Larsen på vej

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Larsen på vej

  1. :confused2: :confused2: Nu er jeg altså forvirret - hvis man vil tabe sig og derfor indtager mindre energi end man forbruger vil kroppen så:

    1. bruge primært af fedt depoter eller

    2. primært af proteindepoterne (musklerne)

    og mener I virkelig at kroppen ændre denne prioritet ved træning - dvs forbruger af fedtet nu når farmand bruger sine muskler? Afhænger det ikke i virkeligheden af kulhydratindtaget/blodsukker koncentrationen ("fedt brænder i en flamme af kulhydrat") - så kombinationen af lav sukker samtidig med negativ energibalance giver muskelnedbrydning/maglende restitution?

    Svin og køer vil altid først bruge fedtdepoterne før de tærer på musklerne, men data om idrætsfysiologien i disse arter er vist sparsom så jeg ved ikke om dette ændres hvis de trænes!!!

    Både fedt og proteiner skal jo via leveren/hjertet for at kunne forbrændes så det sker jo ikke lokalt og mommentant i forbindelse med spisning/motion, men skal vel ses over en længere periode (kommentar til de 2 g protein pr dag).

    Hilsen en ikke-idrætsfysiolog, med lidt baggrund alligevel

  2. Fedt web sted - mit første besøg og jeg har straks meldt mig ind. Jeg har i lang til undret mig over energiopgørelsen på maskinerne i mit fitnesscenter - jeg varmer op i præcis 21 minutter (standardprogramtiden på maskinerne) og jeg anvender alle i cirka samme intensitet (dvs graden af udmattelse ved slut er ens). På løbebåndet angives calorieforbruget (dette må altså betyde Kcal, ikke?) til ca 150, på cyklen 260 og på stepmaskinen ca 300 - har nogen en forklaring udover generel unøjagtighed (tallene er nu meget sammenlignelig fra gang til gang) - min løbe/cykelgrundform er ca ens