Skumle

Medlemmer
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Skumle

  1. Lars B; Kiwier er forresten nemmeste at spise (uden skræl forstås) hvis du skærer enderne af og skræller resten som en kartoffel.

    Nemmere er det hvis man lader skrællen sidde i enderne og bare fjerner midten. De bliver så fandens glatte at holde på ellers :)

  2. Hej,

    Jeg gad ikke følge linksene og finde dem frem men jeg havde samme problem og købte en armholder. Det virkede bedre end lommen og den var vandtæt nok da den kan sidde under løbejakken. Jeg er nu gået bort, som ovenstående, fra at løbe med lyd på. Dels skulle jeg finde nyt musik med jævne mellemrum, dels valgte jeg at fokusere på det fede og glæden ved at løbe, omgivelser, åndedræt, kroppens muligheder og kunnen, rytmen osv osv. DET gav et seriøst boost til motivationen så jeg har ikke mere problemer med at komme ud i hverken sne eller regn.

    Happy trail

  3. Gram for gram indeholder fedt mest energi og er dermed mest fedende men kalorie/sukkersvineriet i drikkevarer, slik og kager samt alkohol er nok nemmere at komme udenom, skære væk, end fedt sådan firkantet betragtet.

    Desuden som Mambomads bemærker er fedt både nødvendigt og dermed heller ikke altid dårligt.

  4. Hej

    @Teddy: 500 kcal lyder da meget rimeligt. Jeg ligger også lige omkring 500 på mine 6 km ture. Jeg har det fra mit pulsur beregnet ud fra min hastighed, vægt, tid, puls eller hvad det lige bruger af mine input til den beregning. Jo jo jeg ved godt at de ikke er 100% pålidelige og alt det der men som rettesnor går det nok.

    @Vicas: Jeg kommer til at tænke på de timer jeg havde i fysiologi engang og den den læge der fortalte og viste os om mavemusklerne. Hen over, eller rettere rundt om, de lige mavemuskler ligger der to linimentbånd som giver for dem der er disponeret og gider træne den sagnomspundne "Sixpack"

    De lige mavemuskler er altså ikke 6 muskler men bare to der klemmes sammen af to tværliggende bånd så det ser ud som 6 når de ikke er dækket af store fedtlag eller ligger slappe og utrænede hen.

    Det er bare sådan at det ikke er alle, mig selv inklusiv, der har så stramme linimentbånd at man kan få det eftertragtede klart synlige vaskebræt. Det behøver altså ikke være fordi du er fed på mavsen eller slap og doven.

    Sorry men måske Vorherre bare ikke syntes at du skulle have den?.

    Nu er der jo ikke noget billede af din mave men du kan jo selv inspicere den :) er du fed på maven? træner du / har du trænet mavemusklerne igennem de 1½ år?

    Kan du sige nej til det første og ja til det andet så er det nok bare Vorherre der sidder og griner og så kan du leve af forklædesuppe og kartoffeldampe og træne mave til du dør uden at få "rigtig" sixpack men "bare" stramme og hårde mavemuskler

  5. Hej,

    Jeg vil da gerne fortælle dig dig hvad jeg sådan cirka indtager pr dag i et liv der naturligvis skal fungere med både job, indkøb, familie og træning. Altså ikke noget med sult, 2 dåser tun og et tørt rugbrød og kedeligt resten af livet.

    For at du kan få en ide kan jeg fortælle at jeg er 46, vejer 88 kg og er 189 cm høj. Mener selv at jeg er rimeligt veltrænet og markeret uden på nogen måde at være en Rambo.

    Jeg løber 2-3 gange om ugen 6-7 km.

    Hård spinning 1-2 gange ugenligt

    vægttræning i hjemmestudie 3-4 gange ugentligt. Al træning er relativt på den måde at løber jeg 3 gange er der nok kun 1 gang spinning. Er der meget hård(for mig) vægttræning går det lidt udover kardiotræningen osv osv.

    For at få det til at løbe rundt indtager jeg:

    Morgenmad (som er fast og ikke kan undværes og helst heller ikke udskiftes) 1 skudefuld harvegryn med en god håndfuld rosiner og en lille håndfuld hakkede mandler med mager mælk.

    Frokost er rugbrød i gode velskårne skiver uden klister, meget gerne med diverse fiskepålæg men jeg går ikke af vejen for en ordentlig kødfuld salami med indbygget salt, fedt og fabrikerede tilsætningsstoffer i ny og næ. Frokosten starter gerne med en frugt eller to og lidt grønt som 1/4 peberfrugt, 1 tomat eller lidt salat fra aftensmaden dagen før.

