rehan2235

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rehan2235

  1. Hej Allesammen..

    Jeg har brugt motiononline.dk som en meget fornuftig inspiration til at komme igang med min vægttab. Alle jeres erfaringer har været guldværd for en som mig som har målet at smide ca 40-45 kg samlet.

    Efter at have afprøvet forskellige motionsformer, lykkedes det mig at finde den som passer mig bedst både tidsmæssigt og noget min krop kan håndtere uden stor belastning. Det er nemlig Udendørs LØB. Jeg er simpelthen blevet forelsket i at tage løbeskoene og noget god musik og så løbe en tur i skoven eller på stranden. Jeg startede i september 2011 og indtil nu er det lykkedes mig at komme fra 125 kg til ned på 106,6 kg(vejet imorges). Jeg har dog inde imellem været på ferie, hvor jeg nok har nydt noget god mad osv, men jeg er stadigvæk meget tilfreds med resultatet pt.

    Jeg har behov for noget sparring på følgende:

    Jeg har ca 9,5 km fra mit hjem til arbejde, jeg overvejer meget stærkt at begynde at løbe til og fra arbejdet. Hvilket vil sige at jeg på en dag samlet set vil få løbet ca 19 km. Jeg er et super A menneske, så jeg har ikke nogen problemer med at stå op kl. 5-6 om morgen pakke min taske og så afsted. Jeg plejer at smutte fra arbejdet mellem 16-17 så har stadigvæk god til at nå hjem. Jeg kan klare ca 10 km på 55 min pt i en rimelig tempo, hvor min puls er gennemsnitlig 148.

    Mit mål vil være at gøre det hver dag, dog undtagen de dage hvor jeg måske har en aftale så bliver det bilen.

    Er der nogen af jer der har erfaring med lignende? og er det her simpelthen overkill at løbe de her km hver dag? Er det usundt for kroppen at man belaster den om morgen og så hviler den i et par timer og så belastning igen om eftermiddagen?

    Det skal lige nævnes at jeg pt løber hver morgen ca 6km 6 dage om ugen, så kroppen har vænnet sig til at løbe. Til september ligger jeg også 2 styrketræningsdage ind med en fullbody program. Pt står den på masser af armbøjninger og mavebøjninger efter hvert løb.

    Data om mig:

    Alder: 31

    Vægt: 106

    Højde: 176CM

    Mål i sigte: 80kg

    Håber at i kan komme med noget input?

  2. Crosstrainer arbejdes med større muskelkontraktion end løb = Mere energi bruges på crosstrainer

    Løb har et større bevægelsesudslag (ROM) end crosstrainer = Mere energi bruges på løb

    Crosstrainer bærer kroppens vægt, hvorimod man selv bærer vægten i løb = Mere energi bruges på løb

    Pga crosstrainerens mekanisme, hjælper den med bevægelsen ved træning, da den ikke bare stopper med det samme, når man selv stopper muskelarbejdet. Ved løb er der derimod ingen kære mor. :smile:

    Hej Jannick,

    Jeg forstod ikke helt ovenstående, betyder det så at energiforbruget ved LØB er større da man bruger kroppen på en anden måde?

    Det er meget aktuelt for min situation nemlig, for jeg løber ca 5 gange om ugen på løbebånd med max intensitet, (i forbindelse med vægttab) Men jeg kan godt mærke at jeg ugen efter at jeg er lidt "ekstra" øm i benene, så jeg forsøger nu at kompensere med lidt crosstrainer inde imellem , men jeg har bare altid "følt" at løbebånd GIR mere, selvom jeg sveder en hel del på crosstrainer og ifølge maskinens tal så forbrænder jeg ca 100 kj mere på crosstraineren på 30 minutter iforhold til løbebånd..og det er nøjagtig den samme intensitet( Løbebånd 11km/time , hældning 0) (Crosstrainer. niveau 17)...

    Håber kan få noget feedback..

  3. Maskinerne overdriver som regel en hel del, så tror brugerne at de har gjort det godt også er de glade for maskinerne, smart ikke :smile:

    hehe ja PRÆCIS..:) derfor vil jeg lige have det bekræftet, så jeg ikke "fejl-motivere" mig selv når jeg er på det løbebånd..men hvor stor ER usikkerheden? er der nogen der ved det..?

    For jeg HAR også engang investeret i en af de der pulsmålere UR, og der brugte jeg den til at måle dataer når jeg løb udendørs...og ifølge den kunne jeg nogle gange komme på næsten 700KJ på 30 minutter....dvs ca 100kj mere end hvad maskinerne viser...,

    Så jeg har været meget i tvivl...

  4. Hej alle,

    En tilfældig person jeg mødte til et arrangement har anbefalet mig at prøve "Guarana kaspler (naturlige koffein piller)" i forbindelse med min vægttab..jeg ER klar over at det IKKE er et slankeprodukt og søger heller ikke "slankepiller" men derimod noget kostilskud der måske kan booste forbræningen en smule..og efter sigende skulle det her produkt medvirke til større forbrænding..

    Er der nogen herinde der har noget erfaring med det her produkt? eller kan anbefale andet?

    Produkt:

    Guarana Viking Power

    ...og så det her påstand:

    "Guarana øger kroppens energiforbrug og temperatur. Dette tilsammen med den øgede frisætning af frie fedtsyrer gør at det hjælper dem som vil tabe kropsfedt . "

    Håber i kan give noget feedback?

  5. Hej Alle,

    Har brug for feedback omkring følgende:

    Jeg løber meget på løbebånd flere gange om ugen og bruger da også crosstraineren engang imellem..

