Martin Lynge

Medlemmer
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Martin Lynge

  1. Man finder den der passer til ens lunger og så hver morgen og aften ånder man igennem maskinen hvor der er en belastning i som man så kan øge når det bliver for nemt på den måde øger man kroppens ilt optagning da dette er et problem med folk der har astma.

    men de kan købes i de fleste løbe butikker så du kan prøve og snakke med dem om hvad der passer til dig og om du har brug for det.

    Kan folk der ikke har astma, også bruge dem?

  2. Den sjoveste undervandstræning for mig er klart UV-rugby og andre spil under vandet. Det er også med til at gøre træningen mere effektiv/let da du fokusere mindre på iltbehovet og mere på spillet, på den måde får du presset dig mere uden, at du rigtigt lægger mærke til det. Hvis jeg bare dykker meter under vandet har jeg en tildens til at fokusere meget på iltbehovet og det bliver derfor mentalt hårdere at presse min krop lige så meget som ved UV-spil. (Giver det nogen mening eller???)

    Af andre UV-tilvænning kan jeg forslå: påtagning af maske og finner under vandet (gerne hop i fra en vippe, på hovedet, slå en salto eller andet der gør, at du mister orienteringen lidt. Det gør det lidt sværere at tage maske på og du vænner dig til at ligge på hovedet i vandet.

    Du kan evt. også dykke efter ringe. Mang svømmehaller har nogle ringe, der synker til bunden. Smid nogle ud på bunden, enten tilfældigt eller i en rute og se, hvor mange du kan nå at samle sammen.

    Tak! Lige det svar jeg ledte efter. Går allerede til UV-rugby. Skal faktisk til det om halvanden time! Må øve mig med at tage maske og finnner af og på. Skal nok være en god træning!

    -Martin

  3. Tak for det Tue! Augustinius du har ret i, 10% er meget lidt at øge sin distance med, men da jeg ikke er vant til at løbe, er det nok en meget god idé!

    Som jeg har det lige for tiden, vil jeg træne efter at kunne komme op og løbe halvmaraton distance.

    Har ikke lyst til at få skader, og har masser af tid til at træne, så tror ikke jeg vil forøge min distance med så meget mere end 10%, måske 15%, men ikke mere lige nu.

    Grunden til det, er bl.a. at jeg efter løb i mandags fik jeg ondt i knæet igen, så bliver desværre nødt til at holde en lille pause indtil det stopper(omkring en uges tid vil jeg tro).

    Har I nogen idéer til hvordan man kan lave undervandstræning/-tilvænning, som ikke er UV-rugby?

    -Martin

  4. Jeg har tænkt mig at køre det her program:

    Uge 1

    Mandag: 5 km

    Onsdag: 5,5 km

    Fredag eller lørdag: 6 km

    Uge 2

    Mandag: 6 km

    Onsdag: 6,5

    Fredag eller lørdag: 7 km

    Uge 3

    Mandag: 7 km

    Onsdag: 7, 5 km

    Fredag eller lørdag: 8 km

    Uge 4 starter på 8 km, slutter på 9, osv..

    Det er et rigtigt simpelt program, men idéen er at forøge distancen for hver enkelt løb med en kilometer per uge. Ville være godt med kommentarer/forbedringer! Kan det evt. være bedre at bytte nogle af dagenes løb ud med interval træning? Eller skal jeg i første fase kun fokusere på distance træning?

    -Martin

  5. Det er i hvert fald nemmest at begynde at øge distancen. Din krop vender sig hurtigt til at kunne løbe langt, hvis du begynder at løbetræne et par gange om ugen. Hvis du sørger for at få løbet omkring 20 km/ugen fordelt over 3-4 træningspas kan du snart komme op på halvmarathondistance. Men nu ved jeg ikke hvor langt du kan løbe som det er nu?

    Distancetræning er en meget behagelig form for træning, hvor du bare løber i det tempo, der passer dig.

