Holme

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Holme

  1. Årh hvor er jeg træt af den der protein-fetish... Jeg tror ikke på det der med at man forbrænder flere af kalorierne 'gratis' som du lægger op til, ved at spise protein i stedet for kulhydrat. Har ikke lige nogen relevante links, men forventer forum-storm af Mollerup, Dysp, ptpoul etc inden for ganske kort tid :laugh:

    En balanceret kost er vel det langsigtede mål og det er antallet af kalorier i fht ens forbrug der betyder noget. Hvad der er i knækbrød, men ikke i kylling, er også kostfibre, som er en dejlig ting hvis man spiser meget lidt (holder maven i gang) og en meget sund ting (opsuger tungmetaller og transporterer dem med ud).

    Hvad der desuden er med knækbrød, er at når man står og spiser et par skiver knækbrød efter træning, så ligner man en person der er arbejdet hårdt og skal have noget at gå hjem på. Med kyllingbryst i hånd efter træning ligner man skørling der ikke længere kan finde ud af at spise normal mad. Synes jeg altså :smile: (Overfald mig nu ikke... Disclaimer: indlægget er udtryk for mine holdninger og kan ikke anvendes til at vurdere andre MOL brugeres holdninger :crazy: )

  2. Hej Condemned

    Her er opskriften på italiensk linsesuppe. Brug den hvis du kan (se vedhæftet regneark).

    Som du kan se er der ca. 65 kcal pr. 100 g færdig suppe, så du kan roligt spise dig helt mæt :laugh: At fedtE% bliver så høj (27%) er fordi suppen er relativt energifattig i det hele taget.

    Så må vi se om storebrødrene herinde kan acceptere det som sund mad :wink:

    Hilsen Holme :4mewantfood:

    Linsesuppe.xls

  3. Altså et eller andet skal man jo leve af, og eftersom det er en grøntsagssuppe med linser i, kan du forstå at kulhydraterne i det her tilfælde kommer fra grøntsager og ikke f.eks. sukker eller toastbrød. Desuden har man godt af vitaminer og fibre, hvilket kommer med i pakken når man spiser grøntsager.

    Jeg er ikke på holdet med at man skal droppe kulhydrater. Jeg tror på balance i kosten. Og sunde råvarer. Og det er jeg vist ikke helt alene om :wink:

  4. Kære Condemned

    Jeg tæller alligevel kalorier, så det nemt for mig at smide en udregning din vej. I aften skal jeg lave linsesuppe til tre dage - skal jeg sende dig udregning/opskrift her på tråden, når regnestykket er lavet? Kunne jo godt være at du synes det var noget grønsagspjask :laugh: ...Men jeg synes nu den smager godt. Den er fedtfattig og rig på kulhydrat (grøntsager) og protein (linser).

  5. Hej Allanb

    Glem Surfer-Tony og Dysp, i hvert fald indtil de er klar til at forklare os almindelige dødelige hvad det er, de fabler om :tongue:

    Niels' råd er godt;

    • Læs en masse
    • Beregn dit energibehov: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae..._energiforbrug/
    • Læg en kostplan hvor du er ca. 500 kcal i underskud dagligt (husk at beregne dit energibehov igen efterhånden som du taber dig, for dit behov vil falde når du taber dig (med mindre du laver mere :wink:), og derfor skal du indtage mindre for at fastholde underskuddet på 500 kcal, frem til du når din målvægt)
    • Læg også en motionsplan, og husk at starte blidt hvis du er overvægtig og ude af form
    • Få begge dele tjekket af os 'blandemaskiner' herinde på MOL

    Til at se hvad der er af kalorier i maden synes jeg at madlog er rigtig god: http://www.madlog.dk/index.php?id=101&...ge=kalorietabel.

    Håber du kunne bruge inputtet :smile:

    Held og lykke med det nye liv!

  6. Hej Math-21

    Tillykke med beslutningen!

    Det eneste jeg lige tænker når jeg ser din kostplan, er at du skal passe på med den bolle du køber på din skole. Kantinemad er sjældent sundt, og lur mig om ikke den er smurt med mayonnaise eller lignende. Hvorfor tager du ikke et par sammenklapper rugbrød med i skole i stedet? Rugbrød er supersundt, med masser af protein og b-vitaminer. Så længe du ikke går amok med tykkelsen på pålægget og helt dropper smør(else), så er det god mad. Og husk det grønne 'alibi' - agurken, tomaterne, gulerødderne :laugh:

    Det ville da være ærgerligt at sætte alt det gode arbejde til på en enkelt dum frokost.

