Mr. Nice Squat

Banned
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mr. Nice Squat

  1. "Tak for svaret. Jeg har en nevø på 2½, hvis forældre har den opfattelse at 'rigtige' drenge spiller fodbold. Jeg har så den opfattelse at fodboldspillere er nogle bozos og at fodbold har alt for stort skadepotentiale, til at man bør 'tvinge' børn til at deltage i det. Til gengæld vil jeg hellere have ham i gang med noget gymnastik/svømning/atletik/VL som for mig at se, udvikler generelle fysiske egenskaber."

    Der er selvfølgelig sportsgrene, som vil have en fordelagtig påvirkning på den fysiske udvikling. I mine øjne er fodbold ikke i høj kurs, men jeg ser det bestemt ikke - som dig - som noget farligt man skal afholde sig fra. Ydermere, er det en holdsport og det sociale aspekt (samarbejde, tillid til medspillere, kammeratskab etc.) er for mange forældre en vigtig del, hvis de skal vælge på barnets vegne.

    En lille tilføjelse: I stedet for kategorisk at dele alt op i sportsgrene, er det mit indtryk, at kvaliteten af træningen - ligemeget i hvilken sportsgren - afhænger MEGET af den enkelte træner. Jeg har set flere trænere indenfor vægtløftning - som jeg ellers opfatter som en fremragende måde at udvikle sin fysisk på - være så inkompetente, at jeg ville have sendt mit barn til dart i stedet.

    :smile:

  2. Hvornår 'må' børn begynde til VL?

    Erik er midlertidigt ekskluderet fra dette forum, men tillader sig at svare alligevel :smile:

    Jeg kan ikke sætte en alder på, da det er meget individuelt. Min erfaring er at kropsføling og evnen til at koncentrere sig er de vigtigste parametre, når man skal vurdere om et individ er aldersmæssigt parat. Arthur, som er den yngste af mine løftere, er ni år gammel. Men hans træning er markant anderledes end ekspv. hans 5 år ældre bror. For Arthurs vedkommende - hvilket ville være min generelle fremgangsmåde med så unge atleter - handler det om at stimulere hans fysiske udvikling men lade selve vægtløftningen være en mindre del af det. Følgende øvelser bruger vi hyppigt:

    OHS

    Træk

    Stødvend

    Military Presses

    Squat

    Front Squat

    Håndstand

    Div. arbejde med medicinbolde

    Chin-ups

    Hypers

    Statisk mavetræning

    Lunges

    Intensiteten er, selvfølgelig, ret lav.