Scholes

Medlemmer
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Scholes

  1. Hejsa

    Jeg har en diskusion kørende med en fra fodboldklubben vedrørende lyskeskader.

    1) Træne eller ikke træne

    Jeg mener at man ved lyskeskader skal holde pause = ro i hvert fald i motion der vedrører belastning af lysken - hvorimod han har fået besked fra sin fys om at man bare skal træne løs.

    2) Varmebukser (de der blå elastiske)

    Vi diskuterer om disse bukser på sigt skader mere end de gavner. Altså om muskler mv. bliver slappere af at spille med sådanne bukser.

    Jeg vil være glad for svar med henvisninger til "fakta". Altså beviser mod min eller helst min holdkammerats synspunkter :bigsmile: .

    Med venlig hilse Scholes

  2. Det er så heller ikke fordi jeg tror på det selv - tværtimod.

    Jeg ville bare gerne have et præcist svar på hvorfor det ikke virker. En dokumentation jeg kan bruge overfor påstanden, når den kommer fra familiemedlemmer, som tror de kan snyde genvej til at tabe sig.

    scholes

  3. Er der ikke en (eller flere) der kan bekræfte eller afkræfte (gerne med kildeangivelse til pålidelig kilder) den påstand at man taber sig af at spise hele peberkorn?

    Påstanden er at man skulle tabe sig, fordi forbrændingen øges. Den samme effekt skulle opnås ved at spise stærk krydret mad, men er det rigtigt?

    Med venlig hilsen

    Scholes

  4. Hej alle MOL'ere

    Iforbindelse med træningsopstart i fodboldklubben (F.C. Nyhavn) har jeg et par spørgsmål:

    1) Vi er i en fase hvor det vigtigste er grundformen, så hvad er det vigtigste at fokusere på her? Og hvordan kommer vi videre herfra til mere hurtighedstræning? Eller skal/kan vi træne begge dele samtidig?

    2) Begreberne AEROB og ANAEROB, er der nogle der kan give mig link til sted hvor disse forklares, eller blot forklare det her?

    Med venlig hilsen

    Scholes

  5. Hej løbere,

    jeg kan huske at jeg tidligere har været inde på en side hvor man kunne måle sin løberute ved at sætte små flag på et kort. Min PC har været meget syg og har været nødsaget til at genføde den, så alle foretrukne sider er væk og det samme er min hukommelse åbenbart. Er der nogen der ved hvad siden (eller en anden lignende side hedder)?

    Scholes (der skal igang med løbetræningen igen)

  6. Vigtigst: Find ud af hvor du står i dag, det gør det nemmere at planlægge et forløb

    Jeg ville først finde ud af hvor jeg præcis stod henne træningsmæssigt, så jeg ville tage en coopertest snarest.

    Helt enig!! Uden at vide din nuværende ydeevne, er det måske sævrt at sige om det er realistisk at nå de 3800. Glæder mig til at høre om træningen og tjekke tiderne, samt træningsprogram!!!!

    Scholes

  7. Mange af os motiveres bedst af mål - og gode mål er letforståelige, målelige og synlige. Disse kriterier opfylder et marathonløb. For det "almindelige" menneske er det let at forholde sig til 42,2 km, mens det er langs vanskeligere at gennemskue den præstation, som det er at løbe 10 km på f.eks. under 40 min.

    Du har selvfølgelig ret i at NÅR marathon'et er gennemført er det lettere for udeforstående at sætte sig end i end den nævnte 10 km under 40 min. For mit vedkommende er det dog ikke motivationen bag, målet er udelukkende sat i forhold til mig selv.

  8. >> Scholes

    Da det er dit første marathon, er det vigtigste formål vel bare at gennmføre ?

    Så medmindre du går efter en bestemt tid, er det nok smartest at løbe i et tempo, som du er sikker på at du kan holde til.

    Rune

    er det nok smartest at løbe i et tempo, som du er sikker på at du kan holde til.

    NETOP!!

    Derfor spørger jeg om det er realistisk at holde tempoet som min træning på 25 km tyder på..............

