katalunja

Medlemmer
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by katalunja

  1. Lyder helt rigtigt. Jeg fik diagnosen af en speciallæge over en skrattende Tlf så fik ikke rigtig fat i så meget af samtalen. Jeg fik så diagnosen pr brev, men på dette "sprog" som jeg ikke forstod meget af. Skal have informeret min spinninginstruktør omkring problemet, så jeg ved hvilken måde jeg skal træne på. Kan bruskskaden genere mig under spinning ?? Knæet har virket ømt efter de sidste par træninger. Tusind tak for jeres hjælp.

  2. Ja, du skal nedtrappe, og omjustere din træning...

    Jeg kan forstå du har snakket med din læge? hvad siger h*n?

    Jeg har brugt svøming, det er skades forbykkende og man kan træne samtidigt med at man restutiere... Det er svært for mig at gætte på hvor overtrænet du er, hvis det er mege, skal du holde helt op med at træne... Du skal også huske at kroppen skal vænne sig til at træne så meget, så måske skal du overveje at skære ned på insitentiteten af din træning, men ikke længten af den...

    Når du styrke træner, har du så kørt muskel tilvænning, eller bare begyndt på bodybuilder stilen?

    Og så hust at når man træner meget , skal man sove det mere, og at der ikke er noget galt i at tage sig en morfar, bare man bliver frisk af det !!!

    Jeg har styrketrænet i 13 år, så det er ikke der det halter.. Har altid trænet ca 4 gange styrke om ugen, uden problemer af den her slags. Det er vel nok det at jeg begynder at bokse 3 gange om ugen, ud over de 4 gange styrke. Nogle dage : En hård dag på arbejde, derefter styrketræning om eftermiddagen og derefter boksning om aftenen.

    Kontaktede min læge da mine problemer havde stået på i en måneds tid. Fik undersøgt forskellige ting, og fik taget en masse blodprøver, uden at de kunne finde en årsag.

    Det skal siges at jeg ikke har været til boksning siden midt i marts, og har desuden holdt to pauser af en uges tid for styrketræningen, men ellers holdt det nede på 3 gange let styrke som eneste motion på en uge.

    Hvor lang tid tog det før du kom ovenpå igen efter din periode med overtræning..

  3. Kan sagtens nikke genkendende til de symptomer du beskriver. Mit begyndte da jeg troede jeg var supermand, og kunne træne 5 gange styrke og 3 gange hård boksetræning hver uge, plus at jeg har et arbejde der er meget fysisk krævende.

    Jeg begyndte med at blive en del øm i mine muskler, jeg var konstant træt og måtte hver dag efter arbejde hjem og have mig en "morfar" for at kunne klare resten af dagen. Jeg fik muskelspændinger i skuldre og nakke og spændingshovedpine. Efter få timer på arbejde var mine ben så ømme som havde jeg lige løbet et marathon. i det hele taget tømt for energi, og mine øjne var små sprækker allerede til middag.

    Er blevet nødt til at trappe meget ned, bliver hurigt sløv, halv svimmel og lidt utilpas.

  4. Er løbet ind i en omgang overtræning, vil jeg da tro,og min læge siger at en del kunne tyde på det.

    Kunne godt tænke mig at høre fra folk, der selv har været i overtræning.

    Hvilke symptomer havde i ?

    Hvordan var jeres forløb ?

    Hvor lang tid stod det på ?

    Man får ofte en masse historier fra folk, der ikke selv har prøvet at være i denne situation.

    Men ville være rart at høre fra folk der rent faktisk har oplevet det på egen krop.

  5. Har de sidste ca 3 uger haft en del problemer med min "gamle" krop. Jeg bliver meget træt efter at have været igang i 4-5 timer, bliver meget meget træt, får ømme ben specielt læg og bag på knæet. Jeg bliver desuden stiv i skulder og nakke og det bedfører en irriterende spændingshovedpine i nakke og pande og hovedet nærmest koger. Jeg bliver stort set hver dag, nødt til at tage hjem efter arbejde, og få mig en "morfar" for at kunne klare en træningspas senere på dagen. Er der nogen der kender denne situation ? jeg har styrketrænet i 12 år og har aldrig haft det sådan før. jeg har ikke feber eller andre sygdomstegn, så hvad kan det skyldes ?

  6. Er blevet helt tosset med at spise æggehvide, har altid en 5 liters dunk i køleskabet, bruger det til meget af det mad jeg laver. eksempelvis til aftensmad som omelet sammen grøntsager og kylling. men også som hurtige mellemmåltider og forskellige bageopskrifter. . Det skal siges at jeg selv om jeg spiser meget æggehvide samtidig får en varieret kost derudover. Får også masser af protein gennem kylling, fisk, havregryn o.s.v og får masser af fibre, frugt og grønt dagen igennem. Ved godt at man ikke må få for meget æggeblomme til dagligt.

