dj1337

Medlemmer
  • Posts

    92
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dj1337

  1. Hej emnestarter!

    Jeg er selv stud. med. (3. semester) og blev opereret i mit knæ i går (se indlæg i debatten). Jeg går glip af onsdag-torsdag-fredag i denne uge men satser på at komme til et par forelæsninger i næste uge og JA det er da helt sikkert træls, men det er sgu endnu mere træls at ødelægge sit knæ permant. Mit råd: får den OP lavet i en fart - og hvis du føler dig bagud kan du altså sagtens læse allerede dagen efter OP. Jeg ligger i øjeblikket i sengen med benet eleveret og hvis jeg viiiiiiirkelig gad havde jeg da læst lidt i min bog nu :tongue:

    /Keki

    Hehe, self gider du at læse, det er interessant:D:D..

    Ej, jeg beholder operations datoen altså d. 23-3, og så ser jeg mit knæ an dag 2, kan jeg ikk, så har jeg dag 3 fri alligevel, så tager jeg bare til forelæsninger fra day 4, hvis jeg kan. og synes jeg knæet kan holde til det tager jeg fra dag 2.

    De er meget glade mht. at arrangere stole osv, for at holde knæet ophøjet, altså til forelæsningerne og timerne....på uni altså..

    Men tak til alle for rådene..

    Skal nok skrive et indlæg dagen jeg bliver opereret, og så giv en log de næste par dage, bare så andre også kan se hvordan det gik, og for folk som selv skal opereres kan de se hvordan det er post op.

  2. Tak for besvarelserne gutter,

    Jeg kan lige give lidt baggrundshistorie til min skade, så i ved det.

    Det skete i marts 2007, hvor jeg lavede parkour og landede forkert (jeg er ikk prof, men har udøvede det i noget tid). I halv andet år undgik lægerne at MR-scanne det og var 100% sikre på, at det nok skulle hele og blive ok, iøvrigt diagnosticerede de skaden til at være en menisk skade. Men jeg kom flere gange til skade og dermed rendte jeg ind og ud af hospitalet og krævede at de scannede mig for at være sikre. Da de så scannede mig i juni sidste år fandt de ud af at det var en halvt revet forkorsbånd. Men da jeg godt kunne træne, løbe og leve livet normalt (bortset fra at kunne dyrke kontaktsport), besluttede vi os for at jeg skulle udskyde operationen, især fordi jeg har en stærk muskulatur omkring knæet, som hjælper mig med stabilitet.

    Nu vil jeg så gerne på skiferie igen, efter jeg syntes det var sjovt første gang, men det er jeg bange for, derfor bad jeg om en operation, hvilket jeg så har fået dato for.

    Men jeg er meget stædig mht til studierne og at komme ud af sengen så hurtig som muligt når jeg er syg eller skadet, så derfor ønsker jeg at jeg fra dag 2 tager til forelæsninger osv. i de første to uger vil jeg jo alligevel ikke lægge pres på knæet da jeg har skinne på og går med krykker, og iøvrigt er forelæsninger korte, og man sidder ned, hvor jeg så kan have mit knæ på sæder ved siden af og dermed holde den ophøjet ligesom man anbefaler det.

    Iøvrigt er Panum Uni meget kørestolsvenlig, (hvis jeg kan vælge at tage kørestol istedet?), men den er også krykke venlig :D

    Så mon ikk det kan lade sig gøre..?? (håber jeg ihvertfald)

    Iøvrigt, er jeg i tvivl om hvordan jeg vil kunne mærke om jeg er klar eller ej til skiferie?, ligesom jeg nu ikke kan sige om jeg kan klare en fodbold kamp, da jeg ikke tør at prøve det, og prøver jeg det og mit knæ giver sig så er der et problem, på samme måde kan man vel ikke sige om ens knæ er klar uden at afprøve det, men dette gør at man risikere at ødelægge det nyekorsbånd da det ikke er hele helt? har jeg ret?

    hvad gør man så for at afprøve om knæet kan holde?

  3. Hej alle på MOL,

    Jeg skal hermed opereres på gentofte hospital d. 23-3-09. Jeg skal have rekonstrureret mit forreste korsbånd. Jeg er meget spændt, men igen så er jeg meget tilbageholden.

    Jeg læser medicin, og det er meget ligepå mht. til læsning, og jeg kan ikke undvære mere end 1 døgn væk fra studierne uden at jeg falder tilbage, men jeg har læst at man skal sygemelde sig i 2 uger, hvilket jeg slet ikke kan gøre, da jeg vil sakke bagud i studierne.

    Jeg har ellers ingen problemer med at styrketræne, løbe og gå til dagligt, men kan så ikke dyrke ukontrolleret sport. Jeg vil dog gerne til feburar næste år ud og stå på ski. Det er anden gang jeg vil have ståt på ski, så jeg kommer nok til at falde en del gang, især fordi jeg er stædig, og allerede tager sorte piste.