    Scholes

  9. OK overvejer også at bruge fartholder den 18. maj. Jeg skal løbe første marathon, træningstiderne siger ca. 2 t. 3 min. på 25 km svarende til lige under 3½ time, men er det realistisk at holde farten den sidste 17 km? eller ville det være klogere at satse på en lidt langsommere fartholder? :unsure:

  10. How ever, jeg tror at for nogle betyder dette:

    QUOTE 

    som du kan bruge det til bagefter er at prale - overfor dit eget ego eller overfor andre.

    nok mere for motivationen til at træne end alt muligt andet og derfor skal man nok ikke negligere lysten til 1M. Selv praler jeg mægtigt af min ½M.

    Jeg er meget uenig i at motivationen for at starte træning til marathon er at kunne prlae overfor andre (dermed ikke sagt at man i høj grad kan gøre det bagefter), motivationen er efter min mening det at udfordre sig selv og at sææte/opnå sine egne mål, for derved at opfylde de øverste behov i Maslows behovspyramide. Da jeg i september sidste år startede min træning til det første marathonløb, var otivationen således bestemt ikke at kunne prale, men snarere en personlig målsætning som jeg ville udføre og som jeg håber at kunne klare pr. 18. maj.

  11. Lyder meget fornuftigt, jeg løber også marathon 18.5. Min træning er med lange ture lørdag eller søndag (max. 30 km 2 uger før), restitutionsløb først på ugen og så kortere ture (12-16km) 2 gange i løbet af ugen med højere intensitet.

  12. Men hvis den f.eks. hedder 5, 5 og 10 km, så tror jeg faktisk godt man kan tage en marathon, hvis man bare lige en enkelt gang eller to, tager en tur på 20-25 km.

    Noget helt andet er tiden!!!!!!!

    Jamen, jeg er helt enig med dig jarvig, såfremt tiden er ubetydelig vil næsten alle kunne løbe et marathon med en ikke overvældende træningsmængde op til løbet, såfremt viljen er til det.

  13. Det afhænger af flere ting. Det afhænger af hvor mange dage de 20 kilometer er delt udover, og det afhænger af hvor træt du er efter det. Det siges jo at man ikke nødvendigvis skal løbe mange lange ture for at løbe marathon, men jeg vil da tro at hvis dine 20 kilometer er delt udover ugens 7 dage, så er der et stykke vej endnu.

  14. Jeg har i et interessant indlæg om alternativ løbetræning set at nogle af jer nævner forskellige bøger som I har læst. Er der nogle af eksperterne der kan være behjælpelige med at fremhæve gode bøger i forbindelse med træning til langdistanceløb. Evt. også bøger indeholdende kost- og energiforslag i samme forbindelse.

    Mvh

    Scholes

  15. Umiddelbart synes jeg at ½ liter hver 5. km lyder af meget. I træningen drikker jeg måske ½ lige inden jeg løber f.eks. 12 km, og derefter først bagefter igen, men det er måske heller ikke anbefalelsesværdigt?

    Scholes

  16. Tankerne bliver negative, benene tunge, pulsen svær at holde oppe osv. Det er i denne situation, at man finder ud af, om motivationen er til stede!

    Rent mentalt optræder muren tidligere, hyppigere og i en "højere" form, hvis man fokuserer for meget på den

    vil det med andre ord sige at hvis man er i stand til at se "det sjove" i at løbe marathon og holde tankerne positve, så er man ikke notorisk nødt til at ramme muren? Ved heller ikke om det kan lade sig gøre, jeg synes alle man snakker med nævner muren og siger at den er uundgåelig.....

    Scholes

  17. Halløj igen

    I forbindelse med marathongennemførelse formoder jeg at en vis væskeindtagelse må være fornuftig, men hvad og hvor meget skal der drikkes inden og under løb? Og er det fornuftigt at drikke energidrikke eller er vand tilstrækkeligt?

    Mvh

    Scholes

  18. Jeg træner pt til mit første marathon og vil i den forbindelse høre om jeres erfaringer med den berømte mur.

    Hvordan ved man at det er muren man støder ind i? Er det pulsen der flyver til vejrs eller er det benene der ganske enkelt ikke vil mere?

    Mvh

    Scholes