Michael 41

Medlemmer
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Michael 41

  1. Hej og velkommen til

    Efter en del års træning på må og få, er det nu på tide at jeg får styr på min træning og min kost. Jeg tror at gennem denne logbog og dem der vælger at følge mig og mine bestræbelser, kan komme med gode råd, tips og tricks og hvis jeg falder i, give mig et los bagi så jeg kan komme i gang.

    Som sagt velkommen

    Michael

  2. Hej folkens

    Jeg har gennem længere tid døjet meget med smerter i mine ben når jeg løber, nærmere bestemt i skinnebens musklen og på indersiden af benet lige over anklen. Jeg har fået min løbestil analyseret i Fusion butikken i Aalborg og jeg har gennem snart 2 år løbet med sko der passer til min løbestil. Mine nuværende sko, som er ca. 3 måneder/180 km gamle er dog meget "aggressive" i deres opretning, kan det have noget at gøre med mine smerter?

    Men som genoptræning kunne det være en god ide at løbe barfods (sokker selvfølgelig) på et løbebånd? Jeg har et løbebånd til rådighed dagligt, så der er mulighed for en del små ture.

    I må undskylde hvis jeg spørger i vest og begrunder i øst, jeg er sku bare træt af ikke at kunne løbe længere, så det kan være svært at samle tankerne :-(

    VH Michael

  3. Ja det lyder godt nok grumt... Kan det passe at skuespillerne til "300" trænede med Crossfit?

    Min trænings program kommer nok til at se sådan her ud. Med mindre i kloge mennesker har nogle stærke indvendinger:-)

    Mandag: Styrke - Bænkpres, Squat, Dødløft, Pull/chin ups, Dips, preacher curls, Shoulder press

    Tirsdag: Cardio - Cykel og Rowing 1 time

    Onsdag: Styrke - Det samme som mandag

    Torsdag: Interval træning - Løb

    Fredag: Fri grundet transport

    Lørdag: Styrke - Det samme som de andre dage

    Søndag: Svømning hvis ikke jeg er for smadret eller tømmermændende får krammet på mig

    Jeg er lidt forvirret med med antal af reps, tænker på 4x10. Er det holdbart?

  4. Hej folkens

    Tak for den hurtige respons... Jeg mente nok at jeg havde ret i min sag, så det bliver spændende at se i morgen når jeg ligger "beviserne" på bordet :-) Hun virkede godt nok lidt for stædig til at være åben for informationer, men nu får vi se.

    Venlig hilsen

    Michael

  5. Hej folkens

    For et par dage siden havde jeg en diskussion med en af mine kvindelige arbejdskollegaer fra forsvaret. Diskussionen gik ud på at, hun mente at hvis kvinder trænede leg raises og push ups så ville de blive sterile eller skade deres livmoder og æggeleder. Disse skader kunne opstå blot ved få gentagelser over et stykke tid, ligesom de 20-30 armstrækkere man tager hver morgen til appel (der er vel nogle herinde der har haft noget med forsvaret at gøre der kender "ritualet":-).

    Jeg mente/mener at grunden til at kvinder i forsvaret skal træne push ups på knæene er at de, ihvertfald i starten bare ikke har den fysiske styrke til det. Et andet argument kunne måske også være det psykologiske aspekt, ihvertfald at de udfører de samme bevægelser som mændende, så de ikke bare står og ser på at de andre "knokler" altså simpelthen for ikke at føle sig udenfor.

    Er der nogle der hørt om at kvinder ved simpel styrketræning kan skade deres muligheder for at blive gravide, jeg har hørt om kvindelige elite idrætsudøvere der "annullere" der menustrations cyklus, men den vender tilbage igen. Jeg mener at min kollega er fuldstændig ude i hampen med hendes påstand og at jeg selvfølgelig har ret:-)

    Hilsen Michael

  6. Så har jeg måske udtrykket mig forkert. Det jeg mener er at det vigtigste for mig bliver styrketræning og udholdenhed. Muskelstørrelse er jeg sådan set ligeglad med, da det

    ikke har den store betydning når det bare skal gå hurtigt over stepperne. Smidighed har jeg tænkt mig at det kommer med kropsvægts øvelser og "udstrækning" over længere tid f.eks. foran fjernsynet før sengetid.

