rasmusa

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rasmusa

  1. Hej Forum

    jeg er en udeboende dreng på 21 som spiser en del æg, og mit spørgsmål er om de hormoner der er i æg i store mængder kan være skadelige, har nemlig hørt at der er hormoner i æg der kan give en kvindelige bryster og forstyrrer hormonbalancen i kroppen, men ved ikke i hvilke mængder dette skulle være gældende for.

    på forhånd tak

  2. Læste en undersøgele for cirka 3 dage siden i Jyllands Posten. Undersøgelsen var foretaget af TÆNK og deres konklusion var der ikke skulle være nogen forskel på de forskellige fiskeolieprodukter. Det man skal sikre sig er at opnå de 450 mg fedtsyrer pr dag. I nogen af de billigere produkter er mængden af fedtsyrer lav pr kapsel, så man må tage flere kapsler for at opnå de 450 mg. I nogen af de en smule dyrere, ikke de helt dyrere, var kapslerne større, så man kun skulle tage en kapsel hver dag.

    Altså de piller jeg tager indholder 500 mg hvoraf 450 mg af disse er Omega 3 (n-3)fedtsyrer heraf 240 mg EPA og 150 mg DHA. Betyder det så at jeg kan nøjes med en enkelt pille? For anbefalingen er 2-4 på pakken, og det er det jeg har rettet mig efter. Der står desuden at indholdet af A og D vitaminer er ubetydeligt og at de derfor sagtens kan anvendes sammen med en daglig vitaminpille.

  3. Hej jeg er fornylig begyndt at tage nogle fiskeolie piller fordi jeg ikke bryder mig om fisk men alligevel ønsker at dække mit omega 3 behov. Jeg var derefter på besøg hos en kammerat hvis mor er kostvejleder, uden at jeg dog ved med hvilken uddannelse. Men hun snakkede om at man skulle være påpasselig med hvilke mærker man indtog, da der fandtes dårlige mærker som kunne have direkte dårlig virkning på kroppen, blandt andet ved at kunne skabe øget inflammation i led m.m. Jeg slog det lidt hen da hun dyrker meget kontrollede fødeindtag med massere af kosttilskud som jeg ikke synes jeg kan finde nogen dokumentation for egentlig er godt for noget. Jeg har dog det sidste stykke tid tænkt meget over at mine led føles mere ømme om morgenen og også ved forstuvninger af fingre osv.

    Mit spørgsmål er derfor om der på det danske marked findes desideret dårlig fiskeolie? og hvis der gør hvordan kan man så vide hvilke mærker man skal holde sig fra?

    de piller jeg tager er af mærket lekaform, et billigt mærke som jeg har købt i bilka, men ved ikke om man kan sige at der nødvendigvis er sammenhæng mellem pris og kvalitet?

  4. HEJ folkens, jeg er en dreng på 19 som spiller volleyball, mit problem er ikke en reel skade, men dog et irritations moment for mig når jeg dyrker sport. Når jeg slår, får jeg til tider ondt på ydersiden af skulderen, det føles som om en sene eller noget hele tiden køre mod en knogle eller noget lignende. Jeg går i klasse med en del håndbold drenge som siger at det lyder til at minde meget om det de kalder for skudarm, som eftersigende skulle forekomme hvis man går i gang med at kaste hårdt med bolden, uden ordenlig opvarmning.

    det er også mest hvis jeg ikke for varmet ordenligt op at jeg kan mærke det, det er ikke fordi at det gør så ondt, men det er chikanerende og føles meget ubehageligt, og jeg frygter at det med tidne vil kunne skade noget i min skulder permanent.

    Men det jeg egentlig gerne ville hører var om der var nogle der nogle der eventuelt kunne fortælle mig noget mere om hvad det egentlig er, og hvordan man eventuelt ville kunne forebygge det.