JanA

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JanA

  1. Nu skal du få et svar fra en person, som arbejder med elite fodboldspillere i din årgang, så håber jeg, at det kan hjælpe dig..:-)

    AT kunne løbe langt og udholdende er ikke det samme som at kunne løbe de ofte 10-30 meter, som ryk på en fodboldbane kræver. Kommer lidt an på, hvor du spiller på banen. Men det er end god ide, at du får en super god kondition, så har du nemmere ved at træne hurtighed. Det er også en god ide generelt at blive stærkere via fitness træning (dog ikke overdrive voldsomt i din alder). Men der er jo masser af træningscentre fra 99 kroner og op pr. måned. Find et lidt dyrere med en instruktør.:-)

    I moderne fodbold taler man om "hurtige fødder", så under alle omstændigheder er "hurtighed" et must for fremtidens fodboldspillere. Man kan kompencere med andre spidskompetancer som teknik, overblik og andet. Men hurtighed er snart et must.

    Først og fremmest skal du komme i god form ved at spille bold på små områder med høj intensitet og boldpres (hvis du har en god træner, så ved han det)samt ikke mindst at løbe koncentreret og helst på en stadionløbebane. Du skal have fat i et løbeprogram. Mange klubber har en fysisk træner ansat til dette. Men du kan helt sikkert finde masser af gode løbeprogrammer her på siderne.

    Du skal huske skiftevis at løbe på forskellig vis. Nogle gange kan du tage et langt løb (4-8 km), andre gange kan du dele op i intervaller med f. eks. 400 meter løb, pause et minut og 400 meter løb igen (bare som eksempel). Jo tættere du kommer på en spillesæson skal du gå fra lange løb over til spurt interval træning. Mindre og mindre tung løbetræning og kortere spurt intervaller.

    Nogle skriver om løb op ad en bakke og det er rigtigt godt, da det udfordrer dine muskler og bruger dem anderledes. De som skriver om at løbe ned ad en bakke, well, det er faligt men hvor mange bakker har vi lige..:-)

    I stedet skal du løbe med lange skridt og presse dig selv til at tage lange skridt OG LØFTE KNÆENE OP. Hold evt. en genstand i hver hånd, så du overdrevet løfter hænderne op også når du svinger armene.. En interval træning for at blive hurtigere kunne på en 100 meter bane være:

    40 meter middel hurtigt - 20 meter med ekstremt lange skridt hvor du holder farten og så 20 meter med fuld spurt og 20 meter til at drosle langsomt ned. Hold 10-30 sekunder pause og løb tilbage de 100 meter på samme måde. Gør dette ti gange.

    Du kan også bruge Jump Squad træning, som du helt sikkert kan finde på Youtube,altså hvor du går på hug, hopper op og lander igen for at gå ned og gøre det samme. Det skaber eksplosivitet, som også tung vægttræning kan gøre. Det er dog i benene du skal være hurtig, så det vil virke.

    Husk også en masse løb på "stiger" på jorden elelr find en lang trappe og løb op, varier din træning og så skal det nok gå. SOm 15 årig er de hirtigste fodboldspillere i de bedste danske rækker nede på omkring 12 sekunder på 100 meter. Så må du selv vurdere det..:-)

    Se at komme videre, der er 6 uger til kick off...:-)

  2. Hejsa

    Tjae, drik nu nok vand :bigsmile:

    Med hensyn til maden, så har jeg i årevis elsket at lave gryderetter/panderetter med kylling. Jeg bruger så lidt olivenolie (som har mange gode egenskaber og også giver en bedre mæthedsfølelse, så man ikke lade sig friste af usundt sukker siden på aftenen)...

    Jeg bruger kyllingefillet skåret i strimler og steger det simpelt hen med udskåret LØG, RØDLØG, RØD PEBER, GUL PEBER og så masser af stærk chili og soya, masser af blandet feberkryderi o.s.v., som man nu kan lide det.

    Så koger jeg fuldkornsris til og jeg spiser simpelt hen løs og det er uden sovs. Det er nærmest fedtfri mad og de stærke krydderier sætter altså gang i mange gode ting i kroppen...

    Det har også meget positivt indhold, som jeg tror på hjælper med gigt. Molybdæn i rød peber eksempelvis.

    Jeg vil også godt advare, at du lige holder øje med dit brød, for der er altså mange som markedsfører SUNDT brød, men det holder ikke altid i en test bagefter..

    Held og lykke..

  3. Hejsa

    Ved morgenløb, så nøjes med at spise en banan og en lille håndfuld rosiner inden løb. Det går lige i blodbanerne med gode kulhydrater :bigsmile: Drik også et glas vand og så tag mere mad efter turen. Der er ikke noget reelt formål ved at spise morgenmad inden en løbetur....men husk at spise efter, så der sættes gang i restitutionen af muskler.