    Spørgsmålet er derfor om jeg der er en grænse for hvor meget æggehvide man må indtage, kan godt bruge sådan en 5 liters dunk på ca 10 dage

    Det skal nævnes at jeg cutter langsomt, hvis det har noget at sige mht spørgsmålet.

  7. Hej alle

    Er som så mange andre, så småt begyndt at cutte frem mod sommeren ( den kommer jo tidligere og tidligere år efter år)

    Jeg har derfor et spørgsmål ang. indholdet af fedt i makrel i tomat.

    Er klar over at den form for fedt der er i den slags fisk, er det sunde fedt. Men er det lige meget hvor meget fedt der er pr 100 gram i sådan en portion ? Det er jo meget forskel på fedtindholdet de forskellige mærker imellem. Det svinger jo lige fra 6 gram pr 100 og op til 14-15 gram pr 100.

    Når man tænker på et vægttab, er det så helt ligegyldigt hvilken andel af fedt der er der i, også selv om det er det sunde fedt det indeholder.

    Håber i forstår spørgsmålet.

    På forhånd tak.

  8. Mit mål er faktisk ganske simpelt, få mig en markeret krop plus en god kondition. Har intet mål om at blive en stor bøf, har jeg prøvet, vejede for 3 1/2 år siden 108-109 kg, med mere fedt men endnu mere muskelmasse. Men har fundet ud af at jeg trives bedre med en atletisk sportstrænet krop. Min træning i styrketræningcentret er ikke tung træning, nok mere i det lidt mere fitnessprægede afdeling, med mange gentagelser og udholdenstræning. Dette gør jeg selvfølgelig for at holde den muskulatur jeg nu engang har ved lige, plus selvfølgelig at få en stærkere krop, ikke rent løftemæssigt, men bare en krop der er i fysisk rigtig god form.

    Var det det du tænkte på eller var det noget helt andet ?

  9. Så må jeg jo nok heller bekende kulør og fortælle at jeg er hankøn. Fedtprocenten er målt med en tang. Synes ikke jeg ser "vildt" hakket ud, selvfølgelig kan jeg da se resultater af mit arbejde, men ikke noget med at der er synlige blodårer over det hele. Min plan er den at jeg gerne vil ned og ligge et sted mellem 6 og 8. For så derefter at ramme et ligevægtsindtag, måske lidt over... men vil helst ikke røre for meget ved fedtprocenten , altså så den ligger i en stabil og overskuelig margen. stadig fortsætte med cardio, da en stor del af min "plan" er at komme i rigtig god form både fysisk men ikke mindst konditionsmæssigt . lyder det helt tosset ?

  10. Jeg er i den situation at jeg er ved at cutte, stille og roligt med et kalorie underskud på 300-400 pr dag. Det går efter planen har smidt ca 2 kg de sidste 2 mrd og er nu nede på en fedtprocent på ca 8 %. Fedttabet er hovedsageligt kommet af at jeg er begyndt at dyrke mere cardiotræning. Har fordoblet min cardio fra 2 træningspas om ugen til nu 4 pas (30-60 min løb eller spinning). Træner desuden 4-5 gange styrketræning om ugen som jeg altid har gjort, ikke vanvittig hård træning, men med moderat vægt.

    Det sidste stykke tid, er jeg til en del irritation efterhånden blevet bombarderet med kommentarer ud i træningscentret á la disse : Du ser syg ud, du skal til at passe på inden du bliver alvorligt syg : din krop kan ikke holde til det du udsætter den for : Vi er urolige for dig, du ender med at skade dig selv, både fysisk og psykisk.

    Min kost har ikke ændret sig det helt vilde efter jeg er begyndt på mit cut. Eneste forskel er at jeg holder mig fra chips, junkfood, alkohol, kage, slik .Spiser stadig rigeligt og jeg er aldrig sulten, får min "sunde fedt, masser af proteiner, kulhydrater, fibre, glutamin o.s.v så kan ikke rigtig forstå deres kommentarer og bekymring.

    Her langt om længe kommer mit spørgsmål så :

    Er det usundt at gøre som jeg gør ? (synes tværdigmod af jeg gør det helt efter "bogen") og er der en bestemt grænse for hvornår en lav fedtprocent ikke mere er sundt for kroppen (er godt klar over at det ikke er sundt hele tiden at rende rundt med en på 3-4 %) men er en på 6-7 % desideret "sundhedsfarlig"

    Mig :

    188 cm

    82,5 kg

    Har trænet i ca. 10 år

  11. Når man vælger at tabe sig er det altid vigtigt at kigge på hvilke fødevarer man skærer væk. Man kan være uheldig at skære for mange fødevarer væk, som har en god næringsværdi og som samtidig er fyldt med masser af vitaminer og mineraler.

    Det er lidt svært at sige konkret om det er det der er sket for dig, når du ikke oplyser hvordan du har planlagt dit vægttab. Har det været over længere tid og hvor stort har kalorieunderskuddet været?

