Safirpigen

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Safirpigen

  1. Generelt har hele din krop godt af at blive trænet/styrket, samt at kroppen bliver mere stimuleret til at vokse hvis du aktiverer alle de større muskelgrupper ved træning. I dit tilfælde vil de par kilo muskelmasse som jeg kunne tro du måske mere trængte til at tage på end at tabe i fedt, har jo aldrig set dig, se "opstrammende" ud, for at bruge et popsmart udtryk.

    I forbindelse med ethvert vægttab vil der ryge mere eller mindre muskelmasse, afhængigt af hvor godt styr du har på energiforbrug og indtag, men derudover skal kroppen stimuleres til at holde på muskelmassen. Løb er ikke ligeså effektivt til det som styrketræning er. Har ikke andet end min egen erfaring at bakke det op med nu. Dine lår vil helt sikkert blive tyndere af cykling og løb,ved vægttab, men de kommer ikke nødvendigvis til at se mere trænet ud, hvis du forstår det som værende bare en lille smule synlig muskeldefinition?

    Jeg tror bare ud fra hvad jeg forstod dit mål som, at du vil have mere gavn af at styrketræne, gerne med løb og cykling ved siden af, og ikke fokusere så meget på at tabe dig. Jeg hæfter mig måske for meget i at du siger du gerne vil have din lår til at se mere trænet ud(?), for hvis det skal opnås skal der også være lidt mere muskelmasse end gennemsnittet, behøver ikke være meget for at opnå det du vil, nedenunder underhudsfedtet. Har du ikke planer om at øge muskelmassen betydeligt eller holde på den ved styrketræning skal du meget langt ned i fedtprocent for at fremhæve den mindste streg henover låret og det bliver din numse ihvertfald ikke rundere af. :wink: Ret mig hvis jeg misforstår dig.

    Jeg vil prøve at se, om jeg ikke relativt snart kan (tage mig sammen til at) komme i gang med at træne hele kroppen lidt. Jeg ved godt, det er det sundeste. Jeg tror også, mine arme vil have godt af det, for jeg har hypermobile albueled og noget mere eller mindre kronisk seneskedehindebetændelse i håndleddene.

    Derudover tror jeg, at vi kører lidt rundt i hver vores subjektive opfattelser af, hvornår noget ser trænet ud, og hvornår det ikke gør. :wink:

    Min konklusion er vist blevet, at jeg lige nu vil holde fast i at smide lidt mere fedt (og så må min krop gerne være lidt samarbejdsvillig og tage det de rigtige steder fra), og så vil jeg efter det vurdere, hvor jeg har lyst til at forsøge at få lidt mere muskel på og hvor meget. Jeg tror, jeg har nogenlunde styr på min kost, så jeg håber ikke, at jeg taber for meget muskelmasse lige nu. Derudover skal jeg have gjort løbetræningen til en god vane og forbedre min kondition. Jeg vil nok oprette en log og tage nogle billeder, så jeg bedre kan holde styr på, hvordan/om det går fremad.

  2. Du kan ikke seriøst mene at du tror en pige på 52kg (=ingen muskelmasse what so ever!) får et trænet udseende af at tabe sig? Få lige lidt proportioner på tingene.

    Jeg har svært ved at forstå den tankegang at man kun vil træne en enkelt del, "og så lidt arme og mave"... Du har IKKE noget problem med vægten. Hvis der er ved noget formen på din krop du vil ændre er din nuværende vægt og fedtprocent(selvom den skulle være på omkring 20) et meget udgangspunkt for at opbygge noget muskelmasse. Men gør dig selv en tjeneste at gøre det ordentligt. Ikke noget "lidt mave og numse".

    Jeg har svært ved at se, hvorfor det skulle være så ulogisk, at man finder nogle af ens kropsdele meget pæne og andre mindre pæne, og derfor vælger at koncentrere sin indsats om sidstnævnte? Det giver meget god mening for mig.

    Det er jo netop ikke fordi, jeg tror, jeg har et problem med vægten, at jeg ikke umiddelbart vil træne mine arme og min mave – snarere det modsatte. Fordi jeg ikke er overvægtig, og fordi jeg ikke har nogen ujævnt fordelte fedtdepoter på armene eller maven, så synes jeg egentlig, at de er meget pæne i deres nuværende tilstand. Derfor har jeg i øjeblikket ikke den store motivation til at øge min muskelmasse her – dermed ikke sagt, at det ikke er noget, jeg har lyst til at forbedre om f.eks. et par måneder eller et halvt år.

    Derimod er jeg motiveret til:

    1. At få tyndere lår, der ser lidt mere trænede ud – dvs. jeg vil gerne af med noget af det fedt, der sidder lidt ujævnt fordelt. Jeg synes selv, at min muskelmasse her er fin nok – dvs. jeg vil være tilfreds, hvis jeg kommer af med noget fedt, og det vil være ok, hvis jeg får lidt flere muskler på længere sigt, men det er ikke noget mål i sig selv.

    2. At få en pænere numse, hvilket vil sige, at den skal være lidt rundere i stedet for flad. Den behøver ikke nødvendigvis blive mindre. Jeg vil gerne af med noget fedt, fordi det sætter sig, så min numse ser flad ud + det giver mig appelsinhud. Jeg vil gerne have flere muskler, fordi min numse så ser rundere ud.

    Så ja, det er formen ved (noget af) min krop, jeg gerne vil ændre, men jeg vil ikke være tilfreds med ”bare” at få flere muskler uden at mindske nogle fedtdepoter også. Jeg kan så forstå, at du synes, jeg skal koncentrere mig om musklerne først. Det vil jeg gerne høre argumentet for? :smile:

  3. Dine lår kan efter en løbetur føles fastere fordi:

    ¤Der er et øget "tonus" eller hvilespænding i dem

    ¤Mindre væskeansamlinger i dit bindevæv forsvinder - eller bliver i hvert fald mindre - efter en løbetur

    ¤Let ubalance i saltbalancen efterfølgende

    Sikkert en blanding af dem alle tre.

    Lunges er en fin øvelse til at træne baller, især hvis du laver reverse lunges, som er hvor du træder tilbage.

    OK. Tak for svaret. :smile:

    Det er lidt et paradoks, fordi det jo er umuligt at tage muskler på og tabe sig samtidigt. Men, du kan stadigvæk skabe illusionen af, at du er veltrænet uden egentlig at forøge din muskelmasse markant.

    Jeg er klar over, at jeg ikke kan tabe mit fedt og øge mine muskler på samme tid, det var også derfor, jeg var i tvivl om, om det var nogle fordele eller ulemper ved hvilken rækkefølge jeg vælger at gøre det. Som det er nu, er jeg i gang med at tabe lidt af fedtet først, hvilket jeg så regner med at holde fast i.

    Hvis du taber det overflødige fedt og kommer ned på en fedtprocent som ser pæn ud og samtidig er sund(vi skal ikke have anereksi her), så vil dine muskler også virke mere fremtrædende. Ved efter dit meget lille vægttab(tager nok omkring 2 måneder, hvis du ved hvad du laver), at styrketræne let/motionere, så vil du opleve en mere "fast" krop. Ikke ensbetydende med at dine muskler er blevet større, de er blot strammere som følge af den stigende aktivitet.

    Ja, altså det jeg overordnet gerne vil opnå, det er en lidt slankere krop, der også ser mere veltrænet ud end det er tilfældet i øjeblikket. Det jeg så først og fremmest synes er mine problemområder, det er min røv og mine lår. Derudover vil også gerne have slankere læg, men lad os nu se om løbetræningen er enig med mig i det på lang sigt... :wink: Uanset hvad burde der også forsvinde lidt fedt dér.

    Jeg er dreng, men min personlige vurdering af, hvilke muskler der egner sig til at skabe illusionen af en sund og veltrænet krop er, at du får en flad mave(fedt-%-tab), samt en 'opstrammet' mave, uden at have mavemuskler der er for fremtrædende(det er næsten umuligt, medmindre du virkelig, virkelig går efter det, så ikke bliv bange for at ligne en bodybuilder... Det kan du ikke medmindre du VIIIIIIIIIIIRKELIG ved hvad du laver)

    Du bør også have 'baderingen' helt væk, men det kommer naturligt når fedt-% kommer ned.