  4. Hejsa

    Naturligvis kan du tabe dig, men jeg synes personligt, at du gør det til lidt for meget videnskab, når du sådan ligefrem måler alt mad. Du skal trods alt ikke tabe dig særligt meget i forhold til din vægt og det kan klares med blot at tænke sundt i maden og så lægge din træning om.

    Du skifter for meget i din træning og jeg vil foreslå dig at ændre stilen lidt. Du er jo parat til at træne hver dag, så det skulle ikke være et problem. Hvis du vil træne 6 dage om ugen, så vil jeg foreslå dig at gøre sådan:

    Dag 1: Opvarmning 30 minutter på cykel/bånd ved en fornuftig arbejdspuls (70% af din maxpuls). Derefter styrketræning i 30-60 minutter, så du kommer alle de ønskede muskelgrupper igennem.

    Dag 2: 45-60 minutter på cykel/bånd med samme arbejdspuls, men hvor du stiger i fart mod enden og lige får pulsen godt op i 10 minutter. Der efter 15-20 minutters mavetræning. Du må gerne være helt færdig på disse dage....

    Dag 3-6 : start forfra fra dag 1 :bigsmile:

    Varier din træning i øvrigt og tage en svømmetur på en time en gang imellem eller 30 minutter løb på en strandsti. Muskler og vareieret kardiotræning skal nok virke.

    Og så ville jeg personligt foreslå, at du tog dit grovbrød med kalkun/kylling om morgenen og drop knækbrød. Det kan måske påstås, at der ikke er mange kalorier i, men det giver ingen mæthedsfølelse og chancen for at man erstatningsspiser er stor. Husk i øvrigt fuldkornsris og fuldkornspasta i kosten og lav gerne mad med Olivenolie, det giver en mæthedsfølelse.

  5. Nu forholder det sig også sådan, at jeg har temmelig meget fedt på kroppen. Ikke bare en lille topmave der generer, men kæmpe fedtdepoter på lår, bagdel og overarme samt lidt på maven. Jeg vil nu mene at vejen til at få dem væk, er motionstræning hvor der forbrændes kalorier. Man kan vel heller ikke opbygge muskler mens man er i kalorieunderskud som jeg er?

    Hej bmn

    Du skal bare bliver ved. De første måneder skal du opbygge muskler på hele kroppen, for muskler forbrænder unægteligt fedt. Men de første måneder kan du faktisk tage på af at træne muskeltræning, da muskler udskifter fedt i forholdet 110:100 %. SÅ hvis du vejer det samme, så er der måske allerede sket en forbedring på flere kanter.

    Det er ikke nok at have muskler, de skal også bruges rigtigt for at forbrænde max fedt. Det betyder, at det er vigtigt for dig at træne kardio træning. Mange tror, at store muskler bare forbrænder fedt af sig selv, men sandheden er, at man kan fleredoble den effekt ved at løbe og cykle. Man kan sige, at man bringer musklerne til bedre virkning.

    Så byg muskler op et par måneder (men fortsæt kardio) og så gå mere over til løb/cykling, mens du så skærer ned på muskeltræningen. Sammenholdt med en sund og grov kost samt frugt/grøntsager, så skal du nok komme ned på den vægt du ønsker.

    Lad være med at kikke for meget på vægten i en måned eller to, det er bare demoraliserende, hvis man ikke kan se forbedringr, men de arbejder inden i kroppen.. :bigsmile:

  6. Hejsa

    Der er mange gode svar, som er interessante at læse, nogle endda på et teknisk højt niveau. Jeg følger så meget med, som jeg nu kan og har selv en del erfaring med at tabe mig i perioder.

    Måske man lige skal få tingene ned i "harehøjde", så det rent faktisk kan forstås. Der er en tendens til, at blive alt for tekniske i forklaringerne, hvilket godt kan addere mere frustration hos folk, der måske har det svært i forvejen.

    Der er ingen tvivl om, at alle har et nulpunkt, hvor de taber sig, hvis de får færre kalorier ind en de forbrænder. Der er nok heller ikke tvivl om, at der kan være forskellige faktorer som spiller ind.

    Der er en tendens til, viser undersøgelser, at folk der er overvægtige indtager flere kalorier end de er ærlige om. Det er også sikkert og vist, at hvis man indtager meget få kalorier af de forkerte madvarer, så går kroppens kalorieforbrænding i dvale. Jeg tror sagtens på, at en Nupokur kunne være fejlvalgt.

    Måske tror en person, at man forbrænder 2.500 kalorier og indtager så kun 1.000 kalorier dagligt. Så skulle man jo være på minussiden med 1.500 kalorier, men det er man bare ikke, hvis kroppen tænker; "For pokker, jeg får ingen energi, så jeg går i dvale" . Så reelt forbrænder man så måske kun 1.000 kalorier om dagen. Man kan så ikke forstå, at man ikke taber sig og man har det samtidigt skidt, for man har simpelthen ingen energi.