    Har som skrevet været igang i ca. halvanden måned, holder mig ca. i et kalorieunderskud på 300-500 om dagen, som også var planen. Har foreløbig tabt mig 2,5 kg(nu 82 kg), så holder mig på max et halv kg vægttab om ugen. Regner med at mit cut skal køre til og med Februar, mangler ca. 2-3 kg (altså ned på 79-80 kg)

    Min kost består af :

    Morgenmad : Havregrynd med mælk og rosiner

    Mellemmåltid : frugt eller grønt (appelsin, banan, gulerod,ananas,pære, æble eller lign) + rugbrød med kyllingeåplæg

    Middagsmad : Rugbrød med fisk (laks,tun,makrel eller lign) skummetmælk + frugt eller grønt

    Mellemmåltid : Frugt eller grønt

    Aftensmad : Grøntsager (hvidkål,løg,rosenkål,champignon,gulerødder,blomkål eller lign) + ca200-250 gram kød (kalkun,kylling eller lign)

    Mellemmåltid : Cheasy a38 med frugt, lidt grønt eller knækbrød med sukkerfri marmelade

    Dette er selvfølgelig ikke madplanen hver dag, men et eksempel på det.

    Håber at det besvarede dit spørgsmål

  12. Hej allesammen, og først og fremmest rigtig glædelig jul.

    Og nu til mit spørgsmål !!

    Jeg har stort set gået de sidste 2 år uden at være ramt af sygdom, men efter at være begyndt på at cutte ( har været igang i ca. halvanden måned) har jeg haft tendens til ofte at pådrage mig forskellige former for virusser.

    Hænger det sammen med at ens imunforsvar er svagere når man cutter ? og er der evt. noget jeg kan gøre for at modvirke det ? Ekstra indtagelse af vitaminer og lign. ?

    På forhånd tak for hjælpen.

  13. Det tog da godt nok lidt tid før der kom lidt respons på denne tråd, men dejligt at der er nogle der har lyst til at være inspiration for sådan nogle som mig :bigsmile:

    super respekt for jer som var de første til at poste jeres billeder, et fantastisk resultat i har opnået.

    håber at der kommer endnu flere billeder.

  14. Tak for dit råd !!!!

    Men... jeg har faktisk ikke lavet det helt vilde om på min træning på ugebassis, Er vant til at styrketræne 5 gange om ugen og og konditionstræne 2 gange(har gjort sådan det sidste år)

    Med mit nye program bliver det "kun" til 4 gange styrketræning men så 4 gange konditionstræning. Så det er faktisk kun et enkelt træningspas mere end før.

    Kører ikke max.belastning ved styrketræning, men næsten altid ca. 70-80 % og mellem 8 og 12 gentagelser

  15. Synes det kunne være spændende og meget inspirerende at se nogle før/efter billeder af folk der har været på diæt for at trimme kroppen.

    Ved ikke om sådan en tråd har været her før, men har ikke kunne finde en sådan, har ellers søgt rigeligt.

    Hvis den har kunne jeg rigtig godt tænke mig at se den.

  16. Hej alle !

    Skal til at starte på diæt og ville godt have en lille vurdering af min kostplan, ser den fin ud eller er den helt håbløs ?

    Havde forestillet mig følgende

    MORGENMAD

    A38 (cheasy 0,1)med frugt (æbler,pærer,banan,rosiner)

    MELLEMMÅLTID

    2 stykker frugt

    MIDDAGSMAD

    Salat med tun + en grovbolle (levebrød kerneboller)

    MELLEMMÅLTID

    2 stykker frugt

    AFTENSMAD

    Kyllingefilet med grøntsager (bali blanding eller lignende)

    SNACK

    Tørrede figner, frugt, knækbrød med honning.

    Ville være dejligt med en vurdering fra jer, på forhånd tak.

  17. Starter 1 december på på et nyr program. Målet er at nedbringe fedtprocenten, blive mere markeret i muskulaturen samt selvfølgelig at komme i rigtig god form. Jeg træner til dagligt styrketræning ca 5 gange om ugen(har trænet i ca. 10 år), samt løber og cykler(mtb i skov) en tur en gang om ugen. Arbejder til dagligt som cykelpost så har en ok grundform.

    Så spørgsmålet er hvilken form for konditionstræning, der er mest effektiv til mit program, og hvor ofte og hvor meget jeg skal træne for at opnå det optimale resultat.

    Havde forestillet mig nogen lignende det her :

    Ugen

    4 gange stryketræning

    4 gange konditionstræning( evt. 2 gange løb og 2 gange spinning eller mtb i skov)

    Evt suppleret med lidt shippetov

    Jeg er en 27 årig mand, 188 høj, 84 kg, fedtprocent ca. 9-10 %

    håber i kan komme med nogle gode råd og erfaringer