    Jeg er bare bange for at der vil ske noget med mit knæ, selvom jeg har læst at man kan have en skinne på omkring knæet som afbelaster knæet. Jeg har tænkt at stå på snowblades, så de kan ikke engang klikke af hvis ejg falder.

    Hvad er Jeres råd, at jeg tager operationen, og genoptræner i tid til at stå på ski næste år, men at jeg så godt kan tage på studierne allerede fra dag to efter operationen..

    eller at jeg dropper operationen og køber/lejer en skinne når jeg skal ud og stå på ski??

    mvh.

    en fortvilet sjæl:P

  4. Lige et indskud - hvis du snakker med din læge omkring en korsbåndsoperation, så spørg om du ikke må få et donor-korsbånd. Det leveres fra en gris, men er vidst på nuværende tidspunkt den allerbedste løsning!

    No shit! :D

    nåh ok... det må jeg da spørge, nu har jeg lige været til ortropæd kirug i dag, men han sagde at jeg nok skal afprøve mine græners, når nu jeg har styrketrænet mine ben på den måde som fysioterapeuten fortalte mig i et halvt år, se om jeg kan spille fodbold, hvis ikk, så til feburar skal jeg nok opereres...

  5. hehe.. mon ikk det kommer and på hvor meget løshed knæet får efter skaden, f.eks. er løsheden i mit højere knæ dobbelt så meget som venstre, altså højere er så der hvor korsbåndet er revet.

    det skal så også siges, at pga. den laaaaange diagnose tid på mere end et år, hvor lægerne først nu finder frem til at det er korsbåndet, har jeg skadet den flere gange, pga jeg er bla. stædig, og altid ville prøve grænser af for hvor meget aktivitet og vrikken jeg kan med knæet.

    nu kna jeg endda sidde på hook, og squatte næsten helt ned, hvilket jeg ikke har kunne før..

    tsk tsk, hvad kan man lære af det her.

    IKKe lave parkour:P

    ej, det er løgn... parkour er allt for fedt..

  6. Tark for Jeres comments dudes...

    Rent faktisk så styrketræner jeg, og det gør jeg tit og tungt, hvilket jeg kun kna fordi mit korsbånd ikke er helt overrevet, men tror nu ikk jeg kan komme tilbage til at spille fodbold og stå på ski igen vel?

    men det der poly et eller andet, hehe, hvad er nu det for noget?

  7. Hej igen alle fra MOL..

    For ca. et års siden skrev jegherinde at læger havde konstateret menisk problemer i mit højre knæ, og jeg spurgte jeg om råd til hvordan jeg skulle håndtere situationen, men efter flere måneders pres fra min side fik jeg endelig foretaget en MR-scanning som så har vist sig at det nu ikke er meniske der er noget galt med, men faktisk foreste korsbånd.

    Min situation er halv problematisk, fordi mit korsbånd så ikke er helt revet over, men kun halv, og det har jeg fået konstateret pga. jeg i modsætning til dem som har helt revet kosrbånd, faktisk kan cykle, løbe, dødløfte, squatte, og lave små retningsskift med knæet, men det jeg så ikke kan er hoppe, og lave ting som kræver pludselige og spidse retningsskift.

    Fysioterapeuterne har nu givet mig mulighederne om at lade knæet være, og styrke ledene omkring den, eller blive opereret, for jeg har sagt til dem at jeg gerne ville kunne spille f.eks. fodbold igen, men jeg er meget bange og i tvivl om hvad jeg skal gøre, fordi min situation er så tricky at det faktisk kan gå hen og blive være efter operation fordi løsheden i knæet ikke er såå stor.

    hvad synes i der skal gøres, og er det nogen som selv har været i samme situation som kan give råd om hvad man gjorde? og kan vedkommende så spille fodbold igen osb?

    hilsen fra en tvivlsom og skræmt bodybuilder ;)

  8. Det kan godt være gavnligt i nogle øvelser af bruge DB's for at få musklen strukket ud. F.eks. kan man sammenligne Bench Press BB med DB; Bruger man BB kan man ikke komme helt ned og få strukket brystmuskulaturen ligeså godt som hvis man bruger DB's, netop fordi stangen i BB Bench Press hindrer at man kan komme længere ned end på niveau med ens brystkasse, hvorimod med DB's, kan man kommer længere ned. Iøvrigt gøre dette, at man også kan træne forreste skulder til en hvis grad mere end man gør med BB Bench Press..

    Kigger man så f.eks. på Standing DB Bicepcurls og BB Bicep Curls, kunne det være "gavnligt" at bruge BB istedet for DB, da man i DBkan have en tendens til at vippe til den side man løfter DB i, for at hjælpe DB'en op hvor imod man med BB kan elimenere dette.

