slowdown

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by slowdown

  1. Så er der vist noget om at vægttræning gør folk aggresive... :laugh:

    Men for lige at hive mit eget emne op igen, har jeg endnu et par spørgsmål. Jeg var inde forbi en plastickirurg, for at få en proffesionel vurdering af min situation. Det var både godt og skidt. Han ville ikke gøre noget ved mine bryster, men han ville gerne fedtsuge min mave(imellem navlen og sjoveren). I og med jeg vejer meget lidt(23år/173cm/57kg), så kan jeg umuligt tabe mere fedt på min krop, så derfor skal jeg gøre det "pænere" at se på ved at styrketræne. Umiddelbart vil jeg mene at det virker fint nok at betale 8.000kr for en fedtsugning, da jeg nok vil blive gladere for det istedet for et nyt tv.

    Angående træningen, så er jeg begyndt at spise rigtig mange proteiner. Jeg kører stadig efter et madskema, jeg har bare smidt mere på, så jeg kommer i kalorieoverskud. Desuden har jeg skiftet næsten alt min cardio træning ud med styrketræning. Jeg har helt gratis(skulle bare selv hente det) fået en træningsbænk(bare en helt normal flad en), masser af vægtskiver og både små håndvægtstænger og lange vægtstænger. Kan det betale sig at betale ca. 300kr om måneden for et fitnesscenter? Jeg har nemlig lagt mærke til at jeg reelt kun bruger centeret til at træne ben og ryg. Det virker lidt dumt at betale 300kr til noget som jeg måske ville kunne undvære, især da jeg er på SU.

    Jeg kan lige punktopstille mine spørgsmål:

    1. Kan man lave et ordentligt full body program, uden at skulle betale for at bruge et fitnesscenter eller er der nogle maskiner/vægte/whatever der nu er i sådan et center, som simpelthen bare er et must for at styrketræne ordentligt? Lige p.t. har en helt normal træningsbænk, håndvægte og vægtstænger, er der evt. andet jeg skal suplere med? Forresten, der var en del vægtstænger at vælge imellem. Hvordan finder man den rigtige længde? Mit vingefang er lidt under 2 meter, så jeg tog bare en af de mindste stænger(den er vist på 160cm), men der var vist også nogle på 180cm og 200cm.

    2. Jeg har set at mange vælger at lave et split program, hvor de den ene dag træner den ene del af kroppen og den anden dag den anden del af kroppen(altså et full body program over 2 dage right?). Lige p.t. træner jeg hver anden dag, hvor jeg så kører hele mit full body program igennem samme dag. Jeg kan umiddelbart godt se ulempen ved det(man bliver måske så træt at man ikke træner max hele tiden hvis man ikke passer på). Jeg synes bare at det lyder lidt vildt at skulle træne hver dag, hvordan får i det til at hænge sammen?

    3. Når det som sagt er mit bryst og den nederste del af min mave(lige under navlen) som er udsat, er der så nogle gode øvelser til disse områder? som kan sikre mig at jeg holder den flade mave og det flade bryst? Det kan jo godt være at der er nogle øvelser som jeg især skal fokusere på, for at få fladt bryst og mave.

    Det kunne være at jeg skulle prøve at skrive hele mit program ned og så poste det inde under træningsprogram emnet.

  2. Det er nok også mere fordi jeg ikke kan forstå hvordan jeg stadig kan have forholdsvis store fedtdepoter på maven og ISÆR brystet. Det er især brystet jeg er lidt skuffet over. Jeg kan ikke rigtig få det til at hænge sammen med at jeg så skal gå i kalorieoverskud, for så tager jeg vel på(Selvfølgelig muskler, men vel også fedt?) Hvad sker der hvis jeg er i lavt underskud/kalorie balance og jeg så begynder at styrketræne noget mere?

    Men jeg vil lukke ned, skal i byen(uden at drikke :dry: ) og så må jeg lige få skrevet lidt videre på trænings og madprogrammerne. Men mange tak for de gode(og mindre gode) råd. Jeg vender tilbage...

  3. Skal jeg ikke ligge i et lavt kalorieunderskud, samtidig med at jeg styrketræner(på lavt niveau) for at komme af med dellerne, men samtidig beholde musklerne? Det bliver godt nok også dyrt at skulle lave mad hvis jeg skal lave det hver dag. For at nå op og få nok proteiner, kan det så betale sig at købe proteinpulver eller er det bedre bare at æde nogle flere proteiner.

