line84

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by line84

  1. Det virker ret bekendt - dog synes jeg at der er lukkes for luften begge veje.

    Når du skriver at der intet var at se til anstrengelsestesten - var det så fordi du ikke kunne fremprovokere det eller kunne man ikke måle det som du kunne mærke? Var det en som din egen læge lavede eller var du henvist og hvortil?

    Ellers, hvis ikke MOllerups forslag ligger ligefor, så prøv om din læge er til at eksperimentere.

    Først med bricanyl - det er vist den mest gængse løsning efter hvad jeg har opsnappet på nettet.

    Virker det ikke, så kan du måske få lov at prøve min kombo - det er (vistnok) en skuffeløsning fra Bispebjerg Sygehus.

    En tredje mulighed er at det er allergi. Det kan spores med en priktest (i hvert fald hvis du er allergisk overfor de typiske ting).

    Men jeg synes da bestemt at du skal presse på for at komme videre....

    Det var en anstrengelsestest min læge lavede.. Jeg skulle ud og løbe i 5 min og derefter vente et minut og puste i deres måler og efter 5 min, 10 min og 20 min. for at måle hvor meget ilt jeg havde i lungerne. Men efter jeg har været ved lægen sidst, kan jeg godt se af denne test ikke kunne vise noget. For det er primært lette bakker, hvor pulsen virkelig kommer op, det bliver et problem.. men kan godt være jeg skulle prøve at blive testet for allergi, for at kunne udlukke den mulighed, men når jeg tænker tilbage, har jeg også problemer om vinteren..

  2. Hej MO'er

    Er der nogle, der har et forslag på en kostplan på omkring 3000 kcal? Gerne med sund fedt, fisk og massere af proteiner.. Ikke noget med 10 L sødmælk, fløder eller en halv liter olie om dagen..

    På forhånd tak:)

    Ikke disideret kostplan men ud fra egne erfaringer omkring sund kost efter jeg dyrker cykling 12 timer om ugen, alt efter hvad du skal bruge det til men her er der nogle forslag.

    Gerne fisk flere gange om ugen, tilberedt men også makrel og tun fra dåse.

    Kylling og Kallekun er mager kød.

    Rugbrød

    kartofter, pasta, ris.. alt efter hvad du skal bruge det til, hvis du skal tabe dig, skal du passe på mængden af kuldhydrater.

    Masser af salat, evt. med kylling og lidt pasta i, så er det et fint måltid.

    Undgå sovs, brug i stedet græsk yogurt eller pestro.

    brug pestro på rygbrød, i stedet for smør.

    spis ikke slik, chips, kage og sodavand.

    /Line

  3. Tak for svarene.. og linket, serdeles brugbart.

    Jeg var i dag ude og træne VO2 max og bemærkede at jeg havde svært ved at få vejret ind Det kommer typisk ved 169-172 og har en maxpuls på 186.

    Hvis der er andre der har ligende erfaringer, vil jeg gerne høre.

    Mvh. Line

  4. Jeg cykler Mountainbike, og træner 10-12 timer om ugen.

    Jeg har oplevet inde for de sidste 4 uger til løb, når jeg kører op af bakke og kommer i det røde felt, at jeg ikke kan få vejret. Min hals snører sig sammen, det er som om der er noget der hæver i min hals. Det knuger i brystet på mig. Det er ret frustrerene, at jeg ikke kan yde det max som jeg gerne vil. Jeg var i dag ved lægen, og få lavet en anstrengelses test, men her var ingen ting at se. Nu har jeg fået sådan et aparat med hjem, som jeg skal puste i morgen og aften + før og efter træning. Men hvis der ikke kan ses noget ud fra dette hvad så? Jeg er virkelig frustreret over at jeg har det sådan. Jeg har haft prøblemer de sidste to år, og for 2. år siden fik jeg lavet samme tæst, hvor der heler ingen resultat var. Er der nogle der har erfaringer med noget ligende?

    Mvh. line

  5. Hello :-)

    Nu tager jeg fiskepiller, med omega 3-6-9, og på bøtten står der så at man MAX må tage en...

    Hvorfor?

    Kan man få for meget fisk måske? :-D

    Kom så kloge mennesker :)!

    Hej Charlotte.

    Det jeg har læst mig frem til er at du skal have 1000 mg om3 om dagen. Mange piller er der under 400mg i. Der anbefales også at man tager så få som muligt, fordi jo flere du tager, jo mere fedt tilfører du til kroppen. Derfor kan vægten også ændre sig lidt. De bedste jeg har fundet ind til nu er futura fiskeolie1000 de indeholder 540 pr kapsel, det vil sige to om dagen. Fandt dem til 150 kr på tilbud. Der er ikke en forskel på om de køber dyre eller billiger, det er det samme de indeholder. Det fungerer fint for mig, og jeg cykler rigtig meget landevej og mtb.

    Mvh. Line