    Men dette er bare min mening....

    Nu ved jeg så ikk om dette er en myte, men det tror jeg vist det er, at man får mere masse af at bruge BB end DB, men det lyder forkert, og derfor tror ejg ikke på det...måske kan en anden backke mig op om dette..

  9. Franskbrød er også hurtigtoptageligt :wink:

    Nu stopper du kræftædnme..haha..

    det er sku rugbrød som er langsomoptagende... tænkt at jeg kan få to gange forkert.

    tænkte også, at du hentydede til hurtigoptagende kulhydrater, derfor skrev jeg fraksbrød og hvedebrød..hehe men når jeg så dit quote igen, så så jeg at der stod langsomtoptagende, hvilket er rugbrød..

  10. både når det gælder fodbold træningen, og så senere hen din træning i fitness center, vil dine muskler værenedbrudt og udmattede (altså udtømmet for energi), efter træningspasset er overstået. Dine muskler har brug for at restituere, og genopbygge, hvilket de kan gøre ved hjælp af indtagelse af proteiner, og indtagelse af kulhydrater og sundt fedt, som bruges til dannelsen af energi som cellerne så kan udnytte til at reparere.

    Af den grund er det vigtigest at man kan få nogle hurtigoptagende proteiner, såsom whey protein, som kan optages hurtigt af kroppen, på samme måde er det vigtigt at man får indtaget nogle hurtigoptagende kulhydrater, såsom noget chokolade elelr noget, som kan bruges til dannelse af energi.

    MHT. før træningen så vil jeg råde at spise langsomtoptagende kulhydrater, såsom pasta og hvedebrød, som oplagres og optages over en længere periode, dette skal ske ca. 1-2 timer før træningen, således at du ikke føler dig mæt under træningen, men at kroppen har nok oplagret til at mætte sig på igennem dit træningspas.

    Men bær med mig, for jeg har haft alt for lang ferie, og har ikke læst en bog siden eksamerne, så mine formuleringer og ordforråd er dårligt lige pt..hehe...

    men håber andre kan supplere..

    peace..

    waqi

  11. Jeg tror det skal ses i lyset ala kondi træning, hele tiden holde pulsen højt og burn kalorier, ved ikke at holde pauser i ens styrke træning. T-nation har vist en artikel der bygger lidt på den teori.

    Præcis det jeg mente..hehe..har ferie, ederfor er jeg kommet helt væk fra det at formulere ting rigtigt...

  12. "The consumption of high levels of animal protein produces an acid condition in the body which is the direct cause of osteoporosis, and tooth decay. The body has to rob the bones and teeth of calcium to keep the acid from killing you.

    Most people think that we use protein to build strong muscles. The truth is that we use Amino acids to create the proteins we need to build strong muscles and every other part of the body. Our bodies have to break down the protein that we consume into its individual amino acids before we can use it. This process is supposed to happen in the digestive system. It has a hard time converting deranged protein into usable amino acids.

    The best sources for amino acids, to build strong bodies, are vegetables and fruits. The lowly lettuce salad has more usable protein in the form of amino acids than a stake. Because most plant foods have the protein in the form we need the body has less work to do to digest the food."

    http://ezinearticles.com/?Protein-Poisonin...s&id=181088

    Det er hvis man for for meget protein, og ikke indtager nok fedt og kulhydrater til at suppelere..

    og jeg sagde bare at han forbrændt for meget, med det formål, at mene at han bare skulle spise mere, for man forbrænder jo alt for meget med den træning i forhold til hvad han skal spise.... det var det jeg mente.... og så siger han jo selv at han ikke har særlig meget fedt på kroppen..

    hans formål er iøvrigt jo, at opbygge muskler, som han selv skriver...

    ja..jeg har ferie, så jeg er kommet helt væk fra det at formulere ordentligt, jeg sludre for meget, også når jeg taler..men det håber jeg kan strammes op til jaunar lige før jeg starter på medicin ;)...

  13. det nytter intet at træne 50-150 gentagelser for det er bare udholdenhedstræning for mavemusklerne...derfor er det klart bedst hvis man har med formål at opbygge sine mavemuskler, at tage 15-20 gentagelser med vægt på.. og som The Pimp skriver, så burde du ramme mavemusklerne fra alle områder, (selvom alle øvelser som regel rammer hele maven)...

  14. ønsker du at træne alle disse øvelser pr. trænings session, ville jeg råde dig at lave det som cirkel træning... f.eks. tager du et set med bryst, direkte efterfulgt at et set af ryg, f.eks... efter du så har kørt en øvelse af bryst og ryg på den måde, så kan du holde 2 minutters pause, og så tage to nye alternative øvelser og lave dem på samme måde... på den måde holder du træningen intensivt, det forbrænder også fedtet, og så er du hurtig inde og ude af centeret, hvillket betyder du har mere tid derhjemme til at spise og slappe af, hvillket er de to største bider af muskelopbygnings kagen...

