nannas

Medlemmer
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nannas

  1. Fridag, sådan en kan jeg godt bruge :-) Jeg havde først en slags ikke træning som inkluderede kæreste, min almindelige cykel og en holdehånd-tur i Frederiksberghave- der var så fint der i haven, at jeg senere fik lavet mig en god lille 8 km løberute som inkluderede Frederiksberghave, hvor mange løbeture inkludere at se elefanter bade?

    Hvis min ben føles gode imorgen, så tror jeg at jeg vil se elefanterne igen, ellers må jeg ud og trille med FrkS.

    Dejligt at holde fri, men hvor bliver foråret af?

  2. Først vil jeg lige skrive, at jeg synes det er dejligt, at der har været så mange svar indenfor så kort tid.

    Jeg vil gerne pointere, at jeg godt er klar over, at elitesoldat ikke kun er et spørgsmål om form, men i allerhøjeste grad indlæringsevne og psykisk styrke/helbred. Bl.a. skal man som jæger kunne genkende over 6000 forskellige køretøjer, været meget mere end bare god til sine militære færdigheder, have en fandens god orienteringssans o.lign. - Generelt bare en rigtig god indlæringsevne og at kunne kombinerer sine færdigheder.

    Jeg kan godt li' at være indenfor og hygge mig (men hvem kan ikke dét?), men jeg elsker at være udenfor. Jeg kører motorcykel, jeg starter til faldskærmskursus til august, skal køre ATV ude i ørkenen til sommer, skal starte på et kursus til efterår i motorcykelræs mm.

    Jeg elsker udfordringer og prøve grænser af - det paradokse ved at elske at leve på kanten af faren, er, at man føler sig i live.

    Jeg er ikke en kold kynisk "zulukriger", men kan godt snakke om nogen af de dårlige erfaringer jeg har haft - man er ikke stærk, når man holder alt inde i sig selv, men man er derimod stærk, når man har bearbejdet noget så meget, at man kan snakke om det og lære af det.

    Jeg får topkarakterer i skolen og jeg læser meget, og min intelligenskvote er blevet målt over middel.

    Mit store problem er mine gener - og jeg ved det er et problem.

    Jeg ønsker på ingen måder særbehandling eller noget i den stil, men prøver derimod at fortælle mænd, at jeg er en af gutterne - at de ikke skal holde døren for mig o.lign. Først når man ændrer folks tilgang til det andet køn under arbejdsmæssige forhold, kan de stole 100% på én som kvinde.

    Der er ingen af jer knægte/mænd, der ville holde døren for en mand, vel?

    Når jeg har så meget fokus på de fysiske forskelle på mænd er kvinders træningsprogram, er det fordi jeg er bevidst om, at min opbygning af kroppen skal foregå anderledes, men at resultatet gerne skulle være det samme som mændene.

    Jeg gentager: Mit fysiske resultat skulle gerne være det samme som når mænd træner til jægerkorpset, men mit træningsprogram bliver nød til at blive justeret efter min krop.

    Der er også forskel på træningsprogrammerne til mænd, træningsprogrammer bliver jo lavet ud fra individet.

    Nå, men nok moralprædken og forklaren af mig selv...

    Tak for indlæggene indtil videre.

    Gener? mener du ikke kromosomer?

  3. Fin løbetur rundt om søerne- jeg holder pulsen lige omkring 82-84% og er ikke optaget af farten. Min plan er at holde fokus på at løbe og gøre det med en fin jævn puls i 2-3 uger endnu før jeg begynder at sætte tempo på.

    De nye løbesko er bare super gode :-)

  4. - men overvej det alligevel.

    Jeg blev bikefittet samme sted som Kermit og sidder meget bedre nu end jeg gjorde før også selvom jeg troede jeg sad korrekt.

    Vi har lige haft en bikefitter til vores klubmøde. Formanden/kvinden er gift med en licensrytter som har indstillet hendes cykel efter alle kunstens regler. Troede de. For saddelhøjden var 2 cm forkert og frempinden skulle være 3cm kortere.