    Held og lykke med projektet!

  7. Jeg synes altså at det er lidt tosset, at nogen herinde på motion-online (Mollerup og Dysp, jeg kigger på jer) altid skal køre på med at folk skal lave så ekstremt meget motion. Selvfølgelig kan mindre gøre det. Og det er vel en pointe at møde folk hvor de er? :innocent:

    Nogen er ikke klar til at motionere meget. Nogen er ikke klar til at tælle kalorier. Nogen har vaner de ikke kan slippe. Der er vel ikke kun én rigtig vej, én rigtig måde at leve sit liv på? Det vigtigste er vel at man er i gang med rejsen, synes jeg i hvert fald.

    Jeg tror ikke der er nogen på dette forum, der ikke ved eller er enige i at motion er supervigtigt. Men hvis man laver noget de fire timer om ugen som bliver anbefalet, så skulle man i hvert fald få motion nok til at holde sig sund. Derefter skal resten vel så hentes på kosten, hvis man er overvægtig.

    Dette er ikke for at piske en stemning op, overhovedet. Jeg synes det er supersejt at nogle træner så meget som de gør. Men jeg synes også det er strengt at betvivle belli2's motivation bare fordi han ikke udfører sit projekt efter jeres opskrift. :blink:

    Bare mine strøtanker om emnet på sådan en søndag aften...

  8. Hej Belli2

    Mht. kulhydrater vil jeg lige gøre opmærksom på, at grøntsager altså også består af kulhydrater :wink:

    Jeg har selv tabt mig ganske meget ved at tælle kalorier, og ved at gå ned til ca 1500 kcal om dagen. Til sammenligning: Jeg er kvinde, 30 år, 180 cm og har tabt mig fra 79 til 66 på ca 9 mdr og holdt vægten i ca 6 mdr. Alligevel oplevede jeg i perioder at det gik langsomt med vægttabet. Og i andre perioder måtte jeg indtage flere kalorier end 1500 fordi mit energiniveau blev for lavt, jeg frøs osv. Jeg tror du og jeg fungerer lidt ens oppe i hovedet når det kommer til slankekur, og derfor tænkte jeg at du kunne bruge mit input :blush:

    Mit råd til dig er at fortsætte med at tælle kalorier, siden det virker for dig. Men del måneden op i perioder hvor du indtager 1500 kcal og perioder hvor du indtager f.eks. 2000 kcal. Så booster du dit vægttab maksimalt uden at tørlægge din krop for vitaminer, mineraler og energi.

    Husk at spise supervarieret, når du spiser så lidt. Det er vigtigt at du husker at spise fisk og nødder, så du får dine essentielle fedtsyrer. Og supplér gerne med en vitaminpille. Og så det officielle råd jo stadig at man indtager 600 g frugt og grønt om dagen... :dry:

    Held og lykke med det, og tillykke med det allerede flotte vægttab. Og ikke mindst tillykke med rygestoppet!

  9. Lige for at komme tilbage til emnet.

    Phallasathene: Ikke fordi jeg skal vurdere din indsats :smile: men jeg synes det lyder som om du gør det helt fint! Du prøver nogle forskellige muligheder af, orienterer dig i sumpen af pseudo og videnskab og arbejder med din livsstil. Så klap på skulderen herfra i hvert fald. Jeg kan i øvrigt anbefale Claus Meyer og Arne Astrups kogebog "Spis igennem" med masser af lækre opskrifter på aftensmåltider med fokus på både sundhed og gastronomi. Og de næsten 80 siders forord er efter min mening meget interessant læsning, da det handler om hvordan den danske (især aftensmads-) kultur er blevet så drøntrist og usund som den er.

  10. Hej phallasathene!

    Først og fremmest tillykke med dit flotte vægttab og med at du har formået at blive mere fysisk aktiv! :4thumbup:

    Mht. fine og ikke-så-fine måder at tabe sig på, så er det nok bare et spørgsmål om at det vist næsten hedder jo langsommere jo bedre, så man ikke shocker sin krop. Og når det så er sagt må jeg erklære mig helt enig med dig og Frida - det er nødvendigt for motivationen at tabe sig lidt hurtigt i starten!

