Entropy

Medlemmer
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Entropy

  1. http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1318407.ece

    Panodil hjælper med at genopbygge muskler

    Midler som ibuprofen og acetaminophen gør vægttræning mere effektiv, viser ny amerikansk forskning.

    Daglige doser af smertestillende midler som ibuprofen og acetaminophen, der også kendes som paracetamol, har en positiv effekt på vægttræning, så muskelmassen genopbygges hurtigere.

    Det viser ny amerikansk forskning, der netop er blevet præsenteret på en konference i San Diego. Det er forskere under ledelse af doktor Todd Trappe, der på Ball State universitetet i Muncie, Indiana, har udført undersøgelserne.

    Forskerne lod i tre måneder 36 personer i alderen 60-78 år træne knæstrækker-musklen på forsiden af låret. Det skete under nøje kontrol - 15-20 minutter tre gange om ugen. Nogle af personerne fik doser af Ibuprofen og acetaminophen, mens andre fik såkaldte placebo - tabletter uden effekt.

    Op til 60 pct. forbedring

    "Vi gav deltagerne enten 1.200 milligram ibuprofen eller 4.000 milligram acetaminophen," fortæller doktor Trappe til nyhedsbureauet Reuters.

    Under forsøget fik alle deltagere opbygget større muskelmasse og muskelstyrke, men personerne, der fik de smertestillende midler, opnåede en langt større effekt af træningen.

    "Muskelmasse og muskelstyrke blev 40-60 pct. større for gruppen, der fik de smertestillende midler," siger Todd Trappe til Reuters.

    Han oplyser, at muskelmassen blev forøget med henholdsvis 11 og 13 pct. for personerne, der fik ibuprofen og acetaminophen, mens tilvæksten kun var 9 pct. for placebo-gruppen. Muskelstyrken voksede henholdsvis 30 og 28 pct. ved de to smertestillende midler og kun 23 pct. for placebo-gruppen.

    Forskerne skal nu i gang med yderligere analyser af en række vævsprøver, som blevet taget fra forsøgspersonerne henholdsvis før og efter de tre måneders styrketræning for at skaffe sig mere viden om effekten af de smertestillende midler.

    Men lad nu være med at kaste dig ud i egne forsøg med smertestillende tabletter. Der er også bivirkninger ved midlerne. Så spørg først din læge til råds.

  2. Man kan med fordel købe grøntsager og frugt på halmtorvet bag ved kbh hovedbanegård, skråt over for øksnehallen ligger der en grøntsagshandler med en masse grøntsager og frugt udenfor.

    Man kan bla. købe 3 x iceberg for 10 kr, 3 agurker for 10 osv. Frugten er som regel ret moden, så man skal lige sortere lidt som på et rigtigt marked.

  3. Jeg fik nogle Lays fra Frankrig som udover at smage ubeskriveligt godt var lavet paa oliven olie. Jeg har dog ikke fundet dem i DK endnu, men evt. google dem og saa mail Lays om at sende dem paa markedet i DK? De var virkelig gode men ved ikke om de var decideret sunde (det var de sikkert ikke).

  4. Har laest jeres indlaeg men er stadig i tvivl om mit forbrug af beta-carotene er skadeligt? Jeg bruger det til at faa farve i huden og derved holde paa min tan (og derved behoever jeg ikke at tage solaire overhovedet, har stadig min tan fra i sommers).

    Jeg tager enten 3 stk. af 9mg hver dag eller hvis jeg ikke har taget dem i et stykket tid saa 6 stk af 9 mg for at maette min hud.

    Nogen der har et svar? Tager dem sammen med fiskeolie og en mulit-vitamin.

  5. Det er nok vigtigt at finde en god læge, som man er tryg ved, men derudover hvis din far skal have den rette hjælp hos lægen, bør han være ærlig overfor lægen og overfor sig selv vedr. sit alkohol forbrug og problem. Uanset hvilken læge det er, er der en begrænsning for, hvad lægen kan gøre, hvis ikke patienten erkender, at vedkommende har et problem.

    Det er jeg klar over. Mit spoergsmaal gik mere paa hvad der kunne hjaelpe ang. kost og vitaminer, fiskeolie, olier osv.

    Eller det vil sige at jeg ikke kan faa nogen hjaelp eller raadspoere andre end hans egen laege?? C'mon =) Jeg er ikke ude i selvmedikation, vil bare gerne have at han spiser saa sundt som muligt og faar de ting der kan hjaelpe hans led til at faa det bedre igen og faa ham til at tage lidt paa i vaegt.

  6. Du skal (efter explicit aftale med din far) kontakte hans egen læge, der skal rådgive om disse spørgsmål. Dette er ikke et forum for medicinsk rådgivning. I kan evt. deltage i en konsultation sammen.

    Jeg har som praktiserende læge siddet i præcis den situation, så det er der intet unormalt eller odiøst i.

    Det er uforsvarligt at give konkret rådgivning om komplicerede medicinske og socialmedicinske problemstillinger via internettet, hvor de fleste her er velmenende, men ikke professionelle (altså arbejder med denne konkrete problemstilling professionelt).