    Stiller de også klamperne ind? For ellers tager Nicolai Norrid i Helsingør også 2000, men det er for BÅDE klamper (incl. evt. wedges) og cykel (p.t. med 6-7 uges ventetid).

    Men jo - grej for 2K er også lækkert.

    Sådan som jeg forstod det så gennemgår de alt...men sidder jo på cyklen og bliver testet imens man bruger kroppen og jeg overvejer det en del...

  5. Ah, okay, det lyder straks mere sandsynligt. Og jo, det er da også en slags penge. Hvis du sparer sammen og bestiller sådan et bikefit, må du da gerne rapportere om udbyttet. jeg tror, at Kermit (som fører logbog herinde) har prøvet noget lignende med godt resultat …

    Ja jeg skal nok berette, men jeg tror at jeg først vil prøve med at skifte frempind og lidt andet... Egentlig skal det at køre på cykel, efter min mening, ikke være en videnskab... og man kan få meget lækkert udstyr for 2.000 :bigsmile:

  6. Hold da op! Det lyder helt mistænkeligt billigt ... :blink:

    og det viste sig også at det var en misforståelse, den pris jeg havde fået i telefonen var på noget andet ...så prisen er 2.000 kr og det er jo også en slags penge, men hvis man kan lide Specialized cykler så er butikken på Åboulevarden helt fyldt med smukke eksemplare og det koster jo ikke noget at kigge :bigsmile:

  7. Jeg så også klippet.

    Uden at kende til metoden, så kan man sagtens forestille sig, at der kan være noget at hente ved at få en ekspert til at se på ens kørestilling med friske øjne. Ofte forfalder man til gamle (u)vaner, og så skal man måske lige rykkes videre til en ny måde at gøre tingene på.

    Jeg fandt dem på Facebook, så det er vel bare at ringe og spørge om prisen :smile:

    Specialized Concept Store

    Tak for hjælpen og den unge mand oplyste at prisen er 300 kr hvad jeg blev ret forbløffet over... så jeg må have mig selv og Frk S en tur på Åboulevarden som ligger lige om hjørnet :bigsmile:

  8. Nu så jeg lige på politiken online at specialized har "opfundet" et eller andet målesystem, som optimere ens måde at overføre kaft på cyklen på, samtidig med at det er effektivt i forhold til ryg og knæ skader og min ryg er stadig ikke "fit for fight" Body-Geometry-Fit program er navnet

    linket til politiken : http://politiken.tv/nyheder/videnskab/article951645.ece

    Men er der nogen her der ved noget om det? Virker det? for jeg er ret sikker på at det koster en mindre formue

  9. Lyder rigtigt godt, så skal vi bare have koblet svømningen på og så er du klar!! :superman:

    Jamen jeg svømmer skam en udemærket "mormor-svømning" som min søn så smukt kalder det fordi jeg har mit hoved over vandet... ak ja man skal hånes for meget :bigsmile:

  10. Så er det for alvor blevet forår og varmt nok til at Frk S og jeg har været ude og trille, hun er blevet pimpet lidt op med en ny sadel og da hun i forvejen er en skønhed, så ser hun nu helt fantastisk ud.

    Vi fik kørt tre gange sidste uge og selvom jeg godt kunne mærke at bakkerne føltes stejlere, end jeg husker dem, så var formen nu ikke så ringe end da. Nu gælder det bare om at bede til vejr-guderne om sol og sol og så få det hele til at passe sammen, med arbejdstider og cykling, så skal jeg nok komme ind i en god rytme. Jeg har ikke meldt mig til nogle motionsløb, for kombinationen af at skulle af for at strække ryggen og så køre med i et motionsløb det er ikke lige mig, så jeg tænker at 2010 bliver et cykelår hvor det hele bare handler om at nyde det som jeg gør.

    Løberiet går det også fint med jeg er ved at være rigtig, rigtig glad for at løbe, så nu er det ikke mere en pligt :bigsmile: Jeg har fået de lækreste løbesko og fået en test så skoene passer til den måde jeg løber på, stor forbedring.