    Jeg ville bare lige svare dig for at gøre dig opmærksom på at der er andre måder at omlægge kosten end at skære kulhydrater bort. Alt andet lige er det jo altså sundt at spise grønsager og frugt :smile:

    Jeg har selv haft gode erfaringer med at tælle kalorier, og ellers spise helt normal mad. (F.eks. morgenmad: græsk yoghurt med banan og mandler). Det er fordi jeg selv er et 'madøre' som du vist også er - og jeg synes det er for trist at skære en eller anden fødevaregruppe helt ud af sin mad :blush:

    Det kræver naturligvis en indsats i form af kalorietælling det første stykke tid, men jeg satser på at jeg vil vænne mig til hvor meget jeg kan spise af bestemte fødevarer og derfor ikke behøver at tælle 'resten af mit liv'. Til gengæld behøver man ikke spise grønsagssupper hver dag - det bliver man hurtigt træt af.

    Husk i øvrigt en vitaminpille mens du er på kur.

    Håber det kunne bruges, hilsen Holme

  11. Så håber jeg igen at nogen er kloge... Jeg har som andre steder beskrevet kørt en ca. 1500 kcal-diæt de seneste knap seks uger og har tabt ca. 5,5 kg (står lidt stille disse dage). De seneste to dage har jeg dog været ret plaget af at når jeg rejser mig fra siddende, sortner det for mine øjne så jeg et par gange har troet jeg skulle besvime. Jeg har fulgt med i om det skulle være bedre/ikke ske lige efter jeg har spist, men synes ikke at jeg kan registrere nogen forbedring.

    Så derfor har jeg tænkt på om jeg kan mangle jern?

    Jeg spiser en multivitaminpille hver dag og spiser desuden ofte spinat, rosiner, kryddergrønt etc. Men der er så godt som ingen kød i min mad - ikke et decideret valg, men har prioriteret at få grønsager i stedet for kød, for det er svært nok at komme op på de 600 g frugt og grønt inden for 1500 kcal og små måltider (=principperne for min diæt) i forvejen.

    Jeg er bloddonor og har der fået at vide at jeg (ligesom rigtig mange andre, især kvinder) har 'små jerndepoter'. Min blodprocent er dog fin - omkring 8,9 ved sidste tapning. Men jeg får en jernkur hver gang jeg har givet blod. Det er imidlertid ved at være nogle måneder siden, så jeg spiser ikke jern lige for tiden.

    Men kan jeg have fået en så lav blodprocent på seks ugers diæt med multivitaminpille, at jeg er anæmisk nok til at det sortner for mine øjne??

  12. Hej Zostar,

    Uden at have regnet dine tal igennem, hvilket jeg ikke er kvalificeret til, så synes jeg det ligner at du ER i energiunderskud og det burde være svært at opretholde en for høj fedtprocent på det program.

    Du laver noget hver dag og du spiser rimelig sundt, så enten har du ikke kørt dit program længe nok, eller også drikker du meget alkohol i weekenden? Du løber/cykler kortere end du tror? Du kommer tit til at spise noget kage på arbejdet? Du er meget muskuløs og har en meget lavere fedtprocent end du har sjusset dig frem til? Et eller andet hænger i hvert fald ikke sammen, det er jeg enig med dig i.

    Nogle kloge?

  13. hej yogz!

    Jeg har lige brugt 'lidt' tid (= over en time tog det sq :blush:)på at skrive min madplan ned for i dag - jeg tænkte nemlig at du og måske andre kunne bruge den. Jeg synes de forslag du har skrevet ned er lidt for upræcise - hvad er f.eks. "114 g pålæg" - der er stor forskel på om det er rejesalat eller røget filet.

    Tjek den her: http://www.motion-online.dk/fora/index.php...;showentry=9143

    Vær lige opmærksom på at man ikke kan køre længere tid på 1500 kcal om dagen. Jeg har foreløbig gjort det 6 uger og kan godt mærke at depoterne er ved at være drænet. Men to uger kan du gøre det uden problemer skulle jeg mene, alt efter hvor aktiv du er etc.

    Håber det kan bruges. Og held og lykke med projektet.

  14. hej maggishness, jeg har kigget lidt på bloggen og synes faktisk der er flere spændende artikler, som virker baseret på videnskabelige kilder... Imidlertid mangler der jo nogle mellemregninger, som f. når der står på siden:

    "The commonly held belief that obese people can simply decide to eat less and exercise more to control their weight is “at odds with substantial scientific evidence illuminating a precise and powerful biological system that maintains body weight within a relatively narrow range (10-20 pounds),” he [Dr. Jeffrey M. Friedman, M.D., Ph.D., head of the Laboratory of Molecular Genetics at Rockefeller University] said." Fra nederst på denne side: http://junkfoodscience.blogspot.com/2008/0...lieve-that.html

    .. det forklarer jo altså ikke hvorfor der bliver flere og flere overvægtige i verden... og tidsrammen for denne udvikling er så kort at det er nulevende personer der er gået fra at være normalvægtige til at være overvægtige - og det hænger ikke sammen med at kroppen skulle have en så stærk kodning for en bestemt vægt.