    Aftensmaden er igen ofte fisk men magert kød er også fint. Bruges til at lave alverdens retter som bare "renses" for en stor del af margariner, fløde og andet meget fedt. Der er masser af rimeligt magre substitutter man kan hælde i, i stedet. Brug krydderier til at give smag.

    Hertil masser af grovgrønt bagt i ovn, kogt eller stegt, revet og blandet i salater m.v. Det handler om at købe dem, derefter kommer nærigheden og så skal du nok finde en måde at få dem brugt.

    Den sidste del af min aftensmad er noget ris, bulgur, kartofler eller lidt paste. Dette kan fint bruges i salaten.

    (Bor du stadig hjemme og må tage til takke med Mors Mad så drop beklagelserne, tøm istedet salatskålen, spis alle grønærterne, spar på medisteren og drop melsovsen så ender det med at mor begynder at lave mere salat og grønt)

    Jeg spiser til jeg ikke er sulten mere. ;) Den er nok vigtig, ikke til jeg er stopmæt men til jeg ikke er sulten.

    Ind imellem måltiderne ryger der nogle gulerødder ned som er min faste "jegharligelysttilatædenogetsnack" samt 1-2 stykker frugt fordelt over dagen. Jeg er ked af at jeg ikke kan give dig vægt på min mad men det er for mig ikke vigtigt. Heller ikke om jeg i dag lige har indtaget 180 G protein eller 120.

    Jeg kigger i spejlet, vejer mig på vægten, hiver lidt i maveskindet og justerer lidt på sigt. Er vægten over den sidste måned gået lidt op og mavskindet lidt tykt justeres det over den næste måned med lidt mere kardio og kål.

    Hvad jeg tror jeg siger er at det behøver altså ikke at være raketvidenskab hvis man bare gerne vil leve rimeligt sundt og se rimeligt velpasset ud og undgå de store grimme velfærdssygdomme. Det skal fungere i en hverdag både idag og om 5 år.

    Nogen elsker at nørde med det og er dybt interesserede og det er helt fint men for rigtig mange bliver det nemt for uhåndterbart.

  6. Jeg ville ikke gå efter FT80. Jeg kiggede på det for en 9 måneder siden og selv om det er flot er dets mest i øjen faldende mangel at jeg syntes det var umuligt at se hvad skærmen viste så snart man kiggede på den fra en lidt skæv vinkel hvilket man jo uvægeligt gør når man løber, cykler eller på anden måde bevæger sig og det duer bare ikke.

    Jeg endte med Polar RS800 CX med en fodpad til mit løb. Herudover bruger jeg det til spinning. Det er rimeligt i størrelsen og efter min mening absolut et ur man kan have på og bruge normalt i hverdagen hvor jeg finder Garmins noget specielt i udseende men hver mand sin smag.

    Prisen på Polar RS800CX inkl. fodpad endte på ca 4000,-kr.

    Batterilevetiden har itv været på omkring ½ år før skifte som kan klares uden service og med garantien i behold.

  7. I forbindelse med et vægt (fedt) tab er jævnlig motion rigtig vigtigt, men det er især kosten der er helt central! Du er helt grundlæggende nødt til at indtage færre kalorier end du forbrænder. I den forbindelse er pizza og cola tæt på at være noget af det værste du kan indtage, da begge dele indeholder temmelig mange kalorier, uden at være særlig mættende. Og ja, det vil højst sandsynligt medføre, at du kommer til at være i kalorieoverskud og din vægt/fedtmasse vil derfor øges.

    Du er således nødt til at droppe disse ting og istedet erstatte dem med noget andet. Det kan være svært at undvære cola, hvis man er vant til at drikke det hver dag. Men jeg taler af egen erfaring når jeg siger, at efter en forholdsvis kort periode uden, så tænker du stort set ikke på det mere. Så gør som det tidligere er blevet nævnt og erstat colaen med kold vand fra køleskabet, te eller kaffe.

    Og ja, hvis du sørger for altid at have sundt mad i hjemmet, mindsker det i særdeleshed risikoen for at spise de nemme, men meget usunde, som fx pizza. Du kan evt have sunde færdigretter (enten fra supermarkedet eller hjemmelavede) som et fast sortiment i fryseren. Det tager ingen tid at varme op og mætter oftest meget bedre end usund fastfood fra den lokale takeaway. Frisk frugt og grønt er tillige et must at have ved hånden! Grovboller eller knækbrød med mager ost, magert kødpålæg eller andet guf er endvidere et lækkert og mellemmåltid og det tager ingen tid at tilberede.

