mh_83

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mh_83

  1. Sammensætningen af din kostplan kan være uoptimal og medføre nedsat stofskifte. Fødevarer med højt insulinrespons vil først nedsætte fedtforbrændingen og herefter lavt blodsukker hvor der også vil forekomme nedbrydning af muskelvæv.

    Jeg er ikke diætist, så det kan sagtens tænkes, at min kost ikke er optimal - men jeg har forsøgt at undgå kulhydrater med højt glykæmisk indeks (hvidt brød, kartofler, sukker - selvfølgeligt) og spise mere protein og komplicerede kulhydrater (fiberrigt/groft brød, havregryn, frugt, grøntsager etc).

    Jeg går ud fra du har holdt det samme træningsniveau under hele perioden?

    Ja.. :smile:

    Hvor høj er du egentlig? du kan da næsten umuligt være overvægtig hvis du vejer 54kg.

    Jeg er 164 cm høj - og nej, slet ikke overvægtig. Ville bare gerne af med den sidste lille smule på maven og er helt tilfreds nu. Eneste problem er, at jeg er nervøs for at tage på, hvis jeg øger mit kalorieindtag igen (selvom jeg selvfølgeligt ikke skal tilbage til samme indtag som før vægttabet) - men jeg må nok bare prøve at øge det langsomt og se, hvad der sker - eventuelt kombineret med lidt mere styrketræning (hvis jeg kan finde tid til det).

    Der er selvfølgeligt ingen meget let forklaring - men man bliver bare let frustreret, når kroppen ikke reagerer helt som teorierne foreskriver. Jeg takker for de kvalificerede svar (og for muligheden for at dele min frustration). :bigsmile:

  2. En anden ting er at man meget nemt kan komme til at skyde lidt over målet med de beregnere på MOL hvor man selv fylder ind. Hvis du har tabt 5kg på seks uger og du har indtager 1200-1400 har du i gennemsnit forbrændt lidt under 2200-2400kcal om dagen.

    Tak for dit svar. :-)

    Men hvad kan jeg så konkludere fra, at jeg de efterfølgende (seneste) 6 uger ikke har tabt mig trods at jeg har holdt de 1200-1400 kcal? At min forbrænding er faldet så meget - og bør jeg så øge mit indtag eller holde det på status quo for ikke at tage på? :s

    Nb. Jeg vejer alt hvad jeg spiser og er ret opmærksom på ikke at snyde mig selv. Der kan dog være udsving de enkelte dage, derfor siger jeg mellem 1200 og 1400.

  3. Frem med målebåndet!

    Jeg bruger allerede målebånd (hvilket er omtrent lige så præcist eller upræcist som vægten - svinger også med væskeophobning/luft i maven - og er intet perfekt måleinstrument) - og mine mål er stabile. Ud fra din logik ville det betyde, at jeg er i kalorieligevægt med 1200 kalorier, men kan det passe?

    Sæt din daglige kost op til dit beregnede kaloriebehov (sund mad etc) og mål din livvidde og balleomfang. Stiger tallene ikke, er du i kaloriebalance; stiger de, må du sænke kalorieindtaget lidt igen.

    Jo tak, det kunne jeg måske sige mig selv. Men er det ikke lidt voldsomt at f.eks øge indtaget fra 1200 til 2000 kalorier (altså en 67% stigning i kalorieindtag) fra den ene dag til den anden? Selv hvis min krop har sænket mit stofskifte, kan jeg vel ikke forvente at det bare "vupti" øges med 70% fordi jeg øger mit kalorieindtag?

    Er der nogen, der har erfaring med eller faglig viden om dette? Er det bedst at øge langsomt eller kan man "kickstarte" forbrændingen? Er der mindre risiko for vægtøgning hvis jeg tilføjer protein i stedet for f.eks. kulhydrat til min kost? (Og nej, jeg havde selvfølgeligt ikke tænkt mig at tilføje for 800 kalorier flødeboller!)

  4. Hej!

    Beklager, hvis jeg kaprer tråden lidt - men jeg har et beslægtet spørgsmål/problem. Jeg har tabt mig 5 kg (fra 59 til 54 kg) hen over ca. 1,5 måneder, hvor jeg har spist i gennemsnit 12-1400 kcal per dag. De fleste modeller til at estimere forbrænding (bla. MOLs) sætter mit basalstofskifte til omkring 1300 og min daglige forbrænding (med træning hver dag) til mellem 2000 og 2600.

    Så mit daglige indtag har måske været ret lavt.. men men men. Nu oplever jeg, at min vægt har været stabil de sidste ca 6 uger, selvom jeg har bevaret mit lave kalorieindtag. (Faktisk har jeg de sidste uge taget 1,5 kg på igen, hvilket dog kan skyldes udsving pga. menstruationscyklus/væske.) Jeg ønsker ikke at tabe mig mere, men da jeg kun knap holder vægten pt., er jeg bange for at tage på, hvis jeg øger mit kalorieindtag?

