Rikke B. M.

Medlemmer
  • Posts

    222
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rikke B. M.

  1. AMEN :innocent:

    ... er rent faktisk begyndt at powerwalk med mine PT-klienter idet jeg har erfaret at kun et fåtal af personer har et begreb om hvad powerwalk reelt er og hvordan du skal udføre det for at få optimalt ud af det! Alt for mange gange har jeg set personer spille uger hvis ikke 1 måned eller 2 med at powerwalke i luntetempo... fart på med let foroverlænet holdning, korte effektive skridt du kan holde (pas på din skritlængde ikke bliver for lang ... kan sætte sig i hofter), god tonus i overkroppen og gerne brug armene til fremdrift ligesom du skulle hive dig fremad i et reb... virker for alle dem jeg har haft fingre i :smile:

    Vil det så sige at jeg med mine 6-6,5 km/t ikke kan kalde det powerwalk? Jeg er dog ikke dværg :wink: men tæt på (154 cm)

    Kan man ikke bruge pulsen til at powerwalke, som jeg gør...??

    Og det med skridtlængden overrasker mig meget, da jeg netop havde forstået at man skulle ta så lange skridt som muligt for at få godt med power på, hvilket jeg så har forsøgt at gøre :rolleyes: Men har faktisk oplevet det med at få enormt ondt i hofterne, men tog det som et tegn på dårlig form, som skulle gåes væk. Så nu håber jeg at kunne undgå det :blush:

  2. http://www.motion-online.dk/rutemaaler.htm...|_@hCrKfDzKmEsD

    En noget bakket rute.

    Rutelængde:

    3.167 km

    Vis kilometermærker

    Beregn kalorier

    Din vægt: 95 kg

    Du har forbrændt: 317 kcal Really ???

    Beregn skridt

    Din skridtlængde: 1.1 meter

    Du har taget: 2879 skridt

    Beregn hastighed

    Din tid: 28 min 0 sek

    Hastighed: 6.79 km/t Er det standard? Langsomt/hurtigt?

    Kilometertid: 8:50 min:sek / km

    Hvordan ser dette ud ift powerwalk?

    Nu er jeg ingen ekspert, men kan bruge mig selv som eksempel.

    Mht. de forbrændte kcal vil jeg ikke mene, at det er helt urealistisk, selvom man aldrig vil kunne måle det helt præcist på den måde, da det er et standardiseret gennemsnit.

    Mht. hastigheden, ser det fornuftigt ud. Nu ved jeg ikke, hvor høj du er; vil mene hvis man er høj og har lange ben, kan man gå hurtigere, end hvis man er lav med kortere ben. Og så har det self også noget med ens form at gøre. Hvis du kan holde til at gå hurtigere, så gør det da. Men pas på med at gå for hårdt til den for hurtigt, hvis du lige er begyndt, da skinnebenene skal vænne sig til det.

    Jeg bruger pulsur, når jeg powerwalker og holder pulsen mellem ca. 120-140 pulsslag/min. Det må self gerne være højere, hvis man kan holde til det, men har den ikke under 120 pulsslag/min, pånær de første 5 min. På de korte ture (4-6 km) kan jeg som regel holde en hastighed på ca. 6.5 km/t og på de længere ture (ca. 9 km) ca. 6 km/t og jeg er ikke høj med lange ben

    Jeg håber du kan bruge det til noget :smile:

    Rikke

  3. En lille vægttabsupdate:

    For et par mdr siden skrev jeg om mine mange mislykkede forsøg på vægttab og mine såkaldte "skinnyjeans". Satte mig det mål at jeg til min fødselsdag i lørdags som minimum skulle kunne være i det største par og ellers måtte jeg indse at jeg nok ikke ønskede nok at tabe mig til at gøre noget ved det lige nu... Men jeg kan vist godt fortsætte lidt endnu :bigsmile: Til trods for der ikke har været cardio på programmet i lang tid og jeg ikke har kørt en stram diæt, men blot tænkt over hvad jeg har spist ja så lykkedes det :firebounce: Nu har jeg ikke noget før billede, men lige før jeg flyttede d. 1/4 kunne jeg lige med nød og næppe knappe disse bukser og der sad en pølse-delle agtig cykelslange ud over kanten hele vejen rundt :blush: Fantastisk følelse at se dette billede som min søster tog i lørdags og se at det altså godt kunne lade sig gøre :4thumbup: Der er stadig noget tilbage at arbejde med, men det skal jeg også nok få bugt med :devil:

