Ulle88

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ulle88

  1. Kort: for at tabe dig skal du ligge i kalorie underskud. Lads os antage at du skal have 3200Kcal(reng det præcise ud selv her på motion-onlie :laugh: ) for at holde din vægt på 92 KG. For du mindre en 3200kcal dagligt vil du tabe dig. - du kan benytte dig af programmer som madlog.dk(koster penge) madital.dk (har jeg ikke prøvet) til at holde styr på kaloriene.

    Generale råd:

    Spis flere måltider i løbet af dagen. helst 6. 3 store, 3 mindre (mellemmåltider) Morgenmad kunne f.eks. være havregryn, rosiner, mælk. Cheasy 0,1% yougurt med mysli kunne også gå an :4thumbup:.

    Sorry var lidt i tidspress, men måtte lig kommentere lidt :4thumbup:

  2. 1g alkohol svare til 7 Kcal(ret højt). Alkohol nedsætter desuden kroppens fedtforbrændning da den bruger alt sin energi på at forbrænde alkoholen.

    Et råd ville være at holde sig til max 5 genstande. - men ved da godt fra bitter erfaring at det er svært :laugh:

    Der er flere Kcal i øl end ren vodka(pr.genstand), men ville nok tage det med :4thumbup: .. begynder man at putte sodavand og andet i en mixed drink er forskellen nok ikke enorm.

    De største kalorie bomber er Sommersby, drinks, og andet sødt stas :w00t:

  3. Jeg gider ikke ud i en længere diskussion med folk der læser ernæring som fuldtids studie, blot sige at du sagtens kan få meget ud af de kortere "uddannelser" lærer en masse, og være istand til at hjælpe andre;)

    Jeg kan varmt anbefale "At Work", er selv igang med deres uddannelse til Slanke-konsulent. Efter sommerferien tager jeg et speciale hos dem i aktiv ernæring. da det nok primært er den del af det jeg vil beskæftige mig mest med, da jeg starter på studier til fysioterapeut her til sommer :4thumbup:

    Det tager 3 måneder af en gang pr. uge, hvergang møder du nogen der er eksperter indenfor deres felt, vi havde f.eks. en slanke-konsulent, en fra Suhrs, en læge(livsstil sygdomme), en psykolog osv.

  4. Hej.

    Mig og en kammerat går en del op i triathlon og skal til Ironman 70.3 d. 25 juli, så vi har intensiveret vores træning en del. I øjeblikket træner vi svømning, løb, cykling og styrketræning, som vi træner 3 gange om ugen hver.

    Et program kunne eksempelvis se således ud:

    Mandag: Svømning, Cykling

    Tirsdag: Løb bakketræning, Styrketræning

    Onsdag: Svømning, Cykling

    Torsdag: Løb Interval, Styrketræning

    Fredag: Svømning, Cykling

    Lørdag: Løb langt, Styrketræning

    Søndag: Hviledag

    Cykling kører vi mest bare lange distancer og ved styrketræning træner vi fuld overkrop hver gang.

    Og her kommer spørgsmålene:

    • Hvordan fordeler man bedst træningen i løbet af en uge, sådan man får mest ud af det hele?
    • Er der forskel på at løbe eksempelvis før eller bagefter styrketræning?
    • Bør man skrotte hviledagen og tage 2 mildere dage?

    Mvh. Søren

    Hvilket stævne er der tale om :bigsmile: ?

  5. Linkene er sikkert(har ikke selv set dem, har en smule travlt :bigsmile: ) rigtig god læsning. Du skal sætte dig selv lidt ind i hvad "kost" handler om.

    nogle hurtige genrelle points:

    Find dit energi forbrug(det antal kolorier der kræves for at opretholde din nuværende vægt) - du finder en let udregner på forsiden. Ligger dit kalorie indtag under dit daglige engergi forbrug taber du dig. ligger det over tager du på - gainer muskler.

    Prioter protien, fedt førs(sund fedt: fed fisk(laks, nødder, avocadoer osv.) og derefter kulhydrater for resten. husk at få nok af det sunde fedt min. 20 gram om dagen. Og et sted mellem 0.8-1.7 g. protien pr kg/kropsvægt.

    Jeg kan varmt anbefale madlog.dk(koster lidt penge) til at holde styr på kalorie forbruget.

  6. pånær det slem du beskriver kan jeg nikke genkendne til de andre symptomer, med knæ skader jeg har haft. Vred knæet rundt i USA(amerikansk fodbold) fik en MR Scanning(indenfor en uge) og denne vidste så "bone bruise" hvor der er relativt muligt at løbe og dyrke sport, men man vil kunne "mærke" til det op til 3 måneder efter.

