darjeeling-ltd

Medlemmer
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by darjeeling-ltd

  1. For fuck sake... Den her tråd er simpelthen en eller anden form for tragi-komisk underholdning...

    DreamGirl: Lige et par hurtige bøger du kan læse, for måske bedre at kunne forstå hvad alle de hersens mennesker forsøger at fortælle dig: "Skønhedsmyten" af Naomi Wolf.

    Og for din egen skyld: "Intuitive Eating" af Evelyn Tribole og Elyse Resch.

    Believe you me; du kommer helt helt helt sikkert til at forstå hvad alle de mange mennesker har forsøgt at fortælle dig. Jeg håber at du vil lytte til en medsøster og virkelig forsøge at forstå at der er INGEN, absolut INGEN der er ude på at ødelægge det for dig eller fucke din 'slanke' livsstil op. Der har været medicin'ere, biologi-folk, idræts-studerende og deslige der har forsøgt at fortælle dig lidt commen sense.

    Drop paraderne, se ordene, forstå meningen og efterlev budskabet.

    Man skal spise, for at kunne bruge sin hjerne, som kun kan fungerer optimalt hvis der er rigeligt med kulhydrater i kosten. Og det er der ikke i din kost. Og det er selvfølgelig ikke noget du lige mærker fra den ene dag til den anden. Men et højt abstraktions-niveau, kræver altså også en høj energi-tilførsel. Så fokuser på at leve sundt og ikke kun på at leve slankt. Hvis du er skabt til at være så satans petit, så burde du kunne holde den vægt, ved at spise når du er sulten og IKKE kun når kostplanen tillader det...

    LYT LYT LYT!!!!

    Kærlig Hilsnen Darjeeling-ltd.

  2. Heysa.

    Har du regnet ud hvor mange kcal der cirka er i din daglige kost? Hvis dit mål er en sund og atletisk krop SAMTIDIG med at du måske smider de sidste 3-4 kg, så er mit råd at du skal tabe dem langsomt - fx over et halvt år... Herved undgår du at smide for meget muskel-masse samtidig med at du kan spise en kost der tillader dig at blive godt mæt. Mit forslag med din højde/drøjde + aktivitetsniveau er at satse på at spise ca 1700-1800 kcal dagligt.

    Spis gerne 100 gram gryn til morgenmad.

    Istedet for en appelsin kunne du spise 1 gulerod og et halvt stykke rugbrød med pålæg til formiddags-snack.

    Mvh Darjeeling-ltd

  3. Hvis din kæreste er 170 cm høj og kun vejer 48 kg (og stadig taber i vægt) så falder hun altså ind under een af hovedkriterierne for anoreksi - nemlig et BMI under 17.5!

    Og det kan godt være at du kalder hende "sundhedsfreak" men det kan meget vel være et skjule/et dække for en spiseforstyrrelse. (jeg har selv været der - ekstrem optaget af sundhed og kun at spise det jeg selv anså for at være sundt....og her på den "anden side" af mine to år med for lidt mad, for lav vægt og for forkvaklet en opfattelse af mad + sundhed, kan jeg sagtens selv alle de røde lamper der havde blinket under min såkaldte "sundheds-periode")

    En kvinde på 170 cm med en vægt indenfor normalområde fx. med en bmi på 19-20 (altså en slanke kvinde) skal ihvertfald som minimum spise 1700 kalorier om dagen - det svarer til en en mellem skål havregryn med mælk, 2 stykker frugt, to stykker rugbrød med pålæg og et stort (sundt!) måltid aftensmad.

    Hvis hun konsekvent nægter at indtage NOK også selvom det er sundt, så er der en ganske stor og sandsynlig chance for at din kæreste er ved/allerede har udviklet anoreksi - spisevægring.

    Håber på det bedste for hende og på at du som hendes nærmeste fortrolige kan hjælpe hende til at forstå at hun er dejligst med kvindelige former og ikke med knoglerne stikkende frem ved hofter, håndled og kraveben. Kvinders knogler skal i min optik (og æstetik) helst være så usynlige...