    Sørg for at få en masse proteiner gennem kosten. Det mætter utrolig godt og mindsker risikoen for at du taber muskelmasse under vægttabet. Du kan få dette gennem magre mejeriprodukter, magert kød/fisk/fjerkræ, bønner, nødder, frø ovs. Spar på fedtet og de tomme kulhydrater i pasta, ris, kartofler mv. Du må meget gerne spise disse ting, men i begrænsede mængder. Sørg tillige for at drikke en masse vand.

    Din motion bør i høj grad bestå af kardio, hvor du får pulsen op. Løb, cykling, spinning, aerobic, dans, step eller andet. Vælg det du allerbedst kan lide, for så er det langt nemmere at holde motivationen oppe. Suppler meget gerne med noget styrketræning (gerne full-body), så du samtidig får strammet kroppen op. Det vil med sikkerhed gøre resultatet endnu mere tilfredsstillende! Og undgå så, som nævnt tidligere, at basere dine resultater på det badevægten siger, men istedet på det spejlbilledet viser dig. Tag evt. nogle mål af din krop (lår, hofte, talje, bryst, arme mv.), for her vil du helt sikkert opleve en fremgang og det øger blot motivationen endnu et hak! =)

    Hørt hørt hørt Hera. :)

    Man bliver sågu bare så glad når man endelig ser noget fornuft og rimelighed med mulighed for variation og personalitet istedet for det pisseirriterende fanatiske højhellige gør eller undgå dit eller dat nøjagtigt som jeg præcist klokken hist og her ellers falder himlen ned af selvbestaltede ligegyldige kugleskøre my way or the highway kristusser.

    Der manglede vist lidt kommaer ;)

  8. Du finder nogle svedevillige selvpinere der gider høre på din råben og skrigen og noget ulideligt tamtam. Det gør du så og vips er du spinningsinstruktør :)

    Nej seriøst, Der er flere firmaer der udbyder kurser men vil du være certificeret kan du bla.a tage instruktørskolens kurser

    http://www.instruktoerskolen.dk/

    Der er sikkert flere men da jeg selv har taget herfra og syntes det var godt og ret grundigt såøø...

  9. Fint indlæg, tak for det.

    Jeg har fået et par sko, og ville sikkert selv have købt samme par. De har en meget hård bund af kulfiber (tror jeg). Jeg har fået at vide at det kan være problemet, men kan ikke helt se hvorfor?

    Om ikke andet, så begynder det at irriterer mig at fødderne sover under spinning.

    En hård bund er helt fint, den skal være hård for at kunne holde din fod plan/fast. Med en hård bund for du størst kræftoverførsel og kan holde foden stabil uden at du bøjer i foreste fodled og dermed bruger unødige kræfter for at stabilisere med risiko for at vælte rundt på foden. Hvis du prøver med en kondisko vil du opdage hvordan du nærmest kommer op at stå på tæer for at kunne træde under god belastning.

    Problemet er at skoen og sålen kan være for smal til dig (hvis ikke den helt enkelt er ½ nummer for lille) eller at du strammer den alt for meget i starten. Derved afklemmer du nervebaner og blodomløb. Det har ikke noget med stivheden i skoens bund at gøre.

  10. Problemet kan ikke afhjælpes med indlæg eller sokker da det er et klemmeproblem.

    Problemlæsning er nærmere:

    1. Lad være at spænde skoen så stramt fra starten af da fødderne hæver lidt når de bliver varme.

    2. Prøv lidt forskellige sko hvis du har mulighed for det. Bliver du rigtig hooked på spinning så punkt 3

    3. Nye sko med en bedre pasform til din fod. Der findes sko til bredere eller smallere fod. Nogle sko er utroligt ufleksible i overdelen hvor en (typisk) dyrere sko er bedre til at arbejde på foden uden at miste støtten.

    Det gælder i spinning som med det meste andet. Ting der ikke passer og er købt til dig bliver man aldrig helt glad for. I værste fald får man skader, i bedste ødelægger det bare oplevelsen og er pisse irriterende. Kvalitet koster som regel både i tid og penge, er man heldig kun det ene.

  11. Jeg synes det er svært at komme uden om havregrynene selvom de er kan være lidt ensformige på den anden side fylder de dejligt længe i sækken.

    Jeg hælder rosiner og hakkede mandler for knas og ekstra protein/kulhydrat og sødestof ovenpå.

