WannabeLøber

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by WannabeLøber

  1. "Kan jo ikke helt kvitte det andet for i opstartsfasen er der jo ingen forbrænding ved løb."

    Huh? Det gav ingen mening.

    Til det overordnede billed, så synes jeg, at du fokuserer forkert. Ja, du skal motionere og det glæder mig, at du endelig vælger løb som din fremgangsmåde. Fantastisk! Men, du går for meget op i kalorier. Du tænker for meget i forbrænding pr. motionsession. Det skal du ikke gøre. Du skal, tværtimod, flytte dit fokus til din kost og reducere dit kalorieindtag her, så det matcher dit 'nye kalorieforbrug', som du har ved løb.

    Og hvordan du starter løb op, afhænger af din krop; du er overvægtig og du har mange skader. Det er ikke godt og jeg er virkelig ikke vild med at rådgive på skader, da jeg ikke ved ret meget om det. Men, hvis vi nu antager, at du er skadesfri, så bør du gøre følgende:

    - Få nogle løbesko som er gode. Jeg ved ikke en skid om løbesko, så der må du få rådgivning et andet sted... Jeg ved bare, at du nødigt skal rende rundt i nogle dårlige.

    - Træn tunge basisøvelser for at styrke dine led. Dette er meget vigtigt punkt, fordi du er overvægtig. Hvis du pludselig udsætter dine ben for løb, sætter du et enormt pres på dine led, hvilket meget hurtigt vil resultere i skader. Derfor vil jeg anbefale dig at træne tung dødløft/squat i din opstartsfase.

    - Start roligt ud med dit løb. Det er vigtigt, fordi du ikke er vant til at løbe, at du starter 'langsomt ud' iht. ovenstående. Men dette betyder ikke, at du skal løbe 10 minutter af lav intensitet de næste 5 måneder. Nej; start lavt og overkommeligt og sæt dig et mål 2-3 måneder ude i fremtiden og nå dette mål gradvist under forløbet. Fx synes jeg, at du kunne sætte dit mål til 1 times løb ved moderat intensitet om 2-3 måneder, uden problemer. Du bør nok selv sætte dit mål, men bare husk at der SKAL være en forøgelse og det SKAL være hårdt til sidst.

    - Spis ordenligt. Motion er 50%, kost er 50%. Lad være med at glemme nogen af dem.

    Fuldstændig enig. Det er et meget simpelt regnestykke: Du skal indtage færre kalorier end du forbrænder.

    Hvis du gerne vil skifte til løb, vil jeg foreslå dig at starte langsomt op ved hjælp af et begynderprogram fra Iform.dk eller motionslob.dk. I disse programmer er der typisk tre træningspas på en uge. Her kan du så eventuelt supplere med en enkelt gang spinning - sørg dog for minimum én hviledag mellem hver træningspas. Så får du ikke problemer med overtræning og opnår stadig den høje forbrænding.

    Hvis du ønsker en større forbrænding ved løb i begyndelsen af løbeprogrammet, hvor man ofte kun løber fem minutter samlet, kan du eventuelt gå en ekstra tur i højt tempo i forbindelse med træningspasset.

    Held og lykke med det. :)

  2. Jeg startede fra 0 km og brugte et løbeprogram fra iform til at træne mig op til 5 km.

    Herefter har brugt motionslob.dk og løber nu 10 km.

    Lige nu er jeg ved at forbedre min tid vha. pulstræning.

    Her er nogle af de sider jeg har brugt / bruger i forbindelse med min løbetræning.

    Time4Running:

    Side med mulighed for at logge sine løbeture og følge sin fremgang

    http://www.time4running.dk/index.asp

    Motionslob.dk:

    Gode programmer med og uden puls

    http://www.motionslob.dk/programmer.htm

    DoUrun:

    Rigtig meget god information om løb, træning, kost m.m.

    http://dourun.com/begyndgen.asp

    Iform:

    Ruteplanlægger samt flere programmer og information

    http://iform.dk/emne/traeningsprogrammer/loebeprogrammer

    Jeg håber du kan bruge det til noget.

    God vind derude :bigsmile:

  3. Tre ord: TAG DIG SAMMEN!

    Så er det altså heller ikke sværere.... Drop colaen! Drik vand eller lightsodavand. Du kan eventuelt trappe langsomt ned til et enkelt glas cola om dagen. Man kan godt få det rigtig dårligt af en kold tyrker - Ja, sukker skaber afhængighed!

    Prioriter dit sukkerindtag: Hvis du ikke kan undvære slik og cola, så skær ned på det og nyd det i små portioner. Væn dig eventuelt til at spise 70 % kvalitetschokolade, mandler eller tørret frugt i stedet for slik. Det er stadig ikke sundt at spise i store mængder, men i små mængder er det faktisk sundt og giver dig samtidig noget til din søde tand.

    Det er et meget simpelt regnestykke. Du skal indtage mindre energi end du bruger.

    Prøv at nøjes med en enkelt portion til hver måltid. Gå/cykel nogle lange ture i det flotte sommervejr - eventuelt i forbindelse med, at du rent faktisk skal et sted hen. Det behøver ikke være ved høj intensitet (i starten) det vigtigste er at du kommer ud og får rørt dig.

    Kombiner med så mange armbøjninger du kan hveranden dag. Det er den absolut bedste øvelse, hvis du ikke gider lave ret meget andet. Sagt med andre ord: Hvis du kun vil lave én øvelse, så lav armbøjninger.

    Jeg håber ovenstående kan inspirere dig lidt, men helt ærligt, det er altså kun DIG SELV, der kan gøre noget ved det.

    Så tro på dig selv. Tro på, at du kan tage dig sammen og tabe dig. Held og lykke.

  4. Hej med dig

    Jeg står i samme situation som dig. Er 23 år og har haft problemet on/off siden jeg var 12, så er ærligt talt godt træt af det.

    Har prøvet med Basiron, men det havde ikke nok effekt. Clindoxyl hjalp rigtig meget, men det må man ikke bruge, hvis man overvejer at blive gravid. Hvad der gør sig gældende for de fleste præparater, der nævnes i denne tråd.

    Jeg har prøvet rigtig mange forskellige hudplejeserier: Exuviance, Vichy, Tea Tree Oil, Clinique m.fl. - fælles for alle var, at de hjalp i et stykke tid, men efterhånden mistede de virkningen og var bare penge ud af vinduet.

    Lige nu bruger jeg Murad, som jeg køber online på strawberrynet.com (billigere end i dk) og det virker nogenlunde.

    Jeg har stadig tendens til urenheder og kan tydeligt se, hvis jeg er stresset, ikke får søvn nok eller er ved at få min menstruation.

    Men produkterne holder det nede på et acceptabelt niveau. Jeg bruger Cleanser + toner + treatment + lotion, i forbindelse med det daglige bad og derudover en creme morgen og/eller aften (alt efter om jeg går i bad morgen eller aften).

    Grunden til dette er fordi for meget afrensning af huden gør situationen værre.

    Jeg har hørt at Dermalogica skulle være rigtig godt også.

    Hvis du har råd til det vil jeg anbefale dig et besøg hos en kosmetolog. En ansigtsbehandling hver 14. dag gør underværker for huden - jeg har desværre ikke penge til det, men havde jeg, så var det helt sikkert noget jeg prioriterede højt.

    Håber du kan bruge det til noget. Jeg følger lige med og ser om andre har gode råd og idéer.

    Mvh M