  4. Så er der kommet en ny udgave af mit første udlæg. Jeg kan godt se at jeg skal spise flere proteiner og mere fedt og langt, langt, langt færre kulhydrater. Jeg mangler et par ting på planen og jeg har allerede oversteget det maximale antal af kulhydrater jeg må få. Man skal virkelig passe på de kulhydrater, for jeg synes ikke at jeg har særligt meget og alligevel overstiger de det når man ligger dem sammen.

    dag1madplan.png

    I må meget gerne skrive hvis i ikke forstår skemaet og hvis i forstår det må i meget gerne kommentere og evt. se om der er fejl. Kort fortalt kan jeg lige forklare hvad det sidste betyder. Jeg tager kulhydraterne som eksempel. Jeg får samlet set 172,63g kulhydrater og det giver 706,954376 kcal. De dage hvor jeg er inaktiv(dvs. logisk nok ikke træner) skal jeg have 680 kcal fra kulhydrater og de dage hvor jeg er aktiv skal jeg have 800 kcal.

    Så jeg har allerede oversteget de dage hvor jeg ikke er aktiv.

  5. Mange tak for de gode svar.

    Det er selvfølgelig lovligt at tænke selv og jeg burde da også have været kommet i tanke om at det sundeste(og nok også lækreste) er at købe tun i vand og så selv tilsætte lidt olie. Så skal jeg bare lige finde ud af hvordan det spiller ind rent økonomisk. Men olivenolie er vel ikke særlig dyr(det er jo ikke fordi man skal drikke flere liter om dagen :bigsmile: )

    Mit madprogram er slet ikke færdigt. Jeg kan lige uploade en nyere version senere. Jeg regner med at lave mange dagsprogrammer som jeg så kan bruge. Så sætter jeg dem ind i en mappe, lidt ligesom en kogebog. På den måde vil det nok være lettere for mig at holde den. Jeg har en teori om at jo mere man har skrevet ned og har styr på, dvs. jo bedre plan man har, desto lettere er det at holde den. Det er ihvertfald det som de fleste skriver og det giver også god mening.

    God idé med at smide et stykke rugbrød ind, de der mellemmåltider har jeg haft lidt bøvl med. Jeg prøver at fordele maden, så jeg skal gå og småspise lidt de 6 gange om dagen(om det så bliver 5 eller om jeg går og småspiser lidt hele tiden gør ingen forskel). Bare jeg holder mig til at spise det som der står i planen og at jeg ikke spiser det alt sammen på en eller to gange.

    Dine råd til træningsdelen er skrevet ned og husket. Hvordan skal en nybegynder forresten planlægge sådan en uge? Skal man træne hele kroppen hver anden dag eller skal man dele øvelserne op og hvornår skal man smide cardio ind? Det kunne også være styrke den ene dag og cardio den anden(og så smide et par hviledage ind). Er det individuelt hvad man synes om eller sværger alle til en metode inden for nybegyndere?

    [EDIT]Forresten, det tager også sin tid at lave sådanne to programmer. Især madprogrammet når man samtidig er på SU, så er der mange ting man skal holde styr på og få skrevet ind. Men mon ikke at det går noget nemmere når man har fået lidt erfaring med det.

  6. Så har jeg spist morgenmad og jeg har vejet, regnet og gjort ved. Den opdaterede udgave kommer senere. Jeg har dog lige et par ekstra spørgsmål til madplanen. Jeg har googlet lidt og generelt set står der det samme flere steder:

    (Det i kursiv er taget fra en af de mange sider google finder)

    De bedste kilder til de sunde fedtstoffer er vegetabilske fedtstoffer - især dem i nødder, mandler, frø, bønner, fuldkorn, avocado - og dem du får fra fisk.

    Du kan stort set spise alle de bønner, linser og ærter, som du har lyst til (pga. deres lave fedtindhold). Læs evt. mere om bælgfrugter.

    Nødder, mandler, frø og avocado kan indgå i din kostplan i mindre mængder. De indeholder mange sunde fedtstoffer, men spis kun meget små mængder (højst en lille håndfuld dagligt / ½ avocado).

    Også grøntsager, f.eks. broccoli, salatblade og andet bladgrønt, indeholder sunde fedtstoffer - kun meget få i forhold til deres vægt men mange i forhold til kalorieindhold. Spis meget grønt!