    Tillykke med målet, det ser rigtig godt ud :bigsmile: og forresten også tillykke med i lørdags :blush:

    Rikke

  4. Kom igen igen alt for sent fra arbejde, så det blev en lynrunde i centret, da jeg skulle hjem til Viborg og se til Grev Flemming. Han havde det fantastisk, han hygger sig helt vildt hos mine forældre :bigsmile: Men han var heldigvis glad for at se mig, og vi fik os en lille hyggelig slåskamp på plænen.

    :wub: Godt at høre han har det godt... Det er altid så rart at komme hjem og bli "overfaldet" lidt :w00t:

    Søndag d. 8/6

    Ja egentlig ikke så meget træning, men en stor succes oplevelse.

    Fik taget 3X4 chin ups, i en kolonihave i Odense :banana:

    Jeg ved ikke hvorfor, men lige præcis der, hængende i en algebegroet bjælke en søndag morgen med tømmermænd, der var de der, for først gang... NICE

    Jah, Odense er jo et magisk sted :wink: Det der synes jeg seriøst er total über cool stil :4thumbup: :laugh:

    Det lyder til, at det går rigtig godt med dig, det er dejligt at høre. Bare fortsæt samme fine stil :smile:

    Rikke

  5. Hej Rikke,

    Vedlagt link fra Vejle IF begynderhold - Træningsprogram A er for den absolutte nybegynder.

    http://www.vejlelober.dk/projekt/projekt.htm

    Du læser skemaet således:

    Der er afsat 3 løbedage pr uge. Sørg for at holde en dag fri mellem dine løbeture.

    L betyder løb og G betyder gå.

    Hastigheden skal være lidt hurtigere end powerwalk tempo.

    Tag et stopur eller lign. med og følg intervallerne slavisk. Stille og roligt vender du kroppen/lungerne til den øgede belastning

    Held og lykke med løberiet :smile: ...og husk et par ordentlige løbesko :laugh:

    /mads

    Hej Mads

    Tak for det, det er bare super det der :w00t: det ser ligefrem overskueligt ud :smile:

    Lige et spørgsmål, i stedet for G for gå står der P for pause. Betyder det, at jeg skal stå helt stille eller bare gå i roligt tempo...?? Tror selv det sidste.

    Løbeskoene har jeg heldigvis :wink:

    Hej Rikke

    det er både godt at følge et løbeprogram for så kan man se at man ikke skal være superkvinde i første løb, og den sikre også at du ikke går for hurtig frem og for nedture..

    men tror også du er lidt for utålmodig (kender det selv) Jeg er også monster dårlig til at løbe, og det har taget mig 5 måneder at komme dertil hvor jeg ligger nu :blush: hvilket er 15 min´s løb uden at skulle ned og gå ind i mellem.. Der er også dage hvor jeg tvivler om jeg nogen side bliver en hurtig løber og en der kan løbe mere end 5 km i et stræk..!!!

    Men alle kan vel opnå resultater med lidt stædighed og udholdenhed - så vil sige der er håb for os begge.. :wink:

    Ps. startede selv med kun at kunne løbe 2 min af gangen.. ved godt det er 1 min mere end dig, men alle har et begynder punkt, du skal måske nok bare bruge lidt længere tid på det også på grund af dit asma..