  11. Væskemangel er et godt bud, men det kan også være spændinger i nakke og skulder, hvis du ikke slapper af når du spinner og glemmer af bøje i albuen.

    Prøv at lægge mærke til om du slapper af i nakke og skulder.

  12. Har fået løbet, men kun små ture for den kolde luft får mig til at hoste.. og ikke bare et lille diskret host, men når jeg kommer hjem er det nærmest som om jeg gør som en hund. Jeg bruger lidt astma spray og håber at det snart går over ( det må da blive forår igen en dag) men udover hosten føler jeg mig fit for fight. Det er irriterende at have holde pause fra løb for nu starter alt det med ømme ømme lårmuskler forfra, men på den andne side så kan jeg lidt godt lide den smerte, den føles så nyttig og ren. Jeg har haft lide meget arbejde så jeg har ikke været så flittig til spinning, men er på vej op ad i træning igen og føler mig ikke sat tilbage i nævneværdig grad.

    onsdag-tordag og fredag bliver der dog ingen træning for der går turen til Budapest, til spabad, dejlig mad, god tid og nok en smule vin og øl... :bigsmile:

  13. Der er koffein i Pepsi Max. Det bliver man afhængig af og man opbygger gradvist en tolerans, hvilket vil sige, at der skal mere og mere til for at få den ønskede opkvikkende effekt. Jo mere man ender med at drikke dagligt, jo sværere vil den jo også være at stoppe fra den ene dag til den anden, fordi abstinenserne vil virke værre. Jeg har klart bedst erfaringer med gradvist at trappe ned, når jeg i en periode har fået lidt for meget kaffe og cola i en periode. En kold tyrker er i hvert fald urealistisk og uholdbart for mit vedkommende.

    Jeg tror ikke på begrebet at "trappe ned" hverken når det gælder rygning eller koffein, selvfølgelig er der abstinenser, men så kan man jo "mærke" sin afhængighed...

    Jeg tror på at man kan behøve en mental nedtrapning før man gør det....men så synes jeg også det er nemmest bare at stoppe.

    Men det er helt sikkert forskelligt hvordan man oplever det at kvitte en afhængighed

  14. Personligt bryder jeg mig ikke om at være afhænig af noget.

    Så jeg ville stoppe med at drikke Pepsi max i en periode, altså stoppe helt. Det er langt nemmer at tage en beslutning om at stoppe helt end at forsøge sig med at "trappe ned" Om det er skadeligt eller ej, lige nu, ved jeg ikke, men et lille kig ud i fremtiden sådan 5-6 år frem og så et regnestykke over hvad Pepsi max koster, ville være nok til at jeg straks stoppede. Jeg er sikker på at efter 1-2 uger så er du befriet af din trang til Pepsi max.

  15. Og en weekend uden træning. Men hvis der er nogen som lider af bihule/pandehule-betændelse så kan jeg virkelig anbefale et "næsehorn" som er et yoga-lignende næseskylle horn, som stik mod mine fordomme har virket fortrineligt. Og har gjort at jeg nu slipper for næsesspray og alt muligt andet slemt. Godt nok er det vildt underligt at bruge det, men skidt pyt hvis det hjælper....

    Nå, men jeg tror på mit humør og min drilleagtige opførsel i forhold til mine omgivelser, så er jeg i høj gard ved at være rask, så jeg håber at jeg føler mig tip-top imorgen, så jeg kan komme ud og løbe :bigsmile:

    Næste uge skal jeg rejse et par dage, så der skal indhentes noget træning inden.

  16. @Nanna >> jo, du kan tro jeg glæder mig! Så må jeg med på nogle af jeres ture, selvom jeg nok bliver "påhæng" i starten, I er jo super seje allesammen... intimiderende.. :smile:

    Du skal være meget velkommen og jeg er sikker på at du mere en rigeligt kan følge med, det er rigtig sjovt og inspirende at have en gruppe at følges med.

