lulle

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lulle

  1. fordele:

    1. løbebåndet giver mulighed for meget struktureret træning, hvor hastigheden er konstant hele vejen.

    2. Løbebåndet belaster bentøjet anderledes og kan hjælpe til at opretholde en høj træningsvolumen uden at blive skadet.

    3. Løbebåndet er perfekt til intensiv træning om vinteren, når is og sne gør den slags for risikabelt udenfor

    4. Løbebåndet er praktisk, når vejene ligger øde og mørke hen

    5. Løbebåndet gør, hvis det står derhjemme, det muligt at træne, mens ungerne sover og konen er ude.

    6. Løbebåndet invitere til hurtigere skridtafvikling og højere kadence og træner løbestil og teknik

  2. Det kan være du er ved at blive syg, så hold øje med det. Ellers er det heller ikke overraskende at du brækker ned. Du har trænet for fuld skrald i 7 uger og det endda fra scratch. Det kan kroppen ikke klare. Du bør fremover sørge for at hver tredje-fjerde træningsuge er en let uge, hvor mængden skrues ned med mindst 1/3 og intensiteten også lige for et nøk nedad. Det er nædvendigt for at kroppen kan sunde sig og restituere fuldt ovenpå den megen træning.

  3. Løb belaster sener og led ganske meget og du bør som nybegynder ikke træne hver dag. Løb i stedet hver anden dag og hvis du ønsker at forbrænde kalorier kan du svømme, cykle, crosstraine eller lavet andet konditionstræning, der ikke belaster bentøjet på dine løbefri dage. Efter nogle måneder uden skader eller skades symptomer kan du øge til fire løbedag pr. uge, senere til fem osv.

  4. Kunne du tænke dig at få lavet en omfattende, videnskabelig sundhedstest, der går i dybden, afdækker alle relevante sundhedsparametre, og giver dig et detaljeret billede af, hvor sund du i virkeligheden er?

    Så meld dig som testperson til Aktiv Trænings sag om sundhed og livsstil. Vi har brug for en MAND mellem 30-45år, der TRÆNER EN DEL, MEN SAMTDIG ER MILDT OVERVÆGTIG (BMI gerne over 25 og ellers ”buttet” fremtoning).

    Formålet med at teste denne type er at se, hvordan en aktiv livsstil kombineret med mild overvægt påvirker sundheden. Denne type skal så sammenholdes med de andre livsstilstyper bla. den tynde inaktive person, for dermed at klarlægge hvilken livsstil, der er den sundeste

    Testen finder sted på institut for humanernæring på Frederiksberg inden ret længe, tager et par timer og foregår fra morgenstunden. Du skal være forholdsvis fleksibel med hensyn til tidspunkt, da der vist nok er lidt rift om laboratorierne. Selve testen består af måling og vejning, en konditionstest (noget med en kondicykel og en iltmaske) Muskelstyrketest (noget med en dims du skal klemme om), nogle blodprøver til at fastslå kolesterol og blodsukker, stofskifte (noget med at ligge på en seng) samt en såkaldt DEXA scanning af kropssammensætning (mængden af muskler, fedt og knogler og noget med at ligge i en stor scanner). Desuden bliver der spurgt ind til livsstil.

    Den følges op af gode råd til livsstil, kost og træning fra vores ernærings- og træningsekspert. Vi tester dig kun EEN gang som et eksempel på en bestemt type, og du skal altså IKKE følge et program.

    VH

    Lasse Lyhne

    [email protected]

  5. Med den formfremgang og træningsindsats, tror jeg også du rammer de 40 min inden for to-tre måneder og med tiden kan du sagtens komme lægere ned. 36-37 min om 8 måneder virker sansynligt. Hold i øvrigt fast i din træning her gennem vinteren og prøv langsom at øge tempoet på din tirsdagstur og på dine intervaller. Prøv så at udvide til en fjerde løbetur i løbet af februar og når foråret kalder bør du sætte mere fokus på tempo og løbe to gange intervaller pr. uge. En gang lange intervaller (det du træner nu) og en gang korte intervaller, hvor tempoet virkeligt får et hak opad (fx10x400m m. 1,5 min pause ml. intervallerne, eller 12x200 med 45 sek pause)

  6. Kære alle

    Jeg skriver på en artikel om online træningsværktøjer. Altså dagbøger, ruteplanlæggere og andet der gør det muligt at registrere og analysere træning på nettet. Jeg kender selv en del og skatter nærværende side meget højt, men i må meget gerne byde ind med, hvad i ellers kender til både af danskbaserede og internationale sider.

