iballan

Medlemmer
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by iballan

  1. Gear:Shimano 105 10 speed (eller ultegra)

    Dæk: Durano plus eller Gp4000s+indlæg

    Husk at du skal have andet grej: Fodpumpe, minipumpe, reserveslanger, dækjern, cykelsko, cykeltøj, løse ærmer, hjelm, skoovertræk.

  2. Hej Josephine. Det bliver spændende at følge dig, synes du skal overveje om du vil løbe københavn marathon. For de fleste vil det betyde at træningen 3-4 uger omkring marathon bliver negativt påvirket (nedtrapning før/restitution efter). Det er relativt meget tid at tage ud, især hvis man, som jeg, tror på at det er kontinuiteten der er vigtigst i dit træningsforløb. Selve løbet vil umiddelbart heller ikke have nogen gavnlig effekt for din Ironman. Jeg ville i stedet finde et tri-stævne i maj, måske også i april hvis du kan finde noget.

    Synes det er fint med din halve i Aarhus.

  3. Svømning er som skrevet en god idé, men pas på med brystsvømning med dårlige knæ.

    Som du selv skriver kan cykling ved høj cadence være godt. Hvis du cykeltræninger med en cadence på 90+ sikrer du at den enkelte belastning i hvert tråd bliver mindre. Lance Armstrong kom ret lang med omdrejninger over 100 rpm, så det er ikke helt dumt :bigsmile:

    Nu ved jeg ikke hvad din knæskade består af, men det er vel ikke utænkeligt at du gradvist kan øge intensiteten på din cykel, så du kan få sved på panden.

  4. Imod:

    Pris 9000kr

    Jeg vil da mene at dette var et FOR argument. Challenge kan hurtigt komme til at stå dig i langt flere penge..... Har du mulighed for at melde dig ind i en Triklub, der hvor du bor?

    Hvad med La Marmotte, har du overvejet den? Jeg har selv kørt den - stor oplevelse, og det må være en større udfordring for dig end turen til Paris.

  5. Spændende overvejelser. Som du sikkert allerede ved, vil cykelturen til Paris være meget lettere for dig, end at træne op til Challenge. Ud fra dine tider på 1/4 IM, må svømningen være din svagest disciplin, dernæst løb, og cyklen har du jo godt fat i. Jeg vil mene du godt kan træne op til Challenge, og det er en stor fodel for dig at du er stærk på cyklen allerede. Du vil derfor kunne bruge mere tid på løb og svømmeteknik. Styr på svømningen fra nu af og hen over vinteren.

  6. Nu er du meget lidt konkret om distance og ambitioner, så derfor bliver svaret derefter.......

    Et simpelt træningsprogram:

    Cykl 3-4 gange om ugen

    Svøm 2-3 gange om ugen

    Løb 3-4 gange om ugen heraf gerne 2 som X-løb (altså lige efter cykling)

    Træn ikke for hårdt, du skal være klart til hver træningspas. Tag en fridag en gang om ugen, eller nøjes i hvert fald med en meget rolig tur på cyklen eller i svømmehallen. Distancerne og tiden afhænger af dine ambitioner.

    Udstyr

    Svømning

    - Badebukser, ikke shorts til træning

    - Vådragt til udendørs svømning

    - Svømmebriller

    - Badehætte i skrappe farver til stævne

    Cykling

    Du skal tage stilling til om du skal have en enkeltstartscykel eller en landevejscykel. Der er en del tråde omkring valg mellem alm. racer eller tricykel, du kan finde nogen på http://multisports-forum.dk

    Uanset hvad du vælger skal du bruge en masse ekstraudstyr. Kig i denne tråd: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=51114

    - Hvis du vælger en almindelig racercykel skal du have en aerobar

    - Evt. en aerohjelm

    Løb

    - Løbesko

    - Multitights med en meget lille pude. Dem kan du bruge til X-pas. Mange vælge også at løbe i dem selvom de ikke skal cykle, puden er meget lille, det er nærmere bare et ekstra stykke stof.

