Albatros

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Albatros

  1. Hej allesammen,

    I vores fitnesscenter kører vi med et medlemssystem der efterhånden er ved at være slidt op. Det er også forældet og bliver ikke opdateret eller videreudviklet længere. Generelt har det fungeret, men nu må vi nok til at finde noget nyt.

    Er der nogle der kender til nogle systemer de vil anbefale? Kravene er:

    1. Simpelt/let at lære for dem der skal anvende det (vagter og instruktører)

    2. Gerne webbaseret, men det er ikke et ubetinget krav.

    3. Skal kunne håndtere en kortlæser så folk kan komme ind når der ikke er bemanding.

    4. Skal kunne håndtere online betaling.

    5. Må gerne have modul til holdtræning.

    Og sidst, men ikke mindst:

    6. Det skal være økonomisk realistisk for et mindre fitnesscenter med ca. 500 aktive medlemmer.

    På forhånd tak for inputs.

    /A

  2. Kan du ikke prøve at forklare mig hvorfor antiinflammatoriske stoffer ikke bekæmper skinnebensbetændelse? Det ligger lidt i selve ordet "antiinflammatorisk" - at det modvirker inflammation.....jeg meget nysgerrig efter at høre dine argumenter...

    Jo, det kan jeg da godt.

    En inflammation er kroppens reaktion på en skade. Se her.

    Det vil sige, at når antiinflammatoriske midler(AID) bruges, begrænser de inflammationen. Men da inflammationen er sekundær i forhold til skaden(overbelastet væv), vil fjernelsen af inflammationen ikke automatisk fjerne selve den primære skade. Brugen af AID vil dog hjælpe til i helingsprocessen, da inflammationen i sig selv på længere sigt kan være skadelig.

    Hvis man så genoptager træningen under brug af AID, risikerer man blot endnu værre skader, da den oprindelige skade muligvis ikke er helet endnu.

    Så derfor: AID hjælper ved at mindske inflammationen, men den skade der ligger til grund for inflammationen kan kun kroppen selv reparere.

    Man kan så argumentere for at skinnebensbetændelse udelukkende er en inflammation, og i så tilfælde vil AID mindske denne. Det tog jeg dog ikke stilling til i min post, da det forhåbentlig gælder om at bekæmpe skader og ikke symptomer.

    /A

  3. Jeg vil prøve at konkludere:

    1. Kulde og afkøling bruges ved akut opståede skader og smerter. Det formindsker en evt. hævelse og reducerer smerten. Det kan defor være godt lige efter træning, hvis man kan mærke at den er gal med skinnebenene. Når kroppen så er kølet af efter træning, bør man standse kølingen.

    2. Skinnebensbetændelse er nem at genkende, skinnebenet er varmt, det er ømt, det gør ondt at vippe foden opad og at strække udad ved at bevæge foden nedad gør også ondt, men smerten svinder når man gør det forsigtigt. Det er en typisk seneskedehindebetændelse, der mere er en irritationstilstand end en betændelse(der er ingen bakterier eller noget involveret her). Man kalder det derfor også inflammation, hvilket blot betyder irritation.

    3. Når skinnebenet bliver varmt, er det på grund af to ting. Den ene er at blodgennemstrømningen i det inflammerede væv øges, og den anden er at stofskiftet i cellerne på stedet forøges kraftigt for at gendanne beskadiget væv. Det er derfor en fejl at tro at det ikke må blive varmt. Passiv varmebehandling(varmt tøj osv.) gavner helingsprocessen fordi varmen dels afslapper musklerne og blødgører vævet, hvilket igen gavner blodgennemstrømningen. Vi vil gerne have stor blodgennemstrømning fordi blodet tilfører vævet de ting der skal til for gendanne. Hvis vi køler, trækker blodkarrene sig sammen og nedsætter blodgennemstrømningen, hvilket forlænger helingsprocessen.

    Så når man har reddet sig skinnebensbetændelsen bør man holde området varmt før, under og efter træning samt om natten. De lange uldsokker som tidligere nævnt er guld værd.

    Bedøvende og antiinflammatoriske stoffer bekæmper kun symptomerne, ikke skaderne. De kan gøre det mindre generende at have skinnebensbetændelse, men de fjerner den ikke.