  7. For lige at svare på spørgsmålet: skal du ha tempo på 5 km, skal du i gang med intervaller. kombiner lange og korte intervaller og sørg for at få trænet i målsætningstempo. Jeg foreslår at du løber tre gange om ugen fordelt på følgende træningspas: 1. korte intervaller med korte pauser: fx 8x400 i 3.55-4.00 pr.km. og 60 sek pause mellem intervallerne. som formen bliver bedre kan du skærre i pauserne så de til sidst ligger på 20 sek. 2. lange intervaller med lange pauser. fx 4x1000m i 3.55-4.00 pr. km. 3min pause. hold pausen selvom du bliver stærkere, men giv mere gas på intervallet. 3. lang, rolig tur. fx10-15 km i 5.30-6.00 pr. km. har til formål at styrke løbeøkonomien. forud for intervaltræningen bør du varme op i 15-20min og jogge af i 10min. Det er hård træning, så vær opmærksom på om kroppen kan holde til det.

  8. Hej Body

    jeg ved godt, jeg moraliserer og lyder som en gammel onkel, men fremfor at fokusere så ensidigt på vægt bør du i højere grad fokuserer på at få en sund krop. Dvs. sund, alsidig kost, konditionstræning og funktionel styrketræning. Du skal tænke på, at din bygning og din formentligt naturligt lave fedtprocent, kan give dig store fysiske fordele indenfor fx landistanceløb, hvor du kan give de tunge drenge alvorligt baghjul. Da jeg gik ud af gym. var jeg 187 cm høj og vejede 64 kg. Jeg begyndte at arbejde som murerarbejdsmand, samtidig med at jeg begyndte at løbe (da jeg havde arbejdet et par måender og vænnet mig til det, vel at mærke). pga. arbejdet åd jeg som en tærsker og tog på 6 mdr. tog 5-6 kg, blev markant stærkere og fik en meget bedre fornemmelse for min krop og dens potentiale. pointen er at du vil have langt bedre af at udnytte det potentiale din krop har fremfor at bare at ville være stor. Og se dig om efter fysisk hårdt arbejde her i dit sabbat år. Det giver gratis og effektiv styrketræning og masser af skejser.

  9. --------------------------------------------------------------------------------

    Ja undskyld jeg trænger mig på med et privat projekt, men jeg vil dels gerne høre jeres holdning, og dels tror jeg at motivationen er lettere at holde, hvis først projektet er lanceret offentligt.

    Det har noget med alderen at gøre. Jeg er 31 og nået et punkt i tilværelsen, hvor alderen fysisk er begyndt at arbejde imod frem for for mig. Præstationsmæssigt lakker det mod enden. Drømmen om en landsholdkarrie i fodbold dødede definitivt for 10 år siden (og var aldrig realistisk et meget begrænset talent taget i betragtning) og nu blafrer ambitionen om at blive eliteløber meget udsat i vinden. Derfor - i et desperat og forfængeligt behov for at teste mig selv og talentet af - har jeg kastet mig over projektet, hvor god kan jeg blive? Hvilket niveau kan jeg nå?

    Data om mig

    Fysisk

    Alder: 31

    Køn: Mand

    Vægt: ca.68kg

    Højde: 187cm

    Kondital: 69

    Træningsbaggrund: Har dyrket sport siden barndommen. Løbet 20- 30km pr. uge siden 2000, dog sporadisk og ustruktureret og med måned lange vinterpauser. Har altid været i stand til på et par måneder at træne mig op til ca. 37.min på 10km og 18min. på 5km. Har siden efteråret 2007 trænet seriøst og struktureret og langsomt øget træningsmængden til ca. 45km pr. uge fordelt på 4 pas. Ca. 15km er hård kvalitetstræning i form af sprintintervaller, korte intervaller, mellemlange intervaller og lange intervaller. Ca.8km er halvhårdt tempoløb v. omkring 80% af pulsreserven, resten er op og nedvarmning. Præstationerne er forbedret markant siden da, og målene for denne sæson er sub. 17 på 5km og sub 35 på 10. Det første nåede jeg i onsdags.

    Resultater siden efteråret 07

    3000m: 9.47 (dec. 07)

    5km: 16.43 (maj 08)

    10km: 35.17 (dec. 07)

    Hvad er jeres bud, hvad kan jeg fører det til ovenstående data taget i betragtning?

  10. Kære Alle

    Jeg har efter et formdyk i januar , der fulgte efter ferie og træningspause, oplevet ikke at kunne nå samme pulsniveau under konkurrence og tempoløb som før ferien. Dengang lå jeg typisk på omkring 187 i mine konkurrencer, mens jeg i dag ligger næsten ti slag lavere på omkring 180.

    Jeg har trænet hårdt siden midt jan. og det irriterer mig at jeg ikke kan få pulsen ordentligt op. Skyldes det bare at min form stadig er dårligere end den var før ferien, eller kan det også hænge sammen med træningstilstand? De sidste mange uger har som sagt været hårde med masser af kvalitetstræning. Eller er der en tredje forklaring?

    Og endelig hvordan træner jeg bedst evnen til at løbe med højt pulsniveau? Jeg forestiller mig en masse korte intervaller med djævelsk små pauser fx 10x400m , med 30-40sek pause imellem.