    - Nummerbælte (elastik)

    - Tri-top til konkurrencebrug, tører hurtigt

  7. Nu kender jeg jo ikke mængderne på det du skal spise i kuren. Med det du skriver (grøntsager, bønner, linser, salater, bær, frugt, æg, fisk, kylling, brune ris, fuldkornspasta, groft brød), kan man jo sagtens sammensætte en fin kost.

    Du kunne jo linke til kuren, så er det lettere at vurdere den.

    Jeg mener bare, at det er bedre, at du får en indgående forståelse for hvilke fødevarer, og i hvilke mængder du bør indtage. Dette opnåes blandt andet ved at læse om kost her på siden, og det kan også opnåes ved at tælle kallorier.

    Hvis du følger en kur, er du mere låst i forhold til din mad. Det er trods alt kun 5 kg., og med 2-3 måneders indsats vil du opnå et fint vægttab, der har potentiale til at holde. En kur kan have tendens til at give lyst til at synde, eller man kan have tendens til at glæde sig til at komme ud på "den anden side" så man kan komme tilbage til de gamle vaner.

    Det jeg skriver er selvfølgelig subjektivt.

  8. Jeg har fundet en 30 dages kur på nettet, som jeg tænker ikke er helt tosset at starte ud med.

    Jo der er helt tosset at starte med. Din tilgang virker ellers fornuftig med både styrke og kredsløbstræning, så lad nu være med at ødelægge det med en eller anden fanzy kur.

    Tænk dig om, spis sundt og få lavet din træning. Det skaber en god spiral.

    Hvis du efter et par uger ikke føler der sker noget, så kan du overveje at tælle kallorier.

  9. Hej Emil

    Jeg synes som de andre at du ser ud til at have fat i den lange ende, nu skal det bare føres ud. Med de ændringer du skriver at du vil lave, synes jeg ikke du behøver at lave madlog. Det kommer til at køre helt ad sig selv.

    Skulle du på et tidspunkt gå i stå, kunne du kigge lidt nærmere på KCAL regnskabet.

    Held og lykke.

  10. Jeg sigter selv efter ca kcal pr. dag 1500 og så den vigtige del motion for 1000 kcal HVER dag.

    Skal det forståes sådan at du anbefaler et netto-indtag på 500 kcal?

    Gumlebuks> Søg lidt i dette forum og du vil finde ud af de fleste anbefalinger går på et kcal-underskud som ligger på 500-1000 kcal. Det svarer til 0,5-1 kg vægttab om ugen. Et større vægttab vil ikke være tilrådeligt.

    Du vil kunne finde utallige tråde, som indeholder argumeterne for mit råd.

    Altså find dit ligevægtsindtag med beregneren på denne side, og så kan du finde ud af hvad dit kcal-indtag bør være.

    Held og lykke med projektet.

  11. Hold da op, mon dog? smile.gif

    Trådstarteren løber fem kilometer på under tyve minutter, så han er nok ikke helt utrænet. Og programmet virker da ikke ekstremt intensivt og omfatter ikke vanvittig mange kilometer. Så "meget ineffektivt" og "direkte skadesfremkaldende" er da en voldsom dom.

    Hvis du har niveauet til det er der ingen problemer i at løbe sådan.

    Okay, jeg trækker det i mig igen.

    Har ingen kilder, taler kun ud fra egen erfaring, og hvad jeg ellers læser mig til rundt omkring på nettet. Jeg er ikke selv på samme niveau som trådstarter, så mine erfaringer er selvfølgelig ikke tilstrækkelige.

  12. Hej Søren

    Hvordan skal der forstås at programmet strækker sig over 4 dage? Kører du de fire dage igennem, og så starter forfra? I så fald, er det meget ineffektivt og direkte skadesfremkalende at løbe 3 dage i træk, for at holde én restitutionsdag, og så løbe 3 dage i træk igen.