    Senest beskadiget jeg det foreste korsbånd, men overhovedet ikke i en sådan grad at operation kom på tale(her kæmpede jeg 3 måneder med det danske system for en scanining) da jeg ikke syness knæet blev markant bedre(som jeg tidligere havde erfaret ved en forstuvning).

  7. Velkommen til vores fantatiske system i Danmark :4thumbup:

    - venter du en 2-3 måneder har du måske mulighed for en MRI scanning. Bortset fra det kan det være 1000 andre ting end lige korsbåndet, det kan være en "bone Bruise" eller måske delvis overevet ledbånd. Har du nogen idé om det er midten eller ydersiden den er gal med?..

    Den hurtigste vej til noget der minder om behandling er at kontakte din læge (NÆGTE at tage "der er intet galt" for et svar, og sige nej tak til en tid 3 måneder ude i fremtiden tid til en fys(de kan alligevel ikke sende dig til scanning) (skal være en knæ specielst)..

    Jeg vil anbefale genoptræning og evt. starte på hele turen med det offentlige hvis der ikke sker markant forbedring indenfor kort tid - da det som sagt tager en krig;)

  8. Hejsa..

    Overvejer lidt at begynde på et massør kursus, men har ikke helt besluttet mig endnu.. Er der nogen som kender nogle gode steder at tag kurset, eller andre kursuser der har med anatomi eller fysiologi at gøre?

    Vil klart anbefale dig At Work skolen der ligger i frederiksberg. de er meget seriøse og professionele. Jeg tager i øjeblikket selv en uddannelse til kost vejleder derude. Ved ikke med deres massør uddannelse, men de er lette at få fat i og meget hjælpsomme omkring alting. Hvilket f.eks. ikke er min oplevelse med sportseducation

  9. Det lugter lidt af, at du allerede har besluttet dig inden, at du laver denne tråd ;) Og jeg vil da sige, at med din nuværende træningserfaring (selvom vi ikke ved så meget om dine resultater med svømning, løb og cykling?), så er du jo ret godt stillet. Niveauet i svømningen er efter min mening meget væsentligt, hvis man skal nå langt. Men hvis du slutter med konkurrencesvømningen (ligesom undertegnede) som 16 årig, og har hele 10 års konkurrence erfaring? Er du sikker på, at du ikke vil revidere det lidt?.. Kan ske' vi ses på landevejene, har selvplaner om, at dyrke triatlon - dog er mine ambitioner ikke så høje ;) .. God fornøjelse! :)

    Heh.. jo konkurence fra en 8-10 års alderen og til næsten 17 år :laugh: Selvfølgelig er niveauet ikke det højeste særligt i den ungre alder, men har alligevel svømmet 1-4 gange om ugen i ca. 10 - tror helt sikkert det løb jeg skal arbejde mest på.

    Når du nu har afklarede hvad målet er og deraf langt ambition niveaut kan det være en rigtigt smart ide at se lidt på processen:

    altså hvad kan processen giv dig og dit liv?

    og hvad skal du være opmærksom på i forhold til processen.

    der er meget langt til verdensmester, så du skal igang med at se og definere de små skridt da dit ambitionen niveau kræver at du holder en meget høj motivation igennem hele forløbet.

    først dele i processen er at søge hjælpe med:

    motivation: det kan være alt fra træningsmakker, til familie medlem du kan bruge som sparingspartner, idoler og mere erfarende udøver. Det super vigtigt at man pladsere sig i et miljø der består at et ambiøst team, med understregning under team. dvs. kan løfte i flok. Nogen gang kan det være nødvendigt med et mere proffesionelt samarbejde, med f.eks. en sports psykolog eller bare en der har noget erfaring med coaching eller lignende. læs evt. på reinhardt stelters bog, coaching

    træningsplanlægning: finde en træner der står med overblikket, der kan arbejde procesorienteret (dvs. forhold sig til hvad der sker i nuet, hvad der er af muligheder og begræsninger) og ikke blindt forhold sig til en eller anden plan. En god træner justere og evaluere træningen ofte, nogen gange hverdag. dvs. opjustere volumen hvis der tyder på du kan holde til mere, nedjustere volumen der ikke er nok kvalitet osv. En god træner hjælper dig med at blive bedre til justere planen selv... Athletic intelligence http://www.elitetrac...s/details/5004/ En god træner inddrager dig i processen.

    En god træner har et team af samarbejders partner dvs. kan finde ud af at bruge andre resourcer og spids kompentencer... det team består af træner der har god forståelse for hinandens kompentencer... dvs. styrketræner forstår fysioterapeutens arbejde, ved hvornår fysioterapeutens skal inddrages og kommunikere med fysioteraopeuten omkring problemstillinger. Det er et virkelig vigtigt samarbejde, jeg ofte ser gå galt. Er der ingen kommunikation hænger tingende ikke sammen.