  15. glemt lige at nævne, at du forbrænder allt for meget med det træning du er igang med at udføre...da din krop ikke har noget fedt at tage fra, så starter den katabolisme systemet, og dermed æder kroppen af sine egne muskeler..hvilket resultere i at du bliver mindre.

    skær ned for kondi træningen, og øge turene til fitness centret med formål at bodybuilde.

    iøvrigt, skal du løfte tungt for at forcere musklerne til at vokse.

  16. Som MaxPower meget vel siger, skal du spise lidt af det hele... hvis du nu spiser for meget protein, vil det i et længere periode fremme protein forgiftning...

    Mit råd ville være, at skær ned for triathlon triningen, og fokusere på at lave bodybuilding og self styrketræning. Her ville jeg så råde dig at køre det man på engelsk kalder "compound" øvelser, som rammer felre muskel grupper, såsom squats, dødløft osv... fordi du skal lige pt fokusere på at få noget generel masse.

    Når det kommer til spisningen, så er det vigtigt, og som er blevet gentaget en milliard gange, at der skal være et kalorie overskud, noget som musklerne kan "mætte sig på", det nytter ikke noget at træne og så forbrænde mere end du indtager..

    du kunne f.eks. have et overskud af kulhydrater i forhold til fedt og proteiner, bare for at sparke gang i massebygningen..

  17. Hej alle fra MOL, så er det snart noget tids siden jeg sidst har skrevet herinde, så det var på tide at jeg gøre det...

    For mit vedkommende, er ramadanen ovre mig, hvilket betyder at jeg har taget en pause fra bodybuildingen, til fordel for at jeg så nu udnytter måneden til at mindske mit fedtprocent, og fremhæve mine mavemuskler. efter ramadan måneden kan jeg så gå amok med mit bodybuilding igen og genopbygge mine muskler til samme størrelse som de var her for ca. halv andet måneds siden...

    Mit problem er nu, at jeg har tre øvre mavemuskler, to på venstre side og 1 på højre side, som ermeget markeret, mens de sidste tre, som der mangler til at fulende min six pack, kan jeg godt mæske bag fedt laget, men de er ikke fremhævet overhovedet, og deres størrelse er slet ikke oppe på samme niveau som de øverste tre muskler.

    at jeg ikk kan se min sixpack skyldes jo delvis at jeg har et større fedtlag over de nedste mavemuskler i forhold til de øverste, men også at de mangler størrelse,

    af den grund vil jeg gerne spørge folk herinde, om de kender til nogle gode øvelser, som kun koncentrere sig på de nedesrste mave emuskler??? Nogle øvelser som kan sparke lidt vækst igang hos de nederste mave muskler?

    på forhånd tak..

    dj1337...

  18. HAHA...for det første, så får man ikk deller af at indtage for få kalorier. hvis ikk andet så burde det give modsat effekt.

    Der er ikk andet at gøre for dit vedkommende end at begyndet at mitonere, træne, holde din krop aktiv. Grunden til at du får deller er pga. ophobning af fedt, fordi kroppen ikke for omsat det.

    Det er derfor vigtigt med at motionenre. Så skal du også holde dig på et lavt kalorie indtag så du forbrænder mere end du indtaeger. således vil du få fjernet dellen. Men vær tålmodig. Har selv haft problemer med tålmodigheden før.

    håber det svarer på dit spørgsmål.

  19. Det tager megen vilje og mental styrke for at kunne lave en 180 graders vending i en kostplan, og motionsplan. Især hvis man har planer om, at holde på det. Det kan derfor rådes, som du selv er inde på, at du tager små bider af gangen. I første omgang vil jeg ikke rykke ved madvanerne, men heller ved mótionsplanen. Se at få din krop til at øge dens stofskifte. grunden til, at jeg fravælger ændring i kostplan pt. er fordi det godt kan virke lidt farligt, hvis f.eks. man dropper mad i en dag, altså kroppen er ikke vant til det og der kan ske nogle uhendige følger, ikk fordi de ivl være slemme men sådan noget som øget søvnighed, drøsighed osv.

    Start med at få kroppen igang, ved at motionenre. sæt dig nogle overkommelige mål. Herefter så gå ind og ændre ved kostvanerne.

    håber det svarer dit spørgsmål ;)

  20. Det man normalt siger er den protein mængde man skal indtage, som ihvertfald er accepteret af de fleste motionsdyrkere er 1-1,5 g per kilo kropsvægt, hvis man ikke er motionsdyrker (inklusiv bodybuilder).

    Der er så 2-2,5 g per kilo kropsvægt, hvis man er motionsdyrker (bodybuilder).

    ret mig hvis jeg tager fejl :tongue: