Løbekvinden

Medlemmer
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Løbekvinden

  1. Det er skam ikke noget, jeg bilder mig. Jeg har mærket at den grønne te faktisk hjalp, da intet andet hjalp, men selvfølgelig skal man være åben overfor at prøve det. Faktisk er der masser af engelsk dokumentation på området, men jeg vidste ikke, at grøn te hjalp før mine symptomer forsvandt. Jeg er selvfølgelig godt klar over at et par pils i ny og næ vil kunne tage enhver smerte af hvilkensomhelst karakter, men gad vide om det hjælper på lang sigt.

    http://www.heavenoftea.com/2008/06/11/gree...a-for-athletes/

    Ser bort fra bemærkningen om kvinder her på MOL, som bilder sig alt muligt ind i anledningen af det nye år!!

  2. Dette indlæg skal ikke være tiltænkt som en reklame for brugen af grøn te. Jeg havde springerknæ i 2 måneder som følge af overdrevent løb. Jeg løber hver dag uden pause og på et tidspunkt i sommeren 2008 fik jeg springerknæ i begge knæ, hvilket jeg aldrig havde prøvet før. Jeg har før løbet og har haft smerter i mine skinneben som følge af senehindebetændelse, hvilket nok sammen med springerknæ er noget mange løbere nikker genkendende til. I sommeren 2008 måtte jeg indstille mit løb, da smerterne i mine knæ blev uudholdelige. Jeg måtte ovenikøbet bare for at gå en mindre tur tage smertestillende piller. I efteråret begyndte jeg at drikke Detox te fra Birt&Tang, som indeholder bl.a grøn te samtidigt drak jeg almindelig grøn te også, hvilket jeg ikke havde gjort tidligere i mit liv. I grøn te og alm te er der jo mange antioxidanter. Da jeg havde drukket Detox teen og grøn te ca. 2 måneder aftog mine smerter i begge knæ betydeligt og jeg kunne begynde at løbe igen. Jeg vil høre om der er nogen, der har oplevet noget tilsvarende? Den dag idag løber jeg i mere eller mindre udslidte løbesko og hver dag enten 5 eller 10 km. Før i tiden når jeg fik smerter ville jeg ofte udskifte mine løbesko idet jeg troede at det var dem, der skyldtes mine smerter, men nu faktisk pga den grønne te føler jeg mig på toppen fysisk. Er der nogen, der har haft lignende erfaringer?

    Camilla

  3. Hej

    Jeg kan godt genkende det du skriver vedr maven. Jeg tror, at fedtet ved maveområdet er det man taber sidst. Det er min egen erfaring. Jeg løbetræner for at tabe mig og mangler kun lidt ved maveområdet. Hvordan dine mål ellers og laver du anden træning end styrketræning?

  4. Hej

    Det skete for mig udebleven menstruation i nogle måneder pga for hård fysisk træning, for lidt mad, især mad med fedt i. Jeg spiste kun protein og tabte mig for hurtigt på for kort tid, så fedtet med østrogen, der skulle sætte menses igang forsvandt. Jeg satte det igang igen ved at spise mere, være mere afslappet omkring hvad jeg spiste, ikke være på streng kur og så ellers slappe af. Det kom helt af sig selv. Det vil det helt også gøre for dig, hvis du træner lidt mindre og spiser lidt mere og måske tager en lille smule på.

  5. En times Cardio fx. løb hver dag og så ellers spise sundt og varieret og stadigvæk i kalorieunderskud. Har erfaret at tabe 2-3 kilo fedt på den måde på 14 dage, men måtte stoppe med løb af en times varighed hver dag af andre årsager.

  6. Det var det samme jeg startede på med højde og drøjde. Resultaterne skal nok komme, men man skal være tålmodig og det er vigtigt ikke at overtræne for at ville se resultater med det samme!

    Jeg gad vide, hvad du spiser og hvordan din kostplan ser ud siden du ikke får flere kalorier dagligt?

  7. Hej

    Og tillykke med det nuværende resultatet :4thumbup:

    Der kan jo ske det, når man begynder at træne, at vægten tilsyneladende går i stå, fordi man oparbejder muskelmasse. Du har jo ikke været i gang så længe, så kroppen skal lige indstille sig på den kostomlægning du har foretaget dig og at du er begyndt at træne. Der går noget tid inden fedtforbrændingen går i vejret. Jeg har selv erfaret at fra jeg lavede en tilsvarende kostomlægning til at jeg havde tabt mere end 10 kilo, gik der faktisk 4 måneder. Hvis jeg var dig, ville jeg fortsætte med det gode arbejde og ikke fokusere for meget på vægten. Vej dig evt. kun hver uge eller hver 14 dag. Resultaterne skal nok komme, nu hvor du gør arbejdet, der skal til for det.

    Måske der er nogle andre, der kan sige mere om det daglige kalorie-indtag, men jeg synes ikke det er meget du får. Pas på du ikke får for lidt. Kroppen skal jo også have noget at arbejde med. Jeg har selv erfaret ulempen ved for meget motion og konstant kalorieunderskud i form af manglende menstruation.

  8. Måske der kan komme det positive ud af at undgå sødemidler at man ikke fristes til at spise mere sødt. Jeg har f.eks erfaret med Cola Zero, at når man drikker det, får man pludselig også lyst til andet sødt. Og det kan jo være ikke så heldigt, hvis man er i færd med en proces, hvor man slanker sig. Jeg giver Pallas Athene helt ret. Iøvrigt spændende at læse din historie og erfaringer, PA.

    Løbekvinden

  9. Hvilken form for konditionstræning er der tale om? Og synes hun om det? med andre ord bliver hun bidt af træningen eller fokuserer hun på, hvorfor kiloerne ikke rasler af hurtigere? På en eller anden måde bør hun helst komme ind i et træningsmønster hun synes om, så hun ikke mister modet, selvom resultaterne lader vente på sig.

  10. Hej - Er du sikker på at din kæreste helt er med i det her? Det lyder lidt for mig som om du er primus motor, men jeg kan selvfølgelig tage fejl. Måske hun mærker at du er lidt for meget fokuseret på det her, så du ikke helt accepterer hende for den hun er nu, hvilket jeg vil mene er vigtigt, når man støtter en person til at tabe sig.

    Måske der også er nogle psykologiske grunde, der er værd at undersøge for hvorfor din kæreste har fået den størrelse hun har? Psyken spiller helt sikkert en stor rolle, måske hun skjuler sig bag de ekstra kilo og hvis hun fik bearbejdet det psykiske først kunne det være, at hun hurtigere kunne tabe sig rent fysisk?

    Hvis hun ikke har været i form før skal der jo også noget til at sætte fedtforbrændingen i vejret!

  11. Hej

    Jeg har selv lidt meget af migræne og jeg ved at det havde at gøre med den måde jeg sov på, lå på med hovedet, hvor jeg fik tygget hårdt sammen i søvn. Det eneste jeg kunne gøre når jeg ville træne var faktisk ikke at træne med hovedpine, men spænde ud, dvs slappe musklerne af i ansigtet/hovedet. Piller hjælper overhovedet ikke, fordi det er en muskulær spænding. Kan det have noget at gøre med den måde du sover på? eller din øvrige livsstil? Lever du et stresset liv?

  12. Kan det være rigtigt at testetoron niveauet også vil være højere hos mandlige eliteidrætsudøvere, sammenlignet med den gennemsnitslige motionist?

    Jeg går ud fra at du overvejer om testotoron niveauet er højere hos mandlige eliteidrætudøvere ad naturens vej fordi der har jo været eksempler på f.eks cykelryttere som var blevet dopet med testotoron. Overvejelsen går vel lidt på om man som mand kan producere mere testotoron via motion på naturlig vis uden at dope sig??

  13. Hvis du går igang med at løbetræne, skal du nok regne med realistisk set, at der vil gå nogen tid før du ser eller mærker resultater, men når du først gør vil du blive høj af det.

    Jeg tænker, at hvis man er i ringe form, vil der nok under alle omstændigheder gå tid før man synes at det er sjovt at motionere uanset hvad man vælger. Det vigtige er at tage det første skridt, kvitte smøgerne ville være en god idén som nævnt og bevare gåpåmodet. Måske du kunne starte med rask gang af længere varighed og når du så er klar gå igang med at løbetræne.

  14. Jeg har også haft skinnebensbetændelse ved løb og det blev faktisk værre med de rigtige sko, som jeg var blevet testet til at bruge. Det drejede sig om at jeg overpronerer og købte sko efter test, der stabiliserede og var tunge. Derved blev smerten i benene værre, så jeg skiftede dem ud med lette sko, der ikke var til overpronation.

    Hvad angår betændelsen har jeg måttte holde pause pga. smerten i 3-4 uger før jeg kunne komme igang igen med løb.

    Jeg har stadigvæk smerte/betændelse i benene, men kan løbe det væk og kan absolut ligesom nævnt her anbefale tigerbalsam, som jeg også bruger.

  15. Min plan er, at jeg fra dags dato og indtil slutningen af min sommerferie vil træne intenst i håb om at nå ned på 100 kg. inden 1. september. Er dette realistisk?

    Mit regnestykke:

    Jeg cykler den her halvanden time på min motionscykel foran TV'et og har regnet ud, at jeg ved dette skulle forbrænde omkring 1400 kalorier (Iform.dk har en udregner). Jeg spiser derudover nogenlunde moderat og almindeligt (decideret helse er udelukket). Jeg har regnet gennemsnitskosten ud til at udgøre 2000 kalorier om dagen og da jeg har hørt, at en velvoksen man skal have 2800 kalorier dagligt, så må det give 800 i underskud, plus de 1400 jeg har cyklet væk.

    Er det derfor forkert at sige, at mit kalorieunderskud for den pågældende dag er 2200?

    Og er det ligeledes forkert at antage, at der skal 7000 kalorier brændes af, før man har forbrændt et kg. fedt?

    Med andre ord, hvis altså dette passer, skulle jeg ved halvanden times cykling dagligt (som er en dejlig undskyldning for at se TV) og moderat spisning kunne lave et underskud på 2000 kalorier dagligt - og altså 14000 om ugen. Er det derfor realistisk at kunne tabe mellem 1,5 kg-2 kg. ugentligt?

    En sidste ting:

    Vil det på nogen måde skade mig blot at blive ved med at cykle? Jeg mener, jeg træner jo ikke maven (som er størst), men den vil vel alligevel forsvinde i takt med jeg kommer ned i vægten?

    Forudsat at du fortsætter som du gør med motion og kalorieunderskud mener jeg bestemt at det er realistisk at du pr. 1 september kan komme ned på 100, måske også under 100.

    Hvis du forbrænder 1400 kcal dagligt ved cykling og får 2000 kcal dagligt ved kost, kan jeg ikke umiddelbart se at du er i kalorieunderskud. I mit hoved er regnestykket individuelt baseret på hvor meget man forbrænder og indtager dagligt. At en gennemsnitsmand skal have 2800 kcal dagligt er vel sådan som det er for en, der ikke har besluttet sig for at tabe sig og som kan leve sundt med regelmæssig motion og bevare vægten.

    Jeg ved ikke om det er realistisk for en mand at kunne tabe sig 1,5-2 kg ugentligt, måske er det. Jeg ved at man som kvinde med regelmæssig motion hver dag kan tabe 2 kg på to uger, når først fedtforbrændingen er sat op.

    Rigtigt jeg mener, at man skal forbrænde 7000 kcal for at forbrænde et kilo fedt.

    Jeg ved ikke om det vil skade dig at cykle, umiddelbart kan jeg ikke se hvorfor det skulle ske. Har du overvejet anden motion?

  16. Jeg har selv tabt 10 kilo i en periode på lidt over 2 1/2 måned med kostændringer, tilsvarende dem som du har lavet og meget motion dagligt med løb. En god idé synes jeg er ikke at fokusere på resultater af træningen, men fokusere på at træne, komme i god form og gøre den form for motion, som man synes er sjov. Selvfølgelig er det resultaterne man gerne vil se når alt kommer til alt, men efter min mening og erfaring kom de virkelig resultater først efter længere tid end 5 uger, og gerne når man ikke fokuserer for meget på, hvornår resultaterne kommer. Lav din krop om til en fedtforbrændingsmaskine og så vil det ske af sig selv. Vej dig ikke for ofte, men en gang om ugen eller hver 14 dag.

  17. Det har jeg også hørt, at træner man hårdt omdanner man fedtet til muskler og musker vejer mere end fedt.

    Det eneste jeg ved, er at det tager forholdsvis lang tid ved høj belastning med høj puls af forbrænde et kilo fedt, og om noget af det så bliver til muskler ved forbrændingen, ved jeg ikke. Jeg benytter mig mere af at se på resultater ved at kroppen forandrer sig, når fedtet tabes.

  18. Måske det kunne være interessant at beregne vha pulsuret, hvor meget du rent faktisk forbrænder dagligt ved de forskellige aktiviteter og så beregne ca. hvor mange kcal du indtager i den kost du får. Ved dagligt at få et circa-tal på hvor meget man forbrænder, kan man også få en god idé om, hvor meget og hvad man bør indtage af mad, så man kan være i kcal underskud. Tallet vil være mindre abstrakt end det er for dig nu og du vil få en mere konkret plan at arbejde ud fra med henblik på vægttab.

  19. Mener du at man via motion alene skal forbrænde det samme eller mere, end hvad man indtager gennem kosten, eller mener du blot at det samlede energiforbrug (inkl motion) skal være højere end indtaget.

    Der er væsentlig forskel og jeg synes ikke det er helt klart hvad du mener.

    1600kcal som guiboo planlægger at indtage kan jo nemt tage 2-3 timers træning ved fuld skrald at forbrænde (højintens cardio), afhængig af størrelse og kondition naturligvis. Nogen kan selvfølgelig godt finde tid og energi til at træne så meget, men jeg anser det bestemt ikke som en nødvendighed for at opnå et solidt og varigt vægttab.

    Jeg mener at man skal forbrænde mere end man indtager, hvis man ønsker et vægttab, ikke nødvendigvis via motion alene, da man efter min mening også skal have med i beregningen hvilken kost man indtager.

    Kan du forklare, hvad det er du mener, som du ikke synes er klart i det jeg siger?

    Jeg mente ikke, at guiboo skulle forbrænde de 1600 kcal, som var blevet beregnet frem til at han/hun? kunne tage dagligt, men forbrænde de kcal som det er tidsmæssigt muligt evt ved motion eller på anden måde, selvom jeg mener at motion er den sikreste måde med kostomlægning til at opnå et varigt vægttab. Kender du til en anden måde, vil det være spændende at høre om.

  20. Hvor meget i kcal forbrænder du ca. ved en times ridning, og ved styrketræning og løb? Har du et tal på hvor mange kcal du forbrænder pr. dag for de aktiviteter du foretager dig?

  21. :crazy: Stakkels de folk der ligger på 3-4000 kcal under diæt... De skal satme motionere meget så :tongue:

    Det er jo heller ikke sikkert at diæt er svaret, snarere en form for "strukturering" så man ca. ved hver dag, hvor meget man har forbrændt og hvor meget man kan indtage... Hvis man regner med at man blot ved at spise 1600 kcal dagligt og i en periode på 14 dage har et kalorieunderskud på 4000 fordi man har spist mindre end normalt, skal der alligevel en vis portion motion til for at man kan tabe sig samlet set og for at man sætter fedtforbrændingen op, så man kan tabe sig.. Det er der vel ikke noget nyt i..?!

  22. Hvor meget motion dyrker du? Og hvordan er forholdet mellem den motion du dyrker og dit kalorieindtag?

    For at opnå et vægttab, der vil noget, skal du efter min mening helst dagligt have forbrændt flere kalorier ved motion end den mængde kalorier, du indtager i kost, så du dagligt er i kalorieunderskud.

  23. Det jeg mente med at skrive 2 måneder var at for mig var det ikke nok at træne 3-4 uger med løb hver dag før jeg kunne se synlige resultater. I løbet af 2 måneder havde jeg tabt 6 kilo med en times løb hver dag. Jeg tror at for virkelig at skulle kunne se resultater bør man træne hver dag. Jeg mener, at det man taber først er væske og det kan gå forholdsvis hurtigt, først derefter begynder man at tære på fedtdepoterne.

    Måske du bør træne mere for at sætte fedtforbrændingen i vejret?!

  24. Min erfaring er, at ved intensiv træning f.eks løb og kcal underskud, går der ca. 2 måneder før man kan se resultateter på vægten. Som der bliver sagt kan man sagtens træne meget uden at se resultater, men det skal være en helhjertet indsats så man er bevidst om at træne og forbrænde mere end man indtager. Det er nok en god ide ikke at fokusere for meget på resultater og vægten, men mere mærke hvordan kroppen forandrer sig, evt måle med et målebånd ved taljen fremfor vægten. Vægten kan godt have negativ virkning, hvis man ser for meget på om man dagligt har tabt sig. Hvis man skal veje sig vil jeg råde til at man højst gør det en gang om ugen eller hver 14 dag.