    Det er især det animalske fedt, du skal holde igen med. Altså de fedtstoffer, der kommer fra dyr (kød, fjerkræ, æg, mælk og mejeriprodukter). Fisk er en undtagelse. Fiskeolie indeholder vigtige fedtstoffer, som gavner kroppen og som måske endda er med til at forhindre overvægt.

    Mine spørgsmål er så:

    1. Der står at "De bedste kilder til de sunde fedtstoffer er vegetabilske fedtstoffer" og så er der nævnt nogle. Havregryn, fuldkorn og bønner står de fleste steder, men når jeg læser bagpå etiketterne, så er der jo nærmest intet fedt i hverken havregryn, fuldkorn eller bønner. Som jeg forstår det betyder det at de nærmest ingen fedtstoffer har, men de få som de har er trods alt gode. Man skal jo også have noget kød. Jeg har læst mange steder at folk går efter kylling. Er fidusen så at gå efter fedtfattigt kød(som ikke har så meget animalsk fedt) og så ellers stege det i olie og spise vegetabilsk fedt til? For jeg synes det er svært at nå op og få nok fedt i ens kost. Hvordan måler i forresten det kød i køber, for der er næsten aldrig en varedekleration på det. Forresten, hvad er folks forhold til tun i vand kontra tun i olie?

    Jeg har også et spørgsmål angående vitaminer. Jeg tager multivitaminer, kalktabletter og fiskeolie. Skal det medregnes? Vand og Te er vel svarende til ingenting, så det skal vel heller ikke medregnes?

    Angående træningen, så prøver jeg at lave et let nybegynder fullbody program. Der kommer med garanti en masse spørgsmål til hvordan jeg griber det an. Lige p.t. går jeg efter 10 reps og så 2,3,4 gange, alt efter hvilken øvelse det er.

  7. Det kunne godt være at jeg skulle starte en logbog, sådan en nybegynder logbog, hvor andre begynder kan se mine erfaringer og tanker(især de fejl jeg begår, så man selv undgår at lave dem)

    Jeg har lige et spørgsmål angående træningsprogrammet. Hvor kan jeg læse om vægt kontra repetitioner? For jeg er lidt i tvivl om hvor mange reps jeg skal lave.

  8. Kan i forstå mit skema? For umiddelbart virker det til at holde, jeg er gået igang med aftensmaden, så det skal også ind i skemaet. Desuden mangler jeg at veje banan, rosiner og mælk som jeg plejer at spise sammen med havregryn om morgenen(det vejer jeg imorgen, da jeg ikke lige gider at lave en portion nu). Man skal godt nok være lidt kreativ når man er på SU.

    Jeg synes dog at jeg får virkelig svært ved at spise 600g grønsager. Jeg regner med at kunne nå op på 400g, men det er vel også bedre end ingenting. I må meget gerne lige holde øje med mit emne, da jeg gerne vil have kommentarer til mit færdige program. Jeg er lidt spændt på at se om det virker ved at holde meget nøje med hvad man putter i munden og så styrketræne lidt mere. Selve styrketræningen kommer dog nok til at gå lidt langsomt med, siden jeg kun lige er nået til det punk hvor jeg forstår hvad cutte og bulke betyder :) Jeg er gået igang med at lave de forskellige øvelser.

    Hvad siger i forresten til Baked Beans? Godt/skidt/ok at smide ind i ens madplan?

    Og tun i vand kontra tun i olie? Hvad vælger folk(både når de skal cutte og når de skal bulke)

  9. Nu har jeg indtil videre lavet en foreløbig madplan(blot over 1 dag). Den er selvfølgelig ikke færdig. Jeg skal have noget andet aftensmad på, flere grønsager(500g) og så lidt mere ved de såkaldte mellemmadder. Jeg er langt fra at nå det samlede energiforbrug, men det håber jeg kommer. Mit største problem bliver at udføre det, for indtil videre idag har jeg spist nøjagtigt det som der står og det er jo på papiret alt for lidt. Men jeg er ikke sulten og føler mig faktisk mæt eller rettere sagt, jeg vil nok ikke kunne spise 4 gange så meget, ja knap nok dobbelt så meget.

    Hvordan kan det hænge sammen?