    Kan min stagnation skyldes, at min krop har sænket forbrændingen (er "gået i stå")? Burde det ikke være usandsynligt når jeg træner hver dag (skiftevis løb og styrketræning)? Er det muligt, at min forbrænding bare er meget lavere end de gængse estimater - og at jeg bare skal holde de 1200 kcal? Hvis nej, hvordan og med hvor meget bør jeg øge mit indtag, hvis jeg ikke vil risikerer at tage vægt på?

    Mange spørgsmål - beklager - men værdsætter altid input fra alle jer kloge MOL debattører. Fedte fedte.. :-)

  5. Tillykke med dit vægttab. Jeg tror, det er forskelligt, hvad der virker for folk. Men du kan overveje at udskifte nogle af dine simple kulhydrater (højt glykæmisk indeks) med mere komplekse (lavt glykæmisk indeks). F.eks. er der både i pasta og kartofler meget stivelse, der påvirker dit blodsukker meget og gør, at du hurtigere bliver sulten igen. Pasta og ris er der faktisk også mange kalorier i. Jeg erstatter det som regel med andre grøntsager (brocolli, gulerødder, salat) eller med groft rugbrød eller knækbrød. :smile:

  6. Jeg spiser altid efter min morgentræning. Det passer også bedre med min frokost (hvis jeg spiser kl. 6 før min træning, vil jeg blive sulten alt for tidligt igen). Men jeg bor også i nærheden af mit arbejde og kan nå hjem igen inden jeg skal på arbejde.

    Måske kunne du spise morgenmad på arbejdet - ved evt. at møde 15 min tidligere?

  7. jeg ville foreslå at du glemmer alt om vægt men istedet bruger et målebånd til at se resultaterne!

    mål fx hver anden uge tre forskellige steder

    Det er en rigtig god idé, og det gør jeg også. Men når nu alle "mål" (vægt, målebånd mv.) er forbundet med usikkerheder, prøver jeg at bruge så mange metoder som muligt. Men problemet er vel altid, at man er for utålmodig - og de seneste par uger har vægten ikke rykket sig meget. Men set over de 5 uger, jeg har været igang, har jeg alligevel tabt ca 5 kg og 5 cm i taljen, så det er jo ikke dårlige resultater. :smile:

    Faktisk er jeg nogenlunde i mål..

  8. Blive slave af den? Det er sgu et problem du selv skaber. Du kan ikke tabe dig fra dag til dag, fordi udsvingene med forskellige faktorer vil påvirke resultatet for meget, til, at der er en synlig forandring fra dag til dag.

    Du kan veje dig hver søndag eller efter hver måned.

    Hav det i tankerne, så skal du nok lade være med at blive slave af den.

    Tak - det giver jo sig selv. Bemærk i øvrigt gåseøjnene - de er der af en årsag. Netop fordi jeg kun vejer mig en gang om ugen (og som regel sjældnere) har jeg ikke haft anledning til at købe en vægt tidligere. Hvis du læser mine andre indlæg er jeg også udmærket klar over effekten af væskeudsving mv., så der er ingen grund til den belærende tone.

  9. En vægt koster fra 100kr...

    Rock'n Roll :strat:

    SaintPauli

    Med andre ord - et overkommeligt problem. :wink:

    Har bare bevidst valgt ikke at have vægt for ikke at blive en "slave" af den - hvilket nok under normale omstændigheder er fornuftigt - men upraktisk når man gerne vil følge sit vægttab.

  10. Tak! Det var også mit eget bedste bud, men det er rart lige at høre det fra andre. Eneste lille problem er, at jeg ikke har en vægt derhjemme (så morgenvejning kræver morgentræning, lige p.t.) - men jeg kunne selvfølgeligt bare købe en vægt. :smile:

  11. Det her er måske et dumt spørgsmål, men hvornår på dagen bør man veje sig for at kende sin vægt så præcist som muligt?

    Jeg plejer at veje mig om eftermiddagen/aftenen inden træning, men ikke overraskende kan vægten svinge med mere end et kilo fra dag til dag. Jeg har også for sjov forsøgt at veje mig morgen og aften samme dag, og der steg vægten med 1,5 kg i løbet af dagen. Der er selvfølgeligt tale om væskeudsving.

    MEN, spørgsmålet er så, hvis jeg gerne vil kunne sammenligne min vægt fra uge til uge (med den fejlmargin, der altid vil være), hvad er så bedst? Om morgenen inden morgenmad? Eller kan der være lige så store udsving dér fra dag til dag?

    På forhånd tak for hjælpen! :)

    PS. Er kvinde, 25 år, 55 kg.

    PPS. Har kigget efter lignende indlæg på forummet, men beklager, hvis der er noget, jeg har overset.