    Dejligt at høre, jeg ikke den eneste der er startet fra et "svagt" udgangspunkt :wink:

  6. Hej, jeg kan ikke løbe (siger jeg :wink:)

    Jeg prøvede på at begynde at løbe i januar 2007 og kom i den forbindels op på godt 1 km løb, eller knap 10 min, uden pause. Det endte med at jeg gav op, da jeg næsten kunne power walke hurtigere end dette, hvilket jeg også kan holde til en del længere tid. Ved løb var jeg efterfølgende helt smadret og mine lunger peb voldsomt.

    Jeg har haft astma i mange år og fandt efter løbeforsøget ud af, at den har været fejl-behandlet i lang tid. Jeg er nu oppe på maks.-behandling og der kan ikke gøres mere på det medicinske, får både piller og astma-spray.

    Begge mine søskende løber og har ingen problemer med dette, de er heller ikke astmatikere. Jeg er træt af at være så påvirket af mine lunger, f.eks. trapper er hårdt. Jeg havde egentlig accepteret at ikke alle skal være løbere, men er igen begyndt at lege med tanken om det.

    Jeg cykler til og fra arbejde, ca. 5 km pr. vej på 20 min, og når jeg ellers skal noget. Jeg power walker med en hastighed på 6-6,2 km/t og kan holde til dette i 60-90 min. Jeg er ikke i specielt god form på nogen områder og når jeg løber går jeg død efter mindre end et min, løber jo nok for hurtigt :blush: men føler at hvis jeg løber langsommere, går jeg da helt i stå.

    Har prøvet at google lidt løbeprogrammer, men så skal man gerne starte med at løbe 2 min eller 6 min, jeg går i stå allerede inden det første min er gået :crazy:

    Er der nogen som kender en god metode til begyndende løb eller et godt program...?? Eller er jeg bare aaalt for utålmodig...?? :blink:

    Rikke

  7. Og jo, jeg savner da Greven en smugle, men har faktisk haft så travlt med arbejdet, at jeg er rigtig glad for at han ikke kunne komme med.

    Kan uden tvivl følge dig. Selvom det ville være dejligt at der stod en glad og logrende hund til hverdag, når jeg kom hjem, ville jeg også bare gå rundt med en konstant dårlig samvittighed over at være så meget væk. Det giver altså mere frihed uden :blush:

    Og, så har jeg jo set billederne af Tuffi, tillykke med hende, hun ser virkelig nuttet ud. Hvornår skal du begynde til træning med hende?

    Mange tak :bigsmile: Jeg skal til noget indledende teori på torsdag, hvorefter der vil være hvalpetræning de efterfølgende 7 torsdage. Glæder mig utroligt meget, da hun altså er noget af en håndfuld, så livlig som hun er :wub:

    Jeg nyder i hvert fald at have centret så tæt på. Det er fedt bare at smutte over og tage en lille ½ time, hvis det er det man har tid til, uden at man føler, at det er spild af tid.

    Så jeg kan klart anbefale dig at skifte til Fitness world, hvis det ligger i din baghave.

    Faktisk tager det mig ikke mere end 5 min på cykel til mit nuværende center :rolleyes: men det andet kan jeg stå og kigge på fra min lejlighed, så overvejer om det psykisk vil blive nemmere at komme afsted så...?? :hmmm: Er ærligt talt meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre, overvejer også, om jeg bare skal blive passivt medlem hen over sommeren...!!

  8. Hej Mille :w00t:

    Godt at se dig online igen, det har været en mangelvare ikke at kunne følge med i din log :nonono::smile:

    Lyder til at du er faldet godt til og dejligt at høre, du er glad for arbejdet, det er temmelig vigtigt, især nu du også er flyttet efter det :wink: Håber ikke du savner Grev Flemming alt for meget :blush:

    Det lyder nice at dit træningscenter ligger lige udenfor din dør, så har man ikke nogen undskyldninger :innocent: Har selv overvejet at skifte center på det sidste og evt. starte i Fitness World. Kan stå og kigge på det hver gang jeg er i køkkenet, så måske det kunne være en større motivationsfaktor :rolleyes:

    Men summasumarum, dejligt at "se" dig her på siden igen, glæder mig til at læse med igen

    Du må have en hyggelig søndag

    Rikke :cool:

  9. Nåååååhhhhh hvor er hun bare kær :wub::wub::wub: Men hvad er den af på det første billede, ryger den??? :w00t::tongue:

    Taaaark :w00t: Ja, self ryger hun... hun skal da efterligne sin mormor :wink:

  10. Lyder lidt som en kedlig time, men man skal mok lige prøve det nogle gang.

    Hvor er den sød, jeg vil også have en :laugh:

    Det var ikke det mest spændende, men skal lige ind i det og turde gi gas :blush: Og så var det også et begynderhold med henblik på at alle skulle være med + forklaringer hele vejen igennem... Med min sports-natur er det vist udemæket at få et par gange til at vænne mig til det :laugh:

    Takke tak :bigsmile: Er også fuldstændig solgt til hende :wub:

  11. Torsdag den 8. maj

    Jeg har ikke ligefrem været den meste aktive de sidste par uger, hvilket jeg vil forsøge at sætte en stopper for :blush: Derfor vil jeg nu forsøge mig med noget holdtræning, da jeg savnede det sociale aspekt i træningen. Så for at begynde et sted, startede jeg idag ud med noget spinning post-17589-1210268743.gif

    Dagens træning

    Spin Intro: 15 min

    Spin Begynder: 35 min

    Vi startede ud med, hvordan vi skulle indstille cyklen og hvordan man skulle klikke skoene af og på m.m. Derefter gik vi over til Spin Begynder, hvor vi fik lidt at vide omkring intensitets-skalaen? og self skulle spinne. Jeg havde ikke fået indstillet cyklen helt korrekt, så fik lidt ondt i knæene, så måtte stå af og sætte sædet ned. Det var en udemærket halv-time, hvor jeg dog ikke rigtigt fik pulsen op. Sveden piblede dog frem allerede fra start. Jeg følte mig ikke helt sikker på at give den fuld gas og tankerne var meget fokuseret på, hvor ondt det gjorde i bagdelen :crazy: Jeg er ikke 100% solgt, men er klar på at give det en chance :smile:

    Imorgen skal jeg hjem til min mor igen igen, da vi skal gøre klar til pinsefrokost på søndag, hvor hele familien fra nær og fjern kommer :bigsmile: Og så skal jeg self hjem og nuuuusssse med mit dejlige tøjdyr :wink:

    post-17589-1210274237_thumb.jpg

    Rikke

    :sun:

  12. Altid godt med lidt ferie, hvor har du været henne?

    Har heller ikke prøvet spinning, det må jeg prøv når det bliver koldt igen.

    Det er ikke så eksotisk igen :wink: Selvom vejret har været upåklageligt :sun: Jeg har været på barsel hos min mor, da vi fik min hund. Skulle jo have god tid til at lære hinanden at kende :smile:

  13. Hej, har du helt droppet logen?

    Hejsa :smile:

    Nej, slet ikke, jeg har været på ferie, så har slet ikke haft adgang til internet, det er skam bare derfor... Imorgen vil jeg kunne skrive lidt igen, da jeg skal til en spinnings-time, spændende, hvad jeg siger til det :wink:

    Rikke

  14. F**K!!!!

    Ja så faldt jeg i... med rygningen that is :4ranting: Ved faktisk ikke hvorfor. Men i forlængelse af min dårlige dag i går fortsatte jeg med at stresse for vildt på arbejde i morges og tage alle sorger på forskud. Og faldt så med et plask tilbage i gammel gænge med at tage en smøg for lige at få overblik over det hele igen. Det hjalp så ikke synderligt, surpriiiise :4slap: Til gengæld smagte det af :4pooh: og jeg fik hovedpine af det. Så nu er det bare op på hesten igen, nu ved jeg jo at jeg kan, har lige klaret 14 dage, så videre med mig uden røg....