    Så i stedet skal man have kroppen i gang med at forbrænde kalorier så mange af døgnets timer som muligt. Så man bør spise en hel del, bare sunde og grove madvarer (og hvad der nu menes sundt og godt) . Med øget sund indtagelse af mad, så stiger forbrændingen også og sportsudøvelsen vil begynde at virke. Det overrasker mig, at en diætist ikke skulle kunne få dette til at fungere, så pengene tilbage virker som en god ide.

    Men find en anden diætist, som ved mere om det. Det er langt bedre at øge fra 1.000 til 2.500 kalorier i indtagelsen og så øge forbrændingen til måske 3.000 kalorier gennem "travl kost" i systemet og træning. Tålmodighed, men det virker i længden.

    Just my five.. :bigsmile:

  7. Hej SJC

    Du skal starte med at spise noget ordentligt, så du får gang i dit system og får energi til at træne. Der skal opbygges muskler og du skal variere din træning. Det er altid hårdt at tabe sig, men det kan gøres ved en målrettet indsats. Efter få dage kører man lige som i et godt DRIVE...

    Jeg spiser havregryn med lidt rosiner og skummetmælk om morgenen. Jeg supplerer med bananer og æbler i løbet af dagen. Jeg laver næsten altid kyllingeretter om aftenen, hvor jeg bruger kyllingebrystfilet, bruger masser af kryderier som chili (sætter gang i mange ting i kroppen), karry, peber, soya o.s.v. I retten kommer jeg altid røde og gule peberfrugter (godt for kroppen, nyre m.v.) skåret i strimler og masser af løg. Til retten spiser jeg fuldkornsris. Ingen sovs...Spis bare løs, der er ikke noget fedt i :bigsmile:

    Jeg drikker stort set kun vand og skummetmælk i øvrigt og i perioder med ønsket vægttab ingen alkohol, da det binder fedtforbrænding.

    Man skal have proteiner,, vitaminer og mineraler. Bananer og rosiner er gode og jeg supplerer med drikke lavet af nupopulver eller andet, så man får nok af dette. Tager også en multi vitamin/mineral pille og Omega 3 tabletter med fiskeolie i.

    Træningsmæssigt blander jeg mange ting, da det har den bedste effekt. Muskeltræning er vigtigt, men du behøver ikke styrketræne mere end 30-60 minuttr pr. gang/dag. Løb er det mest effektive for fedtforbrænding, men kan du ikke løbe, så brug en kondicykel eller gå i svømmeren.

    Men du skal cykle længere tid og sætte pulsen ned. Taget din alder i betragning vil jeg mene, at du skal cykle med en puls på omkring 130-140 (hvis du vil forbrænde fedt og ikke kulhydrater)og så cykle i 30-60 minutter. Dertil styrketræning, da muskler i længden forbrænder mere fedt.

    En træningsdag kunne eksempelvis være:

    30 minutters cykling

    60 minutters moderat styrketræning + mavetræning

    30 minutters cykling

    En anden dag:

    Gå en tur i svømmeren og svøm 60 minutter

    Og så fremdeles. Kan du løbe, så gør det. Husk uanset træningsform at strække musklerne ud og spis en banan eller to lige efter træning, så du får sat gang i opbygningen af muskerne med det samme, ellers når de ikke at restituere.

    Det med styrketræningen kan du måske selv få lagt en proram for, men efter mine 25 års erfaring, så skal det ikke være med tunge vægte. Mit motto for denne type træning er 2 x 15 gentagelser med 70-80 % vægt af øvelser. Det vil mange sikkert modargumentere, men set i en sammenhæng med løb og cykling for vættab, så skal der hellere lidt fart på styrketræningen.

    Jeg holder eksempelvis aldrig pause, når jeg har pause for et brystøvelse, så tager jeg lige en maveøvelse o.s.v. Derfor holder man et højt gear og forbrænder masser af fedt.

    Held og lykke.

  8. Jeg vil gerne som nyt medlem høre meninger om tekniker til at løbe hurtigere, taget i betragtning, at der er tale om ungdoms sportsudøvere og der ikke bruges styrketræning i redskabsform.

    Som sportsudøver gennem årtier er jeg naturligvis ret meget inde i forskellige træningsarter, metoder m.v., men jeg føler at mangle viden om , hvordan man skal bevæge sig specifikt for at træne hurtighed i form af eksplosion til boldspil og andet, hvor det pludseligt skal gå hurtigt.

    Skal man for at lære at løbe hurtigere, eksempelvis skubbe benene længere frem i sit løb, skal man hæve knæene højere o.s.v ?

    Skal man nøjes med at træne interval løbetræning, eller kan ungdom godt bruge springøvelser, trappeøvelser, hoppeøvelser med knæ og arme o.s.v. ?

    Jeg vil sætte stor pris på alle fornuftige råd ...

    Jan