    Min mave er temmelig flad allerede - der er en lille portion fedt lige under navlen, men jeg har slet ikke noget, der bare minder om en badering. Om maven så er decideret opstrammet er lidt en anden sag, men det er ikke noget jeg har tænkt mig at gøre noget ved lige med det samme. Det er min plan, at jeg på et tidspunkt skal træne maven og armene lidt, men det er slet ikke noget, jeg prioriterer særligt højt lige nu.

    Jeg har i øvrigt lige målt min fedtprocent efter den yderst pålidelige målebåndsmetode :wink: , jf. en artikel her på MOL. Den sagde så 16,1 %, hvilket jeg synes lyder meget undervurderet. Jeg tror roligt, jeg kan ligge en 4-5 % til det tal. Det ligger mig i hvert fald fjernt at min fedtprocent skulle være under 20.

    Jeg mener det er vigtigt, at du fokuserer på hele kroppen og ikke bare én del, fx røven, for du kan altså ikke træne dig til en fastere og rundere røv(den bliver blød igen når du ikke træner, det er det jeg mener ;)), du kan kun træne dig til en større røv(=muskelmasse).

    Glem ikke ryggen, glem ikke brystet og glem især ikke armene. Piger er så skide bange for, at de bliver til bodybuildere på 2 måneder. Det tager flere år at komme dertil, hvor man har bodybuilder-udseendet og det er enormt svært for piger modsat mænd, fordi mænd naturligt har muskelmasse og forudsætningerne for at skabe det.

    Det jeg mener med en rundere røv er, at jeg forestiller mig, at flere muskler vil få den til at se mere rund ud - ved at der f.eks. er en større muskelmasse på den øverste halvdel af balden, hvor den lige nu går mere fladt ned, fordi fedtet mest placerer sig lidt længere nede på mig. Størrelsen har jeg ikke tænkt så meget over, jeg vil bare gerne have, at den får en pænere facon, hvilket jeg regner med, at muskler i stedet for fedt vil kunne hjælpe med.

    Jeg har i øvrigt overvejet, om jeg skulle oprette en log - mest for min egen skyld, så jeg kan holde mig selv lidt til ilden. Derudover skal jeg vist også have taget et par billeder, så jeg kan se om det går fremad.

  4. Jeg spiser Valmue fra Gamle Mølle, som har masser af kerner, hvilket jeg godt kan lide. Der er også mange kostfibre i.

    Protein: 7,5 g.

    Kulhydrat: 29 g.

    Fedt: 7,5 g.

    Kostfibre: 11 g.

    Goliath fra Kohberg er også super, og der er endnu flere kostfibre i, men det er vist også noget dyrere, hvilket min SU er knap så glad for.

  5. Jeg er i gang med at tabe et par kilo og derudover vil jeg også gerne have opbygget lidt muskler på numsen, da den er temmelig flad og ikke så heldigt formet pt. Jeg er netop begyndt at løbe, og derudover havde jeg forestillet mig at begynde at lave nogle lunges eller noget i den stil. Lyder dette helt galt i forhold til at nå mit mål? Jeg træner ikke i et center, hvilket jeg helle ikke kommer til (men jeg er udmærket klar over, at det ville være det mest effektive). Jeg cykler ca. 70 km. om ugen til og fra skole osv., men plejer ikke at dyrke nogen motion udover dette.

    Som sagt er jeg pt. i gang med at forsøge at tabe lidt af fedtet, og jeg har, så vidt jeg kan vurdere, et mindre energiunderskud – jeg har i hvert fald tabt mig en smule inden for den sidste uges tid. Jeg er imidlertid i tvivl om, hvorvidt det er bedst at fokusere på at smide lidt fedt nu, og så gå over til at forsøge at få lidt muskel på om et par måneder eller det omvendte? Eller er det lidt lige meget?

    Jeg vejer i øvrigt knap 52 kg. og er 165 cm. høj.

    Herefter jeg har været ude at løbe en 4-5 gange, kan jeg mærke, at mine lår føles fastere (hårdere) – er det fordi, at musklerne bliver stærkere pga. den øgede belastning? For de burde jo ikke blive større.