    Nu vil jeg lige støvsuge forummet og google for gode kostråd, altså hvad man skal spise.

    Jeg glemte selvfølgelig lige at vedhæfte det.

    forelbigmadplan.png

    Som man kan se er jeg langt fra at nå noget som helst:

    forelbigmadplan2.png

    Jeg skal bruge ca. 1700 når jeg er "inaktiv" og 2000 når jeg er "aktiv". Indtil videre er jeg knap nok oppe på 500 og protein/kulhydrat/fedt er også langt fra. Især fedt.

  10. Okay, wtf. Enten så har jeg lavet nogle helt gale regnefejl eller også er der et eller andet helt vildt galt. Jeg har regnet ud at jeg ca. skal bruge imellem 1800kcal og 2300kcal(alt efter hvor aktiv jeg er) og det kan jeg slet ikke få til at passe ind med mit madprogram.

    En dag som idag hvor jeg spiser havregryn/grød til morgenmad, får salat, tun + et pitabrød til frokost og så salat, kylling pasta til aftensmad giver slet, slet, slet ikke 1800kcal. Jeg har problemer nok med at spise 500gram grønsager uden at blive totalt mæt. Sådan en dag som idag har jeg ikke gået og været sulten og jeg har spist passende... alligevel skal jeg ca. op og spise det dobbelte! Det er jo helt grotesk. Jeg prøver lige at gemme det i et excell ark, for der må være et eller andet helt galt.

    Skal jeg så gå efter:

    30% fedt

    30% protein

    40% kulhydrat

    ?

    Jeg prøver lige at lave madprogrammet færdigt, det kan godt være at det først bliver imorgen.

  11. Dejligt at få det afklaret, så skal jeg lige bruge aftenen på at udregne proteiner, kulhydrater og fedt. Jeg tror forresten at de 16000kJ bare var et eksempel(da jeg ikke forstod det med procenterne)

    Forresten er det ikke så meget det fedt på maven jeg er bekymret for, det er snarere det fedt på brystet og armhulen/rundtom (manboobs :smile: ). Men jeg vender tilbage når jeg har lavet madplanen og træningsprogrammet. Så må i meget gerne kommentere.

  12. Det er også mere fordi min mave/bryst ligner en tyk persons mave/bryst. Altså med "manboobs"(You've gotta love that word :laugh:) og så en stor delle under navlen. Hvis jeg havde været slank/tynd med flad mave/bryst havde jeg bedre kunne forstå at det skulle være styrketræning+energioverskud. Nu virker det bare lidt underligt når jeg stadig har fedt de steder, det er nok det som forvirrer mig meget.

    Herinde på mol kan man udregne ens basalstofskifte og ens totale energiforbrug. Ens basalstofskifte er når man er fulstændigt inaktiv, men hvad skal man bruge dette tal til? Er det ikke ens totale energiforbrug man skal ligge 300-500 kcal under?(eller over hvis man skal tage på)?

    Jeg forstår stadig ikke helt hvordan man skal forholde sig til proteiner, kulhydrat og fedt. Når man ser på en vare er der Energi, som skal være enten over eller under ens totale energiforbrug, men hvad med de tre andre? I dit svar skriver du at "som tommelfingerregel kan du regne med at ca 50% skal være fra kulhydrater, 30% fra protein og 20% fra fedt", men det forstår jeg ikke hvordan jeg skal bruge rent praktisk når jeg skal lave min madplan(som jeg er igang med at sammsætte lige p.t.). Jeg kan ikke lige gennemskue hvordan jeg overfører procenterne til gram.

    Hvis jeg f.eks køber en salat hvor der står:

    Energi: 30kcal

    protein: 1,5 g

    Kulhydrat: 5,5 g

    Fedt: 0 g

    Hvordan forholder jeg mig så til det? Jeg kan regne ud at energien samlet skal være under ens totale energiforbrug, det er let nok at holde styr på, men de tre andre kan jeg ikke lige gennemskue.

    Lige et ekstra spørgsmål: Plejer man at bruge kJ eller kcal i de her kredse når man omtaler energi?

  13. Jeg er stadig meget i tvivl om hvordan jeg skal gribe opgaven an. Jeg har som sagt lav vægt, men stadig en del fedt på maven og brystet. Det må betyde at jeg har lidt muskelmasse, men samtidig har jeg stadig fedt på kroppen. Dvs. jeg skal faktisk tabe mere fedt, uden at tabe muskelmasse og så samtidig tage flere muskler på. Er det muligt og hvilken en tilgang skal jeg have? Det jeg har læst mig frem til er at man enten kan cutte eller bulke, men ikke begge dele(og jeg har vel brug for at gøre begge dele). Hvad sker der hvis jeg er i energiunderskud, men samtidig styrketræner lidt mere?

    Jeg har også nogle spørgsmål til en madplan. Man skal som sagt være i energiunderskud hvis man vil tabe sig, men hvad er det mest optimale underskud? Jeg har læst et sted at det er imellem 300-500kcal, kan det passe? Og hvad med fedt og proteiner? Hvor meget af det skal man have om dagen? For det nytter vel ikke noget at være i kalorieunderskud, men samtidig få for lidt af alt det andet.

    Jeg må indrømme at jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe opgaven an.

    Jeg håber at der er nogle som kan hjælpe mig med et par ting til min madplan/træningsskema, for mine erfaringer siger mig at det er bedst at have sådan nogle planer man kan følge.

    Så røg lige noget af mit indlæg:

    Det jeg umiddelbart er kommet frem til er at jeg skal være i kalorieunderskud, men samtidig styrketræne(svag nybegynder styrketræning). Vil det gøre min fedtprocent lavere, uden at jeg taber alt for meget muskelmasse? For jeg har nok trænet for meget cardio, dvs. at jeg har tabt for meget muskelmasse(jeg har også tabt fedt selvfølgelig, men åbenbart ikke nok set i forhold til den muskelmasse jeg har tabt)

  14. Jeg noterer selvfølgelig det hele :smile:

    Interessant med det som har det med at sætte sig de forkerte steder, findes der det samme for brystet? Altså ting jeg skal holde mig fra hvis jeg vil have mindre/fladere bryst. Hvordan fungerer mavesækken, for min topmave kan skyldes præcis det samme som dig. Da jeg næsten nåede op på 70kg(i denne sammenhæng er 70kg meget :laugh:) spiste jeg ikke så mange gange om dagen, men tilgengæld MEGET store portioner(ligesom dig). Nu er jeg begyndt at spise oftere og mindre portioner, men er skaden gjort eller kan mavesækken godt skrumpe ind? Har det nogen indflydelse at jeg kan udspile min mave/lave stor mave(i ved, hvor man prøver at lave maven så stor som mulig). Kan det være pga. mavesækken og ikke kun fedt, eller vil mavesækken automatisk skrumpe ind og blive flad...

    Men som du selv siger er det netop vanvittigt at jeg kun vejer 55kg(jeg ligger imellem 54-57kg, men for det meste stabilt på 55kg). Det er også derfor at jeg er så frustreret, for resten af min krop er fin nok, ja faktisk for tynde/for lidt muskler.

  15. Det skal jeg huske, altså at vende træningen om.

    Er der nogle ting(alt fra øvelser, til mad, rygning, alkohol, altså bare alt) som påvirker fedtet på brystet og maven(især brystet) eller er det rent genetisk? For jeg vil meget gerne vide hvad jeg skal undgå og hvad jeg skal gå efter, for når man har de problemer er det vel nødvendigt at gøre alt hvad man overhovedet kan. Jeg regner med at poste et træningsskema her indenfor en uges tid, så i lige kan se på det herinde.

  16. Okay, så det lyder som om at jeg skal styrketræne, også selvom jeg har fedt på maven/brystet? Er der nogle som vil hjælpe mig med at sammensætte en nybegynder træningsplan?

    20-30min kondi og 30-90min styrketræning, evt. hvilke øvelser der er vigtigst(dvs. hvis jeg nu kun har 1 times effektiv træningstid) og hvilke øvelser jeg kan smide ovenpå hvis jeg har længere tid til at træne. Der må også gerne være nogle håndvægte øvelser som jeg kan lave derhjemme. Kan det betale sig at bruge penge på en personlig træner som kan vise en igang og som kan se til en et par gange om året, eller er det spild af penge? Jeg kan også prøve selv at sammensætte en og så få kommentarer til det.

    Er der noget jeg skal passe på eller træne specielt hvis jeg har meget fedt på maven og brystet? Det kan jo godt være at der er nogle øvelser som er mere eller mindre dårlige/gode til det. Jeg vil jo nødigt forværre det og MEGET helst gøre det bedre.