    /A

  4. Hejsa,

    jeg har vist en begyndende sceneskedehindebetændelse(verdammt et ord!) i underarmen. I oversiden. Tror det hænger sammen med, at jeg har brugt venstre hånd til musarbejde ved computeren over længere tid, fordi jeg har skiftet sideposition ved computerbordet.

    aaanyway.

    når jeg har trænet, eller lavet andet arbejde der kræver, at de muskler bliver brugt meget, så får jeg jo lidt ondt.

    Hjælper det at lægge en kølepose fra fryseren hen over underarmen?

    og SKAL det være lige efter træning, eller kan det også gavne flere timer efterfølgende, om aftenen?

    ved godt pause med træning er det eneste der rigtigt hjælper, men hvis nu køling kan fremskynde helningen. :)

    mvh kinasko

    Min erfaring er at kølebehandling ikke hjælper på seneskedehindebetændelse på længere sigt. Det kan mindske symptomerne, men selve irritationstilstanden fortager sig ikke meget.

    Istedet ville jeg, hvis jeg var dig:

    1. Sørge for at holde underarm og hånd varm (lange ærmer og handske, evt. en lang uldsok på om natten). Man sveder om hånden, men det fungerer.

    2. Sørge for at underarmen får hvile, undgå ting der provokerer.

    /A

  5. Jeg har gået nu i 9 måneder og ventet på jeg skulle ind og aftjene min værnepligt i vordingborg, hvor jeg derefter også meget gerne ville uddanne mig inde for militæret.

    Da der nu kun er 3 måneder til jeg skal ind, faldt min verden lidt sammen, for har jo gået og glædet mig så meget til jeg skulle ind.

    Mit spørgsmål er så, kan jeg stadig blive rekrut med denne "skade" og ville jeg kunne nå at træne det væk inden da?

    Hvis jeg var dig, ville jeg trække i nødbremsen med det samme og bede om at få VPL udskudt fordi du har fået en træningsskade. Uanset hvilken løsning der kan findes på din skade, vil du ikke kunne klare de fysiske belastninger under værnepligten før tidligst om 12 måneders tid. Vælger du OP som nogle foreslår, skal du regne med en måneds afslapning efter OP(også selvom de bruger kikkert) (på grund af irritation af muskulatur, ledbånd osv i ryggen), dernæst skal du genoptræne i en periode på helst et par måneder, hvorefter du kan gå over til seriøs styrketræning. Efter måske så lidt som 10 måneder med intensiv træning af HELE kroppen, vil du være i stand til at gennemføre værnepligt og evt. UDD i FSV.

    Men undgå for alt i verden OP hvis du kan. At få presset prolapsen ind igen med fysioterapi, og så holde den inde med et solidt muskelkorset er den allerbedste løsning.

    Har jeg stadig muligheder i militæret?

    Ja, hvis du kan undgå OP. Hvis ikke, er dine muligheder meget ringe. Du skal være meget forsigtig med hvad du siger til dem hvis de evt. spørger om hvad der er galt.

    Jeg beklager meget at det skal gå ud over dette forum, men jeg fandt at det var det mest seriøse forum jeg har fundet.

    Håber virkelig der er nogle der bare kan give mig nogle svar, for jeg går lidt i uvished, hvis jeg ingen muligheder har i militæret, står jeg lidt på bar bund.

    Med venlig hilsen

    Saaby

    No problem, jeg er selv befalingsmand i en Naval Force Protection enhed underlagt SOK. Jeg fik fjernet en hel disc(!) for 2 år siden, og er den dag idag praktisk taget symptomfri takket være seriøs træning og viljestyrke. Engang imellem kan jeg mærke ryghvirvlerne skurre mod hinanden, men det gør ikke ondt, er blot klamt :o)

    Send evt. em PM hvis der er mere du vil vide.

    /A

  6. Mask1: Du skal altså moderere dig lidt, dine vægtkonsulent-teorier fungerer ikke på alle. Der er så mange faktorer i det med at tabe sig så det er fuldkommen umuligt at kunne opstille helt faste regler der gælder alle mennesker.

    Der er een grundlæggende regel der oftest fungerer: Indtag mindre energi og vær mere aktiv. Oftest handler det om kostomlægninger og motion.

    Jeg har selv forsøgt mig med vægtkonsulenternes kur i 5 måneder, og jeg blev dødhamrende syg af det. jeg var svimmel og træt hele tiden. Jeg tabte mig da lidt, men det var slet ikke prisen værd. I mine øjne er vægtkonsulenternes metoder lige til at lukke op og skide i.