    Mange Hilsner herfra

  4. Fandt følgende på websiden for Jyllandsposten.

    Personligt mener jeg at det lyder som noget vrøvl, men hvad siger de kvalificerede folk derude ? (tænker på jer der læser medicin, biologi, idræt og lign.)

    Urkvinder- og mænd

    Der er nu også en rent fysiologisk forklaring på, at kvinder har sværere ved at tabe sig end mænd. Hos mænd sidder det meste ekstra fedt omkring taljen, mens det hos kvinder sidder på baller, hofter og lår.

    »Populært sagt sidder fedtet mere løst ved taljen. Så når manden gør det mindste, bliver det forbrændt. Hos kvinder sidder fedtet mere genstridigt og fastlåst i de her fedtceller, så der skal mere til, før det fedt begynder at forsvinder,« fortæller Per Brændgaard Mikkelsen.

    Mennesket er indrettet sådan, fordi mandens og kvindens krop historisk og biologisk har forskellige formål.

    »Vores krop er stadig kodet ind, som om vi levede i urtiden. Formålet med fedtdepotet omkring taljen er, at det hurtigt kan forbrændes og give energi, som manden kan bruge, når han er ude at jage eller kæmpe mod fjenden,« siger ernæringskonsulenten.

    Kvinder bruger derimod fedtet, når de har født og skal amme. Når barnet sutter på moderens bryst, aktiveres hormoner, som frigør fedtet omkring baller, hofter og lår. Det virker som energikilde til ny produktion af modermælk.

    selve adressen: http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1391874.ece

  5. Jeg lurer lige med på denne tråd... Jeg er i fuldstændig samme situation - er også ved at cutte meget langsomt og spiser MEGET varieret og sundt; minimum 600 gram grøntsager og to stk frugt hver dag, havregryn og fisk...men jeg konsumerer dælme også mange, mange æggehvider ;-)

  6. Hør nu venner: grov-valsede gryn er det eneste der dur om morgenen... Især den der hedder "fem-korns-flager" fra Urtekram... (1 del gryn + 2 dele vand - så er der grød - lige tilsat lidt SØD og en omgang kanel...)

    Tjek her:

    Beskrivelse:

    Femkornsflagerne fra Urtekram egner sig først og fremmest til at blive spist rå - ekspempelvis med soja- eller rismælk over og gerne blandet med frisk / tørret frugt i tern. Flage-blandingen er et rigtig fint alternativ til eksempelvis havregryn om morgenen, og byder på masser af fibre og mæthed.

    Flagerne kan desuden anvendes til grød, i bagvær samt i tærtebunde.

    Ingredienser:

    Flager af havre, hvede, byg, rug og ris.

    Alt i økologisk kvalitet.

    Produktet indeholder rugflager. Rug har fra naturens side en blå-grøn farve, hvorfor der kan forekomme blågrønne flager i produktet.

    Næringsindhold:

    Energi: 1360 kJ/320 kcal.

    Protein: 12 gram

    Kulhydrat: 59 gram

    Fedt: 4,3 gram

    Kostfibre: 10 gram

    post-17597-1204802991_thumb.jpg

  7. Hejsa Huusman

    Jeg vil anbefale din veninde at spise ca 200 kcal mere hver dag... Det vil give mere energi til at give den fuld gas på cardio-maskinen, samt måske blot give hende mere luft i kcal-budgettet til at tilføre lidt mere mad, gerne med et højt fiberindhold; fx havdregryn, råkostsalat af gulerødder, rødbede og hvidkål eller groft rugbrød.

    Jeg har selv været i en meget lignene situation, både med oppustethed og mangel på vægttab det lave kalorie-indhold til trods...Det hjalp mig at gøre ovenstående. Meget endda.

    En anden mulighed er at hun fejl-beregner sit kalorie-indtag; måske hun 'glemmer' at medregne den varme kakao, mælken i kaffen, den ekstra portion i weekenden, alkohol. Så for god ordens skyld: ALT skal regnes med - alle bække små....

    Alt vel herfra og tillykke med det allerede opnåede vægttab.