    Førhen da jeg cyklede 30 km til arbejde stod den på abemad (blandet friske frugtstykker) med Kefir før jeg kørte hjemmefra og rugbrød når jeg ankom. Virkede fint, jeg var speeded de første 3 timer med øjne som tekopper :w00t:

  12. Hej derude

    Jeg har cuttet et stykke tid nu og det går udemærket. Jeg er lige begyndt at skrive ned hvad jeg spiser ovs. og har fundet ud af at min energisammensætning i min mad er ca. 50-42-8 for protein-kulhydrater-fedt. Da jeg derfor spiser meget protein (over 200 gram om dagen) er mit spørgsmål om jeg kan optage alt dette? Jeg vejer 85 kg og har vel teknisk set vel kun brug for ca 170 gram (da jeg også er styrkeløfter/bodybuilder) men da jeg stadig er i kalorie underskud bliver proteinen vel ikke omdannet til fedt? Betyder det da at jeg rent faktisk optager al den protein jeg spiser eller tisser jeg eventuelt noget ud? Synes I at jeg spiser jeg for lidt fedt og er det skadeligt?

    Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig. På forhånd tak

    Du optager proteinet i kroppen som nedbryder det i mindre dele men spørgsmålet er vel mere hvad der sker med det, om det oplagres som depoter eller om du forbrænder det og der er svaret er helt firkantet enkelt nok. Hvis ikke du tager på forbrændes det overskydende. Nitrogendelen skilles fra og tisses ud, resterende overskud lagres og ender som deller hvis ikke du forbrænder det som energi.

    Jeg synes at hvis du ved du får så meget mere protein end nødvendigt var det vel mere optimalt at flytte lidt rundt på energisammensætningen ?

    Lidt mere kulhydrat (samme energiindhold som protein så energiindtaget er status quo) og lidt mindre protein så skulle du også få en bedre dækning af mineraler, vitaminer, fibre und so weiter.

    Om du spiser for lidt fedt ? tjaa jeg ved ikke hvor meget man skal have for at kunne dække sit nødvendige behov af fedtsyrer, det handler nok mest om sammensætningen af det fedt du ender med at indtage men rekomanderede energiindtag er 20-30% af samlet energiindtag (altså ikke 20-30% af føden men eneriindtaget) bør komme fra fedt.

  13. Med en vægt på sølle 52-56 kg er du nærmest undervægtig, din BMI ligger og dingler på grænsen dernede og du må have lignet en vandrende pind, så mit bud bliver at du nok bare skal være glad for at have taget nogle kilo på kroppen.

    Din krop kan godt finde ud af hvad den vil, den vil overlever, have reserver, være stærk og modstandskraftig og gemme lidt til hårde tider, det er hvad din krop gerne vil og hele tiden forsøger men det går som regel galt når kroppens overdel begynder at spekulere på hvad andre kroppes overdel mon tænker :blink:

    Harvegryn/grød med mandler og var det rosiner? til morgenmad er superfint og godt til at skubbe dig langt op af dagen, et ordentligt måltid efter træning, salat og rugbrød kan der vist heller ikke klages over og da du allerede forsager junkfood i almindelighed sååå...

    Bliv du bare ved at træne, smid lidt styrketræning ind over, smid vægten ud (I hvert fald lad være med at være så fokuseret på den) og vær glad for en stærk krop istedet uanset den vejer mere end hvad du kan tvinge den ned på.

    Det var vist ikke lige hvad du ønskede af svar men en flot krop sidder til dels i glæden ved at bruge den. Ikke bare i vægten :innocent:

    Så lige Denne her, god lille artikel.

  14. Umiddelbart lyder det da som en ok vægt til den højde. Måske du skulle starte med at spise hver dag istedet for at grovspise mandag og sulte dig tirsdag, det ville nok hjælpe lidt på effekten af træningen. En halvsløj gang træning pga lavt energinivau er der ikke meget ved.

    Det er jo ikke meget du fortæller men hvis du grovspiser mandag og sulter tirsdag så fiser dit blodsukker sikkert også op og ned og hvad kommer du så i munden efter træning når kroppen råber på kulhydrater ? Lidt sodavand/kage/slik eller andet hurtigt og tomt sukkerboost ?

    Hvis du leder efter at nogen kommer med en kostplan tror jeg du leder forgæves her, og for at få nogle brugbare råd specifikt til dig udover "træn mere, spis mindre" er du nok nødt til at komme med nogen gennemarbejdet materiale om hvad du egentlig indtager på en normal uge.

