HelseXpert

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by HelseXpert

  1. Beta-Caroten og E-vitamin generelt har været utroligt omdiskuteret. Ikke mindst fordi Motions- og ernæringsrådet kom med en advarsel for et halv års tid siden. Det var dog (igen) en opsummering af gamle analyser. Det er imidlertid rigtigt at nogle antioxidanter i store mængder bliver pro-oxidanter men så skal de spjøjtes direkte ind i blodet istedet for at optages gennem tarmen.

    En anden ting de gamle undersøgelser har været anklaget for er de ensidige forsøg udelukkende med beta-caroten. Mange forskere mener at man skal måle beta-caroten i forhold til kostvaner og livsstil f.eks. grønsagsspisning og rygevaner.

    Det er imidlertid fastslået at en de tre hoved antioxidanter Vitamin A, C og E virker bedst når de kombineres. De forstærker så at sige hinandens effekt så de kan med fordel tages sammen.

    Derudover vil Zink og selen være med til at give en pænere hud fordi der typisk indgår metaller som bindemiddel i vitaminstofskiftet.

    Det er også påvist at antioxidanter i frisk frugt og grønsager har en bedre kvalitet især hvis de er dyrket økologisk. Frugt og grønsager der dyrkes økologisk får nemlig lov til selv at udvikle deres kemiske forsvar. Disse forsvarsstoffer er typisk meget farvestrålende rød-orange og indeholder også andre carotener så det kunne være at et høje grønsagsforbrug kunne løse opgaven bedre.

    Indholdet af beta-caroten i gulerødder er 5,44 mg / 100g så det er under 1 Kg gulerødder om dagen. Kokos olie indeholder derimod 200mg / 100g men er en mættetfedtsyre tilgengæld er det mindre end 25g kokosolie om dagen

    "Du bliver syg af det du spiser / Du bliver rask af det du spiser"

    /HXP

  2. Der er lavet en hel del studier på borage (hjulkrone) efterhånden både ift. atopisk dermatitis, vægttab, ledegigt m.m og der er ikke rapporteret bivirkninger om toksisk virkning. Jeg kan huske at Zurier et al undersøgte den toksiske effekt i et mini-review der desværre ikke er tilgængeligt via pubmed, men Embase. Der var ikke grund til bekymring.

    Det er rigtig at det er dokumenteret at hjulkroneolie ikke er toksisk. Hjulkrone olie laves af blomsten og man har fundet ud af at stænglen er toxisk.

    Derfor er hjulkrone olie opført på fødevarestyrelsens liste over Toxiske fødevare. Hvis man vil sælge Hjulkrone olie i Danmark skal man påvise at der ikke er spor af stængelgift (Kan ikke lige huske hvad det hedder) i olien. At få dette gjort er både dyrt og svært hvorfor mange istedet udskifter Hjulkrone olie med en anden type olie.

    "Du bliver syg af det du spiser / Du bliver rask af det du spiser"

    /HXP

  3. Du har mange gode idéer, men helt ærligt, vi snakker jo ikke denne detaljegrad, for at gå få kilo ned i vægt. Hvorfor skal tingene straks angribes på en sådan pernitten måde? Det kan måske være relevant når vi snakker cut til det ekstreme, men tilfældet her er et andet..

    Almindelig omtanke og føling med kroppen kan vel få én et langt stykke af vejen. Træn hårdt: styrke og masser af kredsløb. Spis fornuftigt, ikke fanatisk. Det kan ikke være et must at sidde og måle skefulde af den ene og den anden fine olie.

    Det er dokumenteret at kun 50% af alle menesker kan tabe sig ved at træne mere og spise mindre.

    Viden om hvilken effekt kost og sygdom kan have kan hjælpe nogen. Resten må finde andre veje.

    Extremt????

    "Du bliver syg af det du spiser / Du bliver rask af det du spiser"

    /HXP

  4. Som nævnt kan der være flere grunde til du ikke tager på og en af grundene kan være forstyrrelser i dine stofskiftehormoer. Dette er sådan set meget naturligt hvis man spiser en kost med meget mælk og hvede. Hos flere mennesker med stofskifte forstyrrelse har man observeret at disse er i stand til at danne morfinpeptider idet deres protein nedbrydning ikke fungerer optimalt. Morfinpeptider er et naturligt hormon der fungerer biokemisk ligesom morfin. Det vil sige at man bliver naturlig narkoman og stoffet er mælkeprotein og gluten (protein i hvede). Når man på den måde overdøver kroppens naturlige hormonproduktion kompenserer kroppen på forskellig måde. Dette kan være ved at stoppe peristaltikken, nedsætte sexlyst og forhøje vævsnedbrydende stresshormoner. Du kan altså spise og spise men du bliver mindre og får mindre energi. Du kunne eventuelt lade dig teste for cøliaki(gluten allergi) det har samme symptomer. Man kan få en Cøliaki test til hjemmebrug.

    Det kan derfor ikke anbefales at du feder dig op på mælk og brød tværtimod vil det kun forværre din situation også selvom du ikke danner morfinpeptider lige nu.

    Du skal beslutte dig for hvordan du vil vokse. Vil du have mere fedt, flere muskler eller mere væske i kroppen. Fedt sætter sig typisk bestemte steder på kroppen og er ikke altid lige pænt. Muskler kan styres bedre ved at træne fokuseret og væske gør en pænt buttet over hele kroppen inklusiv ansigtet. Lad os starte med det sidste; kroppen suger gerne væske til sig som en reaktion på fødevarer og det sker især som fælge af overforbrug af mælk og hvede (gluten). Samtidig giver mælk en masse mættet fedt som kroppen ikke kan bruge til andet end depot. Det er derfor mælk og brød virker men din krop bliver dødsyg. Samtidig har du fået svaret på hvordan du bliver federe - spis mættet fedt. Det er det fedt der er på kød og i mælkeprodukter - du kan accelerere effekten ved at supplere med hvidt sukker - igen er mælken perfekt til det fordi den udover mættet fedt indeholder mælkesukker. Men husk du kan ikke kontrollere hvor du bliver fed.

    Jeg gætter på du gerne vil have flere muskler hvilket også er smart tænkt fordi muskler vejer mere end fedt. Hvis du gerne vil have flere muskler skal du selvfølgelig træne men derudover bør du hjælpe kroppen på vej med den rigtige næring. Hvis kroppen skal producere flere muskelceller skal den bruge flerumættede fedtsyrer d.v.s. vegetabilske olier samt fiskeolie men mens hjernen er opbygget af halvt fiskeolie og halvt vegetabilske olier er kroppen mere til de vegetabilske olier. Jeg ville vælge oliven olie fordi den smager godt og samtidig har en god effekt på blodomløbet og det skal du bruge fordi cellevækst kræver blodtilførelse.

    Derudover ved man at mængden af mitochondria stiger med muskeltræning. Mitochondria er vigtige fordi de omsætter sukker til energi og cellen skal bruge energi for at dele sig og skabe flere muskelceller. Derfor er det en god ide at tage Q10, B-vitamin, zink og magnesium samt en multivitamin med jern fordi disse vitaminer indgår som vækstfaktorer og i energi stofskiftet. Når du træner skal du spise komplekse kulhydrater som f.eks. grønsager og drikke grønsagssafter samt sørge for et lødigt protein som f.eks. soja i form af tofu, tempei og bønner. Du kan også lave soya yougurt ved at blande 1L soyamælk med 1 tsk NDS 500 (Mælkesyrebakterier) og 1 spsk. FOS (bakterie sødemiddel). Opvarm mælken til 30 grader, rør FOS og NDS i (brug en glas eller porcelænsskål ellers virker det ikke) sæt dele hele i ovnen ved 30 grader (der hvor lyset tændes i ovnen) i ca. 12 timer. Så har du frisk soja yougurt som er vildt proteinpotent men ikke skader dit stofskifte. Spis det med havregryn og tørret frugt og det smager skønt, især hvius du bruger soyamælk med vanilie.

    Held og lykke

    "Du bliver syg af det du spiser / Du bliver rask af det du spiser"

    /HXP

  5. Nu består grøntsager jo primært af kulhydrater, så det giver ikke meget mening - og selv om en kalorie "ikke bare er en kalorie", når det kommer til vægttab, så er der grænser. Men når det er sagt, så er det helt sikkert en god idé at indtage masser af grove grøntsager.

    Undskyld kulhydrater er ikke bare kulhydrater, jeg mente selvfølgelig stivelse (kartofler, pasta, brød). Denne type kulhydrater er nemt fordøjelige hvorfor de så at sige feder mere. Kulhydrater i grønsager er bundet til mere eller mindre fordøjelige fibre som gør (Dette er dokumenteret i en undersøgelse) grønsagers effektive kalorie værdi, d.v.s. hvad der optages i kroppen til halvdelen af stivelsesprodukter. Tak for at du gjorde mig opmærksom på fejlen, RuneN.

    Der virker faktisk på samme måde med nogle sukker arter. f.eks. er sukkeret i jordskokker en type der ikke kan optages i tarmen, kaldes frugto oligo saccarid (FOS). Derfor kan man spise jordskokker som slik uden at man tager på af det (snit dem i tynde skiver, pensl med oliven olie, drys med urter og evt. salt, ind i ovenen til de sprøde = lækker sund snack) - Smart ikke?

    Derudover skal man sørge for at få noget fedt. Cellerne skal bruge fedt for at kunne slippe fedtet i depotcellerne og udskifte muskelceller. Men det skal være den rigtige type fedt. F.eks. en god blanding af vegetabilsk olie og fiske olie sådan ca. en teske af hver. Olien skal være koldpresset af første presning (jomfru). Du kan også bruge friskkværnet Hørfrø i stedet for fiskeolie som drysses på grød eller müsli om morgenen.

    "Du bliver syg af det du spiser / Du bliver rask af det du spiser"

    /HXP

  6. Det er rigtigt at du skal bruge GLA fordi syntesen af GLA fra DGLA kan danne Arakidonsyre istedet for Gamma-Linolensyre. Arakidonsyre kan være inflamationsfremkaldende.

    GLA findes i følgende mængder i kæmpenatlys olie med 9%, Hjulkrone olie med 25%, Solbærkerne olie med 18% og Hampeolie med 2%. Ingen andre vegetabilske olier indeholder GLA.

    Derudover er det vigtigt at få EPA (Eicosapentatensyre) der typisk findes i fed fisk og tang for at få en pæn hud.

    Olien skal i alle tilfælde drikkes og optages gennem tarmen hvilket kan forhindres af især zink og magnesium mangel som, de fleste der spiser for lidt grønsager, render rundt med.

    Du kan få en zink test i Helsekost forretningen der kan fortælle dig om du har Zink mangel og der kan du også købe GLA/EPA som kosttilskud noget nemmere end at regne ud hvormeget olie du skal drikke hver dage eller hvor mange fisk du skal tilberede. Magnesium tager du bare til diarrégrænser og bakker derefter lidt ned.

    Derudover vil en god vitaminpille samt masser af antioxidanter og om vinteren D-vitamin være med til at holde din hud pæn. Grøn te og grapefrugtkerne extrakt kan også hjælpe til.

    Intet af ovenstående vil dog hjælpe hvis du er toxisk men det er en helt anden historie.

    "Du bliver syg af det du spiser / Du bliver rask af det du spiser"

    /HXP