M_Herold

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by M_Herold

  1. Forresten omhandler proteiners rummelige struktur ikke primærstrukturen som du henviser til (peptidbindingerne m.m.) men derimod de tertiære strukturer.

    Jeg har aldrig påpeget, at peptidbindingerne har noget med proteiners rumlige struktur at gøre.

  2. Det er ganske muligt at læger ikke ved specielt meget om ernæring, men de ved absolut mere end gennemsnitsmennesket, og kernen af hele denne tråd er såmænd bare en diskussion, om det er nødvendigt at indtage proteinpulver ved siden af en gennemsnitlig kost bestående af blandt andet kød og mejeriprodukter. Jeg mener, det IKKE er nødvendigt.

    Jeg bøjer mig ikke, før I kommer med et grundlag for, at proteinpulver virkelig gør mirakler ved siden af vægttræning, også selvom man indtager ovennævnte produkter hver dag.

    Jeg har aldrig villet gå i detaljer med proteiner og peptid-bindinger mellem carboxylsyrer-grupperne og aminogrupperne i aminosyrerne, da det ganske rigtigt er ret ligegyldigt indenfor lige nøjagtigt dette underemne af ernærning.

  3. Sjovt at du kommer med en mening om noget som du et par indlæg senere siger at du ikke ved særligt meget om.

    Og nej, man baserer ikke fakta som man tror kan apliceres generelt, ud fra ens bekendtes erfaringer. Hvis du ikke ved meget om proteinpulver, tror jeg ikke du "ved meget om protein generelt" andet end det man lær på gymnasiets kemi- og biologitimer. Fordi så ville du næsten garanteret kunne finde frem til en egen konklusion kring det, som ikke er så ensfarvet som den du lige præsenteret.

    - Jeg tror det er ret ligegyldigt, hvor godt man kender ens "kilder". Jeg vil betragte en læges udsagn indenfor emnet fysiologi som ekspertviden, da læger sjovt nok er rimeligt veluddannede i netop dette emne. En sådan viden må da være fuldt ud til at tro på "generelt" selvom der er forskel på mennesker.

    Dernæst vil jeg ikke opleves forsøgt belært af en person, der går seriøst op i spinning. (Og nej, jeg ønsker ikke at starte en ny tråd om spinning. I så fald er det jeres valg.)

    Undskyld min muligvis irriterede tone, men jeg er ved at være træt af folks indignerede svar på mit oprindelige indlæg. Debatten havde faktisk været meget sjov, indtil nogle begyndte at angribe mig uden at vide en ******* om mig.

    OG JA, jeg ved godt det svarer til at snakke om proteiner uden at vide noget om dem. Men jeg ved noget om proteiner, en ganske pæn slat, og kan gå i detaljer hvis det er det I ønsker, hvilket jeg dog tvivler heftigt på.

    Argumenter endelig videre hvis I vil, men hold dog op med de perfide småbørnsangreb. Jeg har skrevet, at I endelig må spise proteinpulver, og om man gider det er en fri sag. Jeg har bare ikke lyst. JEG MENER, at det gør en forskel hvis man aldrig eller kun meget sjældent spiser kød. Men ellers ikke i høj grad.

    Jeg må forlade mig på viden fra eksempelvis læger og andre fysiologer, og det kan være det er en fejl.

  4. 18 år.. HAHA. du opfører dig som et bette barn, der tror du ved alt om alt, men egentlig ikke ved noget som helst.

    Jeg vil nok sætte dig i den kategori, med naive fjolser der stadig tror på myter, som for længst er dræbt. "Man bliver langsom af at styrketræne" etc.

    Oho, oho. Og ville du gøre dig selv det besvær at specificere, hvad de myter går ud på? Eller når det udenfor dit repertoire?

  5. Nu er der temmelig mange seriøse kampsportsudøvere her på MOL som bruger vægte i deres træning, men jeg fornemmer du ikke er så gammel ? så for dig kan det udmærket godt være det ikke er noget der er aktuelt lige nu - men når det en dag kommer så husk at der er lidt mere til det end din far siger, og emnet et faktisk rigtig interresant.

