windsurfer

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by windsurfer

  1. Hej

    Jeg vil gå efter den mest optimale løsning og få lavet et par indlæg du både kan træne med og gå med i almindeligt fodtøj. Jeg går selv med indlæg og har givet 1100 hos en bandagist for 2 stk. Det fine ved at få lavet indlæg af en bandagist er, at man kan få dem rettet af flere omgange, så de passer helt perfekt til din fod.

  2. Når det handler om korsbånd, kommer man ikke uden om et langvarigt og intensivt genoptræningsprogram, så kosttilskud mv. kan ikke gøre det alene :-) Men det kan bruges til genopbygning af muskler mv. ud over naturligvis en sund kost.

  3. Hej

    Synes ikke det er nemt at give et entydigt svar på om du skal lade dig operere eller ej, fordi det er svært at svare på hvordan resultatet bliver efter en operation. Men de fleste korsbåndsoperede jeg kender incl. mig selv har ikke fået det samme knæ, som før operationen og det skal man selvfølgelig tage med i sine overvejelser. Det kan f.eks. være problemer med at strække knæet. Men du kan jo starte med at styrke musklerne omkring knæet og hvis det ikke er nok, overveje operation. Er du først opereret med et dårligt fungerende knæ, kan det ikke gøres om!

  4. Hej hej!

    Jeg er nu for anden gang med blot 1½ års mellemrum blevet opereret for et overrevet korsbånd.. Anden gang blev min menisk samtidig syet..

    Jeg ville så blo høre om nogen herinde kunne hjælpe mig med hvordan jeg står angående forsikring den 2. gang ???

    Personligt, så har jeg ingen forventning om noget her anden gang, men ville da lig være sikker, så håber nogen herinde kan hjælpe? :)

    Mvh

    Elmander88

    Hej

    Jeg har selv fået genoptaget en forsikringssag 2. gang. Første gang blev jeg menisk opereret og anden gang korsbånd. Jeg kom 3 % op i mengrad eller hvad det nu hedder. Så vidt jeg husker fik jeg egen læge til at udtale sig, som så jeg sendte ind til forsikringen. Senere blev jeg vist indkaldt til en speciallæge vurdering mhp. at fastsætte méngraden. Så det er vel noget med en fornyet vurdering af din méngrad. Og hernæst er det vel også et spørgsmål om du ifht. din forsikringspolice kan få flere erstatninger på samme knæ. Ved nogle forsikringer (eks. forsikringsskift) skal man ganske enkelt fraskrive sig retten til erstatning ved nye skader i samme knæ, hvis man vil tegne forsikring der. Men det må stå i din police?

    God fornøjelse :-)

  5. Ok så en bandagist skal ikke bruge andre oplysninger fra en læge? Hvad er forskellen på den måde en kiropraktor og en fysioterepaut vil behandle dette problem?

    Hej

    Nej en bandagisk kan man selv opsøge. Behøver ikke henvisning. Jeg ved også at flere kiropraktikere er begyndt at lave indlæg. Det var lidt grunden til, at jeg skrev, at man skal "se" sig godt for. Fik selv lavet et par til 2100 som jeg ikke kunne bruge, da de ikke kunne rettes til, så spørg dig for.

    Ud fra min erfaring vil en kiropraktiker arbejde i låste led etc, hvoimod en fysioterapeut vel mere arbejder ud fra massage og øvelser ifht. til problem. Men der er også forskel på de metoder de enkelte fysioterapeuter og kiropraktikere anskuer tingene på.

    Men jeg er hverken læge, fys. eller kiropraktiker, men blot en tøs der selv har haft mange knæ skader :-)

  6. Hej

    Hvad med indæg i skoene lavet af en bandagist, hvis altså årsagen skyldes forkert fodstilling? Mht. indlæg er min erfaring at man skal "se" sig godt for. Jeg har fået mine lavet ved en bandagist, hvor de kan rettes til.

  7. Hej

    Jeg er selv operereret i knæet 3 gange efterhånden, bl.a. 2 x minisk, 1 x korsbånd osv. Det er meget individuelt hvor hurtigt man kommer igang, men min erfaring er helt klart at en dygtig fysioterapeut er at foretrække, også efter en menisk operation. Vedkommende vil kunne guide dig omkring hvilke muskelgrupper du særligt skal fokusere på og hvilke ting man bør undgå ifht. til netop din skade. Og også omkring hvornår dit knæ er så stabilt, at du kan komme tilbage til decideret sport. Det ville jo være ærgeligt at gå for tidligt igang og dermed få en ny skade.

    Held og lykke.

    Birthe

  8. Har brug for nogle gode råd for at få kroppen på højkant.

    Fik for ca. 2 måneder siden fjernet en løs skrue i knæet fra en tidligere korsbåndsoperation. Den løse skrue har bevirket, at jeg sikkert over flere år har fejlbelastet kroppen, idet jeg ikke har kunnet strække knæet ud. Efter jeg har smidt krykkerne har jeg store problemer med fejlbelastning af især nakken, da jeg stadig falder ind på foden i den side skruen sad. Jeg er igang med genoptræning ved fysioterapeut, bassin træning osv, men kunne godt tænke mig at vide om eksempelvis proteiner kunne fremme processen med at opbygge mine muskler igen.

    Og i tilfældet ja hvilke?

    På forhånd tak.

    BR

  9. Hej Anders

    Tak for din påske hilsen :bigsmile:

    Det lyder som en hård omgang, du har været igennem. Skal vist være glad for, at jeg kunne nøjes med "en 4 i 1".

    Det går også fremad her. Knæet har dog hævet en del, men synes det begynder aftage, så jeg kan holde til lidt mere. Knæet strækker igen 100 %, så nu håber jeg bare, at ryggen snart kommer iorden igen. Men de siger, at det kan tage langt tid, når det er noget man har gået med i flere år. Det er lidt tankevækkende hvad sådan et knæ problem kan gøre ved resten af kroppen...

    Men pøj pøj med genoptræningen.

    Mange hilsner

    Birthe

  10. Hej Anders

    Tak for din påske hilsen :bigsmile:

    Det lyder som en hård omgang, du har været igennem. Skal vist være glad for, at jeg kunne nøjes med "en 4 i 1".

    Det går også fremad her. Knæet har dog hævet en del, men synes det begynder aftage, så jeg kan holde til lidt mere. Knæet strækker igen 100 %, så nu håber jeg bare, at ryggen snart kommer iorden igen. Men de siger, at det kan tage langt tid, når det er noget man har gået med i flere år. Det er lidt tankevækkende hvad sådan et knæ problem kan gøre ved resten af kroppen...

    Men pøj pøj med genoptræningen.

    Mange hilsner

    Birthe

  11. Hej Anders

    Håber din operation er gået godt og du er ved godt mod.

    Jeg har min overstået. Det blev dog ikke til en genoperation af korsbånd, men istedet 4 andre skader i knæet. Bl.a. en løs skrue fra tidligere korsbåndsrekonstruktion, menisk mv. Så selvom det sammenlagt er mindre omfattende har jeg snart tilbragt 14 dage på sofaen og nu husker jeg virkelig hvor kedeligt det er. Jeg er startet genoptræning hos fys. med masser af hjemmeøvelser (ja så går tiden da med noget :-)), men jeg er godt nok spændt på, hvor længe sådan en omgang tager. Jeg har jo ikke rigtig noget at sammenligne med. Men håber bare resultatet bliver godt, så jeg kan begynde at drømme lidt om at komme ud at røre mig igen :bigsmile:

    Mvh

    Birthe

  12. Hej Anders

    Pøj pøj med operationen. Håber det går godt og du snart er på benene igen. Kan godt forstå du er lidt små nervøs.

    Jeg skal under kniven den 18. feb. så vi følges pænt ad indtil videre. Pu ha der venter en god portion genoptræning, men jo for eget bedste...!

    Men held og lykke :4thumbup:

    Mvh

    Birthe

  13. Hej Anders

    Jo der har været drøftet flere forskellige muligheder ifht. hvad mit nye korsbånd skal laves af. Der kunne f.eks godt bruges den sene der sidder under knæet, men det er noget med, at 15 % får betydelige knæ-smerter efterfølgende. Så det er selvfølgelig en opvejning af fordele og ulemper ved de forskellige muligheder. Jeg har haft et meget kompliceret forløb efter min operation, så for mig er det også et spørgsmål om, at det bliver bedre denne gang og undgår de smerter/gener der overhovedet kan undgåes.

    Min knæ skade er efterhånden en meget "gammel" historie. Fik fjernet minisk for ca. 10 siden. Korsbåndsopereret for 4 år siden, men aldrig med et særlig godt resultat. Jeg har aldrig kunnet strække mit knæ ordentlig ud, men lægerne har ikke rigtig villet anderkende, at det var et problem. Langsomt begyndte jeg at få problemer med bækken, hofte, ryg mv. og sidste år blev det så voldsomt at kroppen bare brændte total sammen. Så jeg ser meget frem til operationen :-)

    Vi skrives ved :-)

    Mvh

    Birthe

  14. Hej Anders

    Tak for det. Håber også at operationen går godt.

    Det ville være fint at udveksle erfaringer undervejs. Det er jo lidt en sej omgang, der venter.

    Jeg skal opereres på Århus Kommune Hospital. Jeg har endnu ikke fået den præcise dato for operation, men regner klart med, at det bliver i februar. Det er ihvertfald hvad de har lovet.

    Jeg har haft præcis de samme tanker omkring smitte-overførsel som dig ifbm. med knoglemarv osv. Lægen fik mig imidlertidig godt beroliget og fortalte, at den knogle marv bank/organ donor bank de bruger i Belgien, er meget seriøse omkring sikkerheden mv. Men da jeg læste dit indlæg, kunne jeg da godt mærke, at jeg fik et par klumper i halsen.

    Jeg glæder mig også utrolig meget til at få operationen overstået, primært fordi det stramme korsbånd giver mig så store gener i bækken, læn, hofte mv. at jeg har været sygemeldt i perioder.

    Men lad os skrives ved. Det er nok dig, der først kommer under kniven. Pøj pøj :-)

    Mvh

    Birthe

  15. Hej Anders

    Skal selv samme tur igennem som dig, men fordi at mit korsbånd er lavet for stramt og betyder jeg ikke kan strække knæet 100 %. Tror det er meget forskellig fra person til person hvordan operationen gribes an. Ved at man i nogle tilfælde er nødt til at operere af 2 omgange, dvs. få lavet de gamle borerkanaler inden et nyt korsbånd kan sættes fast. I mit tilfælde mener de dog umiddelbart, at det kan laves via én operation. Mine borekanaler skal "lukkes" med knogle marv fra en knogle marvs bank (eller hvad det nu hedder :-) ) ligesom mit nye korsbånd skal laves af en sene fra en organ donor. Forventer også at blive opereret i løbet af februar og mit erfaringsgrundlag er derfor sparsomt ifht. dine spørgsmål. Men jeg er også spændt på at høre fra nogen, som har været turen igennem.

    Vil ønske dig held og lykke med operationen :-)

    Mvh

    Birthe