NeeDDeeN

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by NeeDDeeN

  1. Som alt andet handler det om hvad man ønsker at opnå.

    Maskiner er gode til bodybuilder der ønsker isolerings øvelser for at opnå muskel volumen.

    Årsagen til man anbefaler frivægte frem for maskiner er mange.

    Man involdverer flere muskler.

    Man laver øvelser der kan overføres til virkeligheden.

    Rent fysiologisk bruger man flere muskel fibre.

    Man styrker ens nervesystem.

    Når du så taler om at bruge frivægte er der også en stor diskution i hvor mange gentagelser man skal tage, men en god middelvej er 8-10. Hvor du kun lige skal kunne tage den sidste..

    Håber jeg kunne hjælpe

    Ps. Du vil højst sandlynlig tage på i vægt ved styrketræning!

  2. MK - ja men problemet er at man "luller" dem ind i, at det er LET tabe 5-10 kg, pga. det kommer forholdvis let på en pulverkur.

    Og så er vi tilbage ved motivatioen. På kuren tabte de måske 10 kg. nu med deres nye kostlivsstil og motion går det bare ikke så let. Der skal kæmpes og da det var let fra start og svært nu - giver mange op.

    Jeg er klart inforstået om at det handler om at få succes med sit vægt tab, men hvis man laver realistiske mål kan de sagtens nås hen af vejen, det skal bare ikke være for let at give op!

    Jeg giver dig ret i at det kan bruges initiere et vægttab, men stiller spg. ved om det er den rette aproach?

    Mvh,

    Christian

  3. MK - du kan sagtens kalde det ordkløveri - men pointen er, at man skal være meget varsom med, hvad man skriver - Herinde på et forum, hvor der er fri debat, diskussion frem og tilbage, er der mulighed for at nuancere problemstillingerne - komme med uddybende bemærkninger - netop fordi emnet er så alsidigt.

    Jeg vil ikke lægge mig i “ske” med hverken PM eller JS, men mener at det er nødvendigt, at man ikke ensidigt kommer med fordummende udsagn.

    Jeg var glad for, at der kom en uddybende artikel, men som jeg var inde på tidligere var den første rettet med Fru Jensen “Motion hjælper ikke” den anden har jeg svært ved at tro hun fattede meget af – desværre.

    Det er været meget tale om motivation ect. og som jeg sagde, var det motivationen, der var med til at hjælpe mig, samt de i min omgangkreds, for hvem det også har lykkedes at opnå vægttab.

    For at bruge et fortærsket udtryk ”no pain – no gain” – jeg ved godt det lyder militaristisk og fitness præget – men det er de færreste ting er skægge, hvis de komme for let. – Det kan også bare være mig der har det sådan.

    Det er blevet nævnt tidligere i debatten – men jeg syntes vi skal vende lidt tilbage til det.

    Vi taler om vægttab dvs. kg tab – eller rettere PM gør. – Spørgsmålet er hvilket budskab der skal ud – handler det om at lave et totalt vægttabt i kg, og dermed også muskel tab ect eller taler vi om et sunhedsregulerende vægttab. Det er klart at PM formentlig beskæftiger sig med en kategori som må betegnes som svært overvægtige og som derfor ud fra en eller anden forskruet jantelov skal behandles anderledes end andre… På trods af, at jeg til tider er uenig i JS tone, mener jeg, at det handler om at de får lettet den dertil indrettede og kommer i gang – i stedet for at tro at de kan drikke nupo resten af livet. Men i stedet kommer i gang med en omlægning i livet, hvor både kost og motion indgår.

    Tingene er ikke sort/hvide så lad være med at ladet det fremstå som sådan.

  4. Derfor skal man jo ikke skrive at "Motion ikke hjælper"!

    Endelig handler det jo også om vi taler om svært overvægtige eller blot overvægtige.

    Jeg selv har tabt 35 kg. og skal da erkende at jeg ikke have lige så meget lyst til sport da jeg vejede 125, men for mig handlede det om motivation - og det hjalp MIG - Man øddelægger bare den minimale motivation der kan være hos overvægtige hvis man siger at motion ikke er vejen...

  5. Nu syntes jeg også det handler om fokus på hvem der er modtageren...

    - Det er klart at et hvert budskab skal kunne modtages af alle -

    MEEN!

    I dagens Danmark - og reelt hele verden - ledes efter simple budskaber:

    Kulhydrater feder ikke.

    Spis hvad du vil.

    Motion gavner ikke.

    I denne situation kan man let blive beskyldt for at være for unuanceret, da budskabet skal kunne siges i radioavisen og helst ikke tage for lang tid at forklare.

    Det er derfor en pligt at udgå disse simple budskaber – da det LET kan forstår at ”mindre bemidlede” som GO til at gå i en retning.

    Jeg har kun været på MOL i en måneds tid og har ikke været skribent endnu, men læst ihærdigt, og jeg har IKKE oplevet at budskabet bliver simplificeret, tværtimod!

    Derfor mener ikke at MK kan påstå at budskabet er fremlagt som ”sandhed” – netop på grund af hvem der er modtageren af MOL. Det kan godt være at jeg skyder HELT forkert men det er min opfattelse at der er stor forskel på hvem der læser madogsundhed.dk og MOL. Dette fører mig frem til min hoved tese om hvem budskabet er rettet mod.

    Hvis budskabet skal læses af overvægtige fru Jensen er det MEGET farligt at komme med et enkelt budskab da hun hverken har erfaringen eller kompetencen til at kommentarer til det.

    Hvis man kigger på dette forum kan man da også se at forside artikler bliver diskuteret.

  6. Det er min personlige opfattelse at man sjældent kan benytte et "tal" til noget. Som udgangpunkt er det svært at udtale sig om et givet tal - det være max- eller hvile puls.

    Det handler om udvikling over tid.

    VO2Max ændring er stærkt påvirket af slagvolumen, og ændring i SV vil påvirke din hvilepuls.

    :)