  15. Jamen hvor stor er du, hvad vejer du ? hvor høj og hvordan ser din kost ellers ud ?

    Umiddelbart kunne det da også være at de 4 kg du har taget på kunne være muskler ? de sidder som regel nooget pænere på kroppen end fedt.

    Det gør sågu ikke noget at der er lidt vægt hvis det ellers sidder de rigtige steder :smile:

  16. Det lyder da fint at vi så i det store og hele er rimeligt enige om proteintilskud og hvad der bør ligge til grund for brugen af det men ja jeg følte mig trådt over tæerne og forsøgt jordet.

    Undskyldning er accepteret og så vil jeg i hvert fald gerne videre ;)

  17. Der er også pænt langt fra 0.75 til 1,5. Det er først nu, i dit indlæg nummer xx at du giver et bud på hvor meget protein han rent faktisk skal indtage.

    Dit bud er så 0,3 gram lavere end mit, pr kilo han vejer. Altså i praksis en difference på cirka 20 gram om dagen. Essensen er blot, at du er nød til at have noget konkret at arbejde med. Om det er 1,5 eller 1,8 gør mig ikke vildt meget. Faktum er dog, at du startede med at påstå at de 1,8 til 2,2 var noget protein producenterne havde opfundet. Din egen beregning ligger så sig dagligt 20 gram under. Det er næppe de 20 gram der gør protein producenterne tykke og fede.

    Personligt vil jeg hellere ligge en smule over, end en smule under.

    Jeg gentager: 0,75 G er vedligehold. Du kan snakke som du vil men det ændre ikke fakta.

    Nu er essensen så bare at vi skal have noget konkret at arbejde med siger du.

    Så kom med dine beregninger for hvorfor du mener han skal have 1,8 – 2,2 hvilket er fra 0,3 til 0,7 over. Du har afkrævet mig mine så du kan vel selv diske op med nogle dokumenterede af dine egne ?

    Ved et overindtag af protein skal nyrene udskille nitrogenet hvorefter resten deponeres i kroppens fedtdepoter. Så du anbefaler altså trådstarter der gerne vil være lidt mere markeret at spise ekstra protein der kan fylde på hans fedtdepoter ?

    Hvis det er dit råd ville det noget noget nemmere og knap så belastende for nyrene og hans krop at indtage noget mere kulhydrat i stedet.

    Det handler altså ikke om producenters pengepung men om trådstarters krop. Han bad om et råd, ikke om hvorvidt proteinproducenter skal blive tykke og fede eller ej.

    Hvad du personligt vil er helt din egen sag, om du personligt vil følge NNR anbefalinger eller ej bestemmer du selv men når der spørges om råd fra en nybegynder må man kunne forvente at du, som har deltaget efter eget udsagn i massevis af undersøgelser og artikler, har været medlem siden 01 og været i klubmiljøet i 7 år udviser redelighed og oplyser sagligt fra facts og ikke hvad du personligt hellere vil og gør.

    Igen, så er protein pulver, faktisk en væsentlig billigere løsning, end mange af de protein holdige fødevarer. Det sidste protein jeg købte, der fik jeg 13gram protein for hver krone.

    I feks en liter mælk til 5 kr, koster det 1 kr for 7 gram protein. Så hvis det er protein du har fokus på, er pulveret rent faktisk billigere.

    Det handler stadig ikke om penge og nu famler du efter halmstrå. Fødevarer indeholder vitaminer og mineraler både essentielle og ikke essentielle, vandopløselige og fedtopløselige. For at udvikle sig mentalt og fysisk har specielt teenagere der undergår store forandringer i teenageårene særligt behov for vitaminer og mineraler. Dit råd er altså her at han bare skal købe det billigste proteinpulver fordi madvarer er dyre ? og så ellers drømme om mineraler og vitaminer og smagen af mad. De kan vel så bare købes som tilskud også eller hva?

    Undskyld du men det er sku far fetched.

    Han skal lave en beregning, over en uge, over hvor meget protein han får i sin kost. Hvis han får mindre end det han bør, så må han overveje om han kan ændre noget i sin kost, så han får nok. Alternativt, kan han jo supplere op med en shake , feks efter træning.

    Hvor meget han så præcist skal have kan vi diskutere fra nu af, og til nytåret 2012. Det er nemt at finde flere kilder der taler om 1,8-2 gram (bla i artiklerne her på siden). Omvendt kan du også finde flere der taler om 1,5.

    Om det er 1,5 eller 1,8 eller 2, gør ikke vildt meget for mig. Personligt vil jeg nok foretrække at skyde over målet, frem for at skyde under.