  17. Men hvad sker der hvis man har fedt på maven og brystet og man så begynder at max styrketræne? For mit mål er slet ikke at blive stor, men blot flad og markeret. Dem som ser store ud, men samtidig "tykke" er det pga. overtræning eller anabolske steroider?

    Jeg vil prøve at lave en mere detaljeret madplan. Lige p.t. spiser jeg ellers forholdsvis sundt, med mindst 600g grønsager om dagen, kød i fornuftige mængder og næsten ingen af de tomme kulhydrater. Jeg spiser f.eks. aldrig hvidt brød, men kun rugbrød og den lyse pasta er også udskiftet med fuldkornspasta. Når jeg ser på mine madvaner virker det ellers meget fornuftigt, men måske er det proteiner jeg mangler...

    Er det rent genetisk bestemt om man har fedt på maven og brystet eller kan man selv gøre noget for at ændre det lidt til ens egen fordel? Er det testosteron/østrogen som påvirker det? For så skal man vel have tage en blodprøve for at se om man har unormale værdier.

  18. Jeg er en mand på 23 år, som har et meget stort problem med fedt på brystet og maven og derfor har jeg brug for nogle gode råd og inputs til min nuværende situation. Jeg har i hele mit liv været det man vil kalde normalvægtig til lidt overvægtig, men med fedtdepoter de "forkerte steder på kroppen". Jeg har derfor altid haft en lille "topmave"(fedt imellem navlen og sjoveren) og fedt på brystet. Her for et par år siden da vægten nærmede sig de 70kg tænkte jeg at det var på tide at tabe mig og gå efter det jeg altid har drømt om. En flad mave/bryst. Jeg har derfor trænet regelmæssigt i et par år, men jeg kan stadig ikke komme af med fedtet på brystet og maven. Det underlige er at min vægt er lav, ja faktisk meget lav. Mine nuværende "stats" er 23år/173cm/55kg! På papiret er det jo helt vanvittigt at jeg kun vejer 55kg(også selvom jeg kun er 173cm høj). Det har selvfølgelig noget at gøre med at jeg har en meget lille statur/bygning(Små knogler og ikke så mange muskler vil jeg gætte på :laugh: ), men alligevel burde jeg på papiret vel ikke have fedt på maven og brystet. Jeg har INTET fedt andre steder på kroppen, det er kun lige de to steder på kroppen hvor mænd er hårdest udsat. Det giver mig et meget "bølget" look på maven og overkroppen, da jeg er langt fra flad. Hvis man kun så et billede af min mave/overkrop ville man tro at jeg stadig vejede de 70kg? Det er ret frustrerende at tabe sig 15kg og så stadig være fed. Jeg troede at jeg kunne tabe mig 5-10 kg og så begynde at styrketræne derfra. dvs. være flad, men svag i den periode indtil jeg havde styrketrænet i et stykke tid.

    Jeg vil derfor gerne høre om andre som har samme problemer med fedt på maven og brystet og hvad jeg evt. kan gøre rent mad og træningsmæssigt. Er der nogle som vil hjælpe mig med at lave en madplan og en træningsplan som tager højde for mine problemer? Rent madmæssigt har jeg ikke lavet en plan, men siden jeg har kunne tabe mig fra 70kg til 55kg må jeg jo spise nogenlunde fornuftigt.

    Mit nuværende træningspas er næsten udelukket baseret på vægttab. Jeg træner ca 3-4 gange om ugen, med ca. 1-1½ times effektiv træningstid. Jeg har ikke alverdens tid, så i den tid træner jeg 100% max. Jeg plejer at tage en effektiv time med løb, cykel, crosstrainer eller romaskine.