  13. Hej Zepto

    Det lyder til at du er klar til at gøre noget ved din vægt og sundhed. Jeg synes dog at du skal passe på med at sætte dig målet om at smide 24 kg inden nytår. Jeg tror det ville være mere humant og realistisk at sætte målet til 24 kg inden næste sommerferie. Der skal jo også være plads til slik i weekenden, byture, julefrokoster, ferier m.m. Der vil komme perioder, hvor din vægt stagnerer, og hvis du forsøger at indhente det ved at spise endnu mindre, mister du bare din muskelmasse.

    Dit løbebåndsprojekt lyder interessant, men det er umiddelbart ikke nødvendigt. Fornuftig kost (som jeg kan se, du har styr på) og 30-60 min daglig træning bør kunne gøre det.

    Held og lykke med projektet :)

  14. Der står også lidt her:

    Symbicort

    "Astma:

    Voksne og børn over 12 år. Begyndelsesdosis. Sædvanligvis 1-2 sug 2 gange i døgnet eller 1 sug (forte) 2 gange i døgnet. Kan for voksne herudover anvendes ved behov (ej forte), dog højst 6 sug på en gang. Børn 6-12 år. 2 sug (mite) 2 gange i døgnet.

    Når sygdommen er under kontrol, kan man forsøge at nedsætte dosis til 1-2 sug (mite) 1 gang i døgnet."

  15. Nu skal det selvfølgelig ikke blive til en konsultationstråd, vi må stole på lægerne, men det lyder rigtigt det du skriver.

    Jeg tager

    Forebyggende: Spirocort (den brune) morgen og aften

    Ved anfald: Bricanyl (den blå)

    Min kammerat tager

    Forebyggende: Symbicort (den orange/røde) morgen og aften

    Ved anfald: også Symbicort (den orange/røde) morgen og aften

    Jeg ved ikke hvornår, de anbefaler det ene og det andet, men han er i hvert fald ikke den eneste som anbefaler Symbicort som både forebyggende og anfaldsmedicin.

    Jeg ved med min egen astma, at det er død og pine vigtigt, at jeg tager det forebyggende medicin. Det giver mig langt færre anfald. Hvis jeg ved at jeg skal ud og præstere noget fysisk, eksempelvis en hurtig 5 km løbetur med intervaller, så tager mit anfaldsmedicin INDEN jeg løber afsted. Skal jeg derimod løbe 10 km roligt, tager jeg ikke medicinen inden. Det er slet ikke sikkert at jeg får brug for medicinen på den hurtige 5'er, men det er stadig bedre at have tage medicinen inden anfaldet. Jeg prøver mig lidt frem, for at finde ud af hvor hård træningen skal være, før det bliver nødvendigt at forebygge med anfaldsmedicin.

    Jeg har tidligere gjort som dig Mollerup, altså troet at det var bedst at undgå medicinen, men har lært at forstå at den forebyggende medicin er vigtig, både den morgen og aften, og den anfaldsmedicin jeg tager inden et hårdt træningspas. Det vigtigste er at undgå anfald, de slider på kroppen.

  16. Det lyder lidt som om du tager uret på og så går ud og forsøger at finde et signal. Hvis det er tilfældet, så lad være. Tag uret i hånden og læg det et sted udenfor, så det kan ligge 100% stille. Så burde det ikke tage så lang tid. Oplevede jeg aldrig med mit eget i hvert fald, hvorimod det godt kunne være besværligt hvis jeg havde det på armen.

    Lige præcis. Tænd uret, inden du begynder at klæde om til løbeturen, og læg det i vindueskarmen eller uden for døren.

    Når dine sko er færdigsnøret, er uret klar.

    Derimod kan det tage (eller i hvert fald føles) som evigheder, hvis du tager uret på, går ud og tænder og venter på signal.

  17. Ser godt ud. Du får kørt nogle seje pas her til sidst. Har du overvejet om du vil køre på helt nye dæk til Marmotten?

    Jeg har ikke en log her, men har skrevet lidt om min træning her http://morsis.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=39:optakt-til-la-marmotte-2010&catid=4:traening&Itemid=10

    og her ligger min komplette træningslog http://morsis.dk/index.php?option=com_chronoconnectivity&Itemid=16

    Man begynder at føle sig lidt rastløs, og vil gerne bare ned og prøve kræfter med det, som man har gået og sigtet imod....