    Finansering og strukturingen af hverdagen, herunder uddanelse osv. Det bør være det først du tager hule på. Her har jeg selv dumpet fælt... da jeg var udøver. Der var ingen plan og intet overblik. Jeg fik ik trænet optimalt fordi ting kom i vejen. I periode blev jeg syg når jeg kom hjem fra træning fordi jeg havde trænet i 3 timer og derefter skulle cykle en time, som sprinter!!! rigtigt dumt. Dvs. tænke over hvor du vil bo, kost, transport, udstyr, uddannelse, finansering.

    Skadesforebyggelse. Inddrag et behandler team der arbejder skades forebyggende fra starten. f.eks. jævnlig opsyn, massage, optimalt skotøj, forebyggende øvelser osv. Rigtigt vigtigt, de bedst udøver er dem der kan holde til at træne.

    ....det var vist lidt af en mundfuld.. mest for at provokere i forhold til at det kræver en hel del det du har sat dig mål om... det er ikke alt man nødvendigvis skal have styr på fra starten, selvom det er det mest rationelle... nogen gang skal man lige igang og opleve at det lykkes... men ovenstående er ting du bør overvejer efterhånden som du kommer igang... jeg tror det vigtigste til dig er løbedelen.. dvs. undgå skade og opbygge en pæn trænings volume efterhånden.

    Godt indlæg :4thumbup: Er du selv tidligere elite/højt plan udøver? Der er helt sikkert mange ting at tænke over, hvilket jeg godt er klar over. Men dejligt at få belyst de præcise problemstillinger op :smile:..

    Snakken omkring Elite plan, er jo som sagt også bare startet i en samtale med en kamerat, da jeg snakkede om at begynde på seriøs triahtlon og om at komme langt indefor denne sportsgren.

  10. Tak for begge jeres inputs :4thumbup: artiklen omkring Aleksandar Sørensen-Markovi er mega god inspiration.. Jeg skrev det måske ikke så klart, men er 21år. Jeg er igang med uddannelsen til ernærings-konsulent og er uddannet fitness instruktør - så har styr på det meste(selvom jeg nok er størst "ekspert" på styrketræning og muskelopbygning området.

    Er indstillingen på plads, og går man all in kan man tilsyndelande nå langt!

    Jeg overvejer stærkt at starte på tri(som eneste sport) svømmede lige en små 2,5 km idag, og er da ikk helt død nu :laugh:

  11. Hej,

    En kamerat og jeg sad lidt og snakket omkring Triathlon, vi dyrker begge andre sportsgrene (jeg selv amr.fodbold/styrketræning) MEN tror i det er muligt at starte på virkelig seriøs træning til triatlon som 21 årige med min baggrund og nå elite plan i dk/norden, vi snakker teoritisk, (jeg overvejer dog at starte til triathlon) hvis man investeret tiden, kosten osv. som eliten vil gøre - vil man så ikke på et tidspunkt nå noget nært deres niveau? elller er løbet kørt når man er over en 10-15 pga. af teknik osv.

    Min relavante baggrund

    Konkurence svømmer i 10 år(stoppede dog som 16 årige)

    Kørt få decideret træningsture på cykle igennem flere år(50-70km ture)

    Løbet 5 km ca. 1 gang om måned:) - har dog tidligere løbet marathon og ½ (men 2 år siden)

    Har trænet med TRI4 i en kort periode(på 1 måned for 2 uger siden, i forbindelse med marathon)

    Dyrket amr.Fodbold(i 5år) spillede i USA

    Generelt været aktiv med et eller andet siden 5 års alderen.

    Håber nogen gider legen lidt med tanker omkring dette emne. (

  12. Hej,

    Jeg tænkte på om der var nogen idé i at tage nogen af de idræts kurser/uddannelser der koster lidt.

    Har nogen af jer erfaring med dem? - som f.eks. Sportseducation hvor jeg lidt overvejer at tage sportsernærings konsulent kurset. Min plan er nemlig at læse fysioterapeut til næste år. Jeg arbejder i Fitness World og de betaler det meste af en fitness instruktør uddannelse jeg skal igang med her til foråret.

  13. Kan godt se det er ret vildt, og der er kørt for meget volume på - hvilket måske er udemærket hvis man er på AS(som Arnold)..

    Har i set hans dobbeltsplit program? - http://www.motion-online.dk/fora/index.php...;id=3374(ligger i pinned).. Ser meget spændende ud faktisk. kan meget godt lide at der er så meget superset med.