    Det med at blive hurtigere og skrabe tid af, det er en længere og noget hårdere proces. Der skal du igang med forskellige former for intervaltræning, for at kunne forbedre dit kredsløb dvs. musklernes iltoptagelse. Dette er en noget mere ubehagelig form for træning, idet man skal løbe med meget høj puls. Men man vender sig til det og til sidst kommer man jo til at holde af det :tongue:

    Det vigtigste i begge tilfælde er dog, at du lægger en plan for din træning. Følger et program, hvor der er overblik og hvor der er taget højde for de teoretiske faktorer. Det kan vi hjælpe dig med her på mol. Ellers kan du følge programmer i løbebøger.

    En gut der hedder Henrik Jørgensen har skrevet en glimrende bog, der hedder løbeskolen. Der kan du finde programmer til begyndere, let øvede og øvede.

    Men sørg for at finde et program, hvis du skal have noget ud af træningen.

    Tak igen! Må lige finde et løbeprogram. Jeg er først begyndt at løbe her for en uge siden, da jeg fik ondt i knæet da jeg løb tidligere, så ville til lægen for at få det tjekket. Men det var ikke noget, så er begyndt igen. Jeg løb 4 og 4,5 km tidligere på ugen, og løber 5 kilometer senere. Vil ikke starte alt for vildt ud, så jeg risikerer skader.

    Jeg vil prøve at finde et program med tre gange løb/uge, som der øger distancen med 1 kilometer per uge. Så burde min krop kunne vænne sig til det, uden jeg får skader.

    Lyder som en god idé at komme op på 20 km/uge, så jeg kan løbe halvmaraton efter noget tid.

    -Martin

  6. Ser ud til du er godt rustet, nu står der kun svømmetræning på dit program, jeg ved ikke om det indebærer en masse øvelser under vandet, hvis ikke skal du til at i gang. De 25m under vandet er den absolut nemmeste af en del vandprøver du skal igennem. Jeg røg fra på 2. sidste vandprøve og havde kort inden prøven svømmet 50m under vandet uden udspring eller afsæt, jeg lod mig fortælle at jeg skulle tage mig et CMAS dykkercertifikat, hvis jeg skulle få lyst til at prøve igen, så skulle man være godt rustet. PADI bruger angiveligt ikke nok tid på træning med ABC-udstyr.

    Bare nysgerig - hvor mange uv-prøver er der, og hvad indeholder de?

    -Martin

  7. Det var en super tur. Man får virkelig en god fornemmelse af hvad det vil sige hele tiden at være på, være våd, kold, og i konstant søvnmangel og så bare blive ved og ved. Bare det med at bo under en pressening en hel uge i en våd og kold efterårsferie, det kan man godt blive træt af, hvis man ikke holder hovedet koldt.

    Jeg ved ikke om du allerede er faldet over siden, men ellers skulle du tage af tjekke den ud

    www.jaegeraspirant.dk

    Der er inspiration til træning og desuden lidt billeder og film.

    Ja, kan jeg forestille mig. Har godt set siden, men kan vel ikke skade at tage et kig til...

    Hvad tror du er bedst i forhold til løb: at starte med god tid, og så bygge distance på, eller starte med at gå efter en lang distance, og så forholde sig til tid bagefter?

    -Martin

  8. Ja man kan ikke komme udenom, at man kan lære mig hos spejderne. Selvom det er et lidt specielt folkefærd

    Synes du skulle overveje dette løb når du kommer hjem en gang. En lang og hård tur.

    http://alligator.dk/

    Jeg kan også anbefale dette kursus. En tand mere spejderpræget end alligator. Men virkelig en hård og lærerig tur.

    http://www.spejdernet.dk/Ledere/Uddannelse...3F8FB3BA7E4A%7D

    Ser rigtigt godt ud. Diamantxtrem ser rigtigt godt ud. Grunden til jeg ikke har gået til spejder, er at det(efter hvad jeg har hørt og set) lige så meget er hygge som et sted man lærer. Men virker som en god start med patrulje osv.. Må tilmelde mig kurset når jeg kommer hjem fra USA, da jeg desværre ikke kan nå det i år.

    Må lige få trænet op, så jeg kan tilmelde mig aligator løbet(når jeg kommer hjem engang).

    Tusinde tak!

  9. Så kommer der lige en tråd mere omkring frømandskorpset :bigsmile:

    Jeg skal til nogle optagelsesprøver omkring august og ville høre om der er nogen som har foreslag til hvordan min træning skal se ud? Hvilken form for svømning skal jeg træne osv.