    At jeg ikke er så gammel? Tja, er fyldt 18... ved ikke om det er ungt eller gammelt... nok en mellemting.

    Træn endelig med tunge vægte - muskler er til for at blive brugt. Og indtag hvad I har behov for i den sammenhæng.

  6. OMG - det her viser jo så ganske godt hvorfor du skriver som du gør :laugh:

    Hvad viser hvad, om hvordan jeg skriver? :blink:

    Jeg finder det ret morsomt du åbenbart ved så meget (læs: intet) om noget, du ellers ikke vil spilde din tid på. Dit korstog mod proteinpulver har ingen berettigelse - du ved jo intet om det :wink:

    Jeg får personligt ikke diare af mit proteinpulver

    Jeg synes spersonligt min shakes er ganske velsmagende

    Shakes bør ikke udgøre grundlaget for ens kost - hvilket den heller ikke gør for de fleste herinde, men bliver derimod brugt som et nemt og hurtigt supplement for at få nogle ekstra proteiner. Det er nemt og bekvemt!

    Proteinpulver ved jeg ikke særligt meget om. Men proteiner generelt ved jeg en god del om :laugh:

  7. Det lyder glimrende, og synes lidt det understøtter min pointe, at proteiner skal komme fra de rigtige fødevare-grupper. Fisk er jo en glimrende proteinkilde, og indeholder som bekendt vitale fedtsyrer.

    Kød er også godt, bare det ikke er for rødt. Jeg har intet imod proteiner, men der er vel ingen grund til at bruge penge på bøtter med kakao-smags proteinpulver, hvis man lige så godt kan spise et lækkert stykke fisk eller kød.

    Livet varer ikke evigt, så brug din tid på at indtage noget ordentligt, velsmagende - så kan du endda forlænge din tilværelse her på jorden. :wink:

  8. Har desværre ingen idé om, hvor meget jeg kan tage i bænkpres. Jeg selv holder mig mest til øvelser, hvor den eneste belastning er min egen krop... så

    som pull-ups, pushups, sit-ups og handstand pushups.

    Jeg har behov for smidige muskler, da jeg går til Karate. Mine muskler skal kunne slå og sparke hurtigt og hårdt, og jeg har ingen interesse i et overdimensioneret brystparti,

    der ikke kan bruges til andet end at løfte vægte.

    Så hvis i vil fylde jer med proteinpulver og tage følgerne, såsom diarré, så "be my guest".

    Det skal nok passe, det kan bruges, hvis man er bigtime pumper, det skal jeg ikke blande mig mere i. Det er et frit land.

  9. Tror du skal læse lidt mere på lektien og ryge lidt mere ned i stoffet ellers får du en hård tid på MOL hvis du vil ind og sætte punktummer i disse debatter, bare et godt råd :laugh:

    - Du mener jeg tager fejl???

    Det er bare min erfaring ud fra nogle, jeg kender, der tager proteintilskud, at de ikke selv synes, de bliver større overhovedet.

    Derudover har jeg fulgt med i biologitimerne, ligesom jeg har fået ovenstående bekræftet af min far, der er læge.

    Men hvis I har noget grundlag for at drikke/gylpe det gylle i jer, og I er sikre på det virker, er jeg nu ligeglad.

    Vil meget gerne høre fra jer, hvis I har nogle begrundelser for at proteinpulver på nogen tænkelig måde gør en forskel. :laugh:

  10. HEY ALLESAMMEN, håber jeg har jeres opmærksomhed!

    Hvis i bare sørger for at spise kød nogenlunde hver dag, i gennemsnit 80-100 gram, får i RIGELIGT PROTEIN!

    Det skader ikke at spise proteinrigt ved siden af, f.eks. mælkeprodukter og grønne bønner og lign.

    Men det er direkte latterligt at spise proteinpulver i den tro, at det gør en forskel.

    Dette protein kommer bare i overskud, nedbrydes til aminosyrer, hvorefter aminogrupperne udskilles med urinen som urinstof/carbamid.

    PROTEINPULVER ER SPILD AF TID OG PENGE.... og smagsløg. Det smager jo af h****** til!!!!