  8. inspireret af tråden om protein-kager/pandekager har jeg været igang med at eksperimentere i køkkenet og synes selv at resultatet var overraskende lækkert, så det vil jeg da lige dele med jer andre herinde:

    Til 4 muffins: ialt kun 150 kcal - dvs 50 kcal pr. muffin

    150 g æggehvide

    40 g tun presset fri for væde

    15 g havregryn (bruger selv en økologisk blanding der hedder "5-flager" - kan fås i de fleste supermarkeder)

    salt, peber, paprika, friske krydderurter - fx basilikum

    en lille smule hakket porre og rød peber.

    Det hele piskes/røres sammen og hældes i fire silikone-muffins-forme og bages i ovnen ved 175 grader i ca 30 min.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dette er så selve basis-opskriften, men den kan jo ændres alt efter smag og behov; fx med skinketern, rejer, løg, what-ever you like...men ideen er, at madpakken nu er blevet lidt sjovere og meget lettere...de kan nemlig bages aftenen i forvejen og stilles i køleskab...

  9. Kan de også bages i de der papir-muffin-forme? - eller klæber det for meget?

    Hej JJ - jeg har lige bagt dem i papir-forme, og det fuckede fuldstændig op...hele bunden med de fleste havregryn hænge uløseligt fast...Så jeg er på vej ud efter silikone-forme ;-) Go weekend

  10. Jeg laver dem også, men da jeg er på diæt har jeg ændret i forholdene.. Ingen banan og mindre havregryn... og så er proteinpulver med chokoladesmag næsten den vigtigste af alle, da den så giver kagerne smag af chokoladekage

    3 stk kager:

    150 g æggehvider

    20 g havregryn

    15 g chokolade proteinpulver

    SØD + kanel

    Forholdene kan man jo ændre så de passer med det forhold man vil have mellem protein og kulhydrater.. derefter kan mængderne passes til så man får det antal kalorier man skal have

    Jeg bager dem i silikoneforme, så slipper de nemt bagefter og kan tages med som små kager :4mewantfood:

    Anita: Hvilket protein pulver bruger du ? Og ødelægges proteinen ikke under bagning ?

  11. Spørgsmål: Hvis formålet er at forbruge/forbrænde mest mulig energi er det så fuldstændig ligemeget om jeg kører 30 kilometer på en time eller tilbagelægger samme distance over to timer ? Jeg mener; hvilken aktivitet vil være bedst ved kalorieforbrænding. Jeg kan nemlig bedst lide at køre i lang tid med almindeligt tempo end jeg kan lide at køre i kortere tid i højere tempo... Men hvad forbrænder egentlig mest ?

    Hilsen Darjeeling-ltd.

  12. Nillepigen: tusind tak for sit svar...Vil ikke gå under de 1500 kcal...hvad med dig, kan se at du også skal have smidt nogle kg i en af dine andre posts - hvilken approch har du ??

    Jer andre: er der andre herinde der mener at det kan betale sig at hoppe i kcal-indtaget, eller er det fornuftigt at køre med 1500 hver dag i tre måneder. (dog med sammenlagt 3 dage hvor jeg får lidt mere...dvs een gang om måneden - en slags "refeed-dag" eller "holde-dampen-oppe-dag") Hilsen Darjeeling. (170 høj ca. 60 kg)

  13. Heysa Mol'ere

    Jeg skal have smidt fire-fem kilo over de næste to-tre måneder... Jeg er (pige) 170 cm høj og vejer 60 kg, og dyrker ikke motion. Dog er jeg igen begyndt på lange tempofyldte gåture hver dag á ca 60-90 minutters varighed. Jeg havde tænkt at køre med 1500 kcal hver dag; en sund kost med groft rugbrød, masser af rodfrugter, masser af fedtfattigt protein og havregrød til morgenmad. Nu er spørgsmålet om det er smartest at køre konstant med 1500 kcal hver dag eller om det kan være en fordel at 'hoppe' fra 1500 en dag til 1300 en dag til 1600 en dag osv...tror I det har nogen betydning for stofskiftet eller er det en røver??

    Er det realistisk at tabe de forbistrede 4-5 kg på et par måneder med med denne approach ?

    Rigtig godt nytår. Mange håbefulde hilsner fra Darjeeling-ltd.