Nuuk_Citizen

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nuuk_Citizen

  1. Ja beskrivelsen passer meget godt med hvordan jeg har følt det.

    Personligt sidder jeg lidt med en fornemmelse af "var det bare det?" der skulle til. Her har man gået i så mange år som slave af kistesømmene og har inderligt troet at man aldrig ville kunne slippe smøgen - sin bedste ven! Nu her relativt kort tid efter stop er jeg helt afklaret med aldrig at skulle ryge en smøg igen. Jeg er ret sikker på at jeg aldrig kommer til at ryge igen.

    Min træning og det faktum at jeg allerede nu, er i en form jeg ikke har kendt til siden mine teenage dage, hurtigt har fortrængt mine dage some ryger. Jeg tror simpelthen ikke jeg "falder i".

    Så "hæng på" heureka. Lad der lige gå en 10-14 dage eller mere. Du vil automatisk mærke på kroppen når der er "renset ud". Derefter er der forhåbentlig ikke andet en positive overraskelser i sigte, i forbindelse med din træning ;-)

    klø på!

    JanJ

  2. Hej med jer...

    1 oktober runder jeg 5 måneder som røgfri. At kvitte smøgerne efter 18 års rygning er det bedste jeg nogen sinde har gjort for mig selv.

    tilbage i maj måned hæftede jeg mig også ved at jeg bare ingen energi havde de første par dage efter den "kolde tyrker" (ja ingen hjælpemidler her). Det undrede mig at lungerne føltes ømme og jeg hostede og harkede som aldrig før. Det var virkeligt et slag i hovedet at jeg ikke fik det markant bedre i de følgende dage. faktisk tog det små 14 dage med små forkølelser og influenza lignende tilstande for jeg direkte kunne mærke det positive resultat af rygestoppet.

    Nu er jeg heller ingen videnskabsmand, men jeg tror vitterlig at lungerne gik lidt "ned på" pludselig at skulle undværre al den røg ;-)

    Efter 14-16 dage var der ligesom "renset ud" og jeg følte virkelig en anden form for energioverskud som jeg ikke havde følt længe. Jeg begyndte også at kunne tage virkelig dybe kraftige åndedrag (fylde lungerne helt med luft) uden "småsmerter" og helt uden hosterefleks. Det er bare en dejlig fornemmelse.

    Gi det tid - du skal nok få det bedre. trust me!

    Det skal lige med at jeg er 35 år og indtil ca. 1½ måned siden, havde jeg ikke dyrket nogen former for motion overhovedet de sidste 20 år.

    Som i nok ved kan man ikke helt undgå at ta' lidt på i vægt efter rygestop hvis man stadig er inaktiv.

    jeg tog selv små 3-4 kg på stille og roligt som ugerne gik. Da jeg nåede 86kg (er 176cm høj) og stod til at skulle skifte buksestørrelse hehe..tænkte jeg NEJ FANME NEJ! nu skulle jeg bare igang med et-eller-andet. motivationen og energien var der langt om længe til at gøre noget ved det.

    Jeg lånte min kollegas kettler motionscykel og gik i gang med daglige "ture" på den. Hold kæft det var hårdt bare at cykle 5min uden at gå helt død. Kondien var helt i bund.

    1½ måned efter cykler jeg nu uden besvær 15km på den i en ca.35min session (ca. 85RPM, 200watt, 30km/t) fordelt på de her ca. 3x10 min med et lille minuts pause mellem hver 5 km. hårdt arbejde stasig men jeg føler så tydeligt forberingen siden start.

    Nu vil jeg selv mene jeg træner hårdt da jeg også løber en 7,2 eller 10,5km mindst 3 gange om ugen krydret med 2-3 dage på cyclen om ugen. Alt sammen for selvfølgelig for at tabe mig og få opbygget en nogenlunde anstændig kondi igen ;-) er så småt begyndt at tænke på interval træning for at forbedre mit løbe tempo. Det fedt at der automatisk går lidt sport i det. træningen er gået hen og blevet min nye rus.

    efter 1½ måned siger vægten nu 78 kg (tabt 8kg indtil videre og er pavestolt - min5kg mere for at nå mit mål) og kondien er tilbage, og det er kun lige begyndelsen. Det er bare sådan en fed fornemmelse at bruge kroppen igen men stadig være frisk og fyldt med energi.

    /JanJ