    Alene af den årsag at der er den slags udmeldinger på bloggen gør at jeg mener den skal tages med et meget, meget stort gran salt - for det placerer den i ligaen af konspirationsvidenskab der ynder at fortælle os at "intet er som vi har fået det at vide".

    Jeg er ikke så velbevandret i det her videnskabelige felt som andre her på forummet er, men jeg ved da så meget, som at der er masser og masser af undersøgelser der viser at det er farligt at være overvægtig. (Men farligere at være inaktiv). Desuden er der andre farer end at dø - man kan f.eks. få en virkelig lousy livskvalitet ud af at være overvægtig.

    Brug bloggen hvis du synes den er underholdende, men husk at søge andre kilder til viden.

  15. Selvom jeg ikke er sulten kan jeg få virkelig meget lyst til at spise, og det kan til tider - lidt for tit - være virkelig svært at lade være. Hvordan kan det være? Er det på grund af hormoner? Og er der evt. nogen der har nogle gode råd til at nedsætte min trang?

    hej billar, lige for at give den som den vildeste ekspert som jeg ikke er :smile: så har jeg selv undersøgt sagerne lidt og mener at have fundet frem til at de kloge siger at følgende ting spiller ind på appetitten:

    1) Blodsukkerniveau - når du har lavt blodsukker føler du dig sulten

    2) Mavens fyldthed - når maven er tom føler du dig sulten

    3) Følelser - når du oplever ubehagelige følelser føler du dig sulten

    4) Kulturelle faktorer - i bestemte situationer føler du dig sulten

    Ikke alle faktorer betyder det samme, det er individuelt hvad der lige virker stærkest på dig... men groft sagt skal du både have et rimeligt blodsukkerniveau, en rimelig fyldthed i maven, være 'følelsesmæssigt klog' og være opmærksom på uheldige spisemønstre i den kultur der omgiver dig, for at få fuldstændig styr på din appetit...

    Blodsukkerniveauet skal ikke bare reguleres fra måltid til måltid, men skal hænge sammen over hele dage, så du ikke svinger og dermed overspiser. Løsningen er at spise mad med lavt 'glykæmisk index' (der er flere bud på dette, kan også være 'fiberrigt' eller 'uden raffineret sukker' - vælg det der giver bedst mening for dit temperament), samt at spise flere små måltider fordelt over hele dagen. Det vil ikke virke med det samme hvis du begynder på dette, men efter nogle dage vænner din krop sig til at være mere velreguleret og din appetit skulle gerne blive mindre.

    Mavens fyldthed kan du også 'lege' lidt med - man kan vænne sig til at spise utroligt store mængder mad, men efter min mening er det uhensigtsmæssigt. Det smarte ved at spise små, næringsrige måltider er, at efter et par dage (igen et par dage :smile:) vil din mavesæk være blevet mindre og du vil føle dig mæt på mindre måltider. Det betyder altså også at hvis du synder, kan du ikke køre ligeså store mængder af det usunde mad ned, som hvis du har vænnet dig til at leve af enorme mængder hvidkål. Et sidste argument for små og næringsrige måltider: du får mad af langt højere kvalitet ud af det - der er plads til avocado, peanutbutter, græsk yoghurt etc - bare i små mængder. Det passer i hvert fald bedre til mit temperament!!

    Følelser - det er en velkendt sag at mange spiser når de er kede af det... Jeg tror det er ret individuelt hvad der virker hvis det er her, ens problem ligger... det er noget med at være opmærksom på det og have nogle strategier hvis det sker... jeg synes Yettis forslag er helt genialt!

    Kulturelle faktorer mener jeg måske er de mest undervurderede overhovedet... jeg kommer selv fra en familie hvor alle gode ting er relateret til mad... og man skaber dårlig stemning hvis ikke man spiser med... de forestillinger tog det f.eks. mig ret lang tid at indse at jeg var opvokset med og finde ud af hvad det betød for min måde at spise på... Alt efter hvordan ens omgivelser er med hensyn til at spise kan man være nødt til at melde sig lidt ud af 'det dårligt spisende selskab', ligesom hvis man er den eneste i sin omgangskreds der gerne vil stoppe med at ryge... i hvert fald i en periode er man nødt til at distancere sig fra de andres dårlige indflydelse, da de også vil udøve gruppepres for at få en tilbage i folden, da man jo delvist også udfordrer deres måde at spise på...

