mifsud

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mifsud

  1. Hej

    Jeg synes det lyder til du forsøger ihærdigt og tænker på mange ting, men min personlig erfaring. KEEP IT SIMPLE!

    Synes du skulle tage at skrue ned for alle de interval og tempo pas. Og så få nogen længere ture ind, i første omgang ikke tænk over hastigheden, for den skal nok komme. Personligt sørger jeg for minimum en over 18-20 hver anden uge.

    Så til raceday nævner du noget mad. Jeg spiser en ordentlig potion 3-4 timer før. Her skal du ca indtage 2 gram kulhydrat pr kg kropsvægt. Så tjek havregrynsposen og se hvor meget kulhydrat du egentlig indtager. Og så få fyldt godt på med væske lige når du vågner da du typisk her er meget dehydreret. Så vent til at gå på toilet til en halv time før, og så har du alt med ude :)

    Under løbet nævner du noget med noget salt osv. Her er mine erfaring at ved hver anden station tager jeg energidrik og den anden vand. Dette har hjulpet mig fint op til marathondistancen. Salt er fint, men tror det er lidt overdreven på disse mindre distancer, dit normale indtag burde kunne klare det.

  2. Jeg vil give ovenstående ret først og fremmest. Jeg har tit smerter med samme symptomer som et jag en gang i mellem. Min bedste øvelse til at problemmet er at lave træstammen på siden og med maven ned ad. Det er god træning til stabiliteten.

    Du ligger dig op på siden og sætter din underarm i, og holder din krop lige så lige som en træstamme. Prøv at hold den først i 30 sekunder og så bevæg dig op på et minut. Når det er opnået kan du så trække dit ben op.

    Den fungere perfekt på mig. Og vent så lige med at løfte 20 kg kasser, det vil umuligt hjælpe dig.

  3. Hej.

    Det er meget muligt at få et par gode løbesko til 1500 kr. De fleste koster mellem 1000-1400..

    Jeg forstår ikke du siger at den nærmeste butik er 250 km væk? Altså der et hav af special butikker efterhånden. loebekompagniet.dk loeberen.dk fusion.dk og mange flere. Bor du på Lolland eller så noget? Så ka det vel godt ske:)

    Nå, men tilbage angående løbesko. Det er svært at sige noget uden du prøver. Selvom du har platfodet er der stadig et spørgsmål om vristbrede, tidligere skader (evt. forstuvninger vil give en endnu størrer over pronation). Og selvom du er platfodet er det ikke lig med du overpronere. Du har altså behov for løbestilsanalyse, specielt hvis du aldrig har prøvet det..

    Og så til noget generelt ang. køb af løbesko. Prøv en masse forskellige, find en god butik hvor de har forstand på det. Og så lad være med at tænk på mærke og hvilke stødabsorbering de benytter. Det hele minder frygteligt meget om hinanden i sidste ende.

    Held og lykke.

  4. Gode svar herinde..

    Det med pulsur. Vent du bare med det.. Det er fuldstændig ligegyldigt for de flestes vedkommende og er bare endnu en latterlig løbe gadget alt for mange løbere benytter sig af.

    Morgenløb er et meget morale og indstillingsspørgsmål. Jeg har personligt brug for at love mig selv det om aften inden jeg ligger mig til at sove og når jeg så vågner er det bare direkte ud, få tøj på og skylde munden og drikke et enkelt glas vand. Du behøves ikke mere. At spise en banan eller hvad det måtte være for den lille afstand er irrelevant. Du når alligevel ikke at optage det inden du igen er færdig.

    Som ovenstående siger, så pas på med overtræning. Du kan hurtig mærke det i kroppen, hvis du er i tvivl kan du evt. måle din hvilepuls nu, og hvis du er udsat for overtræning vil din hvilepuls stige. Tilmed vil du også kunne mærke at du mister appetiten.

    Lyt til din krop, det betaler sig :)

    God træning og held og lykke

  5. Hej

    Jeg er slet ikke i tvivl om det rette program vil du hurtigt kunne gennemføre et halvmarathon, i hvert fald med den rette indstilling. Men hvis du spørg om det er sundt for din krop og underekstremiteterne vil jeg svare NEJ.

    Det forholder sig sådan at du lander med op til 4-5 gange din egen kropsvægt under løb. Med 20 kg for meget som du selv siger vil dine led derfor være kraftig belastet. Jeg synes du skal fortsætte med den gode spinning og den holde distancen på de 5-6 km du måtte være gang i med i øjeblikket og så sætte dig dit halvmarathon til når du kommer tættere på din ideal vægt.

    Du risikere i hvert fald skader i højregrad med lidt for meget vægt. Dermed altså ikke sagt det ikke er muligt. Er slet ikke i tvivl om det godt kan klares for dig :)

    Held og lykke med træningen.