tja

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tja

  1. Her siger du at du hele tiden har set på den generelle dansker, men i 2. klager du over jeg kommer med henvisninger som "kun" gælder for den generelle dansker.

    Det forstår jeg ikke.

    Ja, jeg tog udgangspunkt i den generelle dansker for at spore ind på om (den enkelte) aktive kan have et problem med fedtindtag. Der findes desværre ikke rigtig nogle studier om ernæring for sportsfolk, men der er jo ingen tvivl om at ernæringen spiller en større rolle. Jeg læste fornylig en bog af forfatteren costill. Han havde lavet nogle undersøgelser, hvor han havde målt vitaminer og mineraler i den mad de typisk indtog. Selvom de naturligvis har et større energibehov og derfor spiser mere (får flere vitaminer og mineraler) end alm. inaktive mennesker var der alligevel mangelproblemer. Om dette også gælder for fedt ved jeg ikke, men jeg tror man skal passe på med at sige at sportsfolk har samme behov som den gennemsnitlige inaktive dansker.
    QUOTE 

    Hvilken betydning har fødevareindtag med kolesterol for kroppen?

    Det hæver LDL nivaeu i kroppen, kan ikke lige huske om der er andre negative effekter.

    Jeg troede at fødevarekolesterolet var ubetydeligt og at det var det mættede fedt, som havde størst betydning.

    Jeg har heller ikke set undersøgelser der kan dokumentere at forholdet er et problem, men vil som sagt gerne se dem, hvis der er nogen der ligger inde med nogen.
    Ligeledes konkluderer de, at der ikke er videnskabelig bevis for at fiskeoliekapsler har samme gavnlige effekt som fisk.

    Det er faktisk interresant. Hvordan kan det være? Er det fordi at indholdet af vitaminer, mineraler, mikro- og makro nutrienter har betydning? Ville man med en tilsvarende indtag af disse stoffer få den samme effekt? Eller er der nogle gavnlige stoffer som endnu ikke er kortlagt i fisk?

    Resultatet blev, at intag af n-3 fedtsyrer ikke reducerede hjerte-karsygdom dødeligheden for folk i lav-risikogruppen. For folk i høj-risikogruppen var et indtag på 40-60g fisk (0.6-0.9g n-3)dagligt det optimale, og resulterede i en reduktion af hjerte-karsygdom med op til 50%

    Det vil faktisk sige at der ikke skal synderligt meget omega3 til at få den gavnlige virkning hvis man er i risikozonen. Hvad vil det sige at en person er i høj-risikogruppen? Er det personens livsstil eller gener? Eller?

    Har NNR skrvet nogle artikler på området? Det kunne da være spændende at læse! :)

    På min ønskeliste er:

    Er det et problem i forholdet mellem omega3 og omega6? Min intuition siger mig at det kan der godt være idet de konkurrere med hinanden.

    Hvordan bør sportsfolk forholde sig med hensyn til fedt? Hvordan kan det implementeres i praksis?

    Hvilken betydning har det at olier bliver industrialiseret? Og hvad der sker med fedtsyrerne og fedtsyresammensætningen ved koldpresning og varmpresning?

    Det siges at fedtsyre samt vitaminer (f.eks. biosport) har en gavnlig virkning med hensyn til behandling af inflammationer. Har det noget på sig? og hvad siger forskningen?

  2. Stubbe ->>

    Godt indlæg! :)

    Du mener vel omvendt, hvilket jeg også skrev
    Ja, omvendt selvfølgelig. Ønsker stadig gerne kilder på dette, hvis det er muligt?
    Jeg kan ikke helt finde ud af om det omega3 eller omega6 fedtsyrer du mener er et problem?

    Ingen af delene. Problemet er at foholdet i danskernes kost er forkert idet vi spiser for meget omega6 i forhold til omega3 samt for meget mættet fedt.

    Det er hovedsageligt inaktivitet, fedme, rygning, diabetes, for højt indtag af mættede fedtsyrer, transfedtsyrer og kolesterol.
    Hvilken betydning har fødevareindtag med kolesterol for kroppen? Ellers er jeg enig i at det hovedsageligt er der problemet er. Endvidere er det et problem er olierne er raffineret og derfor indeholder mere mættet fedt samt ikke indeholder andre sundhedsgavnlige stoffer.
    Indtag af fisk og fiskeolier er ikke associeret med reduceret risiko for hjerte/karsygdomme i lav-risikogrupper.

    Hvorfor har man så opserveret at eskimoerne markant lavere risiko for hjerte/karsygdomme?

    Jeg regner med at de fleste på mol er sundere og spiser mere end gennemsnittet
    I mine indlæg har jeg hele tiden skrevet "Danskerne" - og ikke dem fra MOL. At generalisere i denne sammenhæng og slå alle dem fra MOL over en kam gavner vel næppe den enkelte. Det man ønsker er vel en personlig analyse over hvordan ens egen kost ser ud. Jeg påpejer selvfølgelig bare at danskerne spiser mere omega6 og mindre omega3 end vi gjorde før i tiden. Samt at dette er et af problemerne (blandt mange) man bør være opmærksom på.