    Samtidigt så skal jeg kunne bære en fuldvoksen mand med udstyr på ryggen, minimum 500 m eller mere.

    Jeg har som sagt læst diverse artikler igennem og synes at have fundet noget der giver styrke nemlig følgende:

    Mandag 6 sæt x 2 reps med 60 % af 1RM

    Onsdag Uge 1: 5 singles med 85 % af 1RM

    Uge 2: 5 singles med 87,5 % af 1RM

    Uge 3: 5 singles med 90 % af 1RM

    Uge 4: 5 singles med 92,5 % af 1RM

    Uge 5: 5 singles med 95 % af 1RM

    Uge 6: ny maxforsøg

    Uge 7: forfra

    Fredag 6 sæt x 2 reps med 60 % af 1RM + 3 singles med 65, 70, 75 % af 1RM

    Giver det nogen mening???

    Hvor kan man finde Navy Seals træningprogram?

    VH Michael

  7. Hej folkens

    Nu har jeg igennem snart 3 år trænet både styrke og løbetræning og jeg er da også kommet langt, i forhold til mit udgangspunkt, jeg er 184 cm høj og da jeg startede med at træne vejede jeg 58 kg og nu er jeg oppe på omkring 86 kg, fedt % er da også steget en smule:-) ... Jeg er ansat i forsvaret som Konstabel og feb 09 skal jeg til Afghanistan som Ambulance mand, eller Combat Medic, for at relatere til noget filmisk:-)...

    Men for at være i så god form så muligt, til de hårde strabadser, der højst sandsyligvis ligger forude, så skal jeg altså igang med noget seriøs træning. Normalt har vi idræt 3 gange om ugen og det er stortset kun Cardio og ganske almindelig 10 reps af diverse kerne styrke øvelser. Mit problem ligger i at det er svært at kombinere "tvungen" træning og mit eget program da det er umuligt at planlægge.

    Det som jeg ønsker af min træning er i følgende rækkefølge: Funktionel styrke, smidighed/adræthed, udholdenhed og til sidst muskelstørrelse. Nu har jeg snart læst alle de artikler igennem der er på dette site og på getbig.dk, men jeg synes at det er svært at finde rundt i.

    Så hvis der er nogle der vil hjælpe mig med øvelser, antal af reps, progression og kost så vil blive meget glad. Jeg kender stortset alle øvelser og jeg ved hvordan man udfører bænkpres, squat og dødløft korrekt. Desuden er jeg meget glad for kropsøvelser som pull ups, dips og pistols etc.

    Jeg venter i spænding:-)

    VH Michael

  8. Hej folkens

    Jeg har lige et spørgsmål, jeg godt kunne tænke mig at få opklaret. Det hele går ud på at jeg gennem mange år har kørt med travheste stortset hver dag, disse heste styrer man med tøjler eller liner, når man så kører med heste så kan de godt finde på at trække ekstra hårdt i disse tøjler (tøjlerne går op til et bid i munden) det hesten gerne vil er at løbe hurtigere eller bare er "gal" som det hedder på trav jargon. Men da man ikke er interesseret i en hurtig løbende hest (til træning ihvertfald:-) så bliver man nød til at holde hesten ved at trække hårdt tilbage i tøjlerne og så holde dem der, enten til man er færdig med træningen eller hesten slapper af. Det er utrolig hårdt at køre med sådan nogle heste, ens arme og ryg er virkelig ømme bagefter.

    Så det jeg undrer mig over er hvad for en slags træning det er? Det kan i styrketræning sammenlignes med en Rowing maskine med 100 kg, man så sidder oprejst og holder med bøjede arme i rigtig lang tid. Hvis jeg skulle komme med et ydmygt bud på hvor meget sådan en hest kan trække i munden, så ville jeg skyde på mindst 100 til 150 kg, baseret på netop rowing maskine træning.

    Min far har kørt heste siden midten af tresserne og jeg har set ham styrer selv de mest vildeste heste med relativ lettelse. Så det må da give noget funktionel styrketræning. Jeg poster lige et billede af hvordan det ser ud, så i lige får en visuel ide om det.

    post-17476-1198246321.jpg På forhånd tak...