    Jeg træner pt. løb ca. 4 gange om ugen(Min 5 km. Pr. løB)

    Svømning ca. 5 gange om ugen

    og 3 gange styrketræning( Det er jo snart sommer så vil også gerne se lidt godt ud :cool: )

    Kunne være fedt hvis der var nogen som rent faktisk havde været til prøverne som skrev :4thumbup:

    Udfra hvad jeg har hørt, skal du træne rigtigt meget bryst-, crawl og rygcrawl. Men også øve dig en del med undervandstræning. Du skal kunne svømme 25 meter under vandet og holde hovedet koldt i pressede situationer.

  10. Hej

    Mht. løb skal du op og løbe ture på over en time dvs. mindst 12 km (men det behøver ikke være hver tur).

    Jeg er ikke helt up to date med om de fysiske krav er ændret men, hvis jeg ikke tager meget fejl er det nok nogenlunde det samme som for 10 års tid siden hvor jeg forsøgte mig. Derfor skal du kunne gennemfører 3xbronze cirkel direkte efterfulgt af 12 minutters løb hvor du skal løbe mindst 2800 meter (så vidt jeg husker).

    Rigtig mange falder dog ikke fra på de fysiske test men på psykologtesten. Det er ufatteligt vigtigt at du hele vejen igennem både med ord og handling viser at du ved præcist, hvad du går ind til. Du skal være 100 % afklaret i forhold til evt. kæreste, familie osv.

    Jeg blev selv fisket fra fordi psykologen vurderede at jeg ville være frømand for at bevise for mig selv at jeg kunne - det tog mig et halvt års tid at nå frem til at han nok havde ret :smile:

    Sørg for at få så meget information om korpset inden du skal til optagelse, både på nettet men se om du ikke kan komme til at snakke med en gammel frømand.

    Held og lykke.

    sunek

    Kan du ikke komme med nogle eksempler på folk der kommer igennem psykolog testen, og folk der faldet fra på grund af det? Kunne være meget interessant at høre!

  11. Har kun hørt godt om de high school ophold. Det skal nok blive fedt! :smile: Ved du hvor du skal hen?

    Så må du passe på, at du ikke falder i en vane med for meget junk food :wink:

    Jeg starter i hæren til august. Ved ikke hvornår det bliver tid til jgk endnu.

    Har du været hos spejderne nogensinde?

    Ja, skal nok blive fedt! Nej, ved det ikke endnu. Så venter rigtigt spændt :D og ja, man skal virkeligt passe på ikke at falde ned i et stort hul med alt for meget dårligt mad. Kan ødelægge ens krop rigtigt meget..

    Nej, har aldrig været hos spejderne. Det er vel et godt sted at starte med orientering osv.? :)

  12. Tusinde tak! Dejligt at se, det kan lade sig gøre at holde drømmen ved lige.

    Fra næste år(08/09), skal jeg på et års high school ophold i USA, og kommer derfor til at dyrke utroligt meget sport, hvilket jeg glæder mig rigtigt meget til. Jeg har hørt fra folk der har været i USA på high school tidligere, at de har dyrket op til tre timers sport fem gange om ugen.

    Regner med at svømme, o-løbe og spille rigtigt meget UV-rugby. Så burde jeg når året er færdigt være i en meget solid form!

    Men alt i alt, dyrke sportsgrene der indeholder de ting, som frømænd har brug for.

    Og ja, skal have fundet mig nogle training buddies. Træner med venner normalt, men de træner ikke lige så meget, og har heller ikke lyst til det. Men tror måske jeg har fundet en gammel ven, som træner mod optagelse i frømands-/jægerkorpset senere, så ville jo være perfekt at træne med ham!

    Skal du starte i hæren eller frømands-/jægerkorpset i august?

    -Martin

    Hej Champ :smile:

    Jeg startede præcis ligesom dig, da jeg selv var 15. Nu bliver jeg 19 i næste måned og skal starte i hæren til august. Og jeg må sige, at jeg har hygget mig med træningen i de sidste 4 år. Dette skyldes nok, at jeg hele vejen igennem har sørget for at sætte mig nogle delmål, som jeg synes var spændende. Det er meget nemmere at træne op til et delmål, der skal foregå i næste måned, end kun at træne imod et mål der ligger mange år ude i fremtiden.