    Men da jeg begyndte at bruge Y-et på tallerkenen, dyrke masser af motion, både kredsløbs- og styrketræning, skal jeg ellers love for der kom skred i sagerne. Jeg har ikke tabt mig alt det jeg vil, men jeg har det bedre nu end jeg har haft det i de sidste 10 år.

    /tony

  7. Hej petersen39. Velkommen til MOL!

    Der er rigtig mange mennesker, som går rundt med smerter i knæene efter skader eller overbelastning, og som stadig dyrker regelmæssig motion. At få en skavank er hverken en hindring for dyrke motion eller en undskyldning for at undgå det. Løb er nok den form for kardiotræning som belaster knæet mest, og det bør du nok undgå hvis du får tilbagevendene smerter.

    Der findes et væld af motionsformer som udfordrer dit kardiovaskulære system, og som samtidig er langt mindre belastende for ledene end løb. Det kunne f.eks. være svømning, cykling/spinning osv. Når du cykler/spinner skal du dog være opmærksom på at cyklen er korrekt indstillet, og at du ikke kører med for lav kadence, da det kan forværre en knæskade.

    Held og lykke

    Kanongode råd!

    Jeg vil blot tilføje at roning også kan være ganske godt.

    /tony

  8. Svømning med afslutning i varmtvandsbassin er nok en god mulighed. Vi har mange med smadrede rygge i vores svømmehal, men de har det godt sålænge de holder kadaveret igang.

    /tony

  9. Ventetiden på at komme til en speciallæge af den slags er 5-8 måneder. Og en reumatolog kan nok sætte navn på men intet gøre ved sådan een. Alt i alt spild af tid. Sålænge patienten kan gå på hæle/tæer og holde på vandet sender han ikke patienten til skanning med henblik på eventuel operation. Reumatologers standardsvar er at patienten fortsætter med at holde sig igang efter bedste evne (stort set hvadenten du er jord og beton arbejder eller kontormus). Reumatologer udskriver medicin. På det fysioterapeutiske område har reumatologer sjældent hands-on erfaring.

    Mike, det har du altså ikke helt ret i. Det er en individuel vurdering, og det kommer an på hvor slemt ens egen læge synes det er.

    I kasbac's situation vil jeg sige at når der intet resultat har været af fysioterapi, så er en scanning det næste skridt. Den vil præcist afsløre hvad problemet er, og hvor det sidder. Man kan så vælge at fortsætte med træning, varme, fys osv. Eller operere hvis det er en prolaps der ikke ser ud til at kunne presses ind igen.

    Når du skriver at lægen ikke vil scanne sålænge man kan gå på tæer/hæle samt holde på vandet, er det direkte forkert. I det tilfælde at man har ufrivillig vandladning eller afføring, er det ensbetydende med at nerven er så klemt at den tager varig skade, og man bliver opereret akut. Her er det minutter der tæller.

    /tony

  10. Hej Alle,

    Jeg er forholdsvis ny herinde, men lige netop skinnebenbetændelse ved jeg lidt om, derfor et lille indspark.

    Som soldat kommer man ofte ud for at nye folk får skinnebensbetændelse, det skyldes som regel at de ikke er vant til at gå i støvler, og da slet ikke løbe i dem. Vægten af støvlen lægger ekstra pres på musklen på forsiden af skinnebenet, da det er den man bruger til at vippe foden opad med. Det pres er for meget for musklen, og vi får betændelsen. Selve betændelsen kan være næsten umulig at undgå, men hvis man griber ind i tide, forsvinder det som regel i løbet af en uges tid:

    1. Ingen afkøling under eller efter træning. Brug varmt fodtøj.

    2. Tag den med ro, det bliver kun værre af at klø på, men moderat træning kan man godt.

    3. Stræk forsigtigt musklen ud efter træning.

    4. Om natten skal man sove med tykke, lange uldsokker på. Rigtigt tykke, som halstørklæder. Benvarmere alene er ikke nok, da de ikke varmer på foden. Blodet løber jo hele vejen rundt, og derfor vil en kold fod forårsage afkøling af underbenet.

    Hvis man gør som beskrevet, kan betændelsen være væk på mindre end en uge. Et godt signal er at hvis man sveder på fødderne når man vågner, så er sokkerne varme nok.

    Mvh Tony