    Ja han skal så nu lave en beregning siger du nu men den kan du vel så hjælpe ham med her på siden så for du også en chance til at komme med nogle beregninger og nogle valide argumenter for hvorfor du hellere vil skyde over mål.

    Hvor meget han præcist skal have kan man som udgangspunkt ikke bare diskutere når der spørges om hvad han præcist skal have og det spurgte du mig om og du har fået en beregning efter nordisk gældende normer og regler jf de oplysninger trådstarter gav. Hvis du ikke kan vedkende dig det resultat må du som minimum komme med en anden beregning.

    Det er muligt at det, nu, ikke gør vildt meget for dig. Det gjorde det i starten, så meget at du følte dig kaldet til at spørge efter mine grunde (4-5 gange var det ikke ?) indtil jeg satte mig ned og brugte tid på noget som burde være soleklart for en fyr som dig med din enorme viden og alenlange erfaring og ikke give anledning til dit korstog efter mit råd for at score et billigt point så du kan sidde og sole dig. Og hvis det ikke var soleklart og jeg tog fejl skulle du med dit ordsprog leve op til det istedet og komme med en beregning der viste at jeg tog fejl.

    Men nu gør det ikke vildt meget om det er dit eller dat. Det er nærmest patetisk.

  18. Så kan jeg spørge, for 4 eller 5 gang i denne tråd. Hvor meget mener du så at han skal have?

    Og hvad er hans protein behov ?.

    Du gentager dig selv så jeg har klippet nogle af dine gentagne spørgsmål sammen.

    Fra Nordisk Råds kostanbefalinger og kostundersøgelser kan det hentes at drenge i alderen 11-18 år har et basalt energiforbrug på 0,075 x (vægt(67)+2,75)=5161 KJ pr dag.

    Hertil lægges energibehovet for den fysiske aktivitet. Jeg har tilladt mig at lægge ham lige i midten af faktor-tallene for hårdt fysisk arbejde / daglig konkurrencepræget træning faktortal 2,2 uden tillæg af ekstra træning.

    (Hvis spørger er studerende, vel en rimelig antagelse i betragtning af hans alder, kunne vi tage den højeste faktor (1,7) for det niveau og tillægge timerne for hård træning 0,05 pr times træning = (6 timer x 0,05) =0,3

    Faktor tallet bliver så 2,0 men lad os da bruge den højeste.)

    Herfra hedder regnestykket så 5161 x 2,2 = 11354 Kj dagligt energibehov.

    15% af dagligt energibehov skal dækkes af protein jf. NNR. 15% af 11354 er = 1703 Kj. Da protein bidrager med 17kj pr gram skal 1703Kj % 17 = 100,2 G protein pr dag.

    Trådstarter vejer 67 kg så 100,2 G pr dag % 67 = 1,49 G pr Kilo kropsvægt under de forudsætninger spørger stiller til rådighed.

    Det er også slået fast igennem NNR at det indtag dækkes af sund og varieret kost jf kostrådene.

    Fordi det peger alt evidens på at der er god grund til at mene. Selv den artikel du selv henviser til.

    Hvad er det for en evidens der giver dig grund til at mene sådan ? Hvor har du det fra ?

    Artiklen jeg henviser til er Nordisk Råds kostanbefalinger og kostundersøgelser og kan vel næppe bare kaldes en artikel men lad det ligge. Nej den støtter ikke dit indtag på 1,8 til 2,2. Jeg har lige brugt deres beregningsmodeller hvilket gav 1,49 G

    4 ganges styrke træning om ugen, er ikke en hygge motionist. Jeg siger 1,8 til 2,2 Gram. Du siger du aldrig har sagt at 0,75 gram er nok. Men hvad er så nok??

    Der er altså et godt stykke op til dine 1,8 - 2,2 (som du ikke har redegjort for.) fra mine beregninger

    Hvad der så er nok ? jeg henviser dit gentagne spørgsmål til beregningen højere oppe

    Det svarede jeg på i første eller andet indlæg. Hvis ikke han kan få sit behov dækket i sin kost, så må han supplere op. Det burde være til at forstå for alle.

    Du vrøvler. Jeg skrev at hvis han IKKE kan få sit behov dækket i sin kost, må han tage det nødvendige tilskud.

    Hvis ikke du kan forsvare dine postulater, eller forsvare dine råd er det helt ok. Men så må du jo bare melde det ud. Du får det til at lyde som at protein pulver er et farligt medikament man skal undgå hvis man overhovedet kan. Faktum er, at det på rigtig mange områder kan give god mening.