    Når det så er sagt, tilråder man normalt mennesker med et stort alkoholforbrug at tage en multivitamintablet, B vitamin og Thiamin tilskud, men der kan være individuelle forskelle der fordrer anden rådgivning.

    Det er jeg klar over. Hans egen laege (som jeg dog ikke har den store tiltro til) har netop raadet extra B-vitamin. Han har dog ikke sagt noget om f.eks. fiskeolie, og ville heller ikke sige noget om AHA/DHA eller hvad det hedder til led. Det er trods alt godt med lidt extra input fra folk som beskaeftiger sig meget med kost.

    Jeg ved ikke konkret, hvad din far skal spise for at få det bedre.. Det er svært at han drikker lidt for meget hver dag. Han er heldig at han har dig til at bekymre sig om ham. Jeg ved fra personlig erfaring, at nogen gange jo mere man bekymrer sig om en, der drikker lidt for meget, desto sværere bliver det. Han mærker din bekymring og bliver i det han er i. Det er svært, når det er en i familien, der har problemer og drikker, fordi når man er så tæt på vil man gerne hjælpe. Spørgsmålet er om man kan. Er din far selv klar til at vælge en sund levevej med kosttilskud, sund mad og motion fremfor alkohol i de mængder, han drikker? Valget skal komme fra ham. Du kan ikke gøre det for ham. Ved han, hvor hårdt det er for dig at være tilskuer til?

    Nej og ja. Har fundet ud af (efter mange aars kamp) at det er et valg han selv skal tage. Han er ikke meget for motion og faktisk ikke i stand til det pt pga hans knae vil jeg mene. Derfor fokuserer jeg paa om det er noget olie/fiskeolie osv. der kan goere det lidt bedre. Tror han gerne vil spise sundt eller hvad han nu faar serveret af min mor og hvad jeg raader ham til (havregryn med banan og evt. noedder til morgen f.eks.). Tror det har vaeret en for stor del af hans liv for laenge, og nu da han har mistet hans job og stort set bare sidder der hjemme tror jeg ikke det er aktuelt, desvaerre.

    Til den foerste post, vil jeg gerne igen sige at jeg gerne vil have raad og nok skal vaere kritisk. Men har ikke den store tiltro til laeger som foerst goer noget naar man selv kommre og siger nu vil jeg altsaa gerne til X eller Y.

  7. Hej,

    Min far har efter han har mistet sit job, faaet daarlige knae og kan naesten ikke gaa (han er virkelig usikker paa sine ben). Han skal paa hospitalet for at blive scannet osv. her engang i feb.

    Desuden er han blevet ret tynd.

    Han er lidt for glad for alkohol, og drikker ret meget hver dag. Dette er desvaerre ikke noget jeg kan lave om paa.

    Jeg har faaet ham til at tage en mulitvitamin, desuden fiske olie piller (1000mg) hvor han tager 3 x om morgenen til morgenmad, samt 3 x om aftenen til aftensmad. Han spiser havregryn med banan til morgen.

    Desuden har vi staaende derhjemme (fra min hukommelse):

    A

    B

    B-Staerk

    D vitamin

    Kalk.

    1) Er der nogen der ved hvad der ville vaere sundest at give ham af kosttilskud (hvilke vitaminer udover multi vitamin er sundt for en alkoholiker)?

    2) Er det for meget med fiskeolie pillerne (de anbefaler max 3 om dagen men jeg har sagt 6x om dagen pga. hans knae)

    3) Er der andre ting han kan spise for at hans knae faar det bedre - AHA/DHA eller hvad det hedder?

    4) Er der nogen andre ting i vil anbefale ham kost maessigt at spise, har proevet at faa ham til at spise peanut butter men det kan han ikke lide. Tror det ville vaere sundt for ham at tage lidt paa, da han er tynd!

    5) Han har faaet en depression pga. det mistet job og han kan ikke faa et nyt pga hans knae nu er blevet daarlige, nogen anbefalinger?

    6) alt andet i kan anbefale ville vaere fantastisk!

    Need help! =(

  8. noget nyt og smart har som regel altid en stor start pris. Men mon ikke den falder om nogen måneder eller mere.

    Synes ellers ideen er genial, og hvis jeg havde penge til det stod den på protein pasta hver aften  :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kan man ikke lave sin egen?

  9. Må desværre ikke købe noget proteinpulver pga. mor.! hehe.. så har jeg desværre ikke.. ville heller ikke mene at kakao passer ind i en sund morgenmad..! hmm

    <{POST_SNAPBACK}>

    Havregryn/grød. Det er sku ikke meget der slår det. Spiser det selv med lidt strø "sød" og det giver mig masser af energi til dagen, derudover begynder det faktisk at smage ret godt når man har spist det lidt!

  10. Behandlingen er beskrevet i tidsskriftet Archives of Dermatology fra 1996, side 519-26. Her omtales et forsøg med 26 patienter, der havde strækmærker. De 12 behanldes med 0,1% A-Vitaminsyrecreme hver aften i 25 uger, mens de øvrige 14 fik udleveret en neutral creme.

