nillevang

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nillevang

  1. Tak for svarene gutter.

    Jeg kan ikke helt sige hvad jeg spiser da det er meget varieret - men generelt er det sund almindelig mad. Jeg er dog meget glad for mad og laver måske lidt for ofte god mad med "rigeligt smør" og rødvin dertil :-)

    Jeg synes rådet med 500 kcal om dagen virker fint - det svarer vel til noget der ligner 30 km cykling? Mht cadence og intervaller er det helt klart noget jeg kigger på; også bare det at presse sig selv lidt.

    Jeg tror jeg vil skrue lidt ned for kalorieindtaget, og så følge med på vægten hvordan det går.

    Mvh Niels

  2. Tak for svaret Lars! Jeg kan godt se at det vil give noget ekstra fart i bakkerne at tabe 15kg, og det skal jeg helt sikkert også. Det jeg er lidt i tvivl om, er hvorvidt at jeg skal skrue lidt ekstra ned for kalorierne, sådan så det går hurtigere med vægttabet; altså mere end de nuværende 1 kg om måneden - og hvor meget skal det i givet fald være uden at gå ud over muskelmasse og præstation?

    Mvh Niels

  3. Hej!

    Jeg har sat mig for at 1) at komme i bedre form og 2) at tabe mig ca. 15 kg. Jeg er en 29 årig mand, 183 cm høj og vejer 93 kg, normal af bygning. Vægten er kommet snigende efterhånden over de sidste 10 år og jeg er gradvis kommet i dårligere form. I sommers da jeg nåede 96 kg besluttede jeg mig for at jeg fremfor slankekure ville prøve at øge mit aktivitetsniveau først og fremmest. Jeg gik igang med at cykle nogle ture på 10-30 km ved 22-23 km/t og fandt meget glæde ved dette; at være igang igen! Efterhånden øgede jeg mængden af ture og længden ved at jeg begyndte at cykle på arbejde et par gange om ugen udover de almindelige ture således at jeg fik 3-4 ture á 30-70 km om ugen. Hastigheden var i lang tid uændret, men inden for den sidste måneds tid har jeg haft nogle ture af 25-30 km hvor jeg har haft et snit omkring de 30 km/t i sydsjællandsk let bakket terræn.

    Status pt er følgende: cykler +100 km om ugen, gennemsnitsfart 25-26 km/t inkl. rygsæk med skiftetøj, tabt godt 3 kg på 3 måneder. Gennemsnitsfart steget 3-4 km/t. Mit blodtryk er i samme periode faldet fra 135/80 med hvilepuls på 65-70 til noget der ligner 120/70 og en hvilepuls omkring de 50, nogle gange lidt lavere.

    Mit mål de sidste par måneder har været at blive komfortabel på min nye cykel (Trek 1.5), komme i bedre form og at ha en god mavefornemmelse med det hele. Jeg havde måske håbet at tabe mig lidt mere, men faktisk har jeg ikke priorieteret det særligt højt; jeg har haft mere fokus på at være veloplagt til cykelturene og det har faktisk været en fornøjelse.

    Lang baggrund, men her kommer mit spørgsmål:

    Jeg kunne jo udover at komme i bedre form godt tænke mig at tabe de resterende 12-13 kg så jeg kommer ned på omkring 80 kg (måske lavere?) men jeg er hunderæd for at det går udover min hastighed på cyklen og jeg taber muskelmasse hvis jeg begynder at skrue ned for madindtaget. Kan jeg godt sætte farten lidt i vejret på vægttabet uden at miste (for meget) muskelmasse og hastighed på cyklen. Eller, skal jeg hellere bare klø på med cykeltræningen og så iøvrigt spise normalt fornuftigt som jeg plejer?

    Mvh Niels