    Det siger vel sig selv at hvis man ikke kan få dækket sit behov må man supplere op, der er ikke nogen der har påstået andet. Men derfra til at starte ud med at trådstarter bare skal tage tilskud er useriøst.

    Min påstand bygget på NNR siger bare at trådstarter ikke har behov for at indtage proteintilskud, deraf mit råd at spise sundt og varieret og spare sine penge.

    Det var mit oprindelige råd som jeg stadigvæk fastholder men som du har brugt samtlige dine indlæg på at prøve at hakke ned. Du har postuleret 1,8 - 2,2 Nu må du så forsvare dine postulater men kan du ikke det er det da helt ok. Så må du jo bare melde ud. Du får det til at lyde som proteinpulver bare er et super produkt man for enhver pris skal indtage.

    Skal han så indtage tilskud eller ej ? hvor meget skal han indtage som tilskud ? Og hvordan kommer du frem til et evt. tilskud ?

  19. Nej. Faktum er faktisk det modsatte. Jeg har bevæget mig her på forummet siden 01, og læst og skrevet enormt meget materiale. Ligeledes har jeg bevæget mig i klub miljøet de sidste 7 år. Men dine posulater undrer mig.

    Nu var det dig, og ikke mig der omtalte et dagligt protein indtag, UNDER hans egen kropsvægt, så hvorfor du trækker i land med de 0,75 gram ved jeg ikke. Hvis ikke dette tal er væsentligt, hvorfor bragte du det så på bane?

    Så vidt jeg kan se, har du endnu ikke givet trådstarteren et konkret råd omkring hans protein behov, ud over at han skal spise varieret.

    Jeg har tilgode at se noget evidens for hvorfor du mener at han ikke har brug for mere protein end svarende til under 1 gram pr kilo han vejer. Og hvis ikke du mener dette, så må du jo fortælle hvor meget du så mener han skal have?

    Mit input til trådstarteren burde stå meget tydeligt. Få dit protein behov dækket, med hvad der svarer til 1,8 til 2,2 gram pr kilo du vejer dagligt, kan du ikke det gennem din kost, kan du supplere op med protein. Hvilket er skrevet før.

    Det er da utroligt at du insistere på at nægte at se og læse hvad jeg skrev. 0,75 for vedligehold baseret på hans nuværende vægt.

    Og jo jeg har givet ham et råd vedr hans spørgsmål om han skulle tage et protein tilskud. Nej var mit svar, jeg mener du får rigeligt igennem en sund og varieret kost. Det er hverken nævnt, sagt eller ment at en sund varieret kost for spørgeren kun vil indeholder 0,75g pr kilo kropsvægt. Det er din udlægning. Jeg har heller ikke defineret en sund og varieret kost, det er gjort i NNR og igennem kostrådene. kostundersøgelser foretaget igennem NNR har ligeledes vist at den nordiske befolkning får deres generelle protein behov dækket.

    Jeg har såvidt jeg kan se IKKE noget sted påstået på nogen måde at trådstarter IKKE skal have mere end 0,75G pr kilo kropsvægt. Det er en udtalelse du gerne vil prøve at pådutte mig.

    Jeg har, og skriver det gerne igen, skrevet at jeg IKKE mener han har behov for at tage et protein tilskud med de oplysninger han lagde til grund for sit spørgsmål. Med det han efterfølgende har oplyst mener jeg stadigvæk at kost vil dække hans proteinbehov.

    Det eneste du er kommet med, og først nu efter at du er blevet det udbedt, er at du mener han skal have 1,8 til 2,2 G pr kilo. Javelså hvorfor mener du det ? og det mener du ikke kan skaffes igennem kost ? hvorfor ikke ? Hvor meget protein skal han så tage som tilskud ? Hvor meget skal han træne før han har behov for proteintilskud og hvor hårdt ? Hvornår er det nødvendigt for spørger at supplere op ?

    Du er ikke kommet med nogetsomhelst udover at sige til ham at han bare skal hælde noget pulver i halsen for så får han i hvert fald nok. Det er lige som at gå til lægen og få udskrevet alt hvad han har for så bliver du nok ikke syg.

    Om du så havde været her i 25 år bliver det ikke bedre. Hvis du bare skal hakke på andre burde du nok overveje hvad du selv stiller til skue.

    Det var så sidste besvarelse til dig.