    Mit spørgsmål er hvor præcis er datamålingen på de her maskiner i forhold til hvor mange kalorier man har forbrændt osv? efter at man har tastet vægt, alder osv...

    For når jeg f.x har løbet 30 min med gennemsnitlig fart på ca 10km/t så fortæller den mig at jeg har forbrændt omkring 600Kj, og det bruger jeg ofte som en motivationsfaktor, og de gange hvor jeg når 600kj på måske 25 minutter så stopper jeg med at løbe... og i den forbindelse er jeg også begyndt at skrive dataerne ned for hver gang, så jeg kan følge udviklingen..

    Så jeg har behov for at vide hvor stor en usikkerhed skal man regne med på de her maskiners måling? 600kj er det i virkeligheden ikke mere end 4-500 måske? Jeg vil efterfølgende kunne målrette min løbetræning mere realistisk...

    Jeg har stillet det samme spørgsmål en fitness-instruktør nede i centeret, og der var svaret: "100 korrekt måling"..hmmm er lidt skeptisk over det svar...

    Desuden vil jeg gerne høre om der er nogen der har opnået gode resultater ved at bruge crosstraineren meget? for jeg har en smule "fordomme" mod at bruge den, da jeg ikke helt tror at den er ligså effektiv som at løbe..?? selvom de gange jeg HAR brugt den så sveder jeg ligså meget som når jeg er på løbebånd, men jeg FØLER alligevel at løbebånd giver lidt mere modstand..

  6. Hej Claes og Mik,

    Tak for jeres feedback, jeg tager det til mig...

    Jeg har et spørgsmål, de træningsprogrammer i følger eksempelvis Claes, hvor kan jeg finde den?

    Er der evt en link som fortæller hva de forskellige øvelser hedder? for jeg er meget amatør på det område og kan aldrig aflæse de forskellige træningsprogrammer der står i de forskellige forums, for jeg kender ikke de forskellige udtryk..bruger stadigvæk

    "skrå bænk" "cabel" osv...hvis i kunne smide en link ville jeg værdsætte det meget..også de andre links som du nævnte Mik..

    Mange tak...God weekend...

  7. Kære medlemmer,

    Efter en meget LANG pause(ca 3år) er jeg nu meget motiveret gået igang med min træning...og går virkelig op i det!

    Mit primære formål er vægttab da min situation er således: 29år, 177cm,105kg.

    Jeg har styrketrænet gennem årene så jeg HAR allerede lidt muskelmasse, men pga diverse fysiske nedture er fedtet nu begyndt at overtage de forskellige områder. Jeg vil gerne ned på ca 80 kg. og har gjort det før mange år tilbage, udelukkende ved at løbetræne HVER DAG.

    Men der oplevede jeg også at alt muskelmassen forsvandt HELT, da jeg lagde styrketræningen fra mig. Nu vil jeg gerne forsøge at finde en god kombi, men er meget i tvivl hvordan jeg skal gøre det?

    Jeg er virkelig virkelig presset mht TID pga mit arbejde så jeg har ikke mulighed for at afsætte mere end 45-60 min om dagen til træning ( hvis jeg skal nå træningscenteret inden den lukker) Da mit mål er at tabe mig og vil være tilfreds med et markeret krop end bodybuilder krop, bruger jeg helst mere tid på løbetræne med høj intensitet som muligt i ca 40-45minutter + mave, derefter er der meget sjældent tid til styrketræning..

    Men jeg har efterhånden læst flere og flere steder at for at opnå det optimale vægttab så er det vigtigt at kombinere med styrketræning så man virkelig sætter forbrændingen igang...

    Jeg har indtil videre de sidste 14 dage kørt min træning på følgende måde UDEN STYRKETRÆNING:

    Mandag-Lørdag: 40-45 min løbebånd gennemsnitlig hastighed 10km/timen

    2 øvelser armbøjninger ca 40 ialt (bryst/ryg)

    6 øvelser mavebøjninger ca 120 ialt

    2 øvelser rygbøjninger ca 30 ialt

    1 øvelse bicep med 14 kgs håndvægte

    1 øvelse tricep

    Strække ud

    Denne her rutine tager mig ca 1 time, da jeg holder meget SMÅ pauser, og jeg har ALTID energien dagen efter til at gentage det, og under armbøjninger kan jeg VIRKELIG mærke at mine 100 kg sætter mig under pres føles som bænkpres!

    MEN i det her indgår der intet styrketræning med vægte osv...og jeg har ikke vejet mig foreløbig, da jeg ikke er stor tilhænger af at veje mig HVER UGE, men derimod kun 1 gang om måneden..men jeg KAN mærke på min overkrop at jeg føler mig opstrammet alligevel...

    Mine spørgsmål er så følgende:

    1) Er der her program holdbart langsigtet? Kan man godt på denne måde undgå træning med vægte og stadigvæk opnå effektiv vægttab? samt et ok markeret krop?

    2) Er jeg simpelthen nød til at indføre styrketræning? hvis JA Findes der så en FULL body program som kan passe ind i en meget travl hver dag? hvor jeg stadigvæk kan bruge minimum 40 min på LØB!

    4) Er der nogen ekstra fordele ved at tage turen på løbebånd først EFTER styrketræningsprogrammet? eller har det det samme effekt ved at hvis man løber FØR!

    Det skal lige siges at jeg er god til at styre min kost og følger en god kostplan som jeg har udarbejdet sammen med en diatist netop pga en meget travl hverdag og rejseaktivitet!

    Jeg håber virkelig at I kan kommentere det her, komme med evt jeres egne erfaringer og viden. Det vil virkelig gavne min træning og hjælpe mig med at fokusere korrekt!

    Takker på forhånd!

    mvh

    Rey!