Plarto

Medlemmer
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Plarto

  1. Der er et par steder hvor man kommer over 2500 meter - og vist nok en enkelt overnatning i +2500 meters højde :-) De 4000 højdemeter (sidste år var der en etape med 4500 højdemeter) kommer ved at køre over 4 bjergtoppe - hvor der hver gang er ca. 1000 højdemeters stigning. Det vil jo så svare til ca. 57 gange op på Himmelbjerget ;-) (Der er ca. 70 højdemeter fra Julsø til toppen, såvidt jeg lige husker).

    Men det er nok op på hesten, og afsted. Jeg håbede ellers at der kunne være et par styreketræningsøvelser, som kunne give bare en lille smule ekstra effekt?

    Mvh

    Rasmus

  2. Jeg har været så vanvittig at tilmelde mig et MTB løb der foregår over 8 dage (Iron Bike i Italien) - med det der svarer til et MTB Marathon hver dag - mlo. 60-140 km, og 2000-4000 højdemeter PR DAG.... Dvs. der er en del opkørsler, og nu er mit spørgsmål så - hvordan får jeg trænet optimalt op til dette? Løbet starter den 22. juli i Italien, så det er ikke fordi der er så mange uger at arbejde med.

    Jeg er i fornuftig form (har lige kørt 800 km MTB i Spanien), men det er på opkørslerne at jeg virkelig kan hente tid. Jeg vejer normalt omkring 87, men er nede omkring 84 kg, og det i sig selv hjælper jo på fremdriften - men er der nogle træningsøvelser el. lign. som kan anbefales de næste 2 uger, for lige at få udnyttet tiden optimalt? Skal jeg løbetræne med rygsæk op af bakker for at træne baglårene - eller skal jeg bare smide mig i sadlen og trille op og ned af Himmelbjerget så mange gange jeg orker?

    På forhånd tak for hjælpen.

    Mvh

    Rasmus

  3. Der er flere slags proteiner i den restitutionsdrik. Det var producenten der foreslog det, da jeg fik lidt hjælp til hvordan jeg skulle holde kalorieindtaget oppe (at jeg så havde lidt influenza betød desværre at det kun blev 10 timer på cyklen - så det må blive revance iår ;-))

    Her er hvad der står:

    "XXXX til udholdenheds atleten indeholder hele 4 forskellige proteiner, samt 5 forskellige sukkerarter, for at opnå den bedste fysiologiske effekt.

    Proteindelen er sammensat af både hurtigt og langsomt optagelige proteiner, som indeholder både de essentielle og de ikke essentielle aminosyrer. Af proteiner kan bl.a. nævnes Valleprotein, casseinat, samt Hydrolyseret fiskecollagen.

    Af kulhydrater kan bl.a. nævnes en delvist spaltet stivelse, frugtsukker for hurtig genopbygning af glykogendepoterne

    (se artikel) og trehalose, som sikrer en langsom men konstant frigørelse af glukose i restitutionsfasen."

    Det fungerer rigtig rigtig godt efter alm. hård træning - jeg brugte det også under FMS 2004 i Sverige, og på andre AR løb når det er over 4 timer.

    Tak for input. Nu skal jeg lige have fundet en god oversigt over forskellige produkters GI.

    /Rasmus

  4. Rigtig gode råd - tak for dem!

    Jeg havde selv en teori om at det mad man indtog om morgenen alligevel mest var til besvær på grund af vægten - på MTB'en er det i princippet overflødig vægt, som skal transporteres op over bakkerne... så jeg tror jeg nupper en shake og lidt juice på søndag :-)

    Er det kun selve kulhydraterne man skal holde sig fra i starten af ugen for at få den bedste carboloading?

    Det med at snyde maven med energibaren tror jeg var en idé der var værd at afprøve - men det er et problem at man skal indtage omkring 700-800 kal. i timen i eksempelvis et 12 timers eller 24 timers løb. Jeg fik et godt råd sidste år om at tage en restitutionsdrik ca. hver 4. time - det synes jeg umiddelbart fungerede ganske godt. Jeg har også gjort det til adventurerace, hvor det jo også er mere end lige et par timer at man er i ilden ;-)

    Mvh

    Rasmus

  5. Tak for svarene so far. Tråden havde jeg ikke set før - jeg søgte ellers en del på "morgenmad" og "marathon".

    Jeg havde i forvejen en idé om at man skulle spise lavglykemisk op til - for at få noget der afgiver energien over en længere periode - men hvordan er det nu med æg eksempelvis? Er de proteiner der er i ægget ikke af den gode slags?

    Jeg kan se af tråden at jeg ikke er den eneste der har brugt formlen "pulver + frugt" til morgenmad.

    Carboloading fasen har jeg rimeligt styr på - det bruger jeg ikke til alm. træning, men til et marathon løb på 3,5-4,5 time, får den godt med pasta dagen før - mens jeg ved 12 og 24 timers løb giver den fuld skrue i ugen op til med alt hvad hjertet (og maven) kan begære ;-)

    Mvh

    Rasmus

  6. Hvad er den optimale morgenmad til en længere omgang MTB træning (3-5 timer) eller MTB-marathon (3,5-12 timer)? Og skal jeg fokusere på at få en blanding af komplekse og simple kulhydrater?

    Da vægten jo har noget at skulle sige, vil det være en fordel med så energitæt mad som muligt. Havregryn er min mave ikke så vild med - det giver lidt kramper hvis jeg giver den gas... Jeg kan muligvis få en omgang havregryn m. cornflakes og sukker ned - men har ikke prøvet hvordan det påvirker maven.

    Hvilken een af følgende er at foretrække:

    - et par blødkogte æg, nogle skiver rugbrød med ost (45+)

    - en ordentlig omgang A38 m. ymerdrys (som jo er sukker og rugbrød) og lidt frugt

    - en shake + frugt

    Jeg vil helst have så "let" en omgang morgenmad som muligt - det der med at køre rundt med 200 gram havregryn i sækken er ikke så sjovt.

    Under træning og løbet får jeg kulhydrater via energidrik og energibarer, så jeg skal egentlig have en slags "grundenergi" som kan holde til hele løbet.

    Op til et MTB-marathonløb sidste år, oplevede jeg at jeg havde ekstremt meget energi, hvor jeg kun spiste et æble og en omgang MetRx-shake (dette er ikke ment som reklame). Det vejede ikke meget (og dermed er det lettere at komme over bakkerne ;-)) men det var som om at der var meget energi i, og energien holdte under næsten hele løbet (4,5 time). Kan det være blandingen mellem frugtenergi og energi fra shaken?

    Under et løb, kører jeg typisk med en gns.puls på 165-170 (maxpuls 193, hvilepuls ca. 43) - dog ca. 155 ved de helt lange marathons (6-7 timer) så der ryger ca. (teoretisk) 1000-1200 kcal i timen.

    Er der nogen der har gode ideer til en supermorgenmad?

    Mvh

    Rasmus

  7. Nu hvor salaten måske ikke er optimal, hvad mener I så om den nye Salsa Chicken Flatbread?

    Salsa Chicken Flatbread:

    272 g total

    1994 kJ/474 kcal

    24,9 g protein

    57,1 g kulhydrat

    16,2 g fedt

    4,6 g mættede fedtsyrer

    Det giver 174 kcal/100 gr - jeg ved godt at det ikke er på niveau med gulerødder, men alligevel...

    Jeg smagte den idag, og den er faktisk ganske god. Den kunne snildt have været fra den lokale kebab-mager - bortset fra at jeg vil tro at McD trods alt er markant mere renlig og så får man samme kvalitet hver gang ;-) - nu har jeg nemlig prøvet mange forskellige slags kylling-durum, og der er stor forskel på dem ;-)

    Mvh

    Rasmus

  8. Tak for super links - går han ikke lige lovligt langt ned i knæene på den squat?

    Ja - 3-5 øvelser til benene alene er nok lige i overkanten, men jeg mente egentlig at det var primært ben jeg ville træne, og så noget overkrop. Jeg regner med noget rowing også kan være godt, både til arme, ryg, lænd. Det vil også give lidt til de muskler jeg bruger i kajakken - har jeg ikke ret?

    Hvis jeg kan finde 5 øvelser, der dækker de muskelgrupper der bruges på MTB og i Kajak, så vil det være helt optimalt.

    /Rasmus

  9. Hej Alle

    Nu begynder det jo heldigvis at blive lysere om aftenen, og man begynder at kunne køre i skoven uden lys :-)

    For at få lidt mere power i benene, hvilke øvelser vil I anbefale, som man kan tage derhjemme - efter cykeltræning, og de dage hvor man ikke kommer på cyklen. Jeg har kørt lidt styrketræning (grundtræning) og spinning i fitnesscenteret i vinter, men har ikke tid til at komme i fitness 3 gange om ugen her i foråret - derfor ville det være perfekt med 3-5 øvelser, som man kunne trykke af derhjemme iløbet af ugen.

    Jeg har tænkt på noget squat, men kan man træne squat uden vægtstang - dvs. m. håndvægte? Jeg har jo ikke tænkt mig at skulle investere i et helt fitnesscenter herhjemme :-)

    Tips til øvelser, vægte m.v. vil være meget velkomne :-)

    Målsætningen er 24t Solo MTB-løb til juni. Ruten er ganske kuperet, med relativt små hårde stigninger. Styrketræningen kommer til at supplere de ca. 2-4 gange ugentlige MTB-ture på mellem 2-5 timer.

    Mvh

    Rasmus

  10. Jeg skal køre 24 timers solo MTB løb til juni, og jeg er ved at samle lidt forskellige tips sammen.

    Omkring det ernæringsmæssige har jeg brug for et par råd:

    - hvad er godt at spise - letoptagelige, letfordøjelige, højt energiindhold/vægt

    - hvordan skal fordelingen mellem kulhydrater og protein være? Er det godt at få meget protein undervejs, eller skal jeg holde mig til de mere rene kulhydratrige produkter/mad?

    Nogle der har en simpel opskrift på en hjemmelavet energidrik man kan holde til at drikke små 20-30 liter af?

    Jeg har tænkt mig at træne mavens evne til at optage mad, i forbindelse med nogle af de længere løb skal skal køre som træning. Her påtænker jeg at øve mig i at spise mens man kører. Jeg tvivler på at det bliver nødvendigt at spise på cyklen under selve løbet, da jeg nok mener at der er tid til pause undervejs :lol:

    Mvh

    Rasmus

  11. http://www.rudemtb.dk/route0.asp kan du finde informationer om de Blå, Røde og Hvide spor. Rude MTB har også en lille rekordbog hvor du kan skrive dig ind hvis du kører hurtigt nok.

    Jeg har kun kørt Hillerød MTB Marathon i disse skove, men skal da have geden med derover. Jeg er vant til at køre i Marselisborg-skovene (3 km fra arbejde), omkring Ry og Silkeborg (3 km fra hjem) eller området omkring Skanderborg og Mossø. Hvis der er nogen der vil have lidt rundvisning, så drop mig en mail.

    Ja ja - jeg skal nok få oprettet den der træningslog. Jeg er ikke bange for de gode råd der måtte komme, men det er lige det der med at få den opdateret. :bigsmile:

    Jeg opretter den med det samme, så kan I følge med fra idag.

    Var det ikke en idé at træne til et solo 24 timers MTB løb ? Nu ved jeg ikke hvad du går efter, men det kunne da være sjovt at lave et team af first-timers, hvor vi træner hver især, og giver gode råd via Motion-online?

    Mvh

    Rasmus

  12. De ting du nævner er heldigvis nogle af de ting som jeg ikke har de store problemer med. På Riva Marathon i maj iår, tog det mig ca. 8 timer at gennemføre - og det var stort set uden pauser, da jeg var bange for at jeg ikke kunne nå den sidste tidsgrænse. At jeg så var den absolut sidste der blev lukket ud på Extrema omgangen var jeg nok lidt heldig med. Jeg drak ca. 12 liter væske på de 8 timer. En fed fed fed tur. Kan helt klart anbefales. Fik også spist godt med energibarer undervejs.

    Transalp har jeg tænkt på - men det er lige det med at få 10 dage på MTB til at passe med kærestens ferieplaner. Hvis er der i august, så er der Trans Rockies, som er den canadiske udgave af TransAlp. Det er de samme der arrangerer det. Det lyder kanon, men igen er der jo lige det med at få en hel uges MTB til at passe med de øvrige ferieplaner :)

    Vedr. mad og drikke, så kører jeg altid med Camelbak, og har en tommelfingerregel om at jeg helst skal drikke 1 liter i timen - mere om sommeren. Hellere stoppe op engang imellem for at tømme blæren, end dehydrere.

    Det er en god ide, at vænne sin mave til at spise mens man cykler. Jeg læste om een der hver morgen spiste sin morgenmad på sin spinningcykel. Så får man da øvet det med fordøjelsen...

    Send mig lige en mail med dine kontaktinfo, så mailer jeg dig når jeg er i området.

    Mvh

    Rasmus

  13. Hej Andreas

    Har lige checket resultatet fra 2003, og det gik da udmærket - og specielt hvis du ikke rigtig havde forberedt dig.

    Ang. prøveturen, så har jeg tænkt mig at tage fat i een eller anden der har kørt turen - måske een af dem fra HMTBK - jeg tror nu nok at man kan lokke dem med derud, for selvfølgelig bør man vel kunne prøve ruten. Jeg forstår godt at de ikke kan tage på rundvisningstur hver weekend, men jeg tvivler på at det giver noget bestemt konkurrencefordel.

    Dit tilbud om en tur i området tror jeg at jeg er med på. Vi kan lige mailes ved - jeg er jævnligt i området, men skal lige have det passet ind, så det bliver i en weekend. Der er jo også nogle andre spændende spor i området. Min mail er [email protected].

    Hvordan var det om natten - jeg kan se at du har haft 2 runder hvor det tog over 2 timer. Fik du en lur, eller hvad? Det ser ikke ud til at du lagde ret hårdt ud - men til gengæld holdte du stilen hele døgnet. De sidste 2 omgange kørte du på samme tid som de 2 første - cool. Det vil også være min strategi at holde pulsen nede i de første mange timer. Jeg øver mig p.t. på at holde pulsen nede når jeg kører løb (vintercup), og samtidig er det jo en god undskyldning for de dårlige placeringer ;-)

    Ellers har jeg følgende turplan i foråret:

    22. februar - Melfar-løbet 45 km

    7. marts MTB Klassikeren, Vejle 50 km

    Silkeborg MTB 75 km

    11. april Skanderborg MTB

    25. april MTB Challenge, Tokkekøb Hegn 80 km

    2. maj Riva Marathon 103 km

    22 maj Bocksteensturen 100 km

    6. juni Cube Classic, Vilhelmsborg

    13. juni Willingen Marathon 129 km

    Det passer perfekt med en del lange ture, og så lige en tur til Italien 1,5 måned før, og et smut til Willingen ugen før. Bedre træning kan man sikkert ikke få. Hvis du vil med på nogle af turene, så sig til. Vi har sikkert en plads i bilen til turene sydpå, men hvis du bor på Bornholm, så er der jo smålangt til Silkeborg.

    Jeg går efter at gennemføre løbet - ikke specielt efter en decideret placering.

    Er lige ved at skifte min Cannondale F2000SL ud med en Epic Marathon, så jeg kommer nok ikke til at skyde skylden på cyklen ;)

    Mvh

    Rasmus

  14. Hej Alle

    Nu begynder min træningsplan så småt at forme sig. Jeg forestiller mig følgende ugeplan i vinter:

    Styrketræning - 2 x ½-1 time (man+ons) - Squat, Dødløft, Row, Bænkpres, Ryg, Mave

    Spinning - 2 x 1-2 timer (tir+tor)

    MTB - 1 x 2-4 timers-tur i weekenden

    Det skulle gerne give 4-7 timers højintensitetstræning pr. uge.

    Så snart det bliver lyst i hverdagene skifter jeg spinningturen ud med MTB på vej og i skov. Er der nogen idé i at lave 2 timers træning med 1 time på vej, og 1 time i skov? Eller er det bedre at køre fokuseret på vej, og så eksempelvis bygge noget interval ind - eksempelvis hver gang der er en bakke, så gå 100% til den op ad bakke? Umiddelbart virker det logisk om den bedste måde at træne "bakkekørsel" på. Her i Skanderborg-området har vi jo mange dejlige små stejle bakker, der virkelig kan trække tænder ud...

    Styrketræning får jeg hjælp til at lave et detaljeret program i det lokale fitness center. Medmindre der er nogen der ligger inde med en plan til MTB-træning ;-)

    Jeg har jo brug for en kombination af god råstyrke, men ikke for tunge muskler - jeg skal jo selv slæbe kroppen op ad bakkerne... Der er "mindre stigninger" på ruten - forstået på den måde, at det ikke er lange opkørsler - ruten er ca. 11 km og har små 200 hm pr. omgang.

    Jeg planlægger et par MTB-marathon i foråret. Der er et par danske, og så regner jeg med at køre Willingen (110 km, 3200 hm) og Garda (103 km, 3500 hm). Willingen er weekenden inden det går løs i Hørsholm, så er det ikke det optimale at slutte "træningen" med Willingen, og så restituere ugen op til?

    Tak for de gode råd "so far". Det kan være at jeg skulle få oprettet en træningslog så alle kan følge med - UHA :o

    Mvh

    Rasmus

  15. Nu kender jeg arrangørerne af løbet, og jeg skulle hilse og sige at ruten er teknisk krævende

    Jeg har også forsøgt at lokke en træningstur ud af dem - jeg bliver nok nødt til selv at køre over en dag og drøne lidt rundt i området. Jeg er vandt til at køre i Skanderborg, Marselis, Silkeborg områderne, så det tekniske er jeg ikke så bange for...

    Tak for alle de andre gode inputs. Jeg er lige ved at lave en træningsplan, som jeg håber at kunne få nogle gode reaktioner på.

    MvH

    rasmus

  16. Tak for de gode råd.

    Hensigten med løbetræningen og den høje intensitet er primært konditionsforbedring og vægttab. (Jeg ved godt at det jo desværre også hænger sammen med hvad man spiser ;-))

    Det med at have en langdistancedag er nok ganske relevant. Der er et par gode MTB løb i løbet af foråret som har en passende distance til at hvis man kører det 2 gange får man både en spændende rute i nye omgivelser og en tilpas lang tid på cyklen. Min rekord i sadlen er ca. 8 timer næsten uafbrudt, i Garda MTB Marathon (bortset fra de gange på den sidste stigning - 10 km m. 1000 hm - hvor jeg måtte trække nogle gange :) ), og jeg har kørt flere MTB-marathon herhjemme. En typisk træning om søndagen er mellem 1-3 timer - og nogle gange kører vi flere timer.

    Jeg har iøvrigt oplevet at dagbogen i Polar's træningssoftware er ganske motiverende. Den tæller estimeret kalorieforbrug, timer, distance m.v. sammen. Dette kunne være et råd til dem der nogle gange mangler lidt motivation.

    Mvh

    Rasmus

  17. Hej Alle

    Jeg håber at der er nogen der kan give lidt inspiration til træning op til et 24 timers MTB-løb.

    Løbet er et solo-løb (der er også åbent for hold), og foregår 19.-20. juni i Hørsholm.

    Jeg har en fornuftig kondition, kondital 57 sidste det blev testet klinisk og ret god iltoptagelse.

    Jeg har tænkt mig at træne en blanding af følgende:

    - rulleskøjter (da jeg skal på skiferie, er det jo en god fortræning, og det skader ikke MTB træningen)

    - løb - høj intensitet - 85-95% af max puls - ml. 30-60 minutter 1-2 gange ugentligt

    - MTB vej - intervaltræning

    - MTB skov - den normale træning

    Nogen der har input eller ideer til hvordan man kan gøre det mest effektivt? Jeg har adgang til motionsrum på arbejde - hvilke øvelser vil være gode at kombinere med, så jeg får mere råstyrke til bakkerne? Måske kunne det kombineres med ½ time i motionsrum og så ½-1 times løb?

    Jeg er helt klar på det hold der mener at 30 minutter med 95% intensitet er bedre end 60 minutter med 50% :bigsmile: - dvs. hellere 60 minutter med 95% end 60 minutter med 50%...

    Mvh

    Rasmus

  18. Sikker mange ting der begynder at dæmre - når man som jeg er relativt newbie udi ernæring, fysiologi m.v., er det ret spændende at følge med her på MOL - der er kanonmange gode indlæg og viden gemt i diskussionerne. Jeg har lige et par kommentarer:

    Jeg troede egentlig også at de opdaterede hinanden, og synes også at jeg har set det før. Måske skal jeg lige have checket indstillingerne.

    Det undrer mig stadig at der er den store forskel på det første, men der findes sikkert een eller anden forklaring eet eller andet sted. Skidt med det - nu har jeg fået en idé om hvordan den beregner det. I princippet skal man vel arbejde med forskellige max-puls pr. sportsgren hvis det skal være helt nøjagtig.

    VO2max/kg svarer vel til konditallet/OwnIndex - er det ikke korrekt? Kan det passe at iltoptagelsen falder drastisk når man er syg? Dvs. at jeg teoretisk set havde en dagsaktuel lavere kondital end normalt, dagen hvor jeg cyklede DK's højeste?

    På fredag skal jeg testes, og får her de kliniske tal for maxpuls, hvilepuls m.v. Det bliver spændende, og så kan jeg se hvor stor forskel der er på urets beregninger og de kliniske beregninger.

    tak for gode input, og altid brugbar viden ;-)

    Mvh

    Rasmus

  19. Jeg har nu leget lidt med det, og kan se at der ingen forbindelse er mellem uret og Presicion Performance softwaren. I uret står min VO2max (Polar OwnIndex) til 51, men den i programmet står til 30. Dette betyder altså at programmet ikke bliver opdateret fra uret af.

    Jeg har rettet lidt i filerne, og nu giver det et mere retvisende billede af at der er forbrugt flere kcal på cykelturen end på kajakturen. Men hvad der er årsag til de andre tal tør jeg ikke spå om. Måske er der indbygget en lille fejl i programmet, når en person med VO2max på 30 tonser afsted med puls over 170 i 2 timer...

  20. 1) Det er korrekt at målingerne ikke er præcise, og jeg bruger dem da i princippet også som en målestok for hvor meget jeg har trænet.

    2) Der har ikke været ændret i Vo2Max m.v. undervejs. Dermed er det de samme basisindstillinger der har været gældende.

    Uret kan desværre ikke skelne mellem forskellige træningstyper hvad angår kalorieforbrug, men den kan håndtere forskellige maxpuls, vo2max, pulszoner pr. træningstype.

    Essensen i mit spørgsmål er jo egentlig hvorfor der er den forskel - og det kan reelt set kun skyldes at uret arbejder med forskellige kalorieforbrug ved de forskellige træningsintensiteter. Ellers også er der simpelthen bare en regnefejl i DK Højeste udregningen...

    Mysteriet bliver nemlig udvidet, så følge med hvem som kan...

    Jeg åbnede de to pulsfiler, og så følgende nøgletal:

    MaxHR=203

    RestHR=50

    VO2max=30

    Weight=88

    Det er det samme i begge filer, men jeg ændrede dem manuelt til:

    MaxHR=196

    RestHR=50

    VO2max=51

    Weight=87

    og så skete der ting og sager... kajaktræningen gav pludselig kun omkring 1244 hvorimod cykelturen (med høj intensitet) steg til 2219 i kalorieforbrug. For en god ordens skyld, ændrede jeg dem tilbage igen, og tallene var som før. Dette må betyde at specielt MaxHR og VO2Max har en høj indflydelse på beregningen af kalorieforbruget, og det hænger vel også meget godt sammen med den teoretiske indflydelse disse to har på kalorieforbruget.

    Måske når vi aldrig til enden på dette mysterie.

    Tak for gode input so far.

    mvh

    Rasmus

  21. Hej

    Jeg er den lykkelige ejer af Polar 720i, og det giver nogle ganske spændende problemstilling, som ofte gør at man bliver lidt klogere på forænding, intensitet, pulsgrænser m.v.