    Endvidere har jeg påpejet at fiskeolie har nogle sundhedsgavnlige effekter som hørfrøolie ikke har.

    Et andet problem er også at det fedt vi indtager er raffinerede. Derfor kan der efter min mening være en gevinst ved at fjerne så meget fedt fra kosten så muligt og supllere med koldpresset ikke industrialiserede olier i et det rigtige forhold. F.eks.: fiskolie (eller fede fisk) samt olivenolie.

    Udo's Choice er dyrt og derfor er ovenstående et forslag man kan vælge eller lade være.

    Fiskeolier har ikke helt den samme gavnlige effekt som fisk.

    Har du en reference på det? Fiskeoliekapsler er i det mindste renset for en del tungemetaller. Så det er vel heller ikke uproblematisk at spise fisk.

    Så vidt jeg ved er der aldrig blevet konstateret mangelsymptomer på normale, raske danskere.
    Der er vel også forskel på en mangelsygdom og sygdom pga. ikke optimal dosis. Lidt det samme som at sige at der ikke er konstateret mangelsygdomme i danmark for vitaminer og mineraler. Dette gør jo ikke ikke danskerne indtager den optimale dosis. Optimal dosis og dosis for at undgå mangelsygdomme to forskellige ting.
    Håber det er noget der kan bruges, ellers sku fanden stå i det

    Meget af det er er særdeles brugbart. Jeg har måske bare nogle problemer med det du skriver:

    1. Først siger du at fedtindtag ikke er noget problem for MOL'boerne fordi de spiser sundere

    2. De henvisninger du har er fra NRR og omfatter KUN den gennemsnitlige befolkning - og ikke fysisk aktive mennesker som gælder for mange MOL'boer.

    3. Jeg har hele tiden taget udgangspunkt i det genereller problem om Danskernes kost (ifb. med fedt) generelt.

    Derfor snakker vi forbi hinanden.

    :)

  3. Sund og lækker jeg-vil-tage-på-Lakridsis

    450 gram Honning

    200 gram tyrkisk peper

    1,3 liter fløde

    15 æggeblommer

    Honningen varmes lidt op og æggeblommerne piskes i. Fløden piskes i. De knuste tyrkiske pepere piskes i. Isen fryses og er klar til at blive ædt, - helst i store mængder af det konfektædende publikum!

  4. Cilius ->>

    Jeg har fået fak i sådan nogle salmiak (lakrids) piller og har tænkt mig at starte på en kur idet jeg har fået at vide at de kan satte gang i mave-tarmsystemt? Hvordan skal jeg køre salmiaken?

  5. Tak for opmundringen drenge! Jeg har nu kun 0,5 kilo tilbage. Symptomerne er kun blevet lidt værere, så jeg regner med snart at være færdig. Jeg har 2 timer til at spise et halvt kilo. No problemo. Hovedpinen er dog det værste. Jeg er begyndt at drikke lidt mælk. Faktisk har jeg drukket 1 liter. Afføringen er nu så uformet at det bare "render" igennem, men det må man jo tage med. Hjertebankenen er stadig den samme. Heldigvis! Hvis jeg vinder skal min kammerat betale en tur til Budapest iklusiv det hele...bajere ect. Det kan han umuligt. Lige nu er det værste at jeg synes jeg har problemer med at se fjernsynet. Det er nok bare fordi jeg er lidt træt. Jeg ser nemlig film for at få tiden til at gå, mens jeg spiser.

  6. Til alfa beta:

    Var det ikke en ide at spise det over lidt længere tid så du undgår det der.

    Hvis ikke kan jeg kun sige god appetit.

    Nej, for så taber jeg væddemålet, som går ud på at jeg skal spise 3 kilo inden kl. 00.00. Jeg har tabt 4 kilo siden i morges. Formentlig pga. den stadigt tiltagende uformede afføring. Jeg er også begyndt at få lidt lettere hovedpine og rysten på hånden. Jeg prøver ikke at drikke for meget af frygt for at det kommer op og så har jeg tabt væddemålet. Lige nu sviger min gane og svigen har spredt sig til halsen. Svigen minder lidt om det samme fænomen som når jeg går på toilet.

  7. Det værste er at jeg har store bramsespor i mine underbukser. Afføringen er stadig uformet, men nu er den blevet helt sort. Jeg har stadig 2 kilo som jeg skal have spist. Det der genere mig mest er hjertebanken. Mit helbred er godt og jeg er kun 24 år så det er ikke et aldersfænomen. Jeg er ikke overvægtig...

  8. Jeg ville lige høre om der er nogle som har haft samme oplevelse. I går spise jeg 1 kilo salmiak lakrids. Hen på aftenen begyndte jeg at få hjertebanken og senere fik jeg uformet afføring. Desuden fik jeg en masse luft i maven. Da jeg skulle af med afføringen var det som om det svigede. Det lugtede desuden meget meget kraftigt. Nogen forklaringer?