du sikkert genetisk skabt med flest explosive muskel fibre istedet for udholdende fibre.

    Det optimale for dig vil nok være at træne intervaltræning i forhold til badminton

    det kunne typisk være (løb/pause)

    15/15 sek, 30/15, 60/30sek. vil du gerne bygge en mere udholdende form op, så gå op og lave 2 eller 4 min løb

    med 30sek til 1 min.

    Men du skal nok ikke regne med at blive den store maratonløber.

  3. Jeg er begyndt at gå til spinning timer. Jeg cykler hver dag 10 km hver vej til og fra arbejde, så grundformen var i orden. Nu undrer jeg mig over følgende forhold vedrørende min puls under spinning timerne:

    Beregnet ud fra aldersformlen burde min maksimal puls være ca. 181. Jeg kan ikke få den over 164. I hvilke passager er det bedst at prøve at presse pulsen højest op (høj eller lav belastning - høj eller lav kadence)?

    Min hvilepuls er lige nu 48 og stadig på vej ned som følge af den forbedrede form. Hvis vi nu sætter at min maksimalpuls faktisk er 164, hvor skal min puls så ligge under et opvarmningsinterval? Jeg har en mistanke om at jeg lægger lidt for hårdt ud hver gang.

    På forhånd tak for ethvert råd.

    Du kan ikke bruge aldersformlen til noget som helst, har til dags dato ikke set en eneste person hvor den passede. Du kan godt genetisk være skabt så din makspuls ikke er særligt høj. Hvis du vil finde ud af om din makspuls er højere end det du er oppe på, så pres dig selv med højere belastning og højere kadance, aftale evt med instruktøren at du måske går kold tidligt i timen.

    Det kommer også meget an på hvordan timerne er lavet. hvis der er mange pause, vil din puls falde, og så vil du ikke komme så højt op med mindre du presser dig selv mere end du tror du kan. (både højere kadance og mere modstand). i sådanne timer kommer jeg selv sjældent over 80 % af max puls. hvorimod timer hvor der stort set ikke er pauser, der kan jeg presse min puls noget højere op.

  4. Hej

    Min overskrift siger vist det meste.

    Jeg har kig på Polar CS300 med cadance sensor. er der nogen der har erfaringer med nøjagtigt denne model.

    tænker både på funktionaliteten af hastighedsmåleren, og cadancemåleren.

    Cadancemåleren er det en der skal monteres på cyklen, eller kan den monteres på skoen. vil nemlig gerne bruge den til spinning. og der kan jeg jo ikke sætte den på "cyklen"

    hvordan med grafer og ligende ved overførsel til pc. kan det bruges til noget.

    Brian