  20. Helt ærligt blackice, du kunne starte med at læse hvad der står, 0,75G til vedligehold. Dernæst kunne du læse resten og begynde at regne lidt selv. Find dig noget materiale, læs lidt bøger, tag lidt uddannelse om emnet. Tilsidst kunne du fortsætte med at deltage med noget konstruktivt. Det synes dog ikke at være din hensigt.

    Tværtimod synes du for mig at være lidt af en forumtrold der egentlig bare vil råbe op her uden at have noget reelt seriøst indhold at give til spørgeren. Han mangler stadigvæk at se noget konstruktivt fra dig.

    Og bare for at være helt klar om det: forumtrolde gider jeg faktisk ikke spilde tid på.

  21. Kød og fisk er kilder til god protein. Spar på kødet for at spare på det mættede fedt og når det er kød tag det magre uden synligt fedt men foretræk fisk hvor du får det bedre umættede fedt samt de essentielle fedtsyrer med. Bælgfrugter nødder og frø har også et pænt protein indhold. Det er lige en anden del omkring proteinpulver, fra de rigtige kilder får du oveni kvalitetsprotein indeholdende essentielle aminosyrer også vitaminer og mineraler hvilke er lige så nødvendige for din udvikling. Det kan du langt fra være sikker på i pulveret og når de evt er der er det andenrangs der er sværere at optage for kroppen. Så skær mellemmanden ud og køb direkte fra kilden istedet ;)

    Generelt behøver du ikke fokusere så hårdt på din mad. Vær opmærksom på hvad du hiver indenbords, undgå junkfood og sodavand og slik, spis magert, godt med grovgrønt og brød, kartofler / ris / pasta hver dag.

    Træning handler ikke kun om protein, kulhydrat og fedt spiller lige så stor en rolle for at få det optimale ud af din investering.

    Hen af vejen skal du nok få styr på din træning og mere indsigt i din ernæring hvis det oprigtigt har din interesse. Hvis du gerne vil kigge lidt på fødevares indhold af protein, fedt, kulhydrat, vitaminer og mineraler kan du købe dig en kosttabel eller kigge i en på biblioteket.

    Men tag det roligt, træn og så skal der nok komme resultater.

  22. Så med andre ord, er det første du skrev altså lidt noget sludder. Han skal have sit protein behov dækket, uanset om han er ny eller ej. Ligeledes er hans protein behov i forhold til hans træning, ganske almindeligt, og altså ikke noget han skal træne mere eller længer for at opnå et særligt behov for. 0,75gram pr kilo, for en der træner 4 ganges styrke træning er nada.

    Så kogt ned til sagens kerne, så skal han benytte tilskud hvis ikke han via sin kost kan få dækket sit behov.

    Desværre nej, det første jeg skrev er ikke noget sludder. Han har efter al sandsynlighed mere end dækket sit proteinbehov ved en sund og varieret kost. At foregøgle folk at de har et behov for ekstra protein når de går ned og træner 3-4 gange om ugen i 1-1½ time, lige er startet, vejer 67 kg og ellers sikkert er sunde og raske det er noget useriøst sludder og hjælper kun sælgere af pulver.

  23. Jeg er meget interesseret i at høre hvad du bygger ovenstående på.

    Hvornår mener du at man træner nok til at have behov for protein tilskud?

    Hvor meget protein mener du så man skal tage, når man træner nok?

    Hvor meget protein mener du trådstarteren har brug for, når han træner som han gør?

    Behovet for evt. proteintilskud afhænger af kostens sammensætning, daglige aktivitetsniveau, personens vægt og fedtprocent. Her er der kun en vægt på 67 kg at gå ud fra men den sammenholdt med fødevaredirektoratets ernæringsanbefalinger hvor et proteindtag på 10% af det samlede energi indtag er fuldt tilstrækkeligt.

    Ernæringstofanbefaling giver 0,75 g protein af god kvalitet (Animalsk) pr kg kropsvægt så her skal der så bruges ca. 51G protein for at vedligeholde. For hårdt trænene (Konkurrencepræget) op til 1,8-2,0 G Protein pr kilo kropsvægt. Elite op til 2,2

    Nu synes jeg ikke at spørgeren virker som konkurrencepræget trænende men mere som nybegynder (jeg kan da tage fejl og i så fald må han jo rette og fylde mere på)

    Bare for at nævne et par tal som måske kan hjælpe lidt så indeholder 100G røget medisterpølse 11,7G protein

    100G kogt oksebryst = 21G protein

    100G hasselnød = 14,9G protein

    100G Ærter = ca 6G

    100G harvegryn = 13,2G