    Fortsat god træning :)

  18. Hej

    Først vil jeg sige tillykke med din fine fremgang. Du er igang!

    Dernæst vil jeg advare dig lidt imod den tilgang, du har til vægttabet. Ifølge dine informationer har du tabt dig 11 kg på 3,5 uge. Det er jeg meget kritisk indstillet overfor, men jeg kan selvfølgelig ikke tillade mig, at sige, at det ikke passer. Er alle dine vejninger sket på samme tidspunkt af dagen?

    Du spørger, om hvad du har tabt. Du har tabt muskelmasse, vand, maveindhold (da du spiser mindre end før) og fedt. Hvor meget de enkelte bestanddele fylder, tør jeg ikke gætte på.

    Du skal påregne at din muskelmasse bliver markant mindre hvis du fortsætter i samme spor. Som en anden bruger har påpeget, betyder det at du vil få en lavere hvile-forbrænding.

    Der findes rigtig mange tråde på MOL a la den, du har startet her. I mange af trådende er der en bruger, som har forsøgt, at skrive det jeg skriver nu. Fælles for disse råd er at det anbefales at du:

    • Finder dit ligevægtsindtag ved hjælp af beregnern på hjemmesiden, og forsøger at ligge dit indtag 500 kcal (måske op til 1000 kcal) lavere end dit forbrug.
    • Supplerer kostvanerne med både styrketræning og konditionstræning
    • Sørger for at få hvile (søvn)

    Dette vil give et vægttab på omkring 0,5-1 kg om ugen, og derved får du et langt mere stabilt vægttab. En anden fordel ved denne tilgang er, at du ikke får en yo-yo vægt, som kører op og ned, og du vil kunne fortsætte livsstilen efter at du har tabt dig. Dette begrundes også ved, at du bliver tvunget til at forstå hvilke madvarer, der er god for dig, din træning og mæthedsfornemmelse.

    Din nuværende kostplan mangler engergi. Jeg kan slet ikke forstille mig, at du kan have energi til at udføre din hjemmetræning.

    Jeg går ud fra, at du gerne vil tabe dig, fordi du gerne vil ændre på din krops udseende. Det er så vigtigt at vide, at tallet på vægten ikke er en målestok for din krops udseende. Bevares, der er en sammenhæng, men en ændret holdning som resultat af træning, og øget muskelvæv vil bestemt have en ligeså stor effekt (hvis ikke større) en bare ren kg-nedbringelse.

    Kig lidt rundt i forummet, og find de tråde, som uddyber og kommer med de faglige bevæggrunde omkring de ting, jeg skriver

    Held og lykke med det

  19. Hej Karin

    Du har ret, det er en god idé at få lidt ekstra energi på halvvejen i et halvmarathon. Jeg selv tager en gel ved 12 km. Hvis du er lidt usikker på det kan du tage en gel ved både 10 km og 15 km, så burde du i hvert fald være dækket ind. Sørg for at have prøvet det i træningen, eksempelvis på en 15 km tur. Nogle har problemer med maven pga. det koncentrerede sukker, så du kan eventuelt spise gel'en lige før et vanddepot og så skylde efter.

    Jeg foretrækker gel ved løb, i stedet for barer og rosiner, da det godt kan være lidt anstrengende at spise imens man løber.

  20. Hejsa

    Ja du må endelig holde gang i loggen. Jeg læser i hvert fald flittigt med. Jeg skal selv til det sydfranske d. 3/7.

    Jeg kan godt følge dig i forhold til at tænke på km/uge intesitet osv. Jeg håber du er kommet dig over din lille mellemvejskrise.

    Jeg var selv afsted på 165 km solo søndag, efter at have været i byen lørdag kl. 02:00. Der var ikke meget glæde over netop det træningspas, men jeg kan ikke undgå, at glæde mig over tanke om at skulle klatre over de bjerge.

    Ved du hvor mange km du har kørt i alt i foråret, og hvordan er dine km fordelt på ugerne indtil nu?