    Så mine råd til dig er at:

    Finde nogle træningsbuddies. Det kan du bl.a. gøre ved at melde dig ind i de forskellige klubber: svømmeklubben, dykkerklubben, orienteringsklubben, løbeklubben. Der er altid nemmere at komme ud af døren, hvis man har nogen at følges med og et fast træningstidspunkt.

    Sæt dig nogle delmål og gå efter det du synes er spændende.

    Som lidt inspiration kan du se, hvad jeg har hygget mig med siden 2006 her på mol:

    2004/2005:

    Jagttegn

    Dykkercertifikat

    Efterskole på frilufts/adventurelinien

    Løbsplan 2006:

    Fjallraven Extreme Marathon (FEM) - Maj X

    Diamant Extrem - Oktober X

    Løbsplan 2007:

    Alli. 3-4 Feb X

    Dm i langrend - Langdistance. 11 Feb X

    Vasa-loppet d. 4 marts X

    Sparta Halvmaraton d. 15 april. X

    BT Halvmaraton d. 29 april X

    Copenhagen Marathon 20 maj X

    C.E.M/CoastZone Extreme Marathon d. 26/27 maj X

    Evo Camp 2. juni X

    Femkamp 1. juli X

    PTRTUR 8. 12. juli X

    Alpin introduktionskursus med henblik på bestigelse af Mont blanc v. Asmus Nørreslet 28 juli - 4 august. X*

    Ugunstige vejrforhold på mont blanc tvang holdet til at tage en anden top. Weissmies 4023 meter.

    Femkamp Holstebro. 12 august X

    Christiansborg Rundt. Lørdag den 25. august X

    DM i Femkamp. 14-16. Sept. Odense. X

    Evolution Race d. 22 sept. X

    Århus CoastZone Challenge d. 20-21 Oktober. X

    Løbsplan 2008

    Sparta Nike marathon test 1 - 10 km: 3. februar. X

    Femkamp - 1. afdeling af femkampscuppen - 29 marts. København X

    Femkamp - 2. afdeling af femkampscuppen - 3. maj. Holstebro

  13. Mit bedste råd er nok, at du skal passe på ikke at køre død i det. 5 år er rigtig lang tid. Hvis du kører den træning som du har tænkt dig nu, med træning hver dag (ret mig, hvis jeg tager fejl), så er der en god chance for at køre død i det inden længe. Prøv nogle af forslagene af og vælg de sportsgrene du bedst kan lide.. Så skal du nok have styrken, hvis du har lysten, til frømandskorpset om 5 år..

    Tak for hjælpen igen!

  14. Jeg har selv drømmen om frømand, og søger også ind når engang tiden er til det. Du er 15 år og det er slet ikke sikkert, at du vil vælge frømandsjobbet når tiden engang er til det. Derfor ville jeg hvis jeg var i dit sted, prøve en hel masse forskellige sportsgrene og så vælge dem ud du gider og gå til. Så får du sikkert en hel masse nye oplevelser som du ikke ville få hvis du bare løb f.eks.

    Men hvis du virkelig vil træne, som hvis du skulle op til frømandskorpset. Ville jeg vælge følgende discipliner at fokusere på:

    March (langsom tilvænning til distancer alla 30-40 km med 30 kg vægt maks. Tager hårdt på kroppen...)

    Styrketræning (Vægttræning og fokus på basisøvelser, kropsvægtsøvelser til udholdenhed)

    Orienteringsløb (Giver super god form, og kortlære er guld værd)

    Svømning (fokus på teknik, derefter et program som sigter efter en masse crawl, vippe og undervandsdyk og selvtillidsprøver...)

    Tak! Kan også godt selv efterhånden se, at jeg over årene vil køre død i så meget træning, så vil prøve at finde to-tre sportsgrene(svøming, uv-rugby og o-løB) og så bare træne det, det da 100% sikkert giver meget mere motivation at træne i klub med træner, holdkammerater osv. osv.

    Jeg læste et eller andet sted, at frømand svømmer meget rygcrawl og rygsvømning på længere distancer? Passer det, eller svømmer de primært brystsvømning og crawl?