    Jeg laver næsten ingen styrketræning og det er måske mit problem? Jeg træner lidt med nogle håndvægte og enkelte gange på et par maskiner, men jeg har ingen regelmæssig plan. Det eneste jeg laver hver gang er mavebøjninger og den håndvægteøvelse hvor man styrker meget af kroppen. Min mave er da også blevet lidt fastere af det og ser klart bedre ud end den gjorde tidligere. Mit største problem er helt sikkert fedtet på brystet. Jeg er lidt i tvivl om det er godt eller skidt at træne brystet når det i forvejen er stort. Det vil vel umiddelbart bliver fastere, men vel også større? Jeg havde troet at jeg kunne tabe mig og så få fladt bryst og så derefter træne det lidt op. Hvor meget kan jeg desuden styrketræne imens jeg taber mig og hvilke øvelser er bedst til formålet. Hvordan finder jeg ud af om det er fordi de 15kg ikke er tabt fedt, men tabt muskelmasse? Det eneste jeg har lagt mærke til er om jeg er blevet stærkere eller svagere(altså hvor mange kg/rep jeg kan tage) og igennem hele mit vægttag er der ikke sket de store ændringer. Faktisk kan jeg tage et par kilo mere eller et par flere repetitioner sådan generelt set.

    For kort at opsummere, så har jeg brug for nogle gode råd/inputs til hvordan jeg kommer af med fedtet på maven/brystet. Andres erfaringer, hjælp til at lave en madplan/træningsplan og tips til hvad jeg skal undgå. Der må da være andre som har problemer med fedt lige netop de steder, mit er måske så bare lige et mere ekstremt tilfælde.

    I må meget gerne spørge ind til mere info og komme med jeres kommentarer, for jeg er lidt i vildrede. Det virkede ellers let nok først at tabe sig og så begynde at styrketræne, men hvad søren gør man når man har tabt sig og man stadig ser fed ud.

  19. Jeg bliver skam ikke tøsefornærmet, blot irriteret over at den første svar allerede går hen og bliver offtopic spam. Jeg troede det her message board var lidt mere seriøst end at man straks konkluderer at jeg allerede vil droppe at træne uden jeg overhovedet er gået igang. Det ville være lidt mere relevant hvis du kunne underbygge dine påstande, med f.eks. at påvise at man ikke kan fitness træne på en min stepper.

    Hvis jeg f.eks. lige har en halv time når jeg står op, inden jeg skal på arbejde, så er det meget rart lige at få rørt kroppen. Så kan jeg ikke nå at tage løbetøj på og smutte ned i centret. Jeg er heller ikke meget for at løbe udenfor om vinteren hvor det regner og sner(som det gør lige p.t.). Så hjælper det mig heller ikke meget at jeg bare kan bruge lidt ekstra tid næste gang i centeret, det kan jeg jo rent ud sagt ikke bruge til noget.

    Så hvis i kan svare på om det giver bedre træning at investere i en ministepper med sidestep eller andet kontruktivt, så skriv løs. Men hvis i bare vil fortælle mig at jeg aldrig nogensinde vil få den brugt, så kan i godt spare jer tiden, for det er ikke det jeg spørger om.

  20. Det var da et ualmindeligt dårligt svar, som jeg ikke kan bruge til noget som helst. Det er vel nærmest fantastisk at du på baggrund af et indlæg kan konkludere at jeg ikke vil komme til at bruge den. Fedt at du også skriver at "Hvis du lige har en halv time og ikke gider centeret synes jeg du skulle løbe dig en tur i stedet.". På en halv time kan jeg knap nok nå ned til centeret og tilbage igen, så hvad med at du enten svarer konstruktivt på mit indlæg eller helt lader være? Jeg går i forvejen i et center, men det skal være som supplement til det. Det burde da ellers være klart for enhver at det ikke er som erstatning for fitness centeret.

    Det ville være rart hvis der var nogle som kunne komme med noget konstruktivt... :wink:

  21. Jeg bor i en lille lejlighed og har derfor ikke så meget plads. Jeg har meldt mig ind i et træningscenter, men nogle gange kunne jeg godt tænke mig at træne derhjemme(ikke styrke, men fitness). Det er især hvis man lige har en halv time eller sådan, hvor det ikke kan betale sig at gå ned i træningscenteret.

    Derfor har jeg kigget lidt på mulighederne og umiddelbart er der kun 2. Enten en træningscykel eller også en mini stepper(trappemaskine). Da jeg ikke har kunne finde en motionscykel som kan klappes sammen, er valget faldet på en mini stepper. Her findes der åbenbart 3 slags modeller. Den normale hvor man kan gå op og ned, så findes der en hvor man også kan bevæge sig sidelæns og til sidst en hvor man kan gå begge veje, hvad det så end betyder. Hvad kan det bedst betale sig at investere i? For man kunne jo sagtens tro at de to sidste som på papiret skulle være bedre, bare er ren gimmick...