peter-hansen

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by peter-hansen

  1. Når sommeren sætter ind og jeg lægger seriøse timer i sadlen, har jeg som regel opbygget et mindre fedtlager over vinteren, men bliver stadig "nødt til" at nyde sommerens glæder, såsom is i store mængder, FED cacaosødmælk med masser af flødeskum, pasta med masser af olie og fed fisk og andre energifyldte fødevarer. Alligevel står jeg som regel ret trimmet og tynd tilbage i august.

    Det sidste års tid har jeg ændret træningsvaner (mere fokus på vægttræning) med det resultat at jeg nu står 188 cm høj og 92 kg (for et år siden var jeg nede i begyndelsen af 80) med mindre overflødigt fedt end normalt. Og det kan jeg jo ligeså godt udnytte til at komme til at se lidt fit ud for en gangs skyld.

    SÅ her er planen: Det næste seks uger fortsætter jeg med tre gange cykling a ca 70-80 km og tre gange 90 min styrketræning om ugen (dog uden at forvente fremgang). Men uden at skrue energiindtaget ligeså meget op (og sørge for at rykke det lettere øgede kalorieindtag over imod protein, så jeg ikke kommer i mangel der). Dertil sørge for energiunderskuddet ligger på cykeldagene og overskuddet de andre.

    Iflg mine beregninger (og erfaringer) svarer hver kilometer til den energi der er i 4-5 gr fedt. Det betyder at der optimalt set vil ryge et 600-700 gr fedt om ugen. Jeg regner med at det er den mest optimale måde at forsøge at "snige" en ca 4 kilo fedt af. Har jeg ret?

    Hej du

    2 ting

    kosten: var nok mere optimalt om du fordelte kulhydraterne jævnt over dagene. Cykelsport er en udholdenheds sport, og her må du ikke gå sukkerkold.

    Cykling: Jeg kan fortælle at jeg i aftes cyklede 46 km med klubben i ret godt tempo. Vi tog 1:45 time om det og cykelcomputeren angav et forbrug af Kcal på 1079 .

    Håber du kan bruge det til noget.

  2. Hej.

    Jeg synes der mangler en vigtig post vedr. stelstørelse:

    Afstanden fra saddel og til styret skal passe til cyklistens overkrop og armlængde.

    Denne afstand kan evt justeres lidt med en kortere/længere frempind.

    At få den rigtige størelse kan gøres meget lettere ved at få en af de bedre cykelforretninger til at body-scanne (opmåle) dig, Denne servece er oftest gratis hvis det ender med køb, ellers koster det ca 400. kr. Se evt dette link: http://www.karstens-mccenter.dk/index.php?...ner⊂=349

    Saddel: Sadlens udformning og bredde skal være afpasset efter cyklistens siddeknogler i bækkenpartiet. Den rigtige størelse saddel sparrer mange siddeproblemer. Den nævnte budy-scanning omfatter også denne udmåling.

  3. havregryn er knuste korn af havre. optages lidt svært af kroppen og over længere tid.

    Havregrød er samme knuste havrekerner som koges i ca 3 min, det gør proteinerne lettere og dermed hurtigere at optage i maven.

    det er såmænd hele forskellen, begge dele spises med lidt sukker (evt lidt cacaopulver) og mælk.

    2 super proteinrige produkter.

  4. nix, den går ikke væk af sig selv, den vil blive større og større.

    jeg er blevet operaret for en navlebrok for 5 måneder siden.

    Jeg gik med den i 15 år, ret stor og grim til sidst.

    Faren ved brokken kan være at et stykke tarm kommer i klemme i brukken og så mister blodtilførsel, det kan give koldbrand i tarmen, noget møg.

    Rent teknisk er der sket del at remmen hvortil dine mavemuskler er fæstet er bristet. Ved en operation, måske bare med kikkert, sker der det at de syr mavemusklerne sammen igen og indsætter et net, som de syr fast for at styrke remmen..

    Snak med din læge om at få det ordnet, det er mit råd.

  5. Hej Rarpix.

    Nej selvfølgelig har du ikke nogen begreb om tingene første gang du står i et motionscenter.

    Men det er der råd for, jeg tror at alle centrene tager hånd om det problem.

    Jeg gjorde det da jeg startede for 2 måneder siden, at jeg tog en tur ind i et par centre, for at se hvilken der tiltalte mig mest. Jeg fik så en aftale om en prøvetime med instruktør på. Instruktøren spurgte til hvad jeg ønskede at opnå og sammensatte så et program til mig, vi gik alle maskinerne igennem, jeg prøvede dem under hans vejledning, og han noterede hvilken vægt der var godt for mig og til slut fik jeg sedlen med hjem.

    De næste par gange havde jeg sedlen med rundt til maskinerne, og snart kunne jeg huske hvad jeg skulle, og så har jeg selv justeret vægterne op efterhånden.

    Ganske let, ikke noget at spekulere over.

    God træningslyst, det er faktisk dejligt.

    Hilsen Peter

  6. Du skal huske at dette forum er et forum som handler om bl.a. fitness og motion. Det er ikke et lægeforum.

    Hvorfor siger jeg nu det?

    Fordi du skal besøge din egen læge og få en snak med ham/hende.

    hvis det drejer sig om en mavebrok, så et det rimelig alvorlig og der skal sikkert gøres noget, hvis du f.eks. bare har fået en mindre fibersprængning, ja så er fremgangsmåden en anden.

    Se så at komme afsted til den læge.

    og pøj pøj

  7. Du kunne høre dem her om de får den på lager igen: Copenhagen Bikeshop - ellers er bedste bud nok at høre en lokal cykelbiks, der fører Scott, om de kan skaffe den hjem.

    En ret fin cykel må jeg sige.

    Hvad med at sammenligne den med en Nishiki hybrid 401 som koster ca 3600.

    Sådan en har jeg kørt rundt med i et par år, og er godt tilfreds. Så længe vi ikke snakker om race, så er skærmene nu en stor fordel (uden skærme får du altid en mudderstribe op ad ryggen når vejret er lidt fugtigt) En anden god ting er at frempinden til styret et justerbart i hældningen, meget let at tilpasse dig, kan ændres med tiden. Nishiki cykler kan du finde i rigtig mange butikker. god cykeljagt

    Peter

    post-17114-1197708029_thumb.jpg