    Det er self træls, men det skal du ikke være ked af... Jeg er selv faldet i et par gange i begyndelsen, hvor jeg ligeledes syntes, at det smagte af :4pooh: Det var som om, at jeg liiige skulle afprøve, om jeg stadig syntes dårligt om det... Fik heldigvis bekræftet mistanken og har som sagt tidligere slet ikke lyst idag...

    Så op på hesten igen :4whip: som du selv siger :smile:

  15. En livsstilsændring af de store:

    Ja så tør jeg så småt godt sige det højt/skrive det her i loggen. Nu tror jeg på det er noget der holder...

    Jeg har nu været røgfri i en uge!!!

    :firebounce::firebounce::firebounce::firebounce::firebounce::firebounce::firebounce::firebounce::firebounce::firebounce:

    Tillykke

    Det er virkeligt flot, at du er holdt op :4thumbup: og en god beslutning :wink: Jeg har selv været ryger i mange år, men blev bare så træt af det, for snart tre år siden... Idag har jeg ikke den mindste trang til cigaretter overhovedet :smile:

    Rikke

  16. Jeg har jobstart d.2 og flytter d.3, så første dag på jobbet bliver med transport i Xbus :nonono:

    Træls... er ikke selv specielt glad for at sidde i en bus... Det kommer vel til at tage en times tid... Så er det godt, at det kun er den ene gang :smile:

    Jeg har "sjusset" mig frem til min maxpuls, i en spinningtime kørte vi engang en Max-test, og engang tog jeg en test på et løbebånd, begge dele kome frem til, at min maxpuls ligger omkring de 189, og eftersom jeg er aldrig kommet over 189, så "antager" jeg det indtil det modsatte er bevist.

    Nej, sådan som jeg har forsået, så ændre en maxpuls sig ikke af forbedre form, men tilgengæld falder ens maxpuls med alderen.

    Jeg bruger min maxpuls til at udregne de procenter af maxpulsen jeg kører med.

    Personligt bruger jeg det til at presse mig selv, jeg har som mål at ligge på eller over de 80% i gennemsnit når jeg er til spinning......... Jeg har egentlig glemt hvorfor :blink: men det er noget nogen engang har fortalt mig, at jeg skal :tongue:

    Puha, jeg ville ikke kunne tage min maxpuls på egen hånd... Jeg er elendig til at presse mig selv fuldt ud... Når altid at få så ondt af mig selv inden jeg når derop :nonono:

    Når det bliver til PW, har jeg også altid pulsur på, føler ikke jeg kan PW ordenligt uden, netop fordi jeg har en tendens til at presse mig selv for lidt, så der kan jeg sagtens følge dig. Jeg lånte på et tidspunkt et dyrere pulsur - vist nok polar? - den regnede i procenter... Det kunne jeg slet ikke finde ud af :blink: Så hellere mit eget billige med slag/min :laugh:

    Kender godt det der med, at man har en 'regel' man skal følge, og så er det bare sådan :tongue:

    Apropos spinning, så har jeg meldt mig til noget begynder spin i starten af maj, så det bliver spændende, om det er noget for mig... Alle andre taler i hvertfald så godt om det...!!

  17. Og nej jeg skal ikke på date, jeg har lige meldt høfligt "nej tak".

    Jeg kan ikke rumme det lige nu :tongue:

    Kan egenligt godt forstå dig med det nye arbejde og den forestående flytning... Apropos flytning, hvornår skal den foregå...??

    Spinning

    Avg :heartpump: 86%

    Maks :heartpump: 95%

    (uha, jeg er ikke vant til at poste så korte træningspas.... :blink: Det ser helt mærkeligt ud :unsure: )

    :laugh: Hva', er du ved at falde lidt af på den :laugh:(ikke at jeg selv skulle snakke :rolleyes:)

    Lige et spørgsmål... Hvordan har du målt din maxpuls, og hvad kan man egenligt bruge den til...?? Den ændrer sig vel ikke, bare fordi man kommer i bedre form...??