    Udover det, alle de krav der er til prøverne, er de med eller uden svømmefødder? Da det gør en meget pæn forskel.

    -Martin

  15. http://www.teenbodybuilding.com/brent2.htm

    Det minder lidt om programmet fra getbig, hvis det kunne give noget inspiration.

    MVH PK

    Ah, tak det ser rigtigt godt ud! Tror jeg kører det, så jeg afslutter programmet i slut juli. Skal på et års highschool ophold i USA, og kommer til at dyrke idræt flere timer hver dag der, så vil gerne være i rigtigt god form til der, så jeg kan fokusere mere på teknik i sporterne(fremfor at skulle kæmpe med formen.).

    -Martin

  16. DU er selvfølgelig ret - ringer du ikke lige til Ålborg og fortæller dem at de skal droppe squat, dødløft og andre multicompund øvelser som de implementerede i deres træning for en håndfuld år tilbage ... ?

    eller med andre ord: tænk-tast-tal ! ...... jeg vil refererer til hvad en anden kløgtigt skrev

    Fokus primært svømning og orienteringsløb .... sekundært funktionel styrketræning (eks: kropshævninger, armstrækkere, squat, dødløft, military press) .. og så nyd din ungdom og brug ikke alt din tid på at tænke "frømand, frømand, frømand" ... det skal du nok få tid til om 5 år.

    Tak! Jeg er stoppet med så meget styrketræning som tidligere, og skal begynde på en gang ugentligt full-body program, hvor bla. de øvelser du nævnte nok vil komme til at fylde en del(men nok også en del ben i starten.).

    -Martin

  17. Kan også kun anbefale træningskompendiet fra JGK som AZAK linker til - træner selv efter det.

    Der er masser af gode ting - sørg især for at læse om skader, da det er vigtigt at være opmærksom på kroppen med så stor en træningsmængde. Når det nu er Frømandskorpset og ikke JGK kunne du selvfølgelig fokusere mere på svømning end det opfordres til i kompendiet.

    Eventuelt kan du også kigge på noget SEAL-træning:

    http://www.getbig.dk/vis_artikel.php?id=108

    Linket her er til kategori I - i bunden af siden er til Kategori II.

    Tak! Virker også som god træning og nem udførlig træning. Som også virker realistisk. Hvis man løber på blødt underlag(skov) bliver belastningen på knæene så ikke væsentligt mindre?

    -Martin

  18. Nice kompendie Claus :D

    Kan jeg også bruge i min træning.

    Man skal bare lige være opmærksom på at det er et kompendie til voksne.

    er ret sikker på at martins knæ bliver rimeligt smadret hvis han om 18 uger løber 5*10 km om ugen

    jeg ville nok løbe lidt længere distanser, og så lidt sjældnere.

    jeg løber selv 10 km hver 3. dag, kunne godt løbe mere, men er bange for overbelastningsskader

    Ja, tænkte jeg også over. Med så meget træning skal jeg også have nogen meget, meget trænede knæ. Er der nogen der kender deciderede øvelser eller måder at træne knæ på?

  19. lige endnu en tilføjelse:D

    Forsvaret har lavet en træningskompendie til optagelsen hos jægerkorpset

    http://forsvaret.dk/JGK/bliv_jaeger/Traening/

    Har selv gennemlæst det flere gange, og der står rigtigt meget nyttigt deri

    ikke kun til forberedelse af militær uddannelse, også bare i al almindelighed :D

    Tusinde tak! Kan ikke køre en helt forkert træning på landjord hvis jeg bare følger den! Ved du om der udarbejdet noget tilsvarende til frømandskorpset?

    -Martin

  20. Med hensyn til styrketræningen skal du nok have mest fokus på de store compound-øvelser. Altså du skal fokusere på squat og dødløft og andre varianter deraf. Husk at du ikke skal træne muskler - du skal træne bevægelser (funktionel styrke) :)

    Held og lykke med drømmen - det skal nok lykkes :)

    Begynder jeg også på inden for de næste par uger. Skal bare have fat på min gamle fægtetræner og få ham til at hjælpe med en masse spotting, de første par gange jeg tager øvelserne, og så burde jeg ellers selv kunne køre derfra.

    Tak for hjælpen igen!