    Jeg løber, ror kajak, kører MTB og lidt asfaltcykling på MTB når der er nogle løb hvor der er landevejsfreaks der skal have baghjul af en XCer ;-)))

    Jeg kørte motionsløbet "Danmarks Højeste" i sidste uge, hvor jeg var lidt forkølet og havde ligget i sengen dagen før. Specs var:

    distance 63,2 km

    gns fart 28,8

    max puls 187

    gns puls 163

    tid 2.25.10

    samlet stigning 570 m

    energiforbrug 1374 kcal

    Igør trænede jeg så lidt kajak, og det jeg undrer mig over, er at jeg med mindre puls, på mindre tid har et næsten ligeså stort energiforbrug:

    distance 17 km

    max puls 171

    gns puls 135

    tid 1.53.31

    samlet stigning 0 m ;-)

    energiforbrug 1312 kcal

    Fordelingen i pulszonerne er:

    kajak cykel

    max 0% 2%

    hi 12% 65%

    med 35% 25%

    low 23% 5%

    op 30% 3%

    Grænser

    max = 90-100%

    hi = 80-89%

    med = 70-79%

    low = 62-69%

    op = 0-62%

    Procentangivelser er af maxpulsen, og ikke pulsreserven (men det kan jeg også regne ud). Jeg har en maxpuls på 203 og hvilepuls på 50 - dette er ikke klinisk testede værdier (dem får jeg i næste uge), men estimerede værdier. Jeg er 30 år, har kondital omkring 51, vejer som regel 87 kg.

    Jeg ved at der er forskel på det reelle energiforbrug, da jeg brugte større muskelgrupper på cykelturen, men hvad er det der gør at den måler en relativt højere energiforbrug på kajakturen? Er det fordi at intensiteten i kajakken ligger i de zoner hvor der er relativt højere fedtforbrænding (ikke et ord om fedtforbrændingszoner her...) eller hvad er det der er årsag til det? Er det fordi jeg var lidt syg (kørte kold på sidste halvdel af cykelturen)? Og i så fald hvordan i alverden ved computeren det?

    Nogen gode inputs, forklaringer, kommentarer?

    Jeg har vedhæftet pulskurverne hvis der er nogen der er interessere i at se nærmere på dem.

    På forhånd tak for gode kommentarer.

    Mvh

    Rasmus Pedersen

    Kajak_vs_cykling.doc

  22. Hej

    Jeg er nu kommet igang med kajaktræningen igen, men det bliver kun til 1-3 gange om ugen. Jeg cykler MTB og løber ved siden af, så jeg kunne godt tænke mig nogle øvelser man kunne lave hjemme med håndvægte, der styrker de muskler der bruges i kajaktaget. Benmusklerne er ikke noget problem - kommer af sig selv ved løb og MTB ;-)

    Nogen der har øvelsesprogrammer eller links? Både for bedre udholdenhed (går efter Tour De Gudenå til september) og styrke. Det gør ikke noget at jeg kommer op i vægt, så længe det er muskler ;-)

    På forhånd tak.

    Mvh

    Rasmus

  23. Hej

    I løbet af foråret er mit motionsforbrug steget gevaldigt, til glæde for fysisk og psykisk overskud, bedre kondition, flere muskler m.v. En lille sideeffekt er desværre at jeg har været mere snottet og forkølet end andre år - det er 5 år siden at jeg sidste gang havde en sygedag, og jeg har haft 2 sygeperioder (4 dage heftig forkølelse/halsbetændelse og nu 1 dag forkølelse) siden februar.

    Siden medio februar (hvor jeg fik mit Polar 720) har jeg i snit trænet 5½ timer ugentligt - typisk ml. 2-6 timer pr. uge fordelt på kajak, MTB og løbetræning. Før februar var det typisk omkring 1 time ugentligt. Træningsintensiteten ligger for 60% af tidens vedkommende på over 70% af maxpulsen (intervallet 142-195 slag) hvor kajakken trækker ned og MTB og løb trækker op.

    Jeg har ikke lagt min kost væsentlig om - dog er jeg begyndt at spise havregryn om morgenen, og ellers er kosten nogenlunde fornuftig - forsøger at få salat, brød, kød hver dag + primært pasta og ris. Sjældent kartofler. Forsøger at spise mere frugt, men det bliver ikke til så meget, så kan det være at det er vitaminmangel?

    Er jeg den eneste der har oplevet det, eller er det bare os allesammen der har været mere ramt af det fugtige forår?

    Mvh

    Rasmus

    P.S. Skal jeg mon smide indlægget under kost&kosttilskud også?