    Hov det blev et meget langt indlæg... men jeg havde vist noget på hjertet :blush:

    Håber du kan bruge det, og god vind! :superman:

  16. Hej alle, tusind tak for svarene og de opmuntrende ord!!

    --> Anita Rye: du har ret, jeg føles blødere end jeg plejer :blush:

    --> Christian B: det er nok lidt flot at kalde det kardio at cykle til og fra arbejde i en lille damesko... det er ca. 9,5 km hver vej og det tager mig altså ca. 45 min hver vej... altså omkring 12 km/time... ikke så flot :blush: mht. det massive kalorieunderskud er jeg i tvivl, da jeg læste vindruens tråd om at hun ikke tabte sig som forventet, og der var én (Poul pt eller sådan noget) der mente at 1400-1500 kcal var nok pr dag til hans kæreste som vist træner rimelig heftigt (efter mine begreber) og vejer 70 kg...

    --> billar: jeg synes faktisk ikke at jeg kunne se noget omkring mens, men det ligger et par uger tilbage, så det er vist ikke den joker der er på spil her :bigsmile: måske er jeg bare gravid :crazy: (just kidding, kunne aldrig finde på at cutte på denne måde hvis der var nogen risiko for at jeg var gravid).. jeg synes (indtil denne weekend) ikke det har været svært at holde, har nærmest ikke registreret det... men jeg har heller ingen nævneværdig sød tand og hvis man bare spiser fornuftigt kan man godt nok få meget mad ud af 1500 kcal... jeg bruger kcaloplysninger fra madlog.dk, fødevaredatabanken (www.foodcomp.dk) og en bogudgave af levnedsmiddeltabeller jeg har som er fra 1987, til når jeg ikke kan få oplysninger på emballagen... og så har jeg gang i det vildeste excel-ark :w00t:

    Anyways, tusind tak for hjælpen - jeg holder ud!!

  17. Godt ord igen... er som sagt i mit eget indlæg langt fra ekspert nok... synes bare at Mignon skulle have et svar :laugh: tak for præciseringen :smile:

    kan godt se pointen med at muskler som sådan ikke er 'tunge', men den lille forskel på 0,2g/cm3 synes jeg har ret stor betydning :bigsmile: kan da se at jeg i dag er meget tyndere på 74 kg end jeg var for fem år siden da jeg startede med at løbetræne :bigsmile:

    Edit: laver tusind slå- og stavefejl og glemmer ord, derfor de mange edits :-)

  18. Hej mignon,

    ja så vidt jeg har forstået på denne side og andre steder, kan du godt regne nogenlunde sådan som du gør (bortset fra at jeg ikke er sikker på at du bruger de rigtige tal - hvis du læser posten om 'Stofskifte' som er pinned øverst i vægttabsforummet bliver der dér sagt at der er 30.000 kj i et kg fedt)... jeg tror dog ikke du kan regne i 1:1 med vægttab og fedttab, da træning giver muskler og muskler er tunge.. og fordi kroppen vil altid forbrænde glykogen (=sukker) før fedt, og glykogen binder sin egen vægt i vand seks gange, hvilket giver kraftigt vægttab i starten af en kur, hvorefter det går langsommere.. Håber det kunne bruges :bigsmile:

  19. Hej.. Jeg håber nogen er kloge nok til at vide lidt om det her problem jeg har :blink:

    Jeg har i ca. fem uger spist ca 1500 kcal om dagen, hvilket har resulteret i et vægttab på ca 5 kg. Hov jeg må hellere lige opsummere mine stats :blush:

    Here goes: Kvinde, 29 år, 180 cm høj, startvægt 79 kg, ønsket slutvægt 66 kg. Energiforbrug i følge den dejlige udregner, andetsteds på siden, er ca. 2700 kcal pr. dag og faldende med hvert kilo :crazy:

    Nå, men de første fire uger gik det strålende men i denne uge... har jeg INTET TABT!! Og så er det at jeg står helt af, for hvordan kan det lade sig gøre at opretholde sin daglige aktivitet (ok den er ikke for høj, det indrømmer jeg, men cykler da ca 1,5 time hver dag), og fastholde et for lavt energiindtag, og IKKE TABE SIG??? Med andre ord, hvad sørensen har jeg levet af i den sidste uge??

    Håber som sagt at nogen er kloge og gider bruge lidt tid på at forklare mig det her :blush: