Shesper

Medlemmer
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Shesper

  1. Hej,

    er der nogen der har et bud på hvorfor Danmark klarer sig så dårligt internationalt på 100 m distancen?

    der er måske nogle genetiske forhold der spiller ind. Men jeg tænker også på om der nogen der har kendskab til træningsforhold eller psykologiske faktorer, der har indflydelse.

  2. Hej Augustinus fed træning og altid super motiverende at læse lidt i din log!!;)

    Jeg kan huske det engang var din "plan" at søge frø. Hvad gør at du har skiftet mening og foretrækker jæger nu? :)

  3. skuldrene skal bevæge sig lidt. Man skal rotere en smule i forhold til sin højde akse. Så hvis dine skuldre bevæger sig frem sammen med armen og ligeledes tilbage med armen så tror jeg det er som det skal være.

    (har dog os hørt noget om det der bambus)

  4. Hej Kahlua-kalv, først vil jeg gerne undskylde hvis jeg har skrevet i en nedladende tone. Det var ikke meningen, men kan godt se det jeg skrev nok ikke er formuleret på den bedste måde.

    Ja okay det var nok i 70'erne vi fik de større løbesko;)

    jeg skal skal prøve at komme med noget dokumentation.

    Hvis du ser på en løber der er midt eller måske svagt forfodslander så vil han med moderne løbesko højst sandsynligt ramme jorden med hælen først på grund af den markant tykkere hæl. her vil jeg igen henvise til den her hjemmeside: http://www.barefootrunning.fas.harvard.edu/index.html

    Følgende er bare noget jeg har læst i bogen "Born to run" så jeg kan ikke lige henvise til nogle konkrete undersøgelse, men jeg synes dog det giver mening..

    Men det bliver nævnt at ham der opfinder den moderne løbesko gør det med den hensigt at dæmme op for løberknæ. Teorien må være at når man, istedet for at fjedre i læg og lårmuskel som man gør med forfodslanding, så skal den tykke sål optage støddet. Umiddelbart virker det også meget smart men der er også en artikel her på MOL der antyder at denne pude kun hjælper på stødet i hælen, stødet vil egentligt bare blive værre i knæ og hofte(http://www.motion-online.dk/diverse/udstyr/daempning_i_loebesko_forhindrer_ikke_skader/)

    Jeg er ret sikker på at hvis du løber på hårdt underlag i barefødder eller sko med tynd sål, så vil du blive ødelagt hvis du løber med hællanding.. så jeg er da overbevist om at du rent faktisk skifter løbestil når du løber med dine pigsko på, jo mindre du altid løber med for/midtfods landing :P (joke)

    Med hensyn til det at vi er skabt til at løbe og har gjort det i 2mio. Så er det os bare noget der står i bogen "Born to run". Jeg ærger mig lidt over at jeg ikke lige overstregede det dengang jeg læste bogen. Men det bogen siger er at undersøgelser har vist at der er utroligt mange dele af vores krop der er 100% minded på løb, det er kun takket være vores evne til at løbe at vi (homo sapiens) overhaler (neanderthalerne) selvom vi egentligt er dem langt underlegne i både styrke og hjerne størrelse. Jeg kommer nok ikke uden om at jeg nok lige må have læst op på det igen..?

  5. Kahlua Kalv.. Vi startede først med decideret hællanding for en 20-30år. Nike opfinder et produkt og derefter et marked ;)

    Som RuneB os nævner ville vi gå i stykker hvis vi løb hællanding barfodet.

    http://barefootrunner.co.uk/are-we-hardwired-to-run-efficiently

    tjek linket, to videoer. Den første viser hvordan vi alle ville løbe naturligt. Og det gør den anden vel også, men det interessante er at det jo netop var sådan vores forfædre levede og jagede(altså "persistence hunt") for nok 2mio. år siden..

  6. fakta:

    -Menneske kroppen er ikke skabt til at hæl lande

    -Mennesket har løbet i 2mio. år

    vi er skabt til at løbe for fanden, drop de store overbeskyttende løbesko og start med noget forfodslanding.

    Poserunning kan da ikke være helt galt når nu alverdens top atleter bruger metoden(Haile Gebrselassie, det amerikanske tri-landshold, craig alexander bruger også forfodslanding og han er nu 2x Hawaii ironman vinder)

    "Moderne" løbesko ligger jo op til hæl landing så det kan jo blive lidt svært at for/midt fodslande med så står en springmadras monteret på hælen. Prøv istedet med nogle minimalistiske sko.

    Det er klart der vil være en tilvænnings periode hvis man går fra hæl til forfodslanding da man jo bruger mange nye muskler i fod og læg.

    kanon god hjemmeside: http://www.barefootrunning.fas.harvard.edu/

    kan også varmt anbefale bogen "born to run" lige meget hvilken løbestil man sværger til er det en fantastisk inspirerende og god historie;)

  7. Hej,

    til tråd starter... jeg synes du skal løbe barfodet det er endnu billiger.

    Ellers så køb nogle minimalistiske sko, fx indendørs fodboldsko tror jeg ville være gode!

    Også det ellers bare ud og lave noget forefoot-strike.. (drop heel-strike og store løbesko)

  8. tak for svaret.

    Ja, knæet er helt klart stadig skadet i et vist omfang, og da jeg har haft skaden i længere tid er musklerne heller ikke helt "vågne" endnu rundt om knæet.

    Men nej en knee strap er nok en dum ide..

    .. ja har læst lidt om det der aquajogging, og set nogle film på youtube, men ik rigtigt sikker alligevel på hvordan det skal udføres korrekt.. skal man løbe på bunden eller på så dybt vand at man ikke er i kontakt med bunden?

    Det jeg ellers gør for at blive skaden kvit er noget massage bl.a. med en iskop og ellers lidt cykling samt crosstrainer og derudover lidt balance øvelser.

  9. Hej jeg har døvet med en knæskade igennem længere tid.

    Men det er nu kun symptomer på løberknæ tilbage!

    I den forbindelse vil jeg lige høre om det er en fordel at bruge en såkaldt knee strap når jeg træner?

    den skulle støtte den overbelastede sene og jeg ville på den måde kunne træne mere.. vil det så gøre at jeg vil være istand til at vende endnu hurtigere tilbage fra min skade, eller vil en knee strap blot overtage noget af knæets arbejde og i realiteten vil jeg dermed skulle vente længere før mit knæ er raskt igen??

  10. At være totalt blind overfor nye muligheder mener jeg er det mest tåbeligste.

    Jeg skal helt sikkert afprøve forfodsløb.. og jeg er helt sikker på at med lidt tålmodighed så vil man på den lange bane opnå bedre resultater og langt færre skader.

    muskel styrken i benene er det mindste problem her, det man skal passe på er sener og led der har en væsentligt længere tilpasnings og restituerings periode. Så lige godt om man vil løbe med hæl eller forfods isæt skal man starte MEGET langsomt ud hvis man ikke er vant til at løbe.

  11. Der er ingen beviser for at de kendte løbesko (som er lavet til at lande på hælen) forebygger skader. Tvært imod.

    Derfor er tanken med hele det her barfods/for og midtfods løbedille at man smider alt det kunstige støtte væk, og i stedet løber naturligt som vi nu engang er skabt til at gøre det. Hvilket så skulle resultere i både færre skader men også bedre resultater!

    Hvis man går ind på "Ecco's" hjemmeside så kan man læse en del om deres arbejde med at udvikle en sko der kan hjælpe dig til at blive midt/forfods løber.

    så derfor til det første spørgsmål i tråden: I denne verden er der ikke noget der hedder støtter, jo mindre du er ekstrem pronerer/supinerer, ellers klarer kroppen det hele af sig selv hvis du bare er tålmodig og giver kroppen tid til at vænne sig til den nye form for belastning.

    På youtube vil du os kunne finde rigtigt mange videoer specielt med Newton Running.

  12. Igen en fin video som viser det den skal, nemlig vejrtrækningen og den forklarer tingene rigtig godt, men hvor er han dog dårlig til at holde høje albuer over vandet, her lader han bare armen falde så snart at hånden har rørt vandet. Dette kan give nogle rigtig dejlige vrid i skulderen som kan fører til smerter og i sidste ende til en svømmeskulder, som ikke er særlig sjov at have med at gøre.

    bare nysgerrig, hvad mener du med at han lader armen falde for tidligt ? .. som jeg ser det, sætter han hånden i vandet i sidste öjeblik da armen er næsten helt strakt frem og hvordan og hvorfor skal armen så ikke glide med ned ?

  13. Hej, jeg er spændt på at höre hvad du bestemmer dig for. Hvis du bliver i militæret fremtil optagelses pröverne i frömandskorpset optjener du vel en masse CU, du kan få gavn af senere, men det skal selvfölgelig heller ikke gå udover din motivation for at gennemföre uddannelsen til frö?!

  14. det svært at sige hvorlang tid du skal holde det i ro. Men pröv med noget let træning for musklerne omkring knæet så du for lidt gang i blod gennemströmningen - det vil hjælpe til at det heler hurtigere, såfremt og hvis det er en overbelastningsskade. Du kan evt. også pröve at smide noget is på.

    Kan du beskrive skaden, altså hvordan og hvor gör det ondt helt præcist ?

  15. Noget af det vigtigste er kvaliteten på gear. Tit sammensætter “sælgeren” cyklen sådan at gear og bremsekomponenter kommer fra tusindvis af forskellige modelgrupper, og man skal derfor være lidt af en ekspert på området for at vide hvad det er man köber. Det du kan göre for at være sikker på hvilken kvalitet du köber, er at köbe en cykel hvor alle komponenter(eller så vidt muligt) er fra samme modelgruppe. Tjek evt. på shimanos hjemmeside der får man let et overblik over hvilken modelgruppe der er dårligst og bedst samt midt i mellem :) .. dette bliver måske lidt dyrere, men så er du også sikker på at have en cykel du bliver kanon glad for og som vil holde i lang tid uden problemer;)