Pede

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Pede

  1. Hejsa eksperter,

    Jeg døjer med et knæ som temmelig ømt af løbetræningen og søger gode råd hertil.

    Sagen er at jeg løb mit første maraton i Hamburg i april, hvorefter jeg 1½ uge efter fik en meniskskade i en åndssvag ligegyldig Old Boys fodb. kamp. Jeg blev opereret med det samme og fik fjernet en del af ydre menisk. Jeg har holdt formen lidt ved lige ved at cykle og har indimellem løbet lidt, men nu har jeg (for et par uger siden) intensiveret løbetræningen frem imod at skulle løbe Berlin Marathon i september.

    Problemet er at når jeg skal løbe, et par dage efter min sidste løbetur, så er mit knæ meget ømt de første par km, hvorefter det fortager sig. Det hæver ikke op.

    Er der nogle som har erfaringer med nogle behandlingstyper, jeg tænker på evt. ultra lyd, laser eller lign.?

    På forhånd tak.

  2. Jeg tror jeg i mellemtiden har fundet årsagen og dermed løsningen til mit løbeskade problem..

    Jeg besøgte KLINIK i Valby og fik en undersøgelse og fik lavet løbebåndstest. Jeg har for 3-4 uger siden købt nye løbesko og fik min fodstilling testet på glasplade. Her kunne man se at jeg manglede lidt støtte i svangen.

    Jeg fik så anbefalet at købe en New Balance sko med ekstra svang støtte OG (og her går det galt...) en indlægssål som opvarmes og form tilpasser sig til foden.. Det skal siges at jeg jo på ingen måde er erfaren løber og slugte derfor ukritisk den rådgivning jeg fik.

    Kenneth Munk, som jeg konsulterede hos KLINIK, var ikke helt enig i den "drastiske" ændring fra mine gamle løbesko, med både en sko med svangstøtte OG en støttesål.. Efter Kenneth´s mening skal støttesål bruges når der er et konkret problem som skal løses og så stille og roligt tages ud igen, når problemet er afhjulpet.

    Ved løbebåndstesten viste det sig tydeligt at jeg hurtigt fremprovokerede smerten når jeg løb i skoene MED sålen indlagt. Når jeg tog sålen ud kunne jeg mærke klar forskel og smerten udeblev..

    Jeg fik nogle øvelser, til at styrke muskulaturen i foden og starter så småt op med lidt løbetræning igen i morgen, hvor benet så har haft ro i 5 dage..

  3. Hej,

    Jeg er gået op i træningsmængde, med henblik på at blive klar til Hamburg Marathon. Her et par måneder inde i forløbet har jeg fået en irritation i knæhasen på mit venstre ben. Irritationen opstår når jeg begynder og løbe og tiltager jo mere jeg presser det. Dagen efter mærkes det igen, men det forsvinder ved massage af lægmusklen. Når jeg starter med at løbe igen, så er smerten tilbage igen..

    Jeg har søgt og søgt på nettet, men kan ikke finde noget om det. Er der nogen der kan hjælpe??

    På forhånd tak!