    Evt kan du jo overveje et par motionsløb som træning på til CC, det er jo gode km at få i benene.

  17. Ganske skrækkeligt jeg er syg og har været det siden tirsdag, så rigtig syg med alle de væmmelige ting der følger med, det er nok bare influeza men det føles ganske hæsligt og jeg er voldsom dårlig til at være syg... I kamp mod min pande/bihulebetændelse har jeg købt mig et næsehorn er er nu begyndt at skylle næse. Ak ja hvad men ikke gør for at blive rask. Men influenza kan ikke vare evigt .... og da jeg stak hovedt ud af mit vindue i dag var det tydeligt at luften var foranderet, der var regn istedet for sne og luften var ikke iskold, mon det var et tegn på at vinteren heller ikke vare evigt?

  18. Fredag d. 19. februar 2010

    Styrketræning:

    - BB Bænkpres

    - DB Skulderpres

    - DB Lateral

    - BB Row

    - Kabel Row (smal)

    - Maskine Flyes

    - Maveøvelse 1

    - Maveøvelse 2

    - Triceps Pres

    - Biceps Curl

    - Hyperextensions

    Derefter løb:

    - 30 minutters løb

    Holdt mig pænt på 11 km/t og øgede istedet elevationen, op til 7%. Startede let og sluttede relativt hårdt. Kroppen er slet ikke klar endnu og det går langsomt fremad.

    Med hensyn til min cykel - har købt følgende - med STOR konsulenthjælp fra Arne

    Ramme: Look 496 Tri

    Styr: Zipp Vuka Tri styr m. extension, Zipp Vuka Basebar

    Zipp Vuka Brakelever

    Shimano Ultegra bremser

    Shimano Ultegra forskifter

    Shiamano Dura-Ace Kranksæt

    Shiamano Dura-Ace styrendeskiftere

    Fizik Arione Sadel

    Nu har jeg monteret træningshjul.

    Om et par måneder sætter jeg Zipp808 på for-og bag.

    Jeg har et billede af cyklen med træningshjul men jeg har lidt bøvl med telefonen lige nu. Til gengæld har jeg et billede af cyklen med påmonterede Zipp hjul (men dem får jeg som sagt først om et par mdr).

    Jeg har endnu ikke købt pedaler, er i tvivl om hvad jeg skal købe. Har I nogle meninger? Look/Speedplay eller noget andet?

    Her er cyklen med Zipp hjulene

    post-1882-126660608484_thumb.jpg

    Waauuuuv og tillykke den er super sej og nu ved jeg og Frk Specialized hvilken cykle( og ung mand) vi skal kigge efter når vi triller en tur( Når sneen er væk) Du må bare være så vild efter at komme ud og trille på den. Hvor er det godt for dig :4thumbup:

  19. Hej Nanna, tak for dit input. Jeg styrketræner en smule, men ikke meget. Jeg har ikke nogen ambition om at ligne Hulk eller noget tilsvarende, blot at komme i god form og og også have gode armmuskler og mavemuskler.

    Jeg spiser og/eller drikker gerne en smule efter løb. Det kan være frugt, rugbrød og eller juice. Jeg spiser generelt fedtfattigt med en del frugt og grønt. De sidste par måneder har jeg tabt mig. D.v.s. min krop har brugt flere kalorier end den har fået. Betyder det ikke i sig selv at man bliver lidt træt. Jeg er dog meget tæt på at være på den vægt jeg vil, nemlig 73 kg. (er 178 cm høj), så mon ikke alene det at jeg ikke bruger mere energi end jeg indtager gør mig friskere?

    Jeg har ikke helt sat mig ind i hvad de forskellige fødevaregrupper (protein, kulhydrater m.v.) er godt for men blot spist fedtfattigt og sundt. Det er min plan at jeg skal være klogere på dette også. Jeg tror også at kroppen nogle gange selv kan "sige" hvad den har brug for. Flere kender måske det at man nogle dage kan være helt vild efter f.eks. æg, fisk, kød, tørret frugt eller andet helt specifikt?

    DAGENS TRÆNING (nu med smerte)

    Fik løbet en tur rundt om Damhussøen (6,6km). Jeg har de sidste to dage haft meget ondt i lænden og har derfor været nødt til at spise Panodil og Ibuprofen for at tage toppen af smerten. Jeg får det engang i mellem og der er ikke andet at gøre end at guffe lidt medicin. Men jeg har heldigvis også oplevet, at når jeg løber så går smerten en smule væk, og fortager sig til en slags trykken som ikke gør decideret ondt. Så jeg valgte at løbe trods smerten. Ganske rigtigt efter en kilometers løb gik smerten stille og roligt over i en slags trykken, og jeg kunne gennemføre mit løb.

    Tiden var dog ikke særlig god, da jeg ikke kunne få særlig meget fart på. Vægten var røget op på 75,5kg, men der har også været lidt socialt samvær der har involveret indtagelse af god mad samt spiritus i løbet af den sidste uge. Jeg er dog rigtig glad for at jeg kom op af sofaen, og jeg ved nu at jeg kan gøre det i overmorgen igen, selvom smerten ikke skulle være forsvundet. Så jeg var lidt stolt af mig selv trods den dårlige tid, for jeg fik overvundet mig selv.

    Mange gode hilsener

    Ole

    Hej Ole

    Jeg tænker nu heller ikke styrketræning som "kæmpe muskler" men nu mere af sin kropsvolume man skifter ud fra fedt til muskler jo bedre er forbrændingen og dermed er man med til at sikre sig et varigt vægttab.

    Men jeg kan jo også læse af din blog at du fx laver armebøjninger

  20. Forkølelsen er ikke gået væk, men har tværtimod også sat sig i min hals, så siden torsdag har jeg ikke trænet og jeg jeg tror jeg snupper et par dage mere uden træning så jeg kan blive helt frisk. Det er irriterende, men jeg øver mig i at tage det positivt og få slappet af og tænke på at jeg så når jeg er frisk vil have masser af energi igen.

  21. TORSDAGENS (TRÆNING)

    Det blev kun til cykling frem og tilbage til arbejde. Ca. 29 km.. Alle kalorier tæller. Som tidligere nævnt vil jeg prøve at nøjes med at løbe hver tredje dag, og se om min krop bygger bedre op med det. Jeg tror nemlig at hver anden dag er for meget og gør mig kronisk træt og udmattet, i stedet for at træningen tilfører mig energi.

    Der skal løbes senere i dag, samt i løbet af ugen også. Jeg har ferie, og så er det nemmere at få passet løb ind. :smile:

    Hilsen

    Ole

    Jeg tror det er vigtigt at finde ud af hvad passer ens krop, men samtidig finde nye måde at få trænet på, hvad med evt en gå-tur de dage hvor du ikke løber? og så styrketræning som jo fint kan gøres hjemme. Armbøjninger, mavebøjninger osv forbrændingen i kroppen hænger jo sammen med muskelmassen, jo mere muskelmasse jo højer forbrænding, så styrketræning er godt. Spiser du noget lige efter træning? jeg er begyndt at spise et stykke frugt lige efter eller man kan drikke lidt æblejuice/kakao bare så kroppen få lidt energi. Jeg tror du vil have meget ud af at kigge din kost efter, for hvis du mangler energi så kan det jo være derfor du bliver træt.

    Nanna

  22. Mandag fri og det var tiltrængt, så i biografen og den slags er jo også dejligt.

    Tirsdag 1 times cykling/spinning+ 50 minutters løb (løbebånd)

    Onsdag 5 km løb udendørs med sne og is, jeg er altså lidt bange for at falde...

    I dag(torsdag) spinning

    Så indtil videre er jeg godt igang og følger min plan :innocent: og jeg har ikke de der ømme lårmuskler efter løb i går, men er desværre blevet en smule forkølet ..øv