    Efter de 25 uger var der klar bedring hos 80% af de A-vitaminsyre-handlede. Blandt de øvrige 14 oplevede kun en enkelt bedring.

    A-vitaminsyre, der er den aktive form af A-vitaminet, hjælper også mod andre hudskader. Det er efterhånden velkendt, at cremen kan fjerne rynker, dog ikke grove rynker, lige som den kan fjerne de brune pletter, man kalder leverpletter, og som mange får med alderen f.eks. i ansigt, på hænder og arme. Leverpletter har intet med leveren at gøre, men skyldes mange års udsættelse for sol.

    Om sidstnævnte virking kan man læse i nummer 6 af det amerikanske lægetidsskrift New England Journal of Medicine fra 1992 (side 368-74). Her er der bl.a. meget overbevisende fotografier af patienter før og efter behandling. Et halvt år efter ophørt behandling var der stadig intet tegn til tilbagefald.

    Samme tidsskrift - der er kendt for at stille meget strenge videnskabelige krav til eventuelle artikler - offentliggjorde 19.8.1993 (side 530) en undersøgelse af, hvordan det går til, at A-vitaminsyre fjerner rynker. I artiklen påvistes, at der ikke kun er tale om en kosmetisk virkning, men om en aktiv reparation af hudens bindevæv.

    Selv om A-vitaminsyrecreme er udgået af det officielle lægemiddelkatalog, fås det stadig på apoteket og fremstilles efter samme recept som det oprindelige præparat. Cremen virker ret lokalirriterende, og det er vigtigt at vide, at man skal bruge uhyre små mængder for at undå rødme og tørhed af huden. Til gengæld er den af samme grund umådeligt drøj i brug.

    Efter min mening er det værd at prøve A-vitaminsyre mod skæmmende hudforandringer, der skyldes alder eller kronisk solbeskadigelse. Jeg har ofte selv set forbløffende virking. En 55-årig mand fik f.eks. en ret skræmmende såkaldt senil vorte på sin ene kind. Vorten, der var lidt større end en halv ært, forsvandt i løbet af to uger! Det er nu et halvt år siden, og huden er stadig helt normal.

    Har helt ondt i hånden af at skrive på keyboard nu :) Ville høre om der var nogle herinde fra som havde erfaringer med produktet eller som kunne tænke sig at prøve det? Jeg tror selv jeg vil gå igang med det - synes om ikke andet at det er et forsøg værd. Det skal dog lige siges at huden bliver meget sårbar over for solen vist nok. Så pas på med det.

    Håber der er nogen der kan bruge det, og at der kommer lidt diskussion omkring emnet.

  11. Hvor længe kan gulerødder i en skål vand holde sig i et køleskab - og vil der gå noget tabt ved at opbevare dem sådan? Hader at skrælle dem, så vil bare skrælle til x antal dage (hvor x er hvor mange dage de kan tåle at ligge i køleskabet).

  12. Det tager vidst nok systemet lidt længere at fordøje, så det giver vel lidt mere mæthedsfornemmelse.

    Spiser altid grovvalsede, men det er fordi jeg bedst kan lide dem.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ok, så der er ikke den store forskel (kun smags) når de bliver kogt til grød?

  13. Ja men nu er de købt... så det jeg gerne vil vide er om at jeg tager skade af at tage dem (altså 15 mg fra mutlivitamin pille samt 15 mg extra fra pille).

    Derudover synes jeg det er ret groft at de kan tage mere for et glas piller (pr. pille) med 5 mg end et glas med 30 mg.

    Skal måske lige sige at jeg tager det med håb om at det hjælper min hud (ekstrem tør).

  14. Jeg har købt et glad i Matas (plastic bæger) til meget få penge.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Så er de købt. Der er 30 mg i én pille, kan det skade at tage én hver dag sammen med en mulit vitamin pille?

  15. Har du også læst den diskussion der følger med?

    Diskussion af artikel

    Som sagt findes der ikke så meget undersøgelsesmateriale på området. Det er mest påstand mod påstand. Men hvis du kan få dem der har fortalt dig at det hæmmer væksten til at komme med noget materiale, så må du da godt poste det her.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Er der nogen der kan huske en link der engang blev postet, af en dreng som var helt vildt trænet. Han virkede nemlig meget lav, men det kunne jo skyldes han alder plus at han så ripped ud. Men kunne være lidt spændende at følge ham.

  16. jeg har undret mig lidt over alle de gode råd om ikke at spise produkter med mel i f.eks pasta, ris, kartofler, brød.. ehm?

    det er ikke gode råd. Det er tåbelige råd. Hvad skulle argumentet dog være for ikke at spise nævnte kostemner ?

    <{POST_SNAPBACK}>

    vægt tab?

  17. Er det skadeligt hvis man slet ikke spiser ris / pasta / kartofler, altså udover at man så sikkert ville få et relativt lavt antal kulhydrater. Men hvis man spiste nok kylling og grøntsager ville det så være forsvarligt rent sundheds mæssigt?