    Hvordan tror i det ville fungere hvis man cuttede en øvelse eller 2 fra på hvert pas, og måske et sæt i hver øvelse? - Vil i så anse der for at være menneskeligt eller er det stadig helt hen i vejret?..

    Situation er jo den at jeg i de næste 2 måneder har masser af tid til at træne, så det vil jeg helst udnytte så meget som muligt - andre programmer og ideér er mere end velkomme:-)

  14. Så må jeg melde mig som nummer 2 :bigsmile: Jeg kan nu hellere ikke se hvad der er galt med protien pulver, og det kommer faktisk lidt som et chock for mig at så mange har problemer med det.

    Det er synd man ikke kan nævne mærker, for det er vidt forskelligt hvordan produkter smager. jeg synes Protien pulver smager super godt med mælk, nu siger du jo ikke hvad du blander det op med - for er det vand forstår jeg bedre din smags oplevelse, det er starks værre men smager udemærket hvis du barer blander lidt cabs i..

  15. Det kommer jo også an på, hvorledes man definerer en atlet. Ordet stammer jo oprindeligt fra atletik, om en der dyrker disse dicipliner, men det er nok ikke denne snævre definition, der spørges til :wink:

    Så hvad spørges der til? Kropskontrol, styrke, muskelmasse, træningsflid, hurtighed, bevægelighed i forhold til kropsmasse osv?

    Det er lige præcis hvad jeg ser i en god atlet, og det passer på en Amerikansk fodbold spiller hvor der kræves utrolig stor kropskontrol, meget styrke og muskelmasse der kræves ydermere en utrolig hurtighed selv en 150 kg tung D-line ville løbe hurtigere på 30-40 yards end de fleste herinde!! Og sidst men ikke mindst en god bevæglighed og atletiske evner :4thumbup:

    I indviduel sport vil jeg sige Triahtlon hvor man også skal være meget alsindig som atlet, da man både skal mestre svøming, Cykling og løb.

  16. Att: Jan D

    Ja det havde jeg også tænkt mig.. Grunden til jeg skrev 2 gange om måneden var bare for at fortælle om min erfaring med løb. Jeg burde måske nok have skrevet at jeg har tænkt mig at løbe 2-3 gange om ugen eller hva et effektiv program nu foreskriver.. Er der nogen med gode idéer eller et program :bigsmile:

  17. Hej,

    Jeg har løbet igennem 2-3 år ca. 2 gange om måneden (5-10 km hver gang), på nær her i efteråret hvor jeg løb en halv marathon det krævede selvfølgelig lidt mere træning.

    Jeg har sat mig et nyt mål om at løbe en god 5 km, hvilke fif og ideér har i til hvordan man bedst træner til det, er det bare at løbe 5 km igen og igen eller er der desideret nogle programer med længere og kortere distancer intaval løb eller lign.

    Hvad er realistik som slut tid, det hurtigste jeg har løbet en 5 km på før er 23 min. Jeg ville gerne ned på en 18-19 min :bigsmile:

  18. Packers vinder over Seahawks

    Dallas vinder og Giants desværre med eller uden TO...

    Patriots vinder over Jaguars

    Colts vinder over Chargers i en super tæt og spædene kamp, ser virkelig frem til denne kamp.

    Mit bud på en superbowl er Dallas - New England, jeg ville dog hellere se Packers møde Colts i SB.

  19. "Passiv rygning" kan ikke spores i test hvis der er spor af THC i prøven så han man haft læberne omkring piben eller jointen, og det tager maks 6-8 uger for at THC er ude af din krop...

    Det lyder godt :bigsmile: det ville godt nok være surt at blive knaldet for det!

    Multisport:

    Det er jo ikke fordi jeg omgås hashomaner, men af og til kan der være en enkel eller to der ryger til en fest eller lign. For fremtiden vil jeg så bede dem lade vær/ gå udenfor hvis jeg kender dem. Ellers vil jeg selv gå ud eller undlade at komme sådanne steder, for det er ikke særlig fedt at skulle være nervøs over sådanne ting.

  20. Jeg fik taget en doping test idag under konkurence. Jeg er totalt CLEAN men sidder nogen gange til fester eller lign. hvor folk ryger hash.

    Så ville hører om passiv rygning kan ses i en prøve og hvor længe efter, jeg var et sted for 9 dage siden hvor der stod en og røg på altanen man kunne godt lygte det inde dører men det tror jeg ikke har haft den store betydning, så var jeg til en fest for 2-3 uger siden hvor folk tilgengæld gav den rimelig gas med at ryge indedører.